אזהרה!

Elinor BC

New member
ואם נגיב כעקיר, ולא בתפל בשונה ממך>

אז כן, באמת אפשר לספור את הבתים הפרוצים בבית חנון על יד אחת או שתיים, והעובדה שהם נפרצים מאוד קשורה לביטחון של כל אחד מאיתנו. כמו ש"אורניום" אמר, זאת כדי באמת לתפוס את אותם אנשים שאולי פריצה אחת לבית שלהם, יכולה למנוע אותם, מלקיחת המון חיים בדרך. ואם כבר מדברים מי הם בכלל שמרשים לעצמם לקחת חיים של אחרים ?! באיזו זכות !? ועליהם אתה מגן, באותה צורה אפשר לראות. שאתה(או אנשים אחרים כאן בפורום), יכולים יפה מאוד להעביר ביקורת על ליברמן והדעות שלו לעונש מוות, ואולי זה לא בסדר. אבל בעוד אין כאן גינוי של מעשי המחבלים המתפוצצים. איזה מן שוויון ונטרליות קיים בך/בכם(וזה לאוו דווקא מופנה אליך). זה בכלל משנה לצורך העניין למה הם רוצים לפגוע, יש בכלל מקום להצדקה במעשים שלהם ?! בפגיעה פיזית, בלקחת למישהו אחר חיים? אתה באמת רואה מצב שלהמשיך ולהתעסק בזה שאנחנו אשמים שהם חיים בעוני וכל כך רע להם, שכתגובה (שהיא הכי גרועה שיכולה להיות)פשוט מחסלים על ימין ועל שמאל, אנשים תמימים ( מילא אם זה היה נעשה נגד המשטר, ואותם פוליטיקאים שבאופן עדיף או ישיר, גורמים לזה.. ) ונורא קשה למצוא היסטוריונים שנוקטים גישה נטרלית, לחלוטין, תמיד הדעה האישית תיכנס.. ולכן, היסטוריה זה עניין שנוי במחלוקת, זה מעבר לעובדות לדעתי. ולסיום, אני אסגור את הפליטת פה הטיפשית שלך (או שלי כפי דבריך) לקטול אותי זה נורא קל ונחמד. אז לפני שאתה קורא לדעות שלי פאשיזם רובוטי, נסה לצאת מהגישה שאתה באמת דוגל ב"שוויון ולנסות לשנות את העולם". כי אני לא באמת חושבת שאם אתה מוצא לנכון לשבת ולשפוט צד אחד, ולהגן על הצד השני (מבלי להעביר עליו כמעט בכלל ביקורת), יגרום לך לשנות את העולם, אה וכן : "לעשות אותו למקום טוב יותר"

אני לא יכול לסבול את העובדה

שאת חונקת את ההגיון שלך מרוב רגשות סביב כל הנושא. לצערי אין לי נתונים מדוייקים על מספר הבתים הפרוצים בבית חנון, אבל מספר הבתים ההרוסים (קצת יותר גרוע) הוא כמאתיים. (לא בדיוק יד אחת...) יש לי המון ביקורת על הצד הפלסטיני, אבל זה לא העניין כרגע, אם לצטט את ישו "צבוע! הוצע את הקרש מעינן למען תטיב לראות את הקיסם בעיני" (הבשורה על פי מתי, אין לי כוח למצוא פסוק). כרגע אנחנו בביקורת על יום הזכרון הישראלי ולכן אני מבקר צד אחד, זה לא אומר שאין לי ביקורת לצד השני ואני לא מגן "עליהם" כי אני לא מקבל את ההפרדה בין "הם" ו"אנחנו".

אמורוסו

New member
טיעון השנאה העצמית

"למה חלק מהפלסטינים רוצים לפגוע בנו? האם עשינו משהו שיצדיק את זה?" זה פסיכולוגי קלאסי - הקורבן המוכה. אם לא אוהבים אותנו כנראה יש סיבה טובה.

ארמוסו, אני אוהב לדבר איתך.

