אז חוץ מהמלחמה

קודם כל

הכדור הזה לא החליק על הגולגולת אלה חדר ותאמין לי זה לא היה מראה יפה הבחור שנורה שוכב עדיין בבית חולים אחרי ניתוח מוח שבמהלכו הוציאו לו רסיסי עצם, חלקים מרקמת המוח וגם חתיכות גומי מהכדור. חוץ מזה חשבתי שהאלימות בעמונה היתה מוגזמת, למה כשזה נוגע לנו, למגני השמאל לא רואים ת זה?

La Gamba

New member
ההודעה לוקה בחסר

כלומר, לא הבנתי על ומה למה ירו עליכם כדורי גומי, ולמה היית במקום הזה? נשמע לי מוזר.

אם יורשה לי לענות..../images/Emo163.gif

מדובר בהפגנה נגד גדר ההפרדה, אשר נערכת מדי שבוע. אלימות שוטרים בהפגנות כאלה ידועה..
זאת אחת הסיבות שאני מנסה להימנע מהפגנה כזאת (וגם כי אין איך להגיע:\ ) למה היא הייתה שם אין צורך להסביר.

שרירי86

New member
למה את עושה תמיד

ככה >>>>
בכל הודעה שלך ?? את סובלת ממחלה נפשית ?? לא מנסה לפגוע , חלילה , אבל יש פורום של OCD OCD שתפי אותנו .

...

1. ירו עלינו כדורי גומי כי חיילי מג"ב איבדו כל רסן, והשתוללו לחולוטין בהפגנה הזאת ובאמת שעוד לפני שקראנו סיסמא אחת כבר היה בחור על הרצפה שנפגע מכדור גומי ברגל. 2. אני הייתי שם כמפגינה נגד העוולות שנעשות לאנשי בילעין שאת בהחלט מוזמנת לקורא אליהם בהרחבה פשוט תכניסי בילעין בגוגל כי זה נהיה קצת מיגע לכתוב את כל הסיפור שוב ושוב שוב.

noamgk

New member
ראיתי את הסרטון שלכם...

אני מנסה לנחש מה היה קורה לולא החיילים היו יורים. המון ערבי ושמאלני היה סובב אותם (קבוצה של פחות מעשרה חיילים), וכך ברגע שהיו מרימים אלה או יד (כלים לפיזור הפגנות, קצת פחות אכזריים מכדורי גומי) הם היו מוצאים עצמם על הקרקע שותתי דם. (זה מניסיונם העשיר עם האלימות של הערבים והאנרכיסטים בהפגנות, וכן - אפילו אתם מודים שהערבים מתחילים לזרוק אבנים...) לדעתי השימוש בירי נובע מחוסר ברירה. קבוצה של כעשרה חיילים לא יכולים למנוע מ-200 איש הצועדים לקראתם להכנס לשטח צבאי סגור.

אז ככה

קודם כל לא עמדנו להכנס לשטח צבאי סגור החילים סגרו את השטח שהיינו בו. אח"כ החילים ירו על אנשים שרצו אחורה. מאז ומתמיד הודו שיש זריקת אבנים שבאה מהנוער שבכפר ולנו אין מה לעשות עם זה לצערנו כמובן שבעיני זה לא מצב רצוי אבל אין מה לעשות עם זה שזה המצב כרגע. חוץ מזה אתה באמת לא יכול להשוות בין המצס\ב שבו נמצאים המגבניקים ( עם מגנים רובים גז מדמיע רימוני הלם וכדורי גומי) לאבנים, נכון שגם הן מסוכנות אבל אי אפשר להשוות בכלל. מה גם שהפעם עוד לפני שבכלל יצאנו מהכפר היה כבר פצוע אחד.

