אזהרה!

אזהרה!

היזהרו ממסרי ימין וגזענות בטקסי יום הזיכרון וביום העצמאות שמוחבאים בצורה מתוחכמת בין כל שאר מסרי הדמגוגיה. אל תעמדו בהמנון הגזעני ואל תיתנו לאנשים שיספרו לכם שמי שמת מת כדי להגן עליכם. המלחמה היא אקט פוליטי לא פחות מהפגנה. לסיום אני חושב שצריך לצטט חייל שייטת שדיבר אתמול בסרט לזכר חברו שנפל "היינו מתבדחים שאם אחד מאיתנו לא יחזור מה נעשה עם המערכת שלו והסנוובורד שלו והחברה שלו"...

that girl

New member
שגב,

יש אנשים שההמנון הגזעני כביכול הזה מסמל משהו שחשוב להם. עם כל הכבוד והקבלה כלפיי הדעות שלך ושל כל אחד אחר, רדיקאליות ככל שיהיו, בבקשה תנסה לכבד את אי אילו חברי הפורום והתנועה שההמנון הוא כן משהו שיש לכבד בעיניהם (ביניהם אני), ואלו שכן ציוניים, ואלו שיום הזכרון מסמל בעיניהם משהו משמעותי. מה שאתה אומר פוגע בי כי אני מרגישה שהוא מפחית ממשמעותו של היום הזה, והיום הזה נורא משמעותי עבורי. ולא ממקום לאומני או אפילו פטריוטי. היום הזה מסמל את זכרה של הטרגדיה- הטרגדיה שבמותו של כל חייל שנלחם במלחמה חסרת טעם, שמת בגלל אטימות או כעס או שנאה או גזענות. חלקם מאותם האנשים מתו במערכות שבסופו של דבר היו אסטרטגית נכונות. אני לא מקבלת את ההלבשה של אותו אידיאל מיליטריסטי של החייל הגיבור שטוב לו למות בעד ארצנו, זה מקומם אותי נורא. אבל האנשים האלה מתו. בצבא. בצבא שבסופו של דבר נועד להגן על אזרחי המדינה. בין אם הוא עושה את זה או לא זה נושא אחר. החיילים הללו מתו, והם לא פושעים- הם קורבנות. ואני לא מסוגלת לקבל את הזלזול הזה באותם האנשים. לי

לי,

יש גם אנשים שההמנון הגזעני הזה מסמל בשבילם את העובדה שהמדינה הזו לעולם לא תראה בהם אזרחים לכל דבר אך ורק בגלל שאינם יהודים. יש אנשים שבישבילם ההמנון הזה מסמל את זה שרצחו שלוש עשרה חברים שלהם ואף אחד לא הועמד לדין. יש אנשים שבשבילם ההמנון הזה מסמל את הביוב שזורם להם ברחוב מול הבית ומשאית הזבל שלא הגיעה כבר שנים אין ספור. יש לי הרבה כבוד לאותם חברי פורום (כולל אותך) שבשבילם היום הזה הוא יום משמעותי אבל אני לא רואה מתי פגעתי בהם (ואשמח אם תסבירי לי, כי יכול מאוד להיות שכן). אני רואה מתי הבעתי הרבה כעס כלפי מה שאנשים סביבם והם עושים אבל לא כלפיהם. אני מבין שהיום הזה הוא יום טעון מבחינה רגשית כלפי הרבה אנשים ואולי לא נכון היה להעלות את ההודעה הזאת דווקא היום. אבל גם בשבילי היום הזה היה טעון רגשית ודדוקא מפני שלא מצאתי שום מפלט מהזדוניות שבמסרים ביום הזה, והעובדה שלא היה לי שום מקום להתנגד כי אני עלול לפגוע באנשים. שימי לב איך הרגישות סביב היום הזה עוברת בכל דיון כחוט השני וסוטמת את הפה לכל מי שמעיז לדבר נגד גורמים ביום הזה. כן, אלו אנשים שמתו, וכן, הם היו גם קורבנות. אבל מתי לעזאזל דיברתי נגדם??

the mnm factor

New member
שגב, אני מבין ללבך.

אך עדיין אפשר להתעלם ממסרי ימין ודמגוגיה ולתת כבוד ליום. אני חושב שטקס יום הזכרון האלטרנטיבי של סניף מודיעין הוא פתרון מצוין. אני מסכים עם לי ב100%- גם אני חושב שההמנון לא מייצג את כל העם וזו בעיה קשה- אך בשבילי הוא עדיין מסמל משהו ואני עדיין אעמוד בו ואתן לו כבוד... ובמקביל עכשיו על פתרון הולם להמנון שייצג את כולם.