כי בניגוד לרוב הימנים יש לך שכל ומערכת ביקורתית ומוסרית. (חוץ מהעובדה שלפעמים אתה כותב יותר מדי בהודעה אחת ומאבד את הריכוז שלי) בכל מקרה, מה שאני אומר הוא שהישראלים הם קורבן (בחלקם) אבל לא הקורבן היחיד. מצבם של הפלסטינים גרוע הרבה יותר והם חיים את הסכסוך הזה בחיי היומיום שלהם הרבה יותר ממני או ממך. אז כדי להיות לפחות טיפה הוגנים, צריך לזכור שיש גם צד שני.

Uranium

New member
אין ספק שיש פה שני קורבנות

אך צריך לדעת לשמור על המדינה והעקרונות שלך לפני שאתה נותן לאחר כל כך במהירות. לדעתך לחשב ולבדוק מה כדאי ומה צריך לקרות. ףאני קצת בספק שה"פלשתינאים" חיים את הסכסוף יום יםו, אתה נשמע כאילו אתה כרגע במחנה פליטים או יותר נכון כמו עיתונאי צרפתי שבא לתת דעה מסובבת. אל תשכח שגם אנחנו חיים יום יום, שגם לנו מתים ילדים ואנשים ברחובות, שגם אנחנו לא כל כך מסודרים. בכל מקרה, אני לא חשוב שהנושא הוא מי יותר מסכן, אני חושב שהסכסוך התחיל לא ב- 67 לאחר ששת הימים, אלא עוד מהקמת הישוב העברי בא"י.

תראה,

אני לא מתיימר לתת לעניי עירי קודם אלא למי שצריך קודם. בעיני גבולות ה"עיר" הם עניין שגוי. בגלל שבעיני כל בעלי התודעה שווים, אני לא רואה שום סיבה לתת גבולות שרירותיים בינהם. (זוהי כמובן דעה אנרכיסטית קלאסית אבל שטחית מאוד). ואני אציין במובן הזה שהסכסוך החל ברגע שציונים ופלסטינים החלו לקרוא לצד השני "הם".

Uranium

New member
יש צדק בדבריך, אבל...

למרות הכול, נכון שאולי אם העולם היה כולו קיבוץ אחד גדול יכלנו בני האנוש לחיות בשלווה ובאחווה. אך למעשה העולם האנושי אינו ככה, ולפי ההיסטוריה האנושית גם טבענו אינו כזה. לאורך ההיסטוריה, עמים כבשו אחרים ואנשים רצחו כדי בתהיה להם את הפינה שלהם, כמובן שתאוות האדם התפתחה לרמות גבוהות, ואני לא מדבר על זמננו, גם כיום ישנם אלו שתאוותם תהיה גדולה ורדיפת הבצע קיימת בכל פינה... אך אותה תאווה שמתגברת ומתגברת החלה עוד מזמנים קדומים, היוונים והרומאים שכבשו את כל קצוות איזורם ועוד, האירופים שגזלו ובזזו את עמי אפריקה ואסיה, ולא חסכו דמים. זהו הקצה של הקצה מתוך הדוגמאות בהיסטוריה האנושית... אך אין ברירה, במטבע האדם שירצה משהו שיהיה שלו ולא של כולם, בין אם זה אדמה, בין אם זה אישה לחיים, בין אם זה עם שייחד אותו וחבריו או בן אם זה צעצוע שהוא הרכיב. על אותו רעיון בסיסי התפוגג החלום הקיבוצי והחלום הקומוניסטי... אותה כמיהה חומרית החלה כבר בסיפור קין ואבל. העובדה שיש "אנחנו" ויש "הם" היא נתונה. לא אני, לא הוא, לא אנחנו ולא הם רוצים להתמזג לחברה גדולה. אם תשאל אותי למה אני מרגיש שייכות לעם שלי ולא כל כך חשוב לי - אין כל כך שתשובה, מטבע האדם כמו בציינתי כבר, להרגיש שייכות ותאווה. לך יש את החדר שלך? היית מסכים להתחלק בו עם עוד 5-6 אנשים לאורך חייך? 5-6 אנשים שלא הכרת מחייך? שלא מדברים את שפתך אולי או אנשים שאין להם קשר אליך? דתי, שפתי, תרבותי, דמי, ההיסטוריה והמנטאליות שלי, כל אלה קשורים בעם ישראל ומדינת ישראל. אני לא יכול לראות אותי שצד אחד, לא יכול לראות "אנחנו כולל", אנחנו כולנו בני אדם, אך אנחנו ישראל, והם ערב.

