אז איך התלוש שלכם?

אז איך התלוש שלכם?

בעקבות דבריה של שאננה גם אני תוהה: איך ממשכורת שבנויה על שכר בסיס של 20 ש"ח לשעה בממוצע אנשים מסוגלים להחזיק את עצמם? ואני מתכוונת כאן בעיקר לאלו ביננו שלא גרים בבית ההורים. למי שמוכן לשתף את חברי הפורום בתלוש ובהוצאות שלו, אני אשמח אם תענו על השאלות הבאות:
כמה אתם מרוויחים לשעה?
אתם מקבלים בונוסים? על מה וכמה זה יוצא בערך?
כמה בערך יוצא לכם שכר כולל של חודש ממוצע?
כמה נשאר לכם אחרי תשלום הוצאות קבועות? (ואם תוכלו לציין מה ההוצאות הקבועות שלכם זה יהיה נחמד)
אתם מצליחים לחסוך משהו? אל תשכחו לציין איפה אתם עובדים...

SimplyMe1

New member
שאלון נחמד.אפשר לענות גם אם אני

עדיין צמודה להורים ולבית החם שלי?

כמובן שאת מוזמנת לענות ../images/Emo20.gif

כולם מוזמנים לענות, רק לציין בסעיף הספציפי מהן ההוצאות הקבועות שלכם (שכ"ד למי שמשלם, מחיה, אחזקת רכב אם יש...)

deja vu 23

New member
אחח לא פשוט

שבועיים אחרי השחרור מהצבא, התמזל מזלי ונחתתי על עבודה שתגמלה יפה מאוד את העובדים (משכורת ממוצעת 5000 ש"ח, לפעמים מעל 5500). אחרי כן עבדתי בשירות לקוחות באיזשהו מגזין, שם קיבלתי "רק" 4200 לחודש, משכורת גלובלית. וכרגע, שירות לקוחות ב"פלאפון", משכורת לצערי הכי נמוכה שקיבלתי (ובתקווה אקבל) - רק ב-1 אני אגיד לכם כמה זה ייצא במדוייק כי אז אקבל את התלוש המלא הראשון, אבל זה אמור להיות בסביבות 3000 וקצת. עקרונית יש בונוסים - על יעילות, מכירות, הערכת מנהל וכו'. מחודש הבא לצערי אני כבר לא נחשב "חייל משוחרר", אז כבר לא אקבל זיכוי במס הכנסה.. באסה לי. שורה תחתונה - קשה קשה.

SimplyMe1

New member
אוקיי,אז תורי../images/Emo147.gif(לחפור)../images/Emo6.gif

כמה אתם מרוויחים לשעה? 22 ש"ח טבין וטקילין.משלמים גם נסיעות. אתם מקבלים בונוסים? על מה וכמה זה יוצא בערך?לא בונוסים,אבל לפעמים יש טיפים ומחלקים לעובדים יחסית לשעות העבודה(לי לא יצא לעבוד יותר משבועיים משמרת שבועית מלאה,אז יצא בינתיים שקיבלתי 220 ש"ח מטיפים). כמה בערך יוצא לכם שכר כולל של חודש ממוצע?ב10 לחודש אקבל משכורת ראשונה.כאמור לא יצא לי לעבוד יותר מדי החודש(חודש ראשון מלא בעבודה הזו),לכן המשכורת לא תהיה משהו..אבל במלאה אפשר להגיע ל4200-5000 ש"ח. כמה נשאר לכם אחרי תשלום הוצאות קבועות? (ואם תוכלו לציין מה ההוצאות הקבועות שלכם זה יהיה נחמד)אין לי הוצאות קבועות חוץ מפלאפון,שגם הוא במסגרת צבאית..את החד"כ אמא משלמת..בינתיים הפסקתי מחוסר זמן בעקבות לימודים. אתם מצליחים לחסוך משהו?אני גרה אצל ההורים,ולכן יכולה(ומעוניינת)לחסוך למטרה מסוימת,ולא מתכוונת לעבור לגור מחוץ לבית בשנים הקרובות,אלא אם אעבור לתקופה מוגבלת למושב\קיבוץ בצפון.

LostInTheSky

New member
14.70 ש"ח לשעה

כשעבדתי אצל ספקית אינטרנט די נחשבת השכר בסיס שכתוב בחוזה היה 14.70 ש"ח לשעה. וכמובן שזה תלוי במכירות של אותו חודש. במידה ובנוסף למכירות לא הצלחתי להגיע לשכר מינימום היו משלימים לי אותו.... אחרי חצי שנה כבר נשברתי מהשכר מהיחס של המנהלים ועזבתי (כמובן לא לפני שלקחו לי את כל המשכורת האחרונה 3,000 ש"ח קנס) ואני מרחמת על הלקוחות שסובלים את הייאוש של התומכים....

