אז איך היה?

לא היו דוחים. בשבוע הבא אי אפשר לסגור כבישים

השאלה נשארת פתוחה לרווחה.
מצד אחד, אני מסכימה שהאחריות היתה על הרצים. כל מי שרץ, צריך להבין את ההשלכות של ריצה בחום כשאתה לא מאוקלם. הבעיה היא שעניין האיקלום לא לגמרי ברור להרבה אנשים. בספטמבר שעבר רצתי את חצי מרתון טוליפ בטמפרטורה שהתחילה חמה יותר מהמרוץ בתל אביב. המסלול הרבה פחות מוצל והרבה יותר קשה (תוואי שטח, עליות וירידות).

העניין היה איקלום. זה היה כאמור בספטמבר, אחרי קיץ שלם של אימונים בחום. העניין הנוסף היה שזה היה מרוץ קטן שרוב הנרשמים אליו מבינים את ההשלכות של ריצה בחום. אני בעצמי עברתי להליכה בכל פעם שהדופק שלי עלה מדי, עצרתי בכל תחנת מים ושפכתי על עצמי המווווון מים וכמובן שתיתי המון.

פה היה מרוץ שאורגן בתאריך שהוא מראש בעייתי. מרץ הוא חודש עתיר שרבים שרצים מגיעים אליו כשהרוב המכריע לא מאוקלמים לחום. אני חושבת שהשגיאה מספר 1 היתה עצם העובדה שזה היה מפתיע. נראה שחברת "כפיים" ועיריית תל אביב עשו ככל שביכולתם כדי לפתור את העניין אבל שכחו ש"סוף מעשה במחשבה תחילה" והיה צריך להיות תסריט של מה עושים במקרה חמסין. מקרה שהיתה סבירות לא נמוכה שיקרה.

אני מודה שעד אתמול עוד התווכחתי עם אנשים שחשבו שגם המרתון צריך היה להתקיים ושמחתי מאד שהוא נדחה אך מצד שני, לא האמנתי שבחצי המרתון יקרה כזה אסון. אין לי ספק שמי שנפגע הוא בהחלט האשם במה שקרה לו אבל היה צריך לצפות את זה. כמו ששרב במרץ הוא לא דבר מפתיע, גם העובדה שיש אנשים שתמיד יחשבו שהם מסוגלים למאמצים קיצוניים בלי להיות מוכנים באמת, צריכה היתה להלקח בחשבון.

לא סתם חזרו ואמרו שהנפגעים הקשים יותר הם "גברים בגילאי ה30 לחייהם". סליחה על הסטראוטיפ אבל זה בהחלט אבטיפוס של אנשים שהם חזקים מספיק כדי להזיק לעצמם ולא כולם יודעים מה יכולות להיות ההשלכות של זה. שתי דוגמאות לכך הן מי שכתב אתמול טרוניה באתר של עולם הריצה למה דחו את המרתון (אני קוראת שוב מה עניתי לו אתמול ומצטמררת. פחדתי שמרתון יעלה בחיי אדם ובסוף זה קרה בחצי) וזה שכתב היום בYNET שמזל שסיים את החצי על שתי רגליים.

אם אלו היו אפילו אחוז קטן ממי שרץ היום בתל אביב, אין ספק שהיה צריך לדחות ואם אי אפשר, אפילו לבטל את המרתון. אין ספק שזו חוכמת הבדיעבד אבל היו אנשים מקצוע שהתריאו גם קודם. אני לא רואה את אשמת המארגנים במה שקרה אבל עצוב שהיה אפשר למנוע את הטרגדיה הזו.

אני מקווה מאד מאד שמצב הפצועים ובמיוחד הפצועים אנוש ישתפר ושאף אחד לא יישלם בחייו רק בגלל שהחליט החלטה שגויה היום.

תומרונתם

New member
מנהל
אני קוראת אותך ויש לי צמרמורת...