תראה, בעיני אמירות על

"טבע האדם" יש בהן מעט משמעות. על אותו משקל היית אומר, לדוגמא, שבגלל שעמים קדומים הקריבו תינוקות לאלים שלהם אז זהו טבע האדם וזה בסדר. החלום הקיבוצי והחלום הקומוניסטי שניהם התפוגגו מסיבות עמוקות הרבה יותר. אבל אני לא רואה סיבה שלא לגור בחדר עם עוד חמישה אנשים שאני לא מכיר, אלא אם כן יש אלטרנטיבה פחות מחניקה. והשאלה המהותית שנותרה כאן עכשיו היא שאלה שהיא אפילו קצת תועלתנית, האם אתה מעדיף להמשיך להיאחז בלאומיות שלך (על כל הסבל והמוות שכרוכים בכך בהכרח) או לנסות לשנות ולהגיע לעולם שבו אין גבולות וירטואליים שמפרידים ביניינו בלי סיבה?

Uranium

New member
סיבה מאוד טובה

אלו שחושבים שזה התחיל מהכיבוש שיבחנו את הנושא שנית, אבל הסיבה אף פעם לא הייתה לאומנית פלשתינאית ועדיין לא כזאת. שונאים אותנו ותמיד שנאו אותנו, כמה וכמה יתווכחו פה ששנאתם מוצדקת אבל אני אומר שזה לא חשוב אם זה מוצדק או לא. לנו יש חזון למדינה ציונית, לנו יש מדינה והם לא רוצים להכיר בה. האם זה בגלל שאנחנו "עושים להם את החיים קשים"? אני ממש בספק. האם זה "בגלל שאנחנו רוצחים ובוזזים אותם"? ממש לא!! השנאה של הערבים כלפי הציונים קיימת מאז תחילת הישוב העברי בא"י, הייתה והינה עדיין. התשובות לשאלות שאתה שואל לדעתי טמונות רחוק מאיתנו... מאז הקמת המדינה. אנחנו אלו שניסינו להתפשר לאורך השליטה ביהודה ושומרון, אנחנו אלו שנסינו להרגיע את הרוחות, אנחנו אלו שכבר כמה וכמה פעמים התדיינו במשא ומתן: אוסלו, קמפ דוויד, מפת הדרכים... אך מה קיבלנו בסוף: כמובן (וסליחה על הביטוי) זין אחד גדול. שגם אותו אנחנו סיפקנו להם. תמיד רציתי שקט, שלום ושלווה ותמיד ארצה... אך משום מה רגליי כושלות להמשיך ולרדופם במסע המפרך הזה. בחירת החמאס ברשות כמובן מנציחה את השנאה העמוקה שנשארה בפלשתינאים. כי כל שני וחמישי עולים בפני התקשורת נציגי החמאס ומזכירים לנו שתהיה זו מדינה פלשתינאית מהירדן לים התיכון... האם יש סיבה שהם רוצים לפגוע בנו? כן, ותמיד הייתה האם עשינו משהו שיצדיק את זה? כן, הקמנו מדינהוהגנו על עצמנו. הקורבן המוכה - בינתיים הוא הפלשתינאים - הם אלו שמציגים את עצמם כקורבן המוכה. כאלו שלקחו להם, עשו להם וגזלו מהם כל הזמן, ולא עם ישראל הוא שמרחם על עצמו... יםו הזכרון הוא הרי יםו עממי ולא עולמי, אנחנו מכבדים את עצמנו, ולא מעסיקים את כל העולם סביבנו לעומת ה"מסכנים". הרי את סבתי ומשפחתה גרשו מבתיהם בעיר העתיקה ב-48, גרשו וחלקם שחטו. ולעומת זאת במשפחות הערביות לא נגעו ולא הזיזו ב-67 מהעיר העתיקה, וזה רק מעיד על מוסריות מדינת ישראל. ועם כל הכבוד, יחסית לפלשתינאים, אין ספק שאנו ממשיכים להניף את דגל המוסר. האם זו השנאה העצמית? זו לא שנאה כלל וכלל, כל עוד יש לאן להתפשר, על כל העוול מוכנים אנו להתפשר... אך בכל זאת בינתיים... אין עם מי ועל מה... כי אם באמת נתפשר, הבית שלי כנראה יהיה הרפסודה ששטה לקפריסין.

