אור בחשכה, אני מוכן לשמוע כל צעד
בנושא הקונסרביטיבים, אבל אני לא יכול לקבל את זה, הם דברים ברורים שנוגדים את ההלכה, ויש הבדל רציני בין לשמוע ללקבל, זה כמו שאני יבוא לחילוני ויגיד לו אתה חייב לשמור שבת, ואתה חייב לקבל את זה, ותתחיל לשמור שבת, זה נשמע הגיוני? אותו חילוני ישמע מה שאני יגיד לו אבל זה לא בהכרח שהוא יקבל את מה שאני אומר, נכון? אז כל ידידי, תעשה הבדל בין לשמוע ללקבל... אצלנו כל אדם דתי וחרדי, כשיש לו שאלות כלשהו, הוא שואל רב, וזה מקובל מאוד וליגיטימי, ואני כמעט בטוח שגם הקונסברטיבים, שואלים את הרב שלהם, (אולי אני טועה?), ואני אתן לך דוגמא, אם הרב שלי יתיר לאכול חמץ בפסח, ואצלם יהיה אסור לאכול חמץ בפסח, האם הם יהיו חייבים לקבל את זה? או להפך? האם אנחנו נהיה חייבים לקבל את מה שהם פוסקים?, ממש לא... יש לי עוד שאלה, האם הקונסברטיבים, יבואו להתפלל איתנו יחד באותו בית כנסת? ויתפללו מה שאנחנו מתפללים? ולא יזכירו את האמהות בתפילה עמידה?, גם זה התשובה תהיה לא, למה לא? הם לא יכולים לקבל איך שאנחנו מתפללים?, אז לקונסברטיבים יש בעיה שהם לא יכולים לקבל אותנו, אז זה בסדר גמור, אבל כשאנחנו לא יכולים לקבל אותם, זה כבר לא בסדר?, אני ממש לא מבין את זה... דבר שני לפי ההלכה אסור לאישה לקרא בתורה לפני ציבור, ולא להתעטף בטלית, כפי שהנשים שלהם רוצות להתעטף בטלית בכותל, למה הם לא מוכנים לקבל את זה?, למה אנחנו כן צרכים לקבל את מה שהם נוהגים?, בינתיים כל הטענות שרק קיבלתי ממכם זה, למה אנחנו לא מקבלים את הדרך שלכם? עכשיו אני זורק את הכדור אליכם, ותענו לי למה אתם לא יכולים לקבל את הדרך שלנו?. דבר שלישי, היהדות והדת הייתה מאז ולתמיד, והקב"ה נתן לנו את התורה, ותפילות שחרית, ומנחה, וערבית, תיקנו אותם אבותינו אברהם ויצחק ויעקב, ואנחנו מתפללים כפי שהם תיקנו את התפילות, ואתם משנים את התפילה ומזכירים בה גם את האמהות, כך שהשינוי נעשה על ידכם, ולא על ידינו.. דבר רביעי, הדת לא השתנתה, התורה זה אותה תורה ולא השתנתה בשנים האחרונות, יש מנהגים כלשהם, ומנהגים משתנים, אבל הדת והתורה לא השתנת, ולא תשתנה, התורה היא נצחית, ולגבי מה שכתבת שיש יהודים שעושים נגד ההלכה זה נכון אני מסכים אתך, אבל זה עדיין לא אומר שזה מותר... אני שאלתי ממתי הדת של הקונסברטיבים התחילה?, ולא קיבלתי תשובה, הרי זה בטוח שהדת הזו לא הייתה כשקיבלו את התורה מסיני, זה הגיע אחרי כמה מאות שנים אחרי זה, ואיך זה הגיע? ע"י אדם בודד שהחליט לפתוח דת אחרת, ויקרא שמו בישראל "קונסברטיבים", הוי אומר שאותם אנשים סומכים על אדם אחד שהחליט שכך הדת צריכה להראות, לא כך?...