מסכימה איתך בכל מילה.
"סוף מעשה במחשבה תחילה", ממש.

oggi2

New member
אני חושבת ש

כשמארגנים מירוץ כזה, שבואו נשים את הקלפים ונגיד את האמת- חלק גדול מהמשתתפים, למרות שהם אנשים בוגרים והכל, לוקחים את תל אביב כמירוץ 10 או החצי הראשון שלהם, ורואים את זה גם בריצת הלילה של נייקי.
כשעושים מירוץ בחודש כזה, בסדר גודל כזה עם פרופיל משתתפים כזה,אז צריך או מראש לקבוע אותו לחודשי החורף, גם אם זה אומר לוותר על מרבית הרצים של טבריה או להכין חלופה מראש- להזניק בלילה/שעתיים קודם. הם לא יעשו אקלום, אין מה לדבר על זה. במירוצים קטנים שיותר פונים לקהל המנוסה אפשר לצפות את זה (שוב, נכון, זו אחריות הרצים, אבל ככה זה). אני גם לא ממש עשיתי, אבל בחודש וחצי האחרון עברתי למשל לרוץ בשעות שיותר דומות לשעות המירוץ בידיעה שאם יהיה שרב אני אשקול מחדש את מטרותיי במירוץ.
אי אפשר לפקח על רמת ההכנה של האנשים, למרות שזאת אחריותם.
המירוץ מבחינתי- שעשיתי את מסלול החצי היה בסדר ולא חם מדי, אבל מחברה למשל, שעשתה לראשונה 10, הבנתי שהזינוק האחרון התאחר מעט, ושהיה מאוד חם והיה מקום לעוד נקודות מים.

לו יהי וינתבו את אנרגיות לפעילות מעצימה

במקום לחפש את האשם, לפעול להסברה הרבה יותר מעמיקה ומקצועית.
התופעה של עיסוק בספורט היא דיי חדשה ולשמחתנו הולכת וגדלה ומצד שני אנשים מחוסר מודעות/בעיות כלכליות/סדרי עדיפות רוכשים במקרה הטוב נעליי ריצה ויאללה מתחילים לגמוע מרחקים.
במקרה הטוב זה נגמר בחיוך מרוח ומלא אנדרלין ובמקרה הפחות טוב באסונות.

omaopa

New member
לא סיפרתי שאני אהיה

אבל הייתי אז אני גם כותבת....

כמובן שזאת טרגדיה נוראית מה שקרה ופשוט עצוב נורא. כואב הלב ודואג הראש.

בדרך הביתה מיליון טלפונים ורק אז הבנתי מה קרה ואמרתי שלפחות לכוחותיי שלום.

היה צריך לבטל את המרוץ? אולי. אומרים באנגלית ש: hindsight is always 20/20
שזה אומר שראיה לאחור היא תמיד מושלמת....

אבל ליבי עם הנפגעים....

הריצה שלי היתה לי סבבה בסך הכל.
שבועיים אחרי מרתון וכ-5 ימים אחרי שחזרתי לרוץ אחריו וחשבתי שיהיה לי קשה הרבה יותר לייצר מהירות.

התכוונתי לרוץ כמו אימון ולא באמת יכולתי לרוץ כמו מרוץ (מרתון לפני שבועיים וזה....) אז בסוף יצא לי משהו בסגנון ריצת קצב וזה שימח אותי.

אני ממש שמחה שכולן כאן מדווחות על הנאה! איזה יופי לקרוא!

מבחינתי ולגבי המירוץ אני חייבת לומר שממש לא התלהבתי.
לא מהמירוץ עצמו,. לא מהארגון וגם לא מסך החבילה (בלי שום קשר למה שקרה. אלו היו מחשבותיי עוד בזמן הריצה).

לא יודעת. היה חסר לי משהו. הרגשתי שזה היה סופר-צפוף עד לרמה שזה סתם לא נעים עם דחיפות, אפילו גסות, בזמן הריצה ולחץ עצום על תחנות המים.
גם חשבתי (מסכימה עם מי שכתבה מעלי) שהיו ח-י-י-ב-י-ם להוסיף עוד עמדת מים ב-10. 2 תחנות במזג אוויר כזה זה לבקש צרות....