swampie

New member
בונא אתה אידיוט

תקשיב חמוד, ל18 משפחות האלה אין שום קשר לנאמר פה עכשו, אתה סתם תוקע אמרות מפגרות בלי שום קשר. הם לא מתו בשביל אינטרסים כלכליים, הם מתו בשביל להגן על המדינה. המלחמות האלו, או לפחות נסכם על חלקם, היוו איום לקיומה של מדינת ישראל, לא משנה מאיזה זווית תסתכל על זה הערבים אימו על חיינו ולכן החיילים הישראלים שנלחמו נגדם כן הצילו אותנו. עכשו אתה במקום להכיר תודה ולסתום את הפה, מפחית מכבודם ואומר שהם מתו סתם. הם לא מתו רק בשבילי הם מתו גם בשבילך, אתה מחלל את כבודם של חיילים שמתו כי הם חסמו ממחבלים להגיע אלייך כי הם רצו להרוג אותך .

ודמגוגיה ימנית זוה אפילו יותר.

תקשיב משוש חיי, ל18 המשפחות האלה יש קשר לכל הצורה שבה אתה מנהל את החיים שלך. אני לא תוקע סתם אמירות, אני טוען. ואני טוען שהכיבוש כשלעצמו הוא אינטרס כלכלי אחד גדול וניתן למניעה שהדלך שלו הוא אנשים צרי עין שרואים אוייב בכל מי שסיפרו להם במקום לשאול שאלות רדיקליות. ובשביל להיות ברור אני אציין מהן שאלות רדיקליות. שאלה רדיקלית בנושא הזה תהיה לדוגמא "מה היינו יכולות לעשות כני למנוע את מותו של החייל הזה?", ואם אנו מוצאות תשובה, הרי שמותו היה דבר שהיה ניתן למניעה, השאלה הרדיקלית הבאה תהיה "אז למה לא מנעו/מנענו את מותו?", ואם גם לשאלה הזו תהיה תשובה, הרי שישנם אשמים ברורים במותו. תחקור היטב ותמצא שהכל חוזר למשפחות הללו. זהו, נמאס לי, על הזין שלי להפחית מכבודם או לא, אני הייתי עד עכשיו הכי עדין שיכולתי בסיפור הזה, מי שמפחית מכבודם הוא אותו בן זונה ששולח אותם למות בשביל הכסף שלו ועוד מספר לך ולמשפחה שלו שהוא מת למען המולדת. יש ערך לחיים, לא למוות. אם היינו מכבדים את אחינו בעודם בחיים לא היינו שולחים אותם למשימות התאבדות בטיזנאבי כדי להגן על מי? על מה? על מי בשם האלוהים המזורגג שלהם הם מגנים במחסומים? הם לא רואים שהם רק יוצרים יותר שנאה, יותר סבל ויותר רצון לבצע פיגועים? אין כזה דבר לחסל את תשטית הטרור, אתם תשטית הטרור.

swampie

New member
אז הטענות שלך לא במקום.

על מי בשם האלוהים הם מגנים במחסומים? עליך!! אנלא יודעת אם שמת לב אבל העם הערבי, איך אני אגיד את זה.. לא בדיוק אוהב אותנו. גם בלי המשפחות הגדולות האלו, עדיין היינו יהודים, עדיין היינו חיים פה במדינה הזאת והם עדיין היו רוצים להשמיד אותנו. הו ואיפה נכנסים פה החיילים? הם שומרים עליך במחסומים.. עכשו כןכן יחס של החיילים, מחסומים לא נחוצים, בשורה התחתונה אתה לא יכול להכחיש שכן נמנעו פיגועים וכן נעצרו מחבלים מתאבדים בגלל המחסומים האלו. עכשו אתה כולך נער מתלהב שמרגיש בעל מצפון חברתי כי אתה אוהב לצעוק סיסמאות לאוויר. החיילים הגנו עליך ועל המדינה , הם עשו משהו. אתה אומר שיש דרך אחרת, יאללה בהצלחה לך תיישם אותה, עשית עוד משהו בנידון חוץ מהפגנות של 50 איש שאף אחד לא מסתכל בכיוון שלכם בכל מקרה?

