אז הנה...

מתנדב

New member
פלג מים, ישנם הלכות ברורות

כמו השולחן ערוך והיורה דעה, והמשנה ברורה, אלו הלכות קבועות ולא ניתנים לשינוי, ואני בטוח שגם אתה לא ראית משנה ברורה או שולחן ערוך שמישהו המציא בשנים האחרונות, וכל הרבנים שפוסקים הלכה כלשהו הם סומכים על פי ההלכה שכתובה...

ולפי מה שאני מבין...

אתה חושב שאנחנו לא הולכים על פי הדברים הללו! אז שוב מתבטאת הבורות שלך ואי הרצון שלך ללמוד עלינו כלום!

מתנדב

New member
ידידי, זאת עובדה שאתם לא הולכים לפי

זה, אתה יודע שכתוב בגמרא מגילה, שאישה לא יכולה להוציא גבר בקריאת המגילה?, וכך זה נקבע להלכה, ואצלכם אישה כן יכולה להיות שליחת ציבור, אז איך אתה אומר לי שאתם כן הולכים לפי זה? הרי אתה סותר את עצמך...

saar7650

New member
שלום לכווולם!

אז קודם כל אני שמח לשמוע שיש פורום נוסף שיגשר על הפערים בין החילוניים והדתיים למיניהם(רפורמים קונסרבטיבים ואורתודוקסים). אני נכנס כאן לשרשור והודעה זו מופנית ל"קונסרבטיבי היחיד"- כהגדרתו. א.לגבי האיסור שנשים לא יישבו בתפילה ליד גברים וכן שאישה לא תעלה לתורה: העניין הוא (ואני חושב שבצדק) שכשאישה תלה לדוכן אני לא חושב שמישהו מהגברים יתעמק בתפילה אלא יתעמק ביופיה של האישה... וכל אחד יחשוב בינו לבין עצמו אם נכון הוא הדבר. וכן העניין שאישה תשב ליד גבר בתפילה. אי לכך נשים מקבלות עליהן להיות צנועות ביציאתן מהבית ולא להתבלט יתר על המידה. אני חושב שזו מעלה גדולה לאשה שלא מתבלטת יתר על המידה. כמו שאומר הכתוב:"כל כבודה בת מלך- פנימה!" ב. כתבת בדבריך ש"שיש לי הלכה (או מנהג) מש-ל-י"... "להזכיר את שמות האימהות רק בזמן שהן מוזכרות בתורה"... מה פירוש הלכה משלך?? האם כל דבר שיעלה על דעת האדם הוא יוכל לעשותו?? אם בן אדם ירצה לדוגמא להניח תפילין של ראש בלבד אז זהו?? הוא יניח תפילין של ראש בלבד?? אם בן אדם ירצה לקרוא רק חלק מפס' שמע אז הוא יקרא רק את חלקם?? ואגב- מדוע אינך קורא גם את שמות האבות רק בזמן שהם מוזכרים בתורה? מחכה לתשובות...

עידן היקר...

אתה לא הבנת מה ניסיתי להסביר לגבי המנהג שלי, ובכן כן אני חושב שכל אחד יכול ללכת על פי המנהג שלו כיוון אינני רואה ביהדות דת כופה וכיום אנחנו מעודדים אינדיווידואליזם בחברה וכל יכול לבחור את הדרך שלו ואת המנהג שלו ואת החינוך של הילדים שלו שנראים לו נכונים. אתה יכול לקבל את זה איך שאתה רוצה, אם בעיניך אני איניי יהודי זה בסדר אבל אתה זה שיוצר כאן חינם ולא אני. לגבי אזכור נשים, אני מזכיר אותם בתפילה האישית שלי כאשר אנחנו קוראים באותו זמן את ספר בראשית ואני בכל זמן אחר ובנוסף לכך אני מזכיר את האבות ללא כל שאלה. אני מקווה שהבנת, תודה

saar7650

New member
בקיצור לדעתכם- איש הישר בעיניו יעשה

הרי אתה אמרת בעצמך כי אין לכם מערכת חוקים מסויימת. אפילו על התפילה אתם מתירים לכל אחד להוריד ולהעלות כאוות נפשו (או שאתה היוצא מן הכלל). שאלה נוספת: לגבי שבת ואיסור הבערת אש בשבת (איסור המפורש בתורה- ובכוונה לא הבאתי את דעתם של חז"ל לגבי שאר האיסורים). מדוע אתם מתירים להצית את הבוכנות המפעילות את הסטארטר של המכונית בשבת?? האין זו הבערה? ודבר אחרון- לא אמרתי שאינך יהודי חלילה! היכן ראית זאת בדבריי?? רק אמרתי שאינך הולך בדרך היבדות ו"ישראל אף על פי שחטא- ישראל הוא!". ואם כבר עסקנו בעניין אז שאלה אחרונה להיום- האם אתם מתירים להתחתן עם גויים גמורים ו/או בן לאב יהודי ואם גויה?