Oיון

New member
?!

מה?? ממתי מותר לשלם לעובדים מעל גיל 18 פחות מהמינימום בחוק?

LostInTheSky

New member
הם היו משלימים את זה אם..

מידה והמכירות שעשיתי באותו חודש + השכר בסיס של 14.70 ש"ח לא היו מגיעים למינימום. ואת יכולה לבדוק, עבדתי באינטרנט זהב.

Black Star

New member
גרה בבית.. אפשר לענות בכל זאת? ../images/Emo13.gif

כמה אתם מרוויחים לשעה? 20.5 ש"ח
אתם מקבלים בונוסים? כן
על מה וכמה זה יוצא בערך? צריך לעמוד ביעדים (מכירות, שדרוגים וכו') ברמת כל המרכז. רוב הבונוס מורכב מעמידה ביעדים ברמת מרכז. בנוסף יש סקר שביעות רצון לקוחות, ככל שהסקר יותר טוב כן המשכורת... וכמובן לכל אחד יש את הערכת המנהל שלו (עפ"י עמידה ביעדים כאלו ואחרים) שזה גם מרכיב בבונוס. בנוסף, יש כל מיני שירותים שאם אנחנו מוכרים אותם אנחנו מתוגמלים באופן אישי למשכורת (פר נציג, לא פר מרכז). הכל יחד יוצא בסביבות ה-1500-2000 ש"ח תוספת נחמדה למשכורת.
כמה בערך יוצא לכם שכר כולל של חודש ממוצע? יוצא בנטו בין 5500-6500 ש"ח, תלוי כמה שעות עשיתי באותו חודש...
כמה נשאר לכם אחרי תשלום הוצאות קבועות? (ואם תוכלו לציין מה ההוצאות הקבועות שלכם זה יהיה נחמד) אתם מצליחים לחסוך משהו? אין לי הוצאות קבועות של ממש כי אני גרה בבית... בקרוב יהיה אוטו מה שהולך להביא להוצאות קבועות גדולות, כמובן. כרגע זה שיעורי בלט (אני רקדנית), קניות, מסעדות, הופעות.. בקיצור מותרות. ואני מצליחה לחסוך די הרבה בכל חודש. (משהו כמו חצי מהמשכורת, לפעמים יותר). יעלי

Black Star

New member
סליחה, חשבתי שכולם כאן יודעים...

נציגת שירות פרונטלי באורנג'. ובהוצאות קבועות שכחתי לציין את ההוצאה הקבועה שאולי תפתיע אתכם - החשבון של הסלולרי. אמנם יש השתתפות בחלק מהחשבון וגם התעריפים שלי כעובדת מאוד מאוד נוחים אבל אני אוהבת לדבר... בואו נגיד שזה החסכון הכי גדול בזה שאני עובדת בחברה סלולרית - לפני כן החשבונות שלי היו בכיף 400-600 ש"ח לחודש, היום יוצא לי משהו כמו 100 ש"ח בערך (אני לא מדברת פחות... פשוט עשקו אותי כלקוחת סלקום חסרת מודעות צרכנית כלשהי..). וההוצאה הכי גדולה שלי היא מוניות, אני שונאת אוטובוסים ולוקחת המוווון מוניות. סוג של פינוק, אבל ברגע שאני אקנה אוטו, זה יעלה לי יותר, אז אני מתנחמת בזה.

בובע2

New member
שאלה לי אלייך

את מרוצה מהעבודה? איזה מבחנים עשו לך כדי להתקבל לזה? את מרוויחה לא רע..

Black Star

New member
אם אני מרוצה?...

