אז איך היה קאבום?

fogen

New member
אז איך היה קאבום?

נו? הצלחה? כישלון? איך המוזיאון? תפרטו אנשים תפרטו אני הייתי בצבא ושמרתי על עצים שלא יברחו אז לפחות אני מצפה לעדכונים

fogen

New member
שמע חשבתי להשתמט...

חשבתי להשתמט, להפוך לפאנקיסט ולעשות מה בזין שלי אבל אז נזכרתי שאני גר בבאר שבע...

mulon1984

New member
מה הקשר?

אתה גר בבאר שבע? אז תשתמט ותהפוך לערס. תפתח פיצוצייה או חנות בגדים או משהו. אבל להתגייס?! לא רצית להיות ערס, ועכשיו אתה הומו.

fogen

New member
אל תדאג

אני אשתחרר, אוציא את כל המרמור שלי על קומיקס שקשור לצבא, לא אצליח למכור אותו כי אף אחד לא רוצה לקרוא קומיקס שצוחק על הצבא, אתמרמר עוד יותר וככה אהפוך ליוצר מגניב ומחתרתי וממורמר אמות בגיל מוקדם ואהפוך לאגדה! ועכשיו לנושא... איך היה קאבום? איך המוזיאון?

mulon1984

New member
אתה חי בסרט...

אתה תמות לבד ובודד ואף אחד לא יזכור אותך. המוזיאון די מעפן, לדעתי. כאילו, הוא מושקע בטירוף, עיצוב מעולה, אין הרגשה של חיסכון בעלויות (להיפך), הוא בהחלט נראה כמו מקום שמבקר רגיל יכול להסתובב שם לפחות שעה בכיף ואפילו יש שם כמה מוצגים מדהימים (כמו הכלים של זאב ודוש והאומנות המקורית שלהם). גם השילוב של החנות במיקום אסטרטגי והסדנא בלב המוזיאון... צ'מע, לדעתי זה המקסימום שאפר לעשות בכל מה שקשור למוזיאון ישראלי לקומיקס וקריקטורה. אבל זה קצת דפוק כי כאילו, על מה אתם עושים מוזיאון? מה כבר יש כאן? מוזיאון עושים לדברים שנמצאים או בשיאם או שכבר עבר זמנם ומשמרים את זכרונם (לדעתי לפחות), והקומיקס הישראלי לא נמצא באף אחד מהשלבים הללו (לשמחתי). לדעתי, עכשיו זה לא הזמן למוזיאון כזה, אבל טוב שלפחות עשו אותו כמו שצריך! לגבי קאבום: כרגע אני מחכה לקרא מה אחרים חושבים כי אני הייתי שם רק יום אחד וגם אז הייתי רוב הזמן בהרצאות, ככה שאין לי יותר מידע לגבש מסקנה. אבל יש לי כמה רעיונות ואני מחכה לשמוע אחרים לפני שאביע את עצמי.

אמיר0

New member
די דומה למה שאני חושב

וגם ראיתי שם כמה מוצגים שפשוט אין להם מספיק קילומטראז' בשביל להיכנס למוזיאון לדעתי.

ailag

New member
לי היה כיף

ומתיש בטירוף, כי תמיד יש מלא דברים לטפל בהם. אבל מתיש בצורה טובה כזאתי. נחמד לעשות דברים שחשובים לך עד אפיסת כוחות. בקשר למוזיאון, אני אהבתי. חבל לי שאין שם יותר קומיקס ושאת התצוגה בחלונות קשה לקרוא, אבל מצד שני, יש שם ארכיון שאמור להיות רציני מאוד בסופו של דבר. מה שהיה חדר ההרצאות הוא בעצם הארכיון, לכן ראיתם שם דברים מכוסים בניילונים עם תמונות עליהם. אז אם מישהו רוצה לעשות מחקר, זה בתקווה יהיה מקום טוב לנבור בו. הם גם תכננו לעשות איזה דאטהבייס מקוון, האמת שלא הייתי בעניינים מספיק בשביל הפרטים אבל הבנתי שזה גם דאטהבייס שיוצרים יכולים להוסיף לו וגם איזה קטלוג שאפשר להעזר בו. בקשר לכנס עצמו בצורה אובייקטיבית (ההרצאות, הארגון, העיצוב המהמם סוף הדרך) אני מעדיפה לחכות ולראות מה יש לאחרים להגיד ואחרי זה להביע דעה - כי הייתי עמוק בתוך הארגון של זה אז אני קודם רוצה לשמעו דעות אובייקטיביות שלא באות ממני :)

mulon1984

New member
דווקא בגלל שאת בתוך הארגון

דווקא בגלל שאת בתוך הארגון את צריכה להיות בין הראשונים לכתוב ולא לחכות לאנשים חיצוניים.

petpatrol2

New member
היי, אמרתי שאולי היום אני לא אהיה.

ואחרי שמישהו שאני מכיר שגר בחולון אמר לי שהיא הופכת לאפילו עוד יותר ריקה בסופ"ש, הבנתי שאין ממש טעם.

Hubert Hubert

New member
הייתי רק היום.

המקום היה די נטוש מתי שהייתי, שזה היה רוב היום. השמועות אומרות שאתמול היו קצת יותר אנשים ושבפתיחה של המוזיאון לפני שבוע היה מפוצץ. המוזיאון עצמו, כמו האירוע , הדרך היחידה לתאר אותו מבחינתי היא מביך. אני מאוד אמביוולנטי בנושא, אני לא יכול שלא להעריך את המאמצים שהושקעו ולהתרשם מעצם העובדה שאשכרה יש מוזיאון של קומיקס שהוזרמו אליו כספים, והמקום עצמו נראה מצויין ומושקע, אבל מבחינתי רחוק מאוד מלהיות מספק. קודם כל, כרגע החלק של הקומיקס במוזיאון הוא כל כך מצומצם שזה מביך. בעוד הקריקטורה תופסת חללים נרחבים כולל קיר שלם שמוקדש להתפתחות הקריקטורה, החלק של הקומיקס הוא בעצם רק כמה חלונות שעליהם הודפסו (הודבקו?) עמודי קומיקס שונים וה"חנות", שמורכבת ממבחר די מצומצם של חוברות וספרי קומיקס ישראליים (אם כי להגנתם ייאמר שזה פשוט המבחר הקיים. את רוב הדברים שניתן להשיג היום וראוי למכור במקום כזה נראה לי שיש להם). התערוכה שעשו לדודו גבע היה גדולה יותר מכל המוזיאון, ככה שקשה לי לקבל את הטענה שלא היה מפסיק חומר. הבעיה המרכזית היא שנראה שהקריטריונים לפיהם החליטו איזה קומיקסים להנציח על החלונות נראים שטחיים לחלוטין. חלק מהבחירות מובנות מאליהן - אורי פינק, דודו גבע, אנגלמאיר, האחים חנוכה - שאי אפשר להתווכח על התרומה שלהם לתחום גם אם לא מתים על הדברים שלהם. חלק אני עוד יכול להבין, גם אם אני בעצמי הייתי מעדיף לשרוף את הקומיקסים האלה מאשר להנציח אותם ואני מרגיש שמדובר בבחירות שטחיות שמבוססות רק על ציורים מלוטשים וחסרי ייחוד (ואני לא אנקוב בשמות, אבל אני מניח שכולם יודעים על מי אני מדבר). אבל חלק נראה שנמצאים שם רק עקב העובדה שמדובר באמנים שהדפיסו את הקומיקס שלהם בפורמט יוקרתי ו...זהו! שוב, אני לא אנקוב בשמות, אבל אני מניח שמי שמדובר בו מבין - ספר בכריכה קשה הוא לא קריטריון שלפיו צריך להחליט אם אמן כלשהו ראוי להופיע במוזיאון או לא! ברור לי גם שבתאכלס, אין כל כך הרבה מבחר של קומיקסאים ישראלים שבאמת ראויים להנצחה במוזיאון, אבל זה כנראה אומר ש-כמו שמולי אמר-עדיין לא הגיע הזמן למוזיאון. אמן צריך להופיע במוזיאון בזכות חדשנות יוצאת דופן, או בזכות יכולות וירטואזיות, או לכל הפחות בזכות פופולריות יוצאת דופן כלשהי, לא סתם כי הוא פועל בתחום והיה צריך למלא מקום! אם חלק מהקומיקסים שיוצאים פה מביכים אותי כשאני נתקל בהם בחנות או באירוע, הם מביכים אותי הרבה יותר כשהם מונצחים במוזיאון ואלוהים יודע איזה רושם זה עושה על אנשים שבאים לבקר שם ואין להם באמת מושג מה זה קומיקס (זה לא שאני חושב שכל אמן שרוצה לפרסם צריך לקחת בחשבון איזה שם הוא מוציא לקומיקס בארץ, כן? ואין לי שום חשק להגביל גם את האמנים שאני לא מחבב, כי תמיד יש תקווה שיתפתחו או ישתנו או שסתם יהנו, אבל מוזיאון זה לא דוכן בפסטיבל או 10 ס"מ על מדף בקומיקאזה, ושם באמת יש צורך להשקיע מחשבה מי ראוי ומי לא ראוי). ועוד לא הזכרתי את המיקום של קאבום עצמו - במרתפים הדחוקים של המוזיאון, ליד הארונות חשמל! משפיל למדי. ובכל זאת, אני מלא באופטימיות בנוגע לארכיון הקומיקס שמתפתח שם, שלדעתי יכול להיות דבר די מדהים, מקום בו אוכל לשרוף ימים שלמים בקריאה שוקקת. הרי ספריית קומיקס היא דבר הרבה יותר הגיוני ומתבקש ממוזיאון קומיקס, וברגע שהארכיון ייפתח, במידה ויהיה מספק, אני מוכן לאכול את הכובע שלי ולהתנצל על כל דבר רע שאמרתי על המוזיאון. אבל אם מתעלמים מהארכיון לרגע - ההרגשה שהמוזיאון הזה יוצר היא שהיו הרבה כוונות טובות מאחוריו, אבל שיקול דעת די רופף והרבה נאיביות (בכל הנוגע לחלק של הקומיקס במוזיאון. הקריקטורות דווקא מכוסות די טוב). זו גם ההרגשה שאני מקבל מרוב היוזמות והאירועים של אוק"י, וכל פעם אני מובך מחדש כשאני מגיע לאיזשהו אירוע קומיקס במתנ"ס נידח בפתח תקווה\אשדוד\עכו, ומגלה, כרגיל, שהמקום נטוש מלבד חמישה אנשים שבאים גם לכל אירוע אחר (לטובה יצויין קאבום הקודם שנערך בתל אביב ובאופן חצי-מפתיע היה הצלחה, מקווה שבפעם הבאה יוותרו על המרתפים הדחוקים של המוזיאון ויחזרו לשם), וכמעט תמיד מדובר בכישלון צפוי מראש. המסקנה שלי היא שכדאי אולי להוריד הילוך בכל הנוגע להפקות ענק יוקרתיות שמועדות לכישלון, ולהשקיע קצת מחשבה באיך מקדמים את הקומיקס בצורה שלא תיראה כמו אטרקציה לילדים וקשישים של עיריית חולון או כמו פורימון שאירגנה תנועת נוער. גם אני אוהב מאוד קומיקס, אבל אם אין באמת דרך לעשות אירוע קומיקס שנתי שימשוך יותר משלושה אנשים, אז באמת שלא חייבים. גם אם בהנחה שביום חמישי דווקא היה מפוצץ ואני סתם מלכלך כי הגעתי ביום רע, אפשר להסיק מזה שלא חייבים לעשות את זה אירוע של יומיים. (לטובה אני חייב לציין את הסדנא של אורי ברוכין שהיתה מאוד מהנה, כצפוי, חבל שהיא התבזבזה על 6-7 אנשים וגם לא הגיעה לסיומה)

Inferius

New member
באמת? ציפיתי ליותר...=(

אני צריך לבקר שמה בעצמי, בכל אופן=) אגב, לפני כמה דקות (איזה תיאום..) נשלח אליי מסר מ King Homer שבו הוא סיפר לי הרבה דברים לא קשורים, ובין היתר על שמו האמיתי, מאור שרייבר, שזהה לשם בדוי שהמצאתי בזמנו. עכשיו החלפתי לשם בדוי אחר, אבל רציתי שתדעו, כי השם הרע שהבאתי על עצמי לא צריך לבוא עליו=) (אגב, King Homer מCGISRAEL, INFERIUS שמה לשעבר, החליף לקינג הומר מאותה סיבה. לא בגלל השם הרע, אלא בגלל שכשהוא נרשם לתפוז הוא ראה שיש פה כבר INFERIUS אחד. מסכן
)

Inferius

New member
תיקון נוסף--

הוא היה אינפריאס לשעבר בסי ג'י=) היו לי שם הרבה שגיאות הקלדה, אני יודע.

King Homer

New member
בואו ננסה להסביר כמה דברים, כי ל INFERIUS

אני בהלם מכל העסק. ומהפוקס המוזר הזה, שדווקא את השם שלי בחרו.

למעלה