אזהרה!

Islington

New member
לא שאני לא מסכים איתך (או מסכים),

אבל הערבים בישראל הם לא מהגרים. זה יותר נכון להגיד שישראל נבנתה סביבם.

הערבים אינם מהגרים בארץ ישראל

אבל כמובן שלא קראת את הודעתי או טרחת להתעלם מתוכנה כי הוא לא התאים לדיעות שלך.

אמורוסו

New member
בוודאי שהם מהגרים

מולדת הערבים היא חצי האי ערב, בעוד שארץ ישראל היא מולדת העם היהודי. כל מי שנמצא כאן ולא יהודי הוא מהגר. העם היהודי אמנם גורש מארצו אך המשיך בהתיישבות רציפה גם בארץ ישראל גופא, בעוד שהערבים מעולם לא ייחסו חשיבות לארץ הזו עד שהיהודים התחילו לבנות את מדינתם מחדש בימינו.

הבעיה היא שלהם לא שלי

אנחנו מדינת לאום, לא מדינת כל אזרחיה, אנחנו לא איזה "סתם קבוצה" לא קשורה לכלום שבאה ליצור עוד מדינה יש מאין, זו ארצות הברית, אין שום דבר רע או טוב בכך, כל אחר והנסיבות שלו שהביאו אותו ליצירת המדינה. מה שהופך אותנו למדינת לאום זה שקיים עם, שחזר לארץ בה נוצר והפך לעם ובא לכאן כדי ליצור מסגרת שתבוא לשרת אותו וקודם כל אותו, מדינה בשבילו ולמענו, להפסיק להיות תלוי בחסדים של מדינות "נאורות" וקורבן פרעות ונאציזם. אני לא רואה סיבה לחלוק את המדינה שלי אם אף לאום אחר, במיוחד כאשר ללאום הזה יש בית לאומי בהתהוות, מדינת פלשתין. מספיק שאנחנו חולקים איתם את מארץ ישראל.

אתה מאוד נדיב (-:

אבל תחושות הרכושנות שלך על הארץ מתנגשות עם המציאות. אתה משתייך לעם שעבר פרעות וזוועות, נכון, אך העם הזה לא הקים מדינה באדמות נטושות, הוא הקים אותה על התיישבויות קיימות, חלק לא מבוטל מהן - ערביות. היו כאן אזרחים ערבים כשהקמנו את המדינה, שמרגע שהקמנו אותה, סופחו אוטומאטית לריבונות שלנו. זו יכולה להיות מדינה יהודית, אבל היא צריכה לתת ביטוי גם למיעוטים החיים בקרבה, גם בסמלים הלאומיים.

היו כאן ערבים והיו כאן יהודים

לא היתה כאן מדינה ולא היה ביטוי לאומי לשום עם עד שהיהודים הגיעו עם הציונות, לא הפרענו לשום ביטוי לאומי של אף אחד שהגענו, הערבים נזכרו שיש להם כזה כאן רק לאחר הציונות, עובדה שלא עשו כאן כלום והמדינה היתה כמעט ריקה שוממת מלאת ביצות ובקיצור חול וחולרע. אז זה כדי להיות מדוייקים. לא היו כאן אזרחים ערבים, היו כאן ערבים שאנחנו אזרחנו אותם הם קיבלו את הזכויות שלהם כי אנחנו הטלנו את הריבונות שלנו עליהם, אולי זה נראה מעשה שהוא מובן מאליו וטבעי, הוא לא, אפילו לא אצל מדינות מערביות. אנחנו הקמנו את המדינה הזאת כדי להיות בית לאומי שלנו, לא עוד מדינה רגילה, התחשבות בסמלים לאומיים זו רק ההתחלה, מה אחרי זה?, תכנים בבתי הספר על ה"נכבה"?, איחוד משפחות המוני, זכות השיבה, שינוי חוק השבות... הנה הקמת את פלשתין 2, כל מדינה שהיא לא מדינה יהודית היא חורבן ישראל והפיכתו לפלשתין 2, אולי שכחת, לא רק אנחנו לאום, גם הם לאום. אין כאן "רכושנות", אני לא מחסידי ארץ ישראל השלמה, זה לא הארץ שחשובה לי כמו שהמסגרת המדינית חשובה לי, המדינה, איזו מדינה, למי המדינה, של מי המדינה וכאשר סופסוף יש אחת כזו וגם מתחלקים עם הפלשתינים על הארץ אין שום סיבה להתחלק על המדינה היחידה שיש לנו. פלשתין היא הפתרון שלהם, לא מדינה דו לאומית, לא צריכים לתת שום ביטוי לאומי לאף לאום חוץ מהיהודים, בשביל זה מחלקים את הארץ, זה מספיק ביותר.