Fleddermaus

New member
../images/Emo31.gif

שגב, נערים ונערות, כמעט ילדים וילדות, מתו. נהרגו. עזוב את הסיבה למלחמה, הייתי חושב שאתה בתור אחד שמכיר בקדושת החיים תרצה לכבד את זכרם. עצוב לי שבעיניך כל מי שלובש מדים מאבד צלם אנוש ודמו לא נחשב. הם היו בני אדם כמוך וכמוני והם אינם יותר, כי המלחמה לקחה גם אותם. אני עומד וגם שר את ההמנון, אבל לא נכנס לויכוח על הציונות, זה לא שייך.

אלוהים אדירים

מתי דיברתי נגדם????? מתי אמרתי שדמם לא נחשב?????? המלחמה לא לקחה אותם, המדינה לקחה אותם ויצרה מלחמה בשביל אינטרסים הרבה פעמים מטומטמים בעליל. הדיון על הציונות מאוד שייך פה, אבל לא חשוב.

Fleddermaus

New member
זה מה שהתשמע מזה,

משום מה היה נדמה לי שלפי דבריך, מי שמת בתוך המערכת הצבאית נחשב פחות, אבל אני שמח שהעמדת אותי על טעותי. האינטרסים מטומטמים, המלחמה מטומטמת, ולכן אמרתי שהמלחמה לקחה אותם. המדינה יצרה או השתתפה במלחמה, מכאן והלאה מדובר בדיון םוליטי שלא שייך ליום הזכרון לפי תפיסתי. המסר של יום הזכרון הוא לא בהכרח מסרים ימניים ודמגוגיים, ועצוב לי שיש מסגרות שמציגות אותו כך, אבל חשוב לי מאוד לציין את היום הזה כיום אבל על הצורך המטומטם הזה של האנושות להרוג את עצמה, ועל הילדים שמתו כדי שאחרים יוכלו להמשיך ולמות.

איזה אינטרסים מטומטמים?

מלחמת השיחרור? מדינות ערב תקפו אותנו יום לאחר אישור החלוקה באו"ם, הגנה נטו. מלחמת ששת הימים? מצרים גיייסה את כל הצבא שלה, הכריזה על כך שהיא הולכת לחסל את ישראל, סגרה את מצרי טירן, ירדן תקפה אותנו ומבחינת סוריה פשוט נצלנו את המומנטום כדי לשים קץ להפגזות הגליל ויושבי הכנרת. התקיפה על חיל האויר המצרי היתה רק טקטיקה, לא פתיחה במלחמה, ראינו היטב מה קורה כאשר מחכים שהאוייב יתקוף ראשון, מלחמת יום כיפור, כמעט תבוסה וכמעט 3000 הרוגים. מלחמת שלום הגליל, נכון לא מדובר במלחמת שמד, לבנון לא באמת סכנה אותנו אבל לא נשכח את הטרור הפלשתיני של טרום החיזבאללה, מעלות, אביבים, משגב עם..., שנים של טרור, אז יצאו למבצע לטיהור השטח, מבצע שיצא משליטה, נוהל רע ונהרגו בו הרבה יותר מידי חיילים.

Fleddermaus

New member
אכן אינטרסים מטומטמים.

לא בהכרח אינטרסים מטומטמים של ישראל, אבל תמיד הבסיס הוא אינטרס מטומטם. מלחמה זה לא דבר חכם כמעט אף פעם.

מה זה "לא חכמה"?

היתה מציאות והיא הכתיבה את הפעולה הזאת, זה הכל, הגנה ובטחון הם לא אינטרסים מטומטמים וכאשר הצד השני הם מדינות אוייב ואירגוני טרור אין ברירות אחרות. ברור שמלחמה זה דבר רע, על זה אין ויכוח, ל"חוכמה" אין שום קשר.

Fleddermaus

New member
יכול להיות, אבל...

הפתיחה של המלחמות היא תמיד מטומטמת, והרבה פעמים הטמטום הוא של מנהיגי המדינות שתקפו את ישראל. או שתכף תגיד שהמניעים של סוריה, מצרים וכו' לפתוח במלחמות הם הגנה ובטחון...

הם באמת היו טיפשים שפתחו

אך מבחינתם באמת היינו חבורת מהגרים שהשתלטנ על אדמות ערביות מזה מאות שנים, גירשה ערבים ותקועה באמצע העולם ערבי מוסלמי. לך תשכנע אותם, אני לא רואה טעם, זה כמו שאני אדבר עברית עם סיני, לא יעזור כלום, הוא לא יבין אותי ואני לא אבין אותו.