Uranium

New member
יעבור לך

לצערי גם אני הייתי צועק סיסמאות כאלה לאוויר... "נמאס לך להיות עדין"... עד כה לא אמרת שום דבר ששינה את מה שאמרת לפני זה וגם הם לא משנים הרבה. גם אני האמנתי שאנחנו אשמים, גם אני האמנתי שיש שני צדדים ושניהם לא בסדר (אך בעיקר אנחנו)... גם אני חשבתי שזה המצב הכלכלי... אבל עם הזמן הצלחתי להבין שלא מדובר פה בצד צודק או לא... זו מלחמה, זו מלחמה שנמשכת כבר יותר מ-58 שנים ואני נמצא בצד של העם שלי, בצד של מדינת ישראל. בלי שום קשר לכבוד החיילים, אתה צריך קצת להעמיק בנושא... והטיעון שלך בקשר למשפחות ששולטות בחברה ואחראיות על ה"כיבוש" ממש עלוב, כי משפחות ההון מתחלפות והתחלפו לאורך כל שנותיה של מדינת ישראל. ובנוסף, גם כשתצא לרחוב ותשאל את האזרח הפשוט בכל פינה, כולם ירצו שקט, כולם ירצו שלום... אבל רובם (ולעצרי לא כולם) מאמינים בזה שאנחנו עם, שאנחנו לוחמים בשביל המדינה, לא בשביל שום משפחות. עכשיו ילדון בן 15 שיבוא ויגיד שזה לא מדינה אלא 18 משפחות בלי שום בסיס וטיעון יהיה מגוחך. 58 שנים ועוד אפילו לפני לחמו, עוד לפני שהאמינו שישראל תהיה מדינה קפיטליסטית כל כך משפיעה בעולם. באמת כדאי שתלך ללמוד קצת, ולא על "הפלשתינאים המסכנים" באיזה סרט שהם הפיקו.אלא לפתוח ספר על ישראל. אולי תגלה קצת יותר מ-18 משפחות. בנוסף... העובדה שקראת לישראל רשות טרור... כן אה.. אנחנו רשות טרור, הם ממש דוגלים בחרות האדם, שוחרי שלום, מושיטים לנו יד ואנחנו מפנים את גבנו... אה וגם שחכתי... נשיא איראן בכלל הציעה מחווה כלכלית לישראל. הרי סוריה ואיראן רק מחכים לנו שנפסיק להיות "תשתית טרור" ואז הם יבואו ויושיט לנו יד. הרי אנחנו אשמים. תפסיק לחיות באשליה הזאת... גם איראן, גם סוריה, גם חיזבאללה בלבנון, גם החמאס וגם בן לאדן... כולם רוצים להפסיק את הסכסוך ולעשות שלום עם ישראל.

אז ככה, שני דברים

1) אני אסכם את הדיון בציטוט של אחד מיוצרי הסרט (המקסים בעיני) "גן עדן עכשיו": "כל פיגוע מתחיל בהשפלה במחסום". 2) סלחי לי אבל ההתנשאות שלך הרבה פחות במקום כי יש לי מעט מאוד ספק שאני עשיתי יותר למען עתיד טוב יותר (לא רק לצד אחד) רק בשנה האחרונה יותר ממה שאת תעשי במשך כל ימי חייך. אין לך שום זכות להכנס לפורום שלי, ללכלך אותו בדעות הפאשיסטיות שלך ואז עוד להעליב במקום להתייחס לטיעונים (מתאים לך, פאשיזם רובוטי שלא יכול לראות תמונה יותר גדולה שמכלילה קצת יותר מהתחת שלו). את ביינתים הנערה המתלהבת שמפריחה ססמאות, אני זה שנמצא עם הצד השני, אני זה שב א מ ת מונע פיגועים, יותר מכל המחסומים המזדיינים שלך. איך? אני מסתכל לצד השני בלבן של העיניים, רואה שגם הוא עושה את זה, ואז אנחנו שנינו מבינים כמה דפוקים הגבולות המזדיינים שאת וחבורת הפאשיסטים חסרי השכל שלך שמים בינינו. ופעם הבאה שניפגש, לי לא יהיה אם 16 ולו לא תהיה חגורת נפץ. אני באמת לא מתכוון להמשיך את הדיון הזה איתך אם אין לך מה להרחיב באופן חכם.

Uranium

New member
הגזמת... רק שתדע ש...

שהפורום הזה של SWAMPIE ושלי עוד לפני שאתה היית חושב על להכנס לפורום הזה אז תחסוף במילים חסרות בסיס. עוד לפני שסיימת כיתה ו' אני והיא קוראים ומשתתפים בפורום. ממש עיצבן אותי שאמרת ש"הפורום שלי", אז תרגיע כי אנחנו פה ומכירים את הנוער עוד לפני שחשבת על פוליטיקה. וחוץ מזה בזה שאתה אומר "הפורום שלי" אתה בעצם סותר את כל האידאולוגיה שלך שאומרת שלא אמורים להיות גבולות, כי רק הרגע שמת פה גבול של מה שלך ומה שלה. למרות שאני עושה את זה כרגע ומגיב לך... אני לא רוצה לשמש פה מגן, אבל אני מכיר את SWAMPIE אישית והתגובה שלך כל כך הכעיסה אותי שהייתי חייב לענות. יש לי להגיד לך שאני ו-SWAMPIE מכירים טוב מאוד את הנוער... היינו פעילים בנוער לאורך תקופה ארוכה, אנחנו מכירים שינשינים עוד לפני התקופה שאתה חשבת להצטרף לנוער והיינו פעילים בינתיים יותר ממה שאתה עשית בשנה האחרונה, אז תשקול מילים לפני שאתה כותב משפטים מעליבים וחסרי בסיס. בנוסף, המשפט שכתבת שיש לה דעות פאשיסטיות בלי לראות את כל התמונה גם היא ממש מגוחכת, הרי גם אני וגם היא ראינו טוב את שני הצדדים ומודעים להם, היינו חלק מהם וגם בסמינרים השתתפנו. שנינו לא ימניים קיצוניים ואף פעם לא היינו (לפחות לא אני), אבל תחשוב עוד פעם על ההודעה שלך שפתחה את השרשור הזה, כי כפי שכבר אמרתי, היא פשוט איומה ללא קשר לימין או שמאל ואי אפשר שלא להגיב בעצבים. וחוצמזה לדעתי אין שום דבר פאשיסטי בדבריה, אני לא חושב שמישהו בפורום הזה או לפחות בשרשור הזה הביע פאשיזם כלשהו, הרי זה רק הקצנה מעוותת. בקשר להעלבות האישיות כמו "את הנערה המתלהבת" ושאתה עשית יותר בשביל לשנות את המצב - אין אלו יותר מהערות שנובעות מבורות כפי שציינתי. בנוגע לזה שאמרת שעשית יותר מהמחסומים ואתה מסתכל לצד השני ב"לבן שבעיניים"... כדאי שתחזור לתגובות קודמות שלי ושל כל המשתתפים, כי הגיבו לך על כך כבר ואין לי כוח לכתוב מחדש. הרי שכדאי שתתחיל להסתכל על אותו צד שני במלואו ולא לנסות להפריד אחד אחד. הרי אותי הם רואים כישראל, ואני רואה אותם כערבים. נכון שיש כאלה שמקצינים ואלו שלא, אבל בינתיים 80% מצביעי חמאס בבחירות נראים לי רוב העם שלהם שיחליטו מה הם באמת רוצים ומה הם לא... הרי מי כמו נוער מרצניק יודע מה זה דמוקרטיה? מי אתה שתעכוף את בחירתם? וכתוצאה מכך, ה-20% צריכים לדעת לחיות עם הרוב המכריע, אפילו בעם שלנו לא מתחלקים המחנות באחוזים כאלו. אנשים שהולכים ומשתפים פעולה עם הצד השני כמו מפגינים שטוענים שהם עושים את זה כי זה הומני... שילכו להפגין גם בתחנה המרכזית הישנה שרק לפני כמה שבועות התפוצץ שם מחבל בן 16. עוד ועוד טיעונים הוצגו כבר למעלה. והמשפט שהבאת - "כל פיגוע מתחיל בהשפלה במחסום"... תבדוק טוב ממתי החלה ההתקוממות לשחרור פלשתין מהים עד הירדן וממתי החלו פיגועים, הרבה לפני שהתנאים של הפלשתינים הוגבלו. עוד אני חושב שהמשפט מהסרט מראה על אמוציה חזקה, אין ספק שבמחסום ישנה גם השפלה... אבל להגיד שתמיד משפילים וזה הגורם לפיגועים זה ספין תקשורתי ברור כנגד ישראל. כדאי שתלך לבחון גם את הצד שלך כמו שאתה מרחם על הצד שלהם. אני חייב גם לציין בלי שום קשר שהתגובות שלך, בנוסף לזה שהן טעונות ברגשות, הן גם מלאות התבטאויות ממש מעליבות שמהם אתה יכול להמנע, כי גם אני נמנע וגם SWAMPIE נמנעים מהם, נכון שאולי אתה נסער, כולם נסערים, אבל רמת הקללות שאתה דוחף בתגובה שלך עולה על הטיעונים בתגובה שלך. ובמיוחד אם אתה טוען שהפורום "שלך", אתה זה שאמור לדון בצורה מתורבתת יותר מאלו שאתה טוען שהפורום "לא שלהם" ולהוות דוגמא, לא? ולסיכום אני גם רוצה לסכם במשפט מההמנון שהמקסים בעיניי "עוד לא אבדה תקוותנו, התקווה בת שנות אלפיים, להיות עם חופשי בארצנו, ארץ ציון וירושלים"