כדי להמשיך את הדיוק

מאוד לא מדוייק להגיד שלא הייתה תנועה לאומית פלסטינית, בהחלט הייתה כזו, ועובדה היא שדנו בהקמת שתי מדינות לשני הלאומים עוד בתחילת המאה ה-20. (לא טענתי שהם היו אזרחים של שום דבר). התחשבות בסמלים לאומיים היא בהחלט התחלה, הוראת ההסטוריה המלאה ולא תמונה חד צדדית שלה הוא ההמשך, ואפשר לקרוא לזה נכבה או לא אבל עובדת הפליטים שרירה וקיימת וכן צריך להתייחס אליה. ישנם צעדים רבים שאפשר לעשות על מנת להגביר את הדו קיום במדינה הזו, גם כאשר שומרים עליה כמדינת העם היהודי. פלסטין היא אולי הפתרון העתידי ללאום הפלסטיני, אלא שכעת ישנם אזרחים בקרבנו, אזרחים שאנחנו הפכנו אותם לאזרחי המדינה, שראויים להתייחסות גם טרם הקמתה של פלסטין.

אם זה בא על חשבונינו אז הם לא

ראויים. זה בא על חשבונינו, מדינה דו לאומית זה על חשבונינו, סמלים זה התחלה, אחר כך תקנות וחוקים, בסוף ישראל הופכת לפלשתין 2, אם יש מדינה לכל עם זה אומר שאין סיבה להתחלק על המדינות אחרת כל הפואנטה של מדינה לכל עם מתפספסת. התנועה הלאומית הפלשתינית הוקמה בעקבות הציונות, כל ראשי התנועה הפלשתינית מושפעים רבות מהציונות ולומדים ממנה, בן גוריון היא דמות רצינית הן אצל ערפאת ודומיו, הקמת מדינה כאשר התחילת המאה ה20 היו כאן מעט מאד יהודים. רשמית הלאומיות הפלשתינית יצאה לדרך רק ב64' עם הקמת אש"ף. מבחינתי הוראת ההיסטוריה בצורה המלאה היא שאין כזה דבר נכבה והפליטים היא תוצאה ישירה של בריחת הערבים, זה מה שנלמד ואין שום סיבה לשנות את זה. כנראה שאתה אנטי ציוני שמוכן למכור את המדינה שלך עבור ה"אמת", ה"מוסר" וה"שיוויון", אותי מעניינת התוצאה, מדינה יהודית בלעדית לנו, הכל מותר, הכל כשר, מבחינתי זו השרדות.

Uranium

New member
לפני זה...

ההיסטוריה ממשיכה... ההיסטוריה נמשכת... אל תשכח שקודם כל ידוע שאחוז גדול מאוד מהפליטים לא ישב בארץ ישראל מאז המנדט הבריטי... אחוז גדול של ה"פליטים" עברו אחרי הכיבוש הבריטי מהירדן וסוריה ולבנון לתוך ארץ ישראל (פלשתינה) ורוב המשפחות לא חיו שם יותר מה-30 שנה. בנוסף... אלו שכן חיו... אל תשכח שהם גם כבשו את האדמות הללו. ומה עם הצלבנים... תושבי אירופה? הרי גם הם שלטו בארץ... ולפניהם היו הביזנטים והרומאים והיוונים... מה איתם? הרי גם הם גורשו מאדמותם... ומה עם הכנענים? להם לא מגיע חלקה? והפלישתים? אין מה לעשות, אולי היה צורך לכבוש אדמות, אולי היה צורך להרוג חפים מפשע, אך לולא זאת היינו ממשיכים להטבח בעולם כולו ללא מדינה... לפני הכרזת העצמאות להזכירך החלוקה הייתה ברורה... אלו שסרבו היו הערבים, אלו שסולקו ונכבשו... ואותו דבר קרה 53 שנים לאחר מכן כאשר הציעו להם יותר ממה שיכלו לבקש אך עדיין סרבו... תמיד רצו ותמיד ירצו את הכול... והאם אני מרחם עליהם? ממש לא... כי אני אישית מעדיף שלעם שלי תהיה את המדינה, במקום המקודש שלו... ואותם ערבים שהתאחדו וקראו לעצמם פלשתינאים רק משנות ה-60 לא אתן לחזור... כי יש להם 22 מדינות אחרות לעצב את חייהם המוסלמיים והערביים... פה זה מדינה יהודית... לאורך כל השנים, אנו העם שקידש את הארץ הזו יותר מכולם, העם היחיד ששמר על הגעגוע והצורך לחזור לאדמתו ולמולדתו וקשור אליה בדתו וברוחו. אנחנו גורשנו ולקח לנו 2000 שנה לחזור... אני לא אתן לשום עם לקחת כל כך בקלות את העמל שאבותיי ואבות אבותיי חרפו נפשם ונתנו מכל כוחם כדי לשוב לציון. לא לפלישתים, לא לכנענים, לא לביזנטים, לא לרומאים, לא ליוונים, לא לצלבנים, לא לתורכים, לא לבריטים וגם לא לערבים שחיו פה לפני הקמת המדינה. ואם אני מרחם? אני לא מרחם. האם מישהו אי פעם ריחם וגם עזר להגן עלינו? מי עזר לנו שגירשונו לבבל? שגרשונו הרומאים לכל קצוות העולם? כאשר טבחו בנו בספרד ובאירופה ובארצות ערב? מי עזר? ומי יחזיר את כספו ואת אדמותיהם של יהודי ארצות ערב? כמליון פליטים גם היו לנו... אל תשכחו....

