אז חוץ מהמלחמה

אז חוץ מהמלחמה

צה"ל ממשיך להפתיע בבילעין דווקא אחרי תקופה רגועה יחסית ספגנו ביום שישי כדורי גומי רבים מכרגיל ואחד מהפעילים נפצע קשה. כנראה שהחילים הרשו לעצמם להתפרע על חשבוננו בתקווה שאף אחד לא ישים לב בזכות המלחמה. השאלה היא.. האם יש לנטוש מאבקים פוליטים, חברתיים אחרים עד סוף המלחמה או שיש להמשיך להאבק איש\ה איש\ה במאבקו\ה http://news.walla.co.il/?w=//957130

noamgk

New member
למה לא לדון לכף זכות?

כנראה החיילים מיהרו ללבנון, ולכן הרשו לעצמם לסגור את העסק יותר מהר...
לשאלתך: אני לא רואה סיבה להפסיק להאבק על הדברים שחשובים לנו. (אני גם לא רואה איך ריצה לתוך רסס כדורי גומי יכול למנוע את בניית הגדר יותר מהפגנות רגילות.)

lithium1914

New member
חחחחחחחח

"להאבק איש\ה איש\ה במאבקו\ה" אני מקווה שזה היה בצחוק. (ולחלק הענייני של התגובה: כוס אמאמא של כל המג"בניקים; אני מניח שזה נותן לי תירוץ לפרסם הופעה של מחלקת חניקת שוטרים)

כן? מה מצחיק?

למה אני לא מופתעת שאתה לא מפגין את אותה הפתיחות שאתה דורש ודואג לריב עליה בכל שרשור התנשאות?

lithium1914

New member
הממם?

עוד פעם את מנסה לתפוס אותי בסיבוב? מה עובר עליך? מתי דרשתי "פתיחות", ואיזה "שרשורי התנשאות" היו חוץ מהזה שכבר נדחק לעמוד השני? אז נטפלתי לאיזה ביטוי עילג, והתנסחתי בלי עודף עדינות. זה אומר שאני חייב לחיות תחת משטר טרור של משמרות הצביעות, שמפילים עלי תיקים ללא ראיות? צ'יל, יעני.

lithium1914

New member
נשבע ששקלתי להשתמש בביטוי הזה!

צריך מסגרת אלטרנטיבית לפורום, ליישוב סכסוכים וכאלה (ווינק ווינק, נאדג' נאדג').

אולי תוציא את המקל הככה

עבה וארוך שלך מהתחת? |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| |||||||||||||||||||||||||||||||||| לא, אני לא חושבת שפאנק זה ז'אנר נחות. לא, כי אוהבת היסטוריה ואני יודעת שהקלאש הם תכלס הלהקה היחידה "that matters" ולא כי אין ז/אנרים מוזיקלים נחותים, עברתי את הגיל ושמעתי מספיק מוזיקה, אז בחייאת ראבק גם לך. אולי תעשה נאה דורש ונאה מקיים ואל תתפס לסתם דברים שכתבתי מבלי כל כוונהל עמוד מאחוריהם? ובקשר להודעה ההיא, וואי זה היה עלוב ומפגר. אתה סתם קפצת כי מדובר במטרה קלה ללעג, כאילו שהשפה היא פרה קדושה שאי אפשר לשנות אותה או לדרוש מעט יותר שיוויון. איש לא מעביר ביקורת על האסתטיקה של הכתיבה שלך, אז צא בחוץ.

lithium1914

New member
בכל הרצינות, אני לא אקבל זלזול כזה.

את בכלל לא מכירה אותי. המקל הרבה יותר ארוך והרבה יותר עבה.

זה באמת מצחיק.

גם אני יכולה לכתוב הרבה חחחחחחחח. בכל אופן, השפה העברית נגועה בפטריארכליות עצומה. ברירת המחדל היא זכר והשפה יוצאת מנק' הנחה שבנאנוש זה זכר ומתייחסת בקולקטיב לנשים כקניין (ואם אינך מבין מדוע ל"בעל" יש קונוטציות שליליות, שאיגי פופ ירחם גם על נשמתך). יש הגמוניה שקטה של תרבות, הגמוניה של שפה שמתייחסת למין שלם כאל אובייקט (אקח דוג' מוינסטון ואפנה גם אותך לפינת קריאה, "המין השני" - סימון דה בובאר, ספר שלם על האישה כאובייקט. אחד הטובים, בחיי. קראתי אותו פעמיים). אתה ועמרי, וכולנו בעצם, קראתם וקראנו את 1984. אני לא צריכה להסביר לך שהשפה מעצבת חשיבה. שמדובר בכלי הרב העוצמה ביותר, כי אין לך דרך להתנגד לו, שהוא מחלחל תת-קרקעית לתת מודע. יש מחקרים שאומרים שתפישת המין אצל דוברי עברית גבוהה יותר מאשר אצל דוברי אנגלית, כי יש לנו הבחנה והבדלה חזקה בין המינים. למרות כל המאמצים לשיוויון (שאני לא יודעת מה איתך, אבל סביר להניח שיונתן כן תומך בהם בפה מלא) אני לא מאמינה, שכל עוד השפה העברית בנויה כמו שהיא בנויה, שנוכל להשתחרר לגמרי מהתפיסה שהזכר הוא המוקד והאשה היא משנית. אתה עוד מילא, אבל מפתיע אותי שיונתן בחר ללעוג על הניסיון להפוך את השפה לשיוויונית מעט יותר כשמדובר בפנייה אל הקהל הרחב. ניסיון שלא כלל בתוכו העדפה מתקנת, או אפלייה. כאילו סתם. out of the blue. כי מדובר במטרה קלה, כי מדובר באשה, או אנאערף מה. לסיום, אשה? אשה היא רחם ושחלות. היא נקבה ודי במילה זו להגדרה.

Continuum

New member
מאוד נשי מצידך להתנפל ככה על יונתן

אבל האמת היא שמה שמצחיק בזה היא העובדה שהיא שילבה באופן עילג שתי דרכי ביטוי בשפה ועושה רושם שהיא לא הייתה מודעת לעילגות של עצמה. וחוסר המודעות לעילגות זה הקטע המשעשע פה, אם יורדים לשורש העניין. אם נניח את היית משתמשת באותו ביטוי, זה לא היה מעלה חיוך.

למעלה