אז איך אתם

גם אני6

New member
חח:) גמאני, גמאני:)

כמה פעמים ניסיתי- ולא הצלחתי להבין מה טעים בדגני בוקר(ולמה "בוקר"?) עם חלב. הכל- רק לא חלב.. (חח, אפילו עם חביתה, אכלתי) שוקו:) לבשל, לבשל, לבשל.. לא "קלאסי"- ולא ה"מופלץ" עם נטיפי שוקולד ועליהם חלב מחומם בלחץ מים, אלא לבשל באמת, משוקולד אמיתי, נקי, טהור(ללא חומרים נוספים מלבד קוקו בינז- פולי קקאו נקיים, טחונים. לא חמאת קקאו או שמנים) סוכר/א.סוכר וכמות מאוד נמוכה של שמני קקאו) בהצלחה עם הצום:)

Thumpers

New member
אנשים לא מבינים מהחיים שלהם!

1. חביתה - אני את שלי אוהבת מקושקשת. לא לגמרי מוכנה. (כן, אני יודעת שאת רוב האנשים זה יגעיל) ואז לערבב אותה עם כף גדושה של קוטג'! (כמו שהיו עושים הקיבוצניקים של פעם) זה וקורט מלח = שלמות! תמיד כשאני חוזרת מטיול בחו"ל, זה האוכל שאליו אני מתגעגעת. 2. קפה - חזק. אני אוהבת נורא קפה שחור - אבל אני לא יודעת להכין את זה כמו שצריך, חוץ מעל פינג'ן בקומזיץ... זה פשוט לא יוצא כמו שצריך, בבית. :( אבל אם אני בבית ומכינה לעצמי קפה - אז הוא חייב להיות של טייסטר'ס צ'וייס (אגב, נטול זה לחלשים) כפית וחצי גדושות של קפה, אם אני מרגישה צורך עז למתוק - אני מוסיפה סוכרזית אחת, ואז המון מים ורק טיפונת חלב. בשביל ההרגשה. 3. הטוסט המושלם? לא יודעת, אני מניחה שעם יותר מסוג אחד של גבינה, עם קטשופ ו... זהו, אני די פשוטה באוכל :p

In Red

New member
../images/Emo183.gif

אז איך אתם אוהבים את החביתה שלכם? עשויה היטב! אני מערבבת, מוסיפה מלח ופלפל שחור. לפעמים גבינה צהובה או לבנה, אפשר פטריות. עושה היטב והופכת. אומלט זה גם מכובד מאוד ^_^ ולכל אניני הטעם- איך אתם שותים את הקפה שלכם(או שאתם אנשי תה? שוקו?..) שני כפיות קפה, רבע כפית סוכר, שלושת רבעי מים רוטחים וקצת חלב. אני לא אוהבת את הקפה בהיר מדיי. ומה הקפה הכי טעים לדעתכם? טייסטרס צו'יס! כיצד להכין את הטוסט המושלם, הכי טעים שיש? המממ אני לא משקיעה יותר מדיי. שתי חתיכות לחם, שתי חתיכות גבינה וקטשופ

גם אני6

New member
הממ, סליחה על הבורות, אבל מה ההבדל בין

חביתה לאומלט? (מפני שכתבת שבכל מקרה את מערבבת את הביצים ואומלט אלו ביצים מעורבבות מעט,ומטוגנות בחמאה/חלב+ מלח) אומלט זה צרפתית, עד כמה שידוע לי- זה הכל.

גם אני6

New member
הממ,יכול להיות שאתה מתכוון לחביתת ירק?

חביתה- זה אומלט בעברית. אומלט, כעקרון, זה ביצים מעורבלות, בקלילות אבל מהירות ומטוגנות קלות- לא חובה עד הסוף,לא חובה משני הצדדים על חמאה(שמן, אבל זה כבר נוסף אח"כ) ללא תוספות, ללא כלום- ה"מטרה" להגיע לאווריריות וגובה, לכן בתוספת משהו שיעלה את האומלט(כל אחד ושיטותיו/סודותיו). ובכלל, בכלל לא חייבים שמן. ד"א, בהרכבת תפריטים לאנשים בעלי כולסטרול גבוה(אני אחת מהן)- חלמון הוא כ-ן מרכיב חיוני. הן בשל ערכים תזונתיים חיוניים, אבל גם בשביל לשמור על איזון חיוני. זה כמו לנסות לרדת במשקל בלי לצרוך שומנים. או פחמימות. ולא חייבים שמן לחביתה:) [צריך להכין לך חביתה. וקפה:) נרשם. ]

In Red

New member
אצלי

אומלט זה ביצים מקושקשות במרץ ועשויות היטב היטב. חביתה יכולה להיות או חביתת עין או ביצים מעורבלות קלות ככה שהלבן והצהוב דיי מופרדים. הכל יאמי. חולה על חביתות/אומלטים.

Lion_Heart

Well-known member
../images/Emo84.gif../images/Emo174.gif../images/Emo84.gif

חביתה... עיין או רגילה עם הרבה גבינה צהובה מכל סוג...קצת קריספית בצדדים אני לא אוהב קפה...אבל פעם שהיה כאן סטארבקס היה קפה "מקיאטו לאטה גראנדה" שממש אהבתי...היה על זה קצפת עם סירופ קרמל טוסט...לקחת 2 פרוסות חלה...לעשות חור באמצע...למרוח במרגרינה ולשים גבנ"צ(לא משנה איזה גבינה אבל רוקפור ו צ'דר זה הבחירה שלי) מסביב לחור...לטגן במחבת עד שהגבינה תימס והלחם קריספי ואז להוסיף ביצה באמצע, לחכות עד שהביצה התקרשה קצת ולהפוך על צלחת...להגיש עם קטשופ וסלט ירקות קצוץ

גם אני6

New member
חח:)

אני אוהבת (בכל דבר)- וזה לא טוב.. "קצת מהמאכל" באמצע/בפנים, והרבה קריספי החל מהקצוות ופנימה. אבל גם רך, אוורירי, נימוח- כמו לחם טרי, אפוי עכשיו) זה טעים. פעם טיגנתי וייבשתי לכל דבר את הצורה:) חח, אפילו כאשר צ'יטוס, כיפלי בצל שכב במגירה עם שקית פתוחה(או לחם או חטיף או אפילו פרי/ירק)- אהבתי את זה:) גם שותף שלי ככה- הבננות/תפוחים/מלפפונים שלו- בננות דבש, תפוחים רכים כאלה קמוטים..:) אחלה מתכון- אבל זה כבר חביטוסט:) רימית! (למה מרגרינה, הטעם של זה נוראי.. עדיף חמאה- משמן את העורקים, שהדם יזרום יותר טוב..)

Lion_Heart

Well-known member
אז רימיתי

לרמות זה כיף
...ואני אוהב מרגרינה יותר...ככה זה. חינוך קלוקל (אבלבואולאנכנסלילדותיהטראומטיתקולינרית)

Lion_Heart

Well-known member
עזבי

על ילדותי הקולינרית אני לא רוצה לדבר...זה משעמם ואיכסה

MacabreDoll

New member
../images/Emo54.gif om nom nom~!

מהי החביתה המושלמת בשבילכם ואיך מכינים אותה? מכינים בלילה רגילה, ביצה (או שתיים) מוסיפים מלח, קצת חלב. מטגנים לפי הטעם ולכל אניני הטעם- איך אתם שותים את הקפה שלכם(או שאתם אנשי תה? שוקו?..), ומה הקפה הכי טעים לדעתכם? נס קפה עם בייליס! רצוי בייליס מנטה ואחרון אחרון, אבל מידע חיוני, נחוץ וקריטי לחיים- (לא, לא אילו דגני בוקר הכי טעימים ועם מה ראוי לאכול אותם)- יופי, כי אנ'לא אוהבת דגנים כיצד להכין את הטוסט המושלם, הכי טעים שיש? לחם, בייגל, גבינה(גבינות.. מה להכניס ולמרוח פנימה- או שמא ידוע לכם מקום שכמה שתנסו- לא ייצא לכם יותר טעים מאשר פשוט לקנות שם? וכו' וכו'..) יותר מדי אופציות, error..... -_-

גם אני6

New member
איזה מוזר זה שאלון/מישהו לא כתב שביצים זה אחד

הזולים ההופכים מוצקים בהתחממות(בטבע- קרח- נמס בחימום. כמעט כל מוצק אחר- נמס) (רואים את זה גם כאשר מכינים גבינה ביתית, ד"א(מחלב, מה שקורה לחלב. התגבנות) וזה גם- טעים:) גבינה, יוגורט, לבנה..)

זה לא בר השוואה

כשאת מדברת על מעברי פאזות (כמו במים, למשל)- את מדברת על התקרבות והתרחקות של חלקיקים אחד מהשני ומתן כושר תנועה לחלקיקים עם החימום, כי חום הוא אנרגיה (את מדברת על הרבה יותר מזה, אבל בתור התחלה זה מספיק להבין את זה בתור מרחק בין חלקיקים). בחלבון זה דבר אחר לגמרי. כל חלבון יש לו את הצורה שלו שבה הוא מתקפל בהתאם לאבני הבניין שמרכיבות אותו (כמו שרשרת של חרוזים, שחלקם נמשכים אחד לשני ואחרים דוחים אחד את השני ואז יש לך "פלונטר" ידוע מראש בשרשרת, בהתאם לחרוזים שבה) כשאת מחממת- חלק מהחרוזים שקודם נמשכו אחד לשני כבר לא נמשכים יותר אחד לשני, ואז נוצר לך "פלונטר" אחר, שיש לו מרקם, צבע וצורה שונים מהמקורי. אז זה לא שהביצה הופכת מנוזל למוצק (הנוזלים התאדו בחלקם, ונשארו פחות נוזלים+מוצקים), אלא שפשוט המרקם שונה. אם את מקררת את הביצה בחזרה- זה לא יחזור למצב המקורי (וזה בניגוד לשינויים אחרים שיכולים לעשות"פלונטר" חדש- כמו שינויי רמת החומציות pH, שינויי מטען חשמלי של הסביבה וכו'). מקווה שזה היה מובן. אם לא- אני אדגים לך בהזדמנות (יש לי פלסטלינה בשלוף בתיק)

גם אני6

New member
כן,

ואני חושבת שהבנתי. אבל לא השוויתי. לכן כתבתי שזה לא כמו מרבית חומרים שמוכרים/בטבע. זה לא ככה גם בדם וגבינה?

גם אני6

New member
ז"א- לא דיברתי על המבנה המולקולרי(אותי יותר

מענין ה"מבנה" התזונתי והשפעתו עלינו:) הרי בזה אני מתמחה ומתעסקת) הנה, גם וויקי מדברת על זה. אבל.. ידוע שוויקי איננה מקור מהימן. לשלוח להם שהם טועים?

אבל זה לא אותו עקרון

כי מים הם חומר טהור, וגבינה, דם וביצה שעשויים חלבונים (גם אם היה מדובר בסוג אחד של חלבון, למרות שזה לא) הם לא חומרים טהורים, אז התיאוריה לגבי מה קורה כשמחממים היא בכלל לא אותה תיאוריה.

גם אני6

New member
אוקיי, הבנתי:) תודה. הפואנטה לא הייתה "מים"

אלא שלרוב- חומר מוצק, כאשר מחממים אותו, הופך נוזל. הזכרתי כבר שביטלו לנו כימיה וביולוגיה בתיכון והשלמתי את זה לבד? (ז"א, לא עשיתי בגרויות במקצועות הללו)

למעלה