Ver4ik

New member
ואי אוי ואי

תגיד לי אתה מפגר??? מה אמרת הרגע??? פאשיזם???מה אתה אידיוט???איפה יש פה מקום להשוואה בכלל יא חתיכת בור!!! אתה זה שמונע פיגועים??? איך בדיוק? בלעמוד בצומת, ולחלק סטיקרים? מי שמונע פיגועים זה ה-ח-י-י-ל-י-ם שעומדים במחסומים..זה מי...אני הולכת להיות גם אחת מהחיילות שהולכת לעמוד במחסומים ולעצור בגוף שלי את המחבלים...בואנה אתה חי בסרט...ואיי אתה כל כך עצבנת אותי עכשיו...מאיפה יש לך ביצים להגיד לי ולחברים שלי פאשיסטית??? ואיי אתה לא יודע מה עשית עכשיו פשוט...פשוט לא יודע...מה פאשיסטית כוס אמק?...מה? טפו עליך..אם כבר פאשיסט פה אז זה אתה..כי תפתח עיניים..תסתכל סביבך יותר טוב..

מה לעזאזל?!

נדפק לך המוח?!? מה זה השטויות האלה? אתה רוצה לחיות במדינה בלי צבא? סבבה, נראה אותך מסתדר שעתיים בלי החיילים במחסומים, בשטחים או סתם באיזורים בארץ. מה הקשר בין הכלכלה לצבא שלנו?!!! מלחמה יש! שנאה יש! ערבים יש! ניסיון יומיומי להשמיד את העם היהודי, נחש מה? גם יש! אז מה לעשות שיש לנו צורך בצבא שיגן עלינו? בשביל זה הוא פה! מה הקשר לכלכלה בכלל?!?! אז וואללה, אתה יודע מילים גבוהות, וואללה אתה מתלהב שיש לך ערכים או ראייה שונה של דברים- על הזיין1!! אני מתלהבת שעוד שנה אני הולכת לשרת בצבא הגנה לישראל בתור לוחמת ולהגן על התחת כפוי הטובה שלך!! וכשאני אטחון שמירות וכשאני אסבול באימונים אני אחשוב על אנשים כמוך בשבילם אני עושה את כל זה, אז כשאתה תשמע על עוד פיגוע שסוכל או מבצע צבאי שהצליח, תחשוב עליי ועל שאר החיילים שמסתכנים בשבילך .. ואולי תוכל גם ככה בשקט בלי שאף אחד ישמע, לא יודע, להוקיר תודה או משהו .. להגיד שאנחנו תשתית הטרור (אגב, תלמד לאיית) מה נסגר איתך?! אנחנו? לא אותן אמהות שמלבישות לילדיהן בני ה-3 חגורת נפץ? לא אותם מתאבדים שנולדים בשביל הרגע בו יוכלו לרצוח חפים מפשע? לא אותם ערבים שמתכננים רצח המוני כל יום כל יום במשך שנים? אנחנו? החיילים? תסלח לי אבל הזווית ראייה שלך ממש עקומה והגיע הזמן להתבגר, פאק עכשיו קלטתי אתה בן 15, אתה באמת חושב שיש לך זכות דיבור?!!? אתה י--ל--ד!!! ילדדדד ואתה מתלונן על חיילים שמגנים עליך?! אותם חיילים עומדים שם רק בשבילך ובשביל שאר הילדים במדינה הזאת .. אני לא מבינה מה מביא לך את הזכות להתלונן עליהם, להוריד מערכם או לעשות כל דבר אחר שהוא לא הוקרת תודה .. תתבייש.