noamgk

New member
לפי מה ששמעתי שם,

החייל צעק במגפון "שטח צבאי סגור, נא לא להתקרב" או משהו בסגנון, ובכל זאת אנשים המשיכו להתקרב. לא השוותי בין האבנים לירי, פשוט אמרתי שהמצב של החיילים יכול להיות גרוע יותר אם הם לא ירחיקו אתכם בזמן (ואת לא מצפה שהם יתחילו לזרוק עליכם אבנים, נכון?). בכל אופן, אלה לא פרטים חשובים כל כך. אם תקשיבו לי, הפגנה בתל אביב וירושלים בצורה מתורבתת היא הרבה יותר מועילה מהתקטשות עם הצבא (בטח כשידוע שהערבים לא שולטים בעצמם). הפגנה כזו גם תצרף אליכם את השמאל הפחות קיצוני, גם תעלה את המודעות הציבורית בקשר לבילעין ולתוואי הגדר וגם תגרור את תמיכת התקשורת במאבק (רוב התקשורת מזוהה עם השמאל, אך לא עם הקיצוני).

neta mi

New member
התושבים

בבילעין הם אלו שהתחילו את המאבק והעובדה שהמאבק הוא יהודי ערבי היא מאוד מאוד משמעותית. מכיוון שהם אינם יכולים להגיע לירושלים ות"א זה יהיה דיי חסר טעם לעשות אותו בירושלים או בתחומי הקו הירוק. אנחנו (המפגינים הישראלים) אורחים של תושבי המקום ותומכי המאבק אבל באופן כללי יותר המאבק הוא לא המאבק שלנו אלא של תושבי המקום..

pelegs

New member
יש גם יש הפגנות מתורבתות בת"א ו י-ם

אתה פשוט פחות שומע עליהן כי הן לא חמות תקשורתית. המצב של החיילים לא יהיה גרוע יותר אם הם לא יגיבו, מהסיבה הפשוטה שזה קרה עשרות פעמים וחיילים לא נפגעו בזה (הם דווקא כן נפגעו כשהעניינים התחממו, בפעמים שבהם הם כן נכנסו במפגינים). דווקא לפני שישראלים ואזרחים זרים באו להפגין לצד התושבים המקומיים נהרגו יותר מ-10 פלסטינים (בהם 6 ילדים!) בידי הצבא בהפגנות. אני בז להערה שלך "בטח כשידוע שהערבים לא שולטים בעצמם". גם היהודים ה"נאורים" לא שולטים בעצמם בלבנון, גם האירופאים המערביים לא שולטים בעצמם בעיראק. אין סיבה להיות סתם גזען.

noamgk

New member
זה לא ידוע?

כמו שאמרתי, ואולי בכל זאת סאליי אישרה את דבריי, זה בהחלט דבר ידוע שהנוער הערבי בכפר מתחיל לזרוק אבנים. התכוונתי לערבים בהפגנות בבילעין, ולא לכל הערבים בכלל.

pelegs

New member
אם כך אז אני מתנצל

רגישות שמאלנית זה משהו שעובר בירושה
בכל מקרה, כן, הנוער שם מתפרע לפעמים, והמבוגרים כל פעם מנסים למנוע את זה מהם, ולו משום שזה לא עוזר לאף אחד, ורק יוצר מצב שבו הילדים פגיעים יותר. מי שכן מעודד את הילדים לזרוק אבנים הם חולארות מהג'יאהד האיסלמי שלא שייכים בכלל לכפר, ומנסים למנוע מהם להיכנס אליו כל פעם שיש הפגנה.

יתרונות?../images/Emo163.gif

אני לא רואה שום יתרון בלירות במפגינים לא אלימים, לא משנה מה דעתם. אם הם היו מפגינים בעד בניית גדר במקום כזה או אחר, אתה מבין הראשונים שהיו מתלהמים. צביעות?

הוא לא צבוע.

הוא חושב שצריך לירות גם בעד אלו שבעד גדר ההפרדה. בכל אופן, הטיעון שלך לא רלוונטי לכולם.

the mnm factor

New member
גם לא נכון

הוא בעד לירות באלה שנגד הגדר ונגד לירות באלה שבעד הגדר וגם זו לא צביעות- זו סתם טפשות.

the mnm factor

New member
ציפית? ../images/Emo12.gif

יש המון פאנטים בעד מונרכיה. אני כבר אדיש לכל מיני שריריים.

למעלה