ד ר ו ר 1

New member
שגב ../images/Emo13.gif

קודם כל, אני מאד מבין ללבך. לעתים, עם כל האבל והצער, נעשה שימוש ציני ביום הזה, להעברת המסרים שאנחנו הכי מתנגדים אליהם. למעשה, הטכסים הבית ספריים והטכסים הממלכתיים בכלל מלבים את האנטגוניזם במידה מסוימת - כי מחד אנחנו מבכים על המוות של הקרובים והיקרים, ומצד שני, הטכסים מתבצעים באותם בתי ספר, כן - בדיוק אותם בתי ספר, ששולחים את הנערות והנערים (אותנו!) למסלול של גיוס, כך שלמעשה הם מבכים על הנופלים, אבל גם מייצרים את אלו שיפלו בעתיד. סוג של מעגל מעוות שכזה, וכואב לראות את זה, וכאן ההזדהות שלי עם מה שכתבת. מאידך, אני חושב שההודעה שכתבת פסולה משתי סיבות: א. אם יבקשו ממני להביא דוגמאות לדמגוגיה, אפנה בלי היסוס להודעה הזו שהעלתי, שהתוכן שלה מסתכם בסיסמאות על גבי סיסמאות (בין אני מסכים איתן או לא מסכים), וזה לכשעצמו מזלזל. ב. אני מאד שמח שאתה בוחר להגיד את הדברים הכי פחות פופולאריים, גם בתוך הנוער, ועם זאת, אם אתה רוצה להתבטא בצורה שתפתח אנשים לאמונות שלך, תתחיל בלתת הערכה למה שהאנשים מאמינים בו. כתבת: "...ואל תיתנו לאנשים שיספרו לכם שמי שמת מת כדי להגן עליכם..." - זה לא נכון. זה פוגע כשאתה אומר את זה, וזה גם לא נכון עובדתית - שומר שאבטח קניון, או נפגעי פעולות איבה, שהשאלה ממאיפה באו הפעולות האלו לא קושרה לדיון הזה בכלל, הם קורבנות, וזו עובדה, וצריכה להיות אמפטיה אלמנטרית הן למשפחות, והן לכבוד שלהם כמתים. יום טוב! |4u| דרור

כנראה שהמשפט הזה היה לא במקום.

אבל יש בו הרבה כן נכון. בכל הטקסים שראיתי היום לא היה שום איזכור לנפגעי פעולות האיבה. היום הזה הוא לא באמת בשבילם. פה ושם יש איזה איזכור קטן. הם נדחקים הצידה כדי לפנות מקום לחייל המסוכס שהקריב את חייו למען המולדת. אני מזדהה מאוד אם כאב של כל אדם שאיבד אדם קרוב בלי שום קשר לדת או הלאום שלו, במיוחד אם הוא חף מפשע כמוהם.

הבהרה בנוגע להודעה הזו

היא נכתבה כמעט מיד לאחר טקס מאוד מאוד מרגיז בבית הספר (ובלי לפרט) והיה בה הרבה כעס. חשוב לציין שאין בה שום נסיון לפגיעה באף אחד. לא אמרתי בשום שלב שלא צריך לכבד את אותם אנשים שנהרגו ( שבמובן מסויים גם הם קורבנות) ובהחלט לא קראתי שלא לעמוד בצפירה. אבל אני בלי ספק עומד מאחורי האמירה המרכזית פה, שהיא שגורמי ימין (בבמקרה גם קבעו את היום הזה ואת תכניו) משתמשים ברגשות הטעונים סביב היום הזה כדי להעביר מסרים פוליטיים בעליל שהם רוצים להעביר. כשאנשים בטקסים או בטלוויזיה אומרים, לדוגמא, שחייל שנהרג במלחמת לבנון או המלחמת יום כיפור נהרג כדי להגן על המולדת, הוא לא רק משתמש בביטויים פאשיסטיים אלא הרבה יותר, נובע מהדברים שלו באופן ישיר שהמלחמות הללו היו מוצדקות והיו נכונות ואין מקום להתווכח עם הסיבות שלהן (גם אם הסיבות הן כמה דונמים בגרון של עזה שנקראים נצרים וכמה פנאטים שהחליטו להתיישב שם).

אמורוסו

New member
"אל תעמדו בהמנון הגזעני" ???

OUCH. אוי לאן הגענו, אוי איך חטאנו. מה קרה בדרך. מה.

ערב רב

New member
אני מסכים, אבל בצורה אחרת

אני לא חושב שמי שמת, מת כדי להגן עלינו, אני חושב שאם היינו חוזרים אחורנית לנקודת הזמן שנייה לפני שכל אחד מהחיילים הללו נהרג ומציבים בפניהם את הברירה "אתה מוכן לההרג כדי להגן עלינו, או לא?", 99% היו אומרים לא, והם מעולם לא אמרו כן. יש באמירה הזו גם הצדקה של המוות, הצגת החיילים המתים בעצם כמתאבדים, אנשים שבמודע בחרו למות למעננו, כשהדגש הוא שהם בחרו למות, ואם זו הבחירה שלהם אז כמובן שאי אפשר להטיל את האחריות על מותם על מישהו מלבדם. גם המשפחות השכולות נהנות מהמיתוס שמטופח סביב יקיריהן, שלפתע הופכים לטרומפלדורים אחד אחד, אבל טרומפלדור היה רק אחד, או למצער לא הרבה יותר.

למעלה