אז איך אתם

גם אני6

New member
אז איך אתם

(כי אהבתי את זה בפורום אחר)
אז איך אתם אוהבים את החביתה שלכם? (או שאתם בכלל מעדיפים ביצים מנוזלות בתוך קליפה?) קצת לשנות אווירה- מהי החביתה המושלמת בשבילכם ואיך מכינים אותה? ולכל אניני הטעם-
איך אתם שותים את הקפה שלכם(או שאתם אנשי תה? שוקו?..), ומה הקפה הכי טעים לדעתכם? ואחרון אחרון, אבל מידע חיוני, נחוץ וקריטי לחיים- (לא, לא אילו דגני בוקר הכי טעימים ועם מה ראוי לאכול אותם)-
כיצד להכין את הטוסט המושלם, הכי טעים שיש? לחם, בייגל, גבינה(גבינות.. מה להכניס ולמרוח פנימה- או שמא ידוע לכם מקום שכמה שתנסו- לא ייצא לכם יותר טעים מאשר פשוט לקנות שם? וכו' וכו'..)

elcool

New member
שתיים מתוך שלוש

אני לא אוכל ביצים, לא משום סוג וצורה. אלרגי. מה לעשות. קפה! הו... קפה. סם החיים. משקה האלים. נקטר אלוהי מכל בחינה! בבית אני שותה קפה נמס של עלית, שתיים סוכר, ויחסית הרבה חלב, במאג. לא שיש לי בעיה אם טסטר צ'וייס או כל מותג אחר, (חוץ מנטול קפאין... אררג), אבל לקפה נמס יש טעם כל כך... פשוט. לא מתיימר. זה קפה. הנה קח קפאין. תהנה. זהו. ואני שונא תחליף חלב. הו, כמה שאני שונא אותו. ומלבינים למיניהם... מגעיל. חלב צריך להיות כזה שבא מציצי של פרה. לא שום אבקה בטעם קמח. לחלב גם יש תפקיד נוסף! לקרר מעט את המים הרותחים כדי שאוכל לצרוך את המשקה הנפלא הזה באופן מידי. אין לי זמן בבוקר שהספל יעמוד לידי כאבן שאין לה הופכין, בזמן שאני אמתין שהוא יתפנה להצטנן בזמנו החופשי. אני כאן היצור האינטיליגנטי! אני הכנתי קפה ואני מעוניין בו כעת! מזל שיש לי חלב אמיתי, ולא גרגרים לבנים שצפים ולא עושים את מלכתם נאמנה בשיבוח המשקה בו הם שוהים. עכשיו טוסטים... זאת תיאוריה שלמה. עליהם אפרט במועד מאוחר יותר.

גם אני6

New member
נו, מה עם הטוסטים? (על קפה, חלב וכמה פרות לא

קדושות) גם אבא שלי אנין טעם בקפה:) לכן השקעתי סכום כסף מסוים וקניתי לו מכשיר שמענג אותו בכל בוקר:) ומטחנה, כמובן(לי יש שלוש- לתבלינים, פשתן ועוד כל מיני דברים שונים) ובכל שבוע- שבועיים אני נוסעת וקונה לו קפה, שנטחן בכמויות קטנות ונכנס למקפיא. שוף שלי מכור לקפה. שלוש פעמים ביום, מבשל לעצמו קפה שמוכן בלילה לפני. הבחור קם בבוקר, לפני בית שימוש, לפני לצחצח שיניים- שם את הקפה על הכיריים.. תוך פחות מ- 2 דק' הקפה מוכן. נמזג. נשתה מול החלון, עם האוויר של הבוקר:) 7- 10 דק'- הבחור בחוץ. עד 7 פעמים ביום הבחור שותה קפה.. לפחות פעם בשבוע הוא קונה קפה..(ומי שביקר פעם באילנ'ס וכאלה- יודע שקפה.. 200 גר' עולה במקרה הטוב- 40 שח'. לא זול) וחלב:) בבריה"מ:) כאן אנשים לא יודעים, נראה לי, מה הטעם של חלב אמיתי.. חלב- בכלל לא אמור להיות לבן. חלב מקורי, אמיתי, כאשר הוא מגיע מהפרה הוא מתוק. מתקתק, ז"א.. ולא לבן. וטעים, באמת טעים(אני לא אוהבת חלב, ד"א) :) יאממ. אתה חולב, ישר לכוס. וישר שותה:) מהימים ששמנת- היא משהו שכאשר הופכים את הגביע- עומד. נשאר בגביע(ככה שמנת אמורה להיות). וזה טעים! וחמאה- צהובה, גדושה, נמרחת, ולא חתיכת לבנה בצבע לבן(אחח, על לחם שיפון מלא, נימוח שיצא הרגע מהתנור, עם קרום קשה..) זו- בריאות:) וזה- טעים!

elcool

New member
מידי פעם, כשאף אחד לא מסתכל

אני שם קלואה. אבל אוטוטו נגמר הבקבוק. אעשה לי עצמי תזכורת לקנות בייליס ברגע שיזדמן

elcool

New member
../images/Emo45.gif

היה כבר שירשור אלכוהול? אני לא זוכר...

svety

New member
אוכל../images/Emo99.gif

ככה - חביתה זה משתנה לפי מצב הרוח ורמת העצלנות, זמינות החומרים בבית, ואם יש לחם ששווה לטבול אותו בחלמון [חלמון? ככה נקרא הצהוב של הביצה |רוסיה|] או לא. אתמול נניח הכנתי מקושקשת אליפות - עם פסטרמה ושום ומליון תבלינים. אוהבת אומלטים מושקעים, כשלעומר יש כח להפוך לי אותם, אני פשוט לא יודעת. שונאת לשים עגבניה, עגבניות רותחות זה הסיוט של חיי. אוהבת ביצת עין, כשיש לחם טרי וטעים לטבול. לא משתגעת על שקשוקה. מכורה לקפה. בחוץ אזמין הפוך גדול, בלי הרבה קצף, על חלב סויה. בבית מכינה נס - הכי אוהבת נס קפה של עלית, הכי פשוט. אוהבת גם מוקה וגם קפה וניל של עלית. פחות מתחברת לכל הטייסטרס צ'ויס וכאלו. אוהבת את הנס שלי מאבקה. וטוסט - הו! זו תורה שלמה אצלי! מעדיפה מפיתה, אבל אם אין אז לחם/לחמנייה/כל דבר. שייכת לאנשי ה"כל מה שאפשר לדחוס בטוסט - דוחסים". טונה, תירס, פטריות [רצוי טריות], זיתים [רצוי ירוקים], גבינות לבנות קשות למיניהן [פטה, בולגרית ושות'], בצל, שום, גבינה צהובה כמובן. מתבלת עם קטשופ, צ'ילי מתוק, שמיר, צ'ילי חריף...

DDN

New member
עגבניה זה מלכודת חום

עגבניה רותחת זה נשק או כלי עינוי, זה לא אוכל.

גם אני6

New member
אתם רציניים?אלפי וואריאציות לחביתה עם עגבניות

כל מי שהכרתי תמיד רצה שאספר להם איך אני מכינה(גם טוסטים), אבל לכי תנסי לשחזר משהו שעושים מהרגש. אינספור פעמים אני מכינה ובכל פעם מחדש. ה-כ-י, ה-כ-י כיף:) במיוחד כאשר אחרים משמינים מזה
(סתם, סתם:) לבריאות שיהיה להם, כפרה על כולם)

Light18m

New member
עם בשר

חביתה מטגן מה שיש בבית (שרימפס/בצל/נקניקיות/עשבים*/אחר), את הביצים אני מערבב בכוס ואז שופך אותם למחבת ומכין על אש נמוכה עד שזה מוכן, בלי להפוך את זה. אני אוהב שזה מבריק מלמעלה. לפעמים פורס מעל גבינה צהובה ונותן לה להנמס. *יש פונקצית אקרמן- מסדר ראשון זה חיבור, סדר שני זה כפל, סדר שלישי זה חזקה, סדר רביעי זה חזקת חזקות, וכן הלאה. עשבים זה אוכל מסדר 2, כי זה האוכל של האוכל שלי. בכל מקרה, טעם כפונקציה של אוכל מקבל אצלי רק ערכים חיוביים. קפה בלימודים- קפה רעידות (קפה שאחרי ששותים אותו מרגישים כאלה רעידות. שמים חצי כוס קפה שחור והשאר מים רותחים) כשלא רוצים להישאר ערים- קפה חברים (קפה חלש, שאפשר לראות את החברים דרכו) סתם בשביל הטעם- נס. הכל בלי סוכר, אני אוהב את הטעם של הקפה. אם בא לי מתוק- מוסיף כפית סוכר. טוסט גבינה צהובה זה הבסיס, השאר בערך כמו החביתה רק בלי ביצים וטיגון. לפעמים גם מטגן חלקית ביצה ואז מכניס אותה לטוסט. מורח חמאה/צ'ילי/קטשופ/פסטו/חריף/שילוב של הדברים.

גם אני6

New member
מקברי:) אין משו שלא שמים בחביתה..

כולל מתוק. כולל שילובים- כל שילוב אפשרי שתוכלי לחשוב עליו, בערך. עם טיפת יצירתיות וחוש נכון, זה ייצא מצוין. העיקר לא להרוג את הטעם. עוול נוראי כאשר עושים את מה שעושים עם אטריות(פסטה)- אוכלים את התבלינים, ולא את המאכל. חבל.

למעלה