אז יש לי שאלה...

אז יש לי שאלה...

אהבה וכסף עד כמה זה הולך יחד??? וחוסר בכסף עד כמה הוא מונע אהבה???

felka

New member
הכל עניין של גישה

זה משפיע רק על אנשים שמתוך פחד להיות חייב או "לא ישר" (נצלן) מסרבים לקבל או לתת. זה משפיע כי בעולם חומרני אנשים בעלי אותם מעמדים מרגישים בנוח אחד ליד השני. הטריק הוא שזה יכול להשתנות כל רגע. פעם אתה למעלה ופעם אתה למטה... טוב לא לכולם... אבל לרוב. חוסר באמצעים בדרך כלל משפיע רק על אלו שמחפשים את הביטחון הכלכלי ופה בארץ לא ביטחון ולא שלום רק יונה על עץ של זית. אי אפשר למנוע אהבה לדעתי. אהבה היא ברמת רגש וכסף זה חומר. שני דברים ברמות שונות לגמרי. זה אכן משפיע על יחסים, קשר וטיל קרקע ביטול חתונה

זאת אומרת

שאם היית מכיר היום אחת נטולת אמצעים... והיא היתה בשבילך המון והיית רוצה ממנה עוד.. חוסר האמצעים שלה...לא יפחיד אותך שתהיה נטל על גבך???

felka

New member
שמע אני לא נכנס לקשר עם אנשים תלותיים...

היא לעולם לא תהיה נטל. אני בוחן אנשים שאני מכיר כמו שכל אחד מאיתנו. אני לא נכנס לקשר רציני עם כל אחת וזה די פותר לי את העניין ביטחון. זאת הסיבה שאני נמשך לנשים חזקות שמסוגלות לנהל את עצמן לבד וזה לא משנה מה היא עושה או בעלת איזה תפקיד היא.

דיברנו על זה...

ולפעמים אלה ה"חזקים" הם חושבים מהראש ובעצם ממש לא כמו שמציגים את עצמם לכל אחד יש חולשה ונקודת שבירה ולא מכיר הרבה שיכולים לשחק לאורך זמן ואתה בטח יודע שתפקיד בחיים לא באמת מראה על אישיות...

felka

New member
טלה לכל פרט יש משמעות...

אלו "החזקות" - הגדרתי אני חושב די טוב. עבודה משנה אנשים ואין מה לעשות עם זה. אכן אנשים מורידים מסכות אחרי זמן מה. התקווה שלי שאנשים בפרק ב' כבר למודי ניסיון.

לא רוצה להרוס לך את התקוות

ומקווה בשבילך שלא תהיה פתי... כמו שיש שם בחוץ זאבים... יש לא פחות זאבות רעות לא פחות ואולי הרסניות הרבה יותר.

את...צריכה הסבר??

מורתי היקרה תקשיבי את גיליתי עלייך שאת ריאלית וקצת מבינה את נפש האדם אז את בטח יודעת שיש שם בחוץ משני המינים אנשים שהמטרה שלהם זה "בטחון" וזה מתבטא בהרבה דברים ויעשו הכול מכל כדי להשיג...

שרשירית

New member
יש מכל טוב בעולם הזה זה בטוח

אם אני עזבתי בעל, בית ועבודה ומצב כלכלי סביר, התגרשתי והיום אני במצב כלכלי נמוך יותר - אין מצב שאקשר לגבר רק בגלל הבטחון והכסף. הרי פירקתי את הבטחון למען האושר וכסף לא יעשה אותי מאושרת. יש כאלה שחשוב להם המצב הכלכלי ועקב כך הם חיים באומללות ולא מתגרשים, אני לא מוכנה להיות מאלה, האושר שלי, האושר של הגבר שלי והתא המשפחתי כולו הוא מעל הכל וגם מעל כסף. טלה מתוק, אני רואה שפגשת גם זאבות בין העדר. נכון יש מהכל ולכן צריך לשים לב עם מי מתחברים. וכמו פלקה מקווה שבפעם השנייה נהיה חכמים יותר בכל התחומים.

חחחחח לזכותה של פרעה ייאמר

שרכוש ממש לא היה הלחם שלה היא אהבה דברים יפים וגם קנתה הרבה אבל כמה שהרציונאל שלה דפוק היא ידעה לאן הולכת ומה רוצה להשיג כסף לא עניין אותה ברמות כמו שהכרתי מאז הגט אולי בכלל עשיתי טעות מי יודע...

שרשירית

New member
מקסים אתה, אין אדם מושלם ובטח לא פרעה

ביד חזקה ובזרוע נטויה. העיקר שיצאת ממצרים.
אכן, הגירושים הובילו אותנו למקומות שלא היינו מאמינים שנגיע...

את חכמה באמירה למעלה

שכסף לא יהווה את העניין אבל שתדעי שהרבה יוותרו על אדם שמעניק המון... אבל הענקה חומרית קשה לו... ואת יודעת מה מאמין שאלה שהחומריות פחות חשובה להם הרבה יותר מאושרים...

felka

New member
לטעות זה להתנסות - אלו החיים שלי ואני אחארי

אליהם. אם אני שידרתי לבת זוג זלזול בכסף אז מגיע לי.

שרשירית

New member
גם אני לא מאמינה שאשה צריכה להיות תלותית

אחת המטרות שהצבתי לעצמי אחרי הגירושים היא לעמוד ברשות עצמי, לא להיות תלויה בגבר שידאג לי ולבן שלי. תמיד הייתי עצמאית וחזקה, אף פעם לא ציפיתי שיעשו עבורי ואני אשב בבית ואגדל ילדים.אני אישה שמאוד חשובה לה היציאה לעבודה, להשיג דברים בזכות עצמי ולהרוויח את לחמי. אני מאמינה שזה סוג של אופי ודבר שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני. לא שוללת ופוסלת. כשיש אהבה היא מעל להכל. אבל יודעת שצריכה את העצמאות שלי בכל תחומי החיים, צריכה לעמוד גאה בזכות עצמי ואם הגבר יוכל להצטרף כשותף שווה זה יהיה מעולה.

לא אמרתי תלותית

המילה הזו ממש לא נכונה אבל כשבני זוג אז אחד מרוויח יותר מהשני אולי בהרבה יותר והחיים אצלו יותר מסודרים... וכאילו וזה באמת רק בכאילו צד אחד תורם יותר...(וכסף נותן אשלייה כזו)

felka

New member
חיכיתי לזה .... יודע מה המשכורת הכי חשובה

הקטנה ביותר כי אותה אנחנו משקיעים בהנהות קטנות ולא במשכנתה וכו'. אין השליות פה.

שרשירית

New member
לא מאמינה שיש קשר לרווח בנטו

מבחינתי יש קשר למאמץ ונכונות להיות שותף ולתרום לרווחת התא המשפחתי ולא לכמה כל אחד מביא בסוף החודש. יש כאלה בעלי כישורים טובים, למדו יותר, מוצלחים יותר ובעלי מזל שמרוויחים כסף יותר מאחרים - אם שניהם מרוויחים את לחמם ביושר, לא מתעלקים ותלותיים, לא נצלנים, תורמים באופן כמעט שווה אז זה יותר חשוב מרווח. מה גם שאל לנו לשכוח שרוב מטלות הבית והילדים נופלות באופן טבעי על האישה (ואמרתי לרוב אז אל תקפצו עליי זו לא המטרה) ולכן על האישה גם לצאת לעבודה אבל היא לא חייבת לקרוע את הטוסיק 10 שעות ביום ולהרוויח כמו הגבר. ויכול להיות שזו האשה שתרוויח יותר, תעבוד יותר והגבר יהיה יותר בבית עם הילדים. הכל לגיטימי כל עוד אין צד שמרגיש שמתעלקים עליו, מרגיש מנוצל. מספיק לדעתי שאחד מבני הזוג יהווה את המקום של 'הבטחון והכסף' והשני יהיה יותר רוחני ויותר יוזם בדברים אחרים שגם יכניסו לטובת התא המשפחתי.

למעלה