Elinor BC

New member
דבר אחד ענק, כולכם שוכחים כאן

נאום בן גוריון: "אני מכריז בזאת, על הקמת מדינה יהודית לעם היהודי, בארץ ישראל" זה בכלל משנה שחיים פה אוכלוסיות אחרות לא יהודיות? ודאי שלא! לכן, לקרוא להמנון שלנו, של המדינה היהודית "גזענות", זה פשוט אימרה מזעזעת, שנאמרה ברגע של טיפשות. ואגב, אם כבר מדברים, החלק העיקרי בנאום של בן גוריון שכתבתי למעלה, מעניק פאן נורא חזק אצלי , שאומר שבכלל לא צריכים להיות בשטחי מדינת ישראל (שהוקמה ליהודים) אוכלוסיות לא יהודיות. אבל זה כבר ויכוח שאין לו מוצא.

swampie

New member
../images/Emo128.gif

"אל תעמדו בהמנון הגזעני ואל תיתנו לאנשים שיספרו לכם שמי שמת מת כדי להגן עליכם" מה בדיוק גזעני בהמנון שלנו? זהו המנון יהודי למדינה יהודית. אם אתה לא מסכים עם ההמנון, למה שתסכים עם הדגל? תראה יש בו מגן דוד!! זה יהודי!! אנחנו חיים במדינה יהודית, ההמנון לא מסית נגד הערבים ולכן הוא לא גזעני. והחיילים? הם לא מתו בשביל להגן עלינו? בכל אותם מלחמות, בין אם אנחנו התחלנו או הם, אם הם היו נחוצות או לא, עדיין אותם חיילים נלחמו בשבילנו, שמרו על מדינתנו והגנו עלינו בגופם מפני מחבלים. כשאתה יוצא בהצהרה כזאת אתה מפחית מכבודם של המתים ופוגע בהרבה אנשים.

וול...

אני לא אחזור על הנאום שלי לגבי ההמנון, אם אתה מעוניין אתה יכול להכנס לתגובה שלי למה שלי כתבה לי. (הכותרת של ההודעה הי "לי") בכל מקרה, אני לא כאן כדי להפחית מכבודם של המתים, אבל לצערי הם מתו גדי להגן על קומץ קטן מאוד של אנשים ששמם שקול ל"המדינה". אותן שמונה עשרה משפחות ששולטות במדינה הזאת. הם מתו בשביל אינטרסים כלכליים (שבד"כ היו פגיעה קשה בכלכלת ישראל כדי ליצור פערים חברתיים), הם מתו בגלל שלראשי הממשלה לדורותיהם לא היה רצון מספיק למנוע את מותם, הם מתו כדי לשרת את הכיבוש האינסופי בשטחים שרק יצר עוד שנאה ועוד הרוגים, משני הצדדים. אז אולי הם נלחמו בשבילך אבל הם בהחלט לא נלחמו בשבילי, ואני חוזר על המשפט, "מלחמה היא אקט פוליטי לא פחות מהפגנה".