בכלל הרגשתי שלא קיבלתי תמורה בעד האגרה. מרוץ כזה יקר וגדול יכול לספק קצת יותר בצורת חניה מוסדרת, הכוונה יותר טובה, יותר צ'ופרים, מתחם סיום יותר מושקע. וגם מסלול קצת יותר מעניין מאשר ריצה ליד שורה בלתי נגמרת של חנויות.
אני מקווה שלא תחשבו שזה בגלל שאני לא אובייקטיבית, אבל באמת ורק לגמרי כרצה מן השורה, זה לא מתקרב לחוויה של ירושלים ופייר פשוט התאכזבתי.

אבל אני שמחה שיש הרבה אנשים שהמרוץ עושה להם את זה!
מה שחשוב זה ההשתתפות הגדולה והתוספת המדהימה של רצים לעולם שלנו!

אי י ל ת

New member
היו ב 10 ק"מ 3 תחנות שתיה ולא 2

אחת בסוף רוטשילד,
אחת ליד הבימה
ואחת באלנבי.

בנוסף היו עוד 3 "תחנות מים" פירטיות של אנשים שפשוט פתחו בסטה של מים על המדרכה.... הסתכלתי עליהם וחשבתי כמה שהם מקסימים!

מסכימה לגמרי שתחנת המים הראשונה שהייתה כמעט בקילומטר הרביעי, הייתה מאוחרת מדי.
כל כך שמחתי שיצאתי לדרך עם בקבוק (עם איזוטוני תוצרת בית) כמעט סיימתי אותו עד התחנה הראשונה, היה יכול להיות לי קשה בלי הבקבוק הזה ב 4 ק"מ הראשונים.

אכן שלוש תחנות ועוד פירטיות חמודות

היתה תחנה קטנה שכמעט פספסתי ליד שוק הכרמל, וזה היה מצוין, ממש זמן קצר אחרי ההתחלה. אני לא בטוחה אם היתה פרטית - היו שם לא מעט מתנדבים, וכוסות כמו בתחנות האחרות. חוץ מזה היו תחנות התזה וסתם מתנדבים ששפכו מים וגם עובד ניקיון אחד שראיתי שופך מים על הכביש מסיבה לא ברורה ולבקשתי מילא אותי במים
). והאיש ליד החנות הקטנה ברוטשילד, זכרתי אותו מהשנה שעברה, איזו יוזמה מקסימה.

LilachiKtana

New member
היה לי מצויין!

אני כל כך התרגשתי שבקושי ישנתי בלילה. החום של הלילה והגוף שעוד לא מורגל לישון בטמפ׳ כאלו- הביאו אותי להתהפכויות בלתי פוסקות ומעט שיינה.
כשהגעתי לשם וראיתי את שלט הזינוק הפרפרים הפכו להתרגשות אמיתית וטובה, אבל אמרתי לעצמי מיד- אני יודעת שאני יכולה לעשות את זה- באתי להינות!

בזינוק עמדתי ממש מתחת לשער- היה כיף, אווירה טובה, מוזיקה קלילה, והמון המון אנשים נרגשים ושמחים כאילו מדובר במסיבה או חגיגה למשהו..

במהלכו של הקילומטר השני עברתי להליכה של כ 3 דקות, רציתי להיות בטוחה שהכל בסדר ובעצם, אני מוכיחה פה רק לעצמי, והתאמנתי ואני יודעת שאני יכולה, אז הזכרתי לעצמי - להינות

בעמדת השתיה- ילדים מעודדים ורצים ממקצים אחרים תומכים- זה עשה הרגשה טובה! אז שתיתי מעט- כי אני לא מורגלת לשתיה תוך כדי אימון, אבל היה כבר ממש חם, אחרי השעה תשע אז לא הייתה ברירה אלא לשתות.