La Gamba

New member
אמרתי כבר

-הקונסרבטיבים אינם מרשים נסיעה בשבת. -לא נעניש אדם שלא התפלל כמו כולם. (כלומר, הוסיף את שמות האימהות, או לא אמר את שמות האימהות, בניגוד לדברי הש"ץ) -בנוגע לעניין החתונות, על פי מיטב ידעתי (איני בקיא בעניין זה), לא מחתנים גויים גמורים/בן לאב יהודי ואם גויה שלא התגייר, עם יהודים. מתן, מקווה שלא אכפת לך שאני מתערב.

saar7650

New member
סליחה

לא ראיתי את השרשור שבו אמרת זאת. הלאה- לגבי אור בשבת מה דעתם? ובכלל- אילו מן ההלכות בשבת הם כן מקיימים? לגבי התפילה- טענתי היא שיש פה אפשרות לכל אדם לעשות מה שליבו חפץ להוסיף דברים מש-ל-ו להוריד דברים שמתחשק לו וכן הלאה... השאלה היא- איפה זה נגמר? עד מתי אפשרות קביעת ההלכה העצמית נגמרת? כמו כן מתן כתב כי הם מעודדים אינדוידואליזם בחברה אז שוב- היכן החוקים והגדרת ההלכות העצמית מסתיימת?

La Gamba

New member
עד כמה שידוע לי

התנועה הקונסרבטיבית קובעת כי יש לשמור על כל הלכות שבת. (כמו הניאו אורתוכסים). "לגבי התפילה- טענתי היא שיש פה אפשרות לכל אדם לעשות מה שליבו חפץ להוסיף דברים מש-ל-ו להוריד דברים שמתחשק לו וכן הלאה... השאלה היא- איפה זה נגמר? עד מתי אפשרות קביעת ההלכה העצמית נגמרת?" התשובה בשאלה- הגבול נתון ב"ליבו חפץ", מורידים, ומוסיפים את התפילות שנאמרות בלב. זוהי דעתי, איני כה מומחה בתחום זה.

saar7650

New member
ושוב...

"מורידים ומוסיפים את התפילות הנאמרות בלב"- לא רק על התפילה דיבר מתן. מתן אמר כי הם דוגלים באינדיווידואליזם בחברה כולה. אז אולי אין חוקים מחייבים אצל הקונסרביטיבים? וכן- למי הם יותר קרובים? ליהדות האורתודוקסית או לרפורמים? אם אפשר לתת מס' דוגמאות לשונה ולדומה אודה לך מאוד. סליחה על הטירחה ותודה על התשובות! עידן.

La Gamba

New member
על פי מיטב ידעתי

אין ממש חוקים בנושא, מכיוון שאנחנו לא מאמיני בכפיית החוקים, ואין דרך ממשית לאכוף אותם, מצד שני, לא שוררת אצלינו אנרכיה. אני באופן אישי חושב שכלפי חוץ, אנחנו יותר קרובים לרפורמים מבחינת תדמית, אבל פנימה, בתפילות, במנהגים, בפסקי הדין, ובאופן כללי בצורת החשיבה המחוייבת להלכה, אנו יותר קרובים לאורתוכסים. שוב, זוהי דעתי.

אז כל הזמן הזה בעצם תקפת אותנו

רק בגלל שלא ידעת את ההבדל ביננו לבין הרפורמים? לא היית צריך בכלל לדבר על כלום ולתקוף אותנו ככה... אני ממליץ לך לפתוח ספר או לבדוק באחד ההודעות שכתבתי פה לגבי ההבדל בין שני הזרמים כי הסברתי את זה כבר המון פעמים וממש אין לי כוח שוב, מצטער. אני רק אספר לך שיש גישות שונות לגבי ההלכה: הרפורמים= לא ע"פ הלכה; קונסרבטיבים= 1000% הלכה!!!

saar7650

New member
חביבי-

גם הקונסרבטיבים לא הולכים עפ"י ההלכה!!! רק כשמתחשק להם... כמו שכתבת למעלה שאתה לא דוגל ב"כפיית חוקים" ולעומת זאת הינך דוגל ב-"אינדיווידואליזם חברתי". אולי גם את חוקי מדינת ישראל- ובכלל כל חוק עולמי נביא לשיקול דעתו של כל אחד ואחד מן האנשים??

lala897

New member
../images/Emo45.gif

אבל הוא הולך לפי ההלכה!!

tamarhp

New member
וואו

זה היה טוב... העלית נקודות מצויינות, וברוך הבא לפורום!

lala897

New member
יש לי כמה שאלות אליך:

א. מה המקור של ההלכות שלכם? ב. מה ההבדל בין ההלכה לשמור שבת לבין ההלכה שלבת אסור לשים תפילין? ג. למה אתה מתכון כשאתה חוזר ואומר "פרשנויות" תן דוגמאות, טוב?

לגבי ב:

בתורה כתוב בפרוש שיש לשמור שבת, ואני בטוח שכל אחד מאיתנו (לפחות אני והדתיים) מכירים את אותו פסוק: זכוראת יום השבת לקדשו, ששת ימים וגו...". לעומת זאת, אתה צודק, לנשים זו היא אינה חובה להניח תפילין אולם זהו אינו איסור. אך אם הקשבת טוב השבוע לפרשת השבוע "שלח", נאמר כי כל עם ישראל חייב לקיים את המצווה הזאת, ואין הפרדה כלל בין מה שנאמר לגברים ומה שנאמר לנשים. "יאמר ה' אל משה לאמר. דבר אל בני ישראל ומראת אליהם ועשו להם ציצית על כנפי בגדיהם לדודתם ונתנו על ציצית הכנף פתיל תכלת". אומנם אין זה מדבר על מצוות התפילין, אך על מצווה זו מדובר בספר דברים, וגם שם אין פנייה נפרדת לנשים ולגברים.

lala897

New member
אז..

אתם מקיימים רק את התורה שבכתב וכופרים בתורה שבע"פ. הבנתי. בדיוק מה שחשבתי.

למעלה