Elinor BC

New member
../images/Emo45.gif אפילו

שנכתב בנימת עצבים. ממצה הכל. וילד, אתה באמת יותר מדי שחצן לגילך. התנשאות יתר.

אני לא מאמינה..

לא משנה אם זה ימין או שמאל- חיילים שנהרגו- נהרגו כדי להגן עלייך, על המשפחה שלך ועל כל אזרחי המדינה. הטענות שלך לא מספקות אותי (דמגוגיה ימנית, בלה בלה בלה) ויש לי הרגשה שהאכילו אותך כל מיני שטויות ואתה בלעת את זה בכיף. תראה, יש לנו מדינה. מדינה יהודית. מחובתנו להגן על עצמנו אחרת אף אחד לא יגן עלינו! אם אני אכנס לכל העניין של ה"כיבוש" והשטחים ה"כבושים" לכאורה אתה תתפס בעניין הזה ולא תתעסק בנושא ההודעה, במדינה כזו שהצבא הוא צבא העם, אתה לא יכול לדבר כך על החיילים ועל אנשים שמסכנים את עצמם מדי יום כדי שאתה תמשיך עם החיים הנוחים שלך. תחשוב בהיגיון... זה או אנחנו או הם... אין באמצע כמו שכולכם רוצים! אין דו קיום! לא יהיו כאן שתי מדינות! הקרע עמוק מדי, הסכסוך בן אלפי השנים לא יפתר ברגע המלחמה שאנחנו מנהלים חיונית להמשך קיומנו כאן, לא משנה מה יגידו לך... מעטים החיילים שנהרגו "סתם" בצבא הפעולות המבצעיות נועדו לעצור אנשים שיש חשד שיבצעו פיגוע בישראל וישנה הוראה ברורה- לא לפגוע בחפים מפשע. מה שהפלשתינאים עושים- פוגעים בחפים מפשע- אנחנו לא נעשה. הייתי רוצה להגיב על ההודעה המקורית- "אל תעמדו בהמנון הגזעני" בא לי לזרוק עלייך כסא, אתה יודע? אני מתארת לעצמי שכבר שטפו אותך בשרשור על זה אז אני לא אגיב יותר. אבל באמת שבא לי לזרוק עלייך איזה משהו. ההמנון לא גזעני. אם המדינה הייתה מדינת כל אזרחיה אז היה לו פוטנציאל כזה, בינתיים אנחנו במדינה יהודית עם סמלים יהודים ומי שלא מרגיש שייכות למדינה יכול לעבוד למדינה אחרת, פשוט וקל. ***סתם הערה בלי שום קשר להודעה הזו ולכל השרשור: חבוב, אתה אידיוט ברמות מטורפות. אל תגיב על זה, תגיב רק על הדברים הרציניים שנאמרו בהודעה, הייתי כל כך חייבת להגיד את זה.***

למעלה