בקילומטר האחרון- האיש שלי חבר אלי עם האופניים, אחרי שוידא שאני בסדר- בלי סחרחורות או בחילות ושאכן שתיתי- הוא עודד אותי להגיע לסוף! זה היה שלב שממש התרגשתי! ראיתי את שער הסיום ורצתי אליו!

ההפנינג בסוף- חלוקת המים, מעדנים, שתיה מתוקה- היה כיף וטוב. מאורגן בצורה טובה לטעמי (אבל מה אני מבינה?! זה הראשון שאני רואה..).

היה שווה כל רגע של אימונים!! והרווחתי את המדליה הראשונה שלי

מור צדקת! זה ממכר!! אני כבר חושבת על היעד הבא..

צר לשמוע שמישהו נפטר
, ואני מקווה שיוסקו מזה מסקנות לעתיד. ואני שמחה לראות שכולן פה בסדר!

Springy

New member
נהדר

כל הכבוד שידעת לומר לעצמך את הדבר הנכון על קו הזינוק, ולווסת את עצמך ואת המאמצים שעשית לאורך הדרך - זה לא קל בכלל ובטח לא במירוץ ראשון ועוד בתנאים שהיו היום. כשהזניקו אתכם כבר היה ממש חם!
התמכרות נעימה, ואל תשכחי לשתף ביעדים הבאים שלך

גם אני בסדר

היה חם וקשה, אבל אני שמחה שהשתתפתי

בגלל החום היה לי ברור שזה לא מירוץ לשיאישי. בינינו, אני גם לא בכושר המתאים..
אז רצתי קל, ובכל תחנת מים עצרתי ולקחתי 2 כוסות אחת לשתות ואחת לשפוך על הגוף
ובכל זאת היה לי חם וקשה
סיימתי דקה יותר לאט ממה שרציתי, אבל זה לא באמת משנה
סה"כ היה ארוע מתוקתק למופת!
אני באמת חושבת שהמארגנים עשו את המקסימום. בחצי המרתון היו המון המון תחנות מים ובכל אחת המון המון שולחנות עם מים
באמת לא ראיתי שלמישהוא היה חסר מים
בכל העולם נהוג לערוך ארועי ספורט גם במזג אויר מטורף (ראה מרתון בוסטון 2012, איירונמן אוסטריה עם 38 מעלות ולחליפין שנה שעברה מרתון ירושלים בברד או ישראמן בטמפרטורות נושקות ל-0)
אני חושבת שאנחנו אנשים בוגרים שאמורים לקחת אחריות על עצמנו ועל חיינו

כל-כך עצוב שככה מסתיים ארוע ספורט שאמור להיות כיף והנאה

תנחומי למשפחת ההרוג והחלמה מהירה לכל הפצועים!!

wayToGo

New member
היה מעולה :)

אומנם עצובות ההשלכות הסופיות של המירוץ הזה,
אבל לי, היה מירוץ סבבה. בשעות שבהן רצתי (זינוק ראשון של ה10)
מזג האוויר היה נעים ביותר (לצורך השוואה, במירוץ רעננה שבוע שעבר היה משמעותית יותר חם), היו המון תחנות מים, הכל תקתק, ובסוף גם התוצאה יצאה סבבה (52 ומשהו).

קצת מבואסת כי ניסיתי בהתחלה למצוא פייסר של 50 דקות ולא הצלחתי למרות חיפושים די עקשניים... וחבל, כי אני חושבת שיכולתי להדבק אליו. דווקא תחילת הריצה ופילוס הדרך דרך ההמון הם אלו שגזלו לי זמן יקר, ואת רוב הריצה עשיתי במהירות מתאימה...

לא נורא, יש עוד מרוצים :)

tamark4

New member
איזה יופי !

בטח שיש עוד מרוצים, פחות צפופים ובתנאים יותר טובים.

למעלה