טוב זה נושא טעון אצלי. אני מרוצה מהמשכורת, זו תשובה טובה?
סתם, אני אוהבת מאוד לתת שירות (וואו, אני נשמעת קלישאתית.. סורי) ונהנית מזה, אני פחות מרוצה מדברים אחרים, אבל לא ניכנס לזה כרגע. מבחינת מבחנים - הייתי ביום מיונים שכזה (אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש מרכז הערכה כי זו הייתה תקופה שהיה גיוס גדול של נציגים ואז הבחורה מחברת ההשמה ששלחה אותי לשם הסבירה לי שזה לא יהיה ממש מרכז הערכה...), חילקו אותנו לקבוצות קטנות (של 10) ועשו סימולציות ודינמיקות כאלה ואחרות. אח"כ גם היה צריך להציג איזה מיני-פרוייקט מול כל שאר הקבוצות. אח"כ היו מבחני נייר ועיפרון, כל מיני דברים פסיכוטכנים כאלה, מבחני אנגלית, ועוד מבחן שבא לבדוק אם את מכירה עבודה עם מחשב (אני בכוונה אומרת "מכירה" כי זה היה ברמה מאוד נמוכה, לדעתי זה היה מיועד רק לבדוק אם אי פעם ראית מחשב בחיים שלך...). יום אח"כ התקשרו אליי להזמין אותי לראיון עם מנהל הסניף בו אני מיועדת לעבוד. שעה אחרי הראיון זימנו אותי להגיע למחרת ל"מבדקי מהימנות מקצועית" שהם פשוט אותו התחקיר הבטחוני שעברתי לתפקיד מאוד מסווג בצבא - בעצם, רק קצת יותר קשוחים בתחקיר
וזהו, ביום של מבחני המהימנות גם חתמתי על החוזה.

Black Star

New member
סבירה..

צריך לדעת אנגלית ברמה מסוימת מכיוון שיש לקוחות שהם דוברי אנגלית בלבד ותצטרכי לדבר איתם. עם זאת, בתור דוברת אנגלית אני יכולה להעיד שרוב הנציגים אצלנו כן מבקשים ממני פה ושם להסביר ללקוחות אצלם דברים באנגלית מכיוון שהם לא מצליחים, וזה לא עושה אותם נציגים פחות טובים בשום צורה שהיא. כלומר, את צריכה לדעת לדבר ברמה בסיסית +, את לא חייבת להיות דוברת אנגלית.

בובע2

New member
בעיה

אני תמיד בולעת את הלשון כשאני צריכה לדבר אנגלית.. אבוד לי? גם ככה עובדים בצוות ואני יכולה לבקש עזרה מנציג אחר.. כמה שעות את עושה במשמרת? כמה מקבלת לשעה לא כולל בונוסים..?

Black Star

New member
לא נראה לי שאבוד..

אחד הנציגים שחנכתי היה בולע את הלשון ומסרב לדבר באנגלית והיה בורח ומבקש שאני אטפל באותו לקוח. והוא מסתדר סבבה בעבודה. ממילא הרבה פעמים יש לקוחות דוברי ערבית או רוסית אז אנחנו מעבירים אותם לנציג אחר שיטפל בהם, ככה שאני מאמינה שזה לא כזה אבוד גם אם האנגלית לא חזקה. בקשר לשעות משמרת - האמת שיוצא לי לטחון המון המון שעות בעבודה, אבל זה לא אמור להיות ככה. אני עושה 10-11 שעות ביום רוב הימים, אבל משמרת אצלנו מוגדרת כ-6.5 שעות עבודה ביום. יש שעות נוספות (125%) מעבר לשעה ה-8 ואילך, ו-150% מהשעה ה-10 ואילך. כתבתי בהודעה הראשונה כמה המשכורת לשעה ללא בונוסים.

השאלה היא

איך עוברים את מרכז ההערכה אם לא מסוגלים לדבר אנגלית. היה איתי ביום המיונים הראשון מישהו שהועף באמצע, אחרי שהגענו לקטע של האנגלית והוא פשוט סירב לדבר, אמר שהאנגלית שלו לא טובה ושהוא לא מסוגל לדבר באנגלית מול אנשים. אחרי שסיימנו את שלב האנגלית המנחה אמרה לו שהוא יכול ללכת (כמובן שהיא אמרה את זה בשפה יפה במיוחד והבטיחה שאם יהיו עבודות אחרות שיתאימו לו יפנו אליו). אנחנו לא הבנו למה בכלל הוא בא ליום המיונים, אחרי שהדגישו שמדובר בעבודה שבלי אנגלית טובה לא מתקבלים אליה. אני מציעה לנסות לתרגל קצת, לדבר עם עצמך ועם חברים/משפחה באנגלית, לראות טלויזיה בלי להסתכל על התרגום... זה לא מסובך, אני מניחה שאת יודעת אנגלית פשוט צריכה תוספת ביטחון.

Black Star

New member
אצלנו לא הייתה אנגלית במרכז הערכה

כלומר, לא היה שום קטע שהיינו צריכים לדבר באנגלית מול האחרים. אחד המבחנים בכתב היה מבחן באנגלית (משהו קצר יחסית, קטע קריאה קל). מן הסתם בעבודה שלכם זה הרבה יותר חיוני ומהותי להיות דובר אנגלית טובה ושוטפת.

למעלה