Uranium

New member
אתה פשוט מחליא אותי

דעתך גורמת לי לצמרמורת ובחילה, אתה חי במדינה שאנשים נלחמו בשבילה. ואם לא בשבילך, כמו שאתה מציין, אלא בשביל ההורים שלך או הסבות שלך. כדי שיום אחד אתה תוולד ותוכל לגדול במדינה יהודית עם חופש דיבור ליהודים... עצוב לי שאתה מזלזל כל כך בתפקידם להגן על המדינה, ומילותיך - על כך שהם מתו ללא שום סיבה... לא היה רק מחליא אותי אלא גם את מקימי המדינה ומקימי מחנה השמאל כמו דוד בן גוריון דאז. טענתך על כך שהולחמים נלחמו בשביל 18 משפחות ששלטו ושולטים במדינה ולא בשביל מדינה יהודית - אינה היא יותר מבורות נהירה, ערבוב וחוסר הבנה. כי לענות על פליטת פה כזו קשה להגיד - אם אינך יודע את סיבותיה של מלחמת השחרור, מבצע קדש, מלחמת ששת הימים ומלחמת יום כיפור אז כדאי שתלך לספרייה ותתפקח. ה-18 משפחות נמצאות במקום אחר לגמרי מיום הזכרון, משמעותו וחשיבותו. כיום אתה חי במדינה יהודית, מדינה שלאבותיך, בין עם הדור הקודם או בין אם הדורות היותר קדומים עמלו וטרחו והקריבו מדמם להקימה. כדי שהיהודים יוכלו להגן על עצמם, כדי שיוכלו לחיות ולקיים חופש דת ככל העמים ושלא יאיימו על חייהם כידוע לאורך כל היסטורית עם ישראל בגלות. זו הסיבה שישנו המגן דוד בדגל, בשביל זה ישנה התקווה, וחבל לי שבן אדם בישראל לא משכיל מדי כדי להבין זאת. ואם אתה רוצה לשיר המנון שווה זכויות בין העמים, אתה יכול ללכת לכל מקום אחר בעולם, למרות שקשה יהיה לך למצוא מקום כזה, הרי ישראל היא מהמדינות המתוקנות ביותר בעולם, נכון שתמיד יש מקום לשיפור אך אין ספק שאין אנו נופלים ממעלותם של מדינות אחרות. המשפט שלך "מלחמה היא אקט פוליטי לא פחות מהפגנה" נכון לדעתי, אך אינני מבין למה אתה קושר אותו, הרי שאין קשר לדבריך הנ"ל. נכון שמלחמה יוצרת ונוצרת בידי ממשלות, בידי פוליטיקה... אך למלחמה יש תכונה אחת שאין בהפגנה - וזוהי ההגנה, כי "הקם להורגך, השכם להורגו", ובזה אין מה להתווכח. והמלחמות בעברה של מדינת ישראל היו כמו שתמיד מציינים בימי זכרון - להגן על המדינה ולשמור עלינו. בקשר לסכסוך כיום ניתן להתווכח אם הוא צודק או לא, דעתי האישית אינה ממש חשובה , אך בקשר למלחמות העבר - תגובותיך רק בזות לנופלים ובכך אתה לא רק בז לקרובי משפחתי שנפלו בהגנה על ארץ ולקערה שאתה אוכל ממנה, אלא גם לעצמך, בזה שאתה כותב דברים כל כך חסרי שחר, עלובים וחסרי בסיס. בקשר לכך שציינת שחיילים "מתו בגלל שלראשי הממשלה לדורותיהם לא היה רצון מספיק למנוע את מותם"... אין לי מה להרחיב, חבל לי שיוצא לי לראות דברים כל כך שקריים ותפלים יוצאים ממישהו במדינתנו. הרי שבאמת כדאי לך לקחת לשם שינוי ספר היסטוריה של ארץ ישראל, מדינת ישראל, העם היהודי והיישוב העברי בארץ לדורותיו. כי אפילו דוד בן גוריון, יצחק רבין ועוד רבים היו מתהפכים בקברם בשעה שאתה אומר דברים כל כך לא נכונים ומזוויעים. הרי אותם לוחמים, לאורך הקמתה של המדינה נלחמו בשביל עצמם, בשביל להגשים את חלומם, בשביל מדינה יהודית, ולא בשביל שום ממשלה שאמרה להם להתגייס... הגיוס היה רובו מרצון. ואלו שלא רצו התגייסו כי גם הבינו את החשיבות של ההגנה. פשוט כואב לי לשמוע דברים הדיוטים כאלו. לסיכום יש לי להגיד לך... אני בגילך הייתי פעיל בנוער מרצ, וגם נפגשתי ומשפחתי מכירה אישית את אחד הח"כים מהמפלגה (שלדעתי גם הוא היה מתחלחל אילו היה שומע את דבריך). אך כיום אני בן 18 ולנוער מרצ לא אחזור כיוון שדעותיי השתנו, התגבשו והתייצבו. תפיסתי הנתונה התגבשה על ידי הבנת החשיבות של מדינת ישראל כמדינה ובפרט כמדינה יהודית, והתפקחות כל הקשור בהיסטוריה של העם היהודי. ישנם אלו שיפנו לאורך הזמן למחנה השמאל ויש אלו שיפנו לימין. אני פניתי יותר ימינה, אך דבריך מראים בבהיקות את הבורות בלי כל קשר לכל מחנה הקיים בפוליטיקה. מה שהכי מפחיד אותי, זה אנשים כמוך בארצנו... כמוך מהמחנה השמאלי והמחנה הימני... הרי אתם הקיצוניים, אלו שמבזים את מעמדה של המדינה בעולם, שמתבססים על בסיס מעוות ופנאטי וