אז איך אתם

גם אני6

New member
חח:)זה כמו ציפורניים על הקיר/מזלג בתוך סיר

(נדמה לי שגם על לוח, בכיתה, זה עבד בזמנו) פעם אהבתי לעשות את זה. היה לנו ילד, שכאשר הייתי קטנה. סיפרתי לו סיפור שבמבט לאחור היו לי רגשות אשם על זה. די שגעתי אותו בקטע הזה(מילקי, דני, מעורבב ווכ')

גם אני6

New member
ps-הכנת פעם מיונז?טעם אחר לגמרי,ביחוד ממוצרים

אורגניים. תנסי, אין בכלל קשר למיונז מתועש.

יש מעט מאוד מוצרים שהמתועש עדיף על ביתי

ומיונז הוא אחד מהם. בגלל שהביצים במיונז מתועש הן בטוח מפוסטרות ואין סיכוי להתפתחות חידקים- הוא הרבה יותר בטוח ובריא ממיונז ביתי. חבל לחטוף סלמונלה.

גם אני6

New member
אוי ווי- מאיפה המידע? מה פתאום!

כאשר מכינים מיונז ביתי הוא טעים יותר- אבל בוודאי בריא יותר. כמישהי שאוכלת כמעט רק אורגני-(ממשקים שיש לי הכרות אישית איתם) אני יכולה לכתוב בוודאות שכאשר מכינים מיונז(כמובן בהנחה שהוא נאכל באותו היום/יום למחרת)- אין כל סיבה לחשוש מסלמונלה(כימיה, חומרי טעם וריח ומשמרים- כן! ועוד ה' יודע מה שמכניסים פנימה), כמובן רק חייבים שזה יהיה ממוצרים טריים ולהקפיד על קירור מדויק ומתאים, נקיון והוראות הכנה ובשום פנים ואופן לא להחזיק במקרר יותר מיום(אפשר יומיים- אני מעדיפה שלא). ד"א- גם קטשופ הרבה יותר טעים בייתי. ה-ר-ב-ה- יותר.

עם מה שלמדתי במיקרוביולוגיה וסניטציה של מזון

אני הרבה יותר מקפידה על הדברים האלה. זה כי היה לך מזל ועוד לא חטפת כלום. עדיין יש סיכון בהכנת מיונז ביתי, כי מזובר בביצים שלא עוברות בישול והרתחה ליותר מכמה דקות. אל צקרצפי את הקליפה, אם נופלת לך חתיכת קליפה הכי קטנה- תזרקי את כל הביצים. שם מתרכזים עיקר החידקים, כי התרנגולת מטילה ועושה צריכים מאותו חור. קטשופ ביתי זה מן הסתם הכי הכי טעים

גם אני6

New member
טוב, כפי הנראה כל אחד לומד משהו אחר.

אין לי כל ספק שמה שלמדת נכון- השאלה כמה זה בר תוקף? מאופטלגין- מתים(חס ושלום), גם מאקמול. למדנו גם את זה בלימודי הרפואה. שני, אני מאוד מקפידה- גם מטעמי כשרות, גם מטעמי יהדות ואמונה. (את יודעת, מטעמי לשמור על עצמי ועל הגוף שלי. על הבריאות שלי. בוודאי שאם משהו נופל פנימה- אני לא "דוחפת אצבע ומוציאה":) אני מאמינה שכל עוד אני שומרת על עצמי- יש שם מישהו למעלה ששומר אותי, קב"ה מגן עליי. יחד עם זאת אני גם לא פריקית של נקיון וסטריליזציה. של חיידקים ושטיפת ידיים אובססיבית ושהכל יהיה "חדר ניתוח בוהק". בקיצור- יש הבדל בין הגיוני לחרדתי. זה לשעבד את עצמי והמוח שלי לחרדות שגם כך ישנן, ב"ה:) אני מעדיפה לחיות חופשית ולהנות מהחיים והעולם הנפלא הזה..

מזלג בסיר לא מפריע לי

אבל ציפורניים על לוח ואו ציפורניים/מפתח על פח של מכונית- אוי ואבוי. אני מאבדת את השפיות.

גם אני6

New member
העיקר שהיא איתך מלכתחילה, לאבד אותה..

HouseAtreides

New member
כנראה אני הולך לצאת הכי מוזר פה

כי: 1. אני לא סובל קפה (ולא את הריח שהוא יוצר מהפה של כל אלה שלא מצחצחים שיניים אחריו). 2. חביתה. אאוץ'. איכ. בעעעעע. ריח וטעם של לול תרנגולות. 3. הטוסט המושלם נמצא בסנדביץ' בר שבמרכז הכרמל. כשיהיה לי מושג איך להתחרות בהם, לא יהיה לי יותר מה לחפש בחיפה.

innocence

New member
גם אני ממש לא סובלת קפה.

ואני גם לא אוהבת מנטה ולא סובלת את הריח של זה.

HouseAtreides

New member
אז באיזו משחת שיניים אתם משתמשים?

מנטה שולטת בשוק הזה ללא מצרים. אפילו חוטים דנטליים ספוגים בזה בדרך כלל........

Lion_Heart

Well-known member
מצחצח...פשוט לא אוהב את הטעם

פעם היתה משחת שיניים בטעם תות (נוסטלגיה)

גם אני6

New member
מה, אתה רציני? תכנס לסופר-פארם..

רק לא לקנות קולגייט, אקוופרש, P&G ועוד משחות שהורגות בע"ח..

innocence

New member
עדיין יש!

אמנם תמיד הן מיועדות לילדים, אבל אני בספק אם הן פחות טובות.\ אני למשל משתמשת באחת של "סנופי" והיא בטעם של המסטיק הכתום של אורביט, מה שמשאיר גם הרגשה מרעננת בפה ולא "קמחית" כמו שלרוב קורה עם משחות של ילדים.

גם אני6

New member
שתדעו לכם שזו נטיה בריאה וטובה של הגוף,

להירתע ולדחות טעם של מנטה. במיוחד החזק.

הממ... מעניין....

אני לא אוכלת ביצים, אז... NEXT! שותה קפה 4-5 פעמים ביום. קפה ברזילאי, סוכרזית אחת, חלב סויה. הקפה והשוקו הכי טעימים הם של הסטארבקס בניו יורק. עוד לא מצאתי משהו שמשתווה לזה מבחינתי... דגני בוקר, למרות שלא שאלת - הכי אוהבת קרנץ'. ולעולם לעולם לא אוכלת דגנים עם חלב. טוסט - פה נגעת בנקודה מעניינת כי אני נוטה להאמין שאני מכינה את הטוסטים הכי טעימים בעולם. אני לא רוצה לפרט את המתכון, אבל אם מישהו מוצא את עצמו רעב באישון לילה מתישהו, דברו איתי אולי אני במצב רוח לטוסט :p השאלון הזה עשה אותי רעבה ואני אמורה לצום לטובת בדיקת דם, נו ב'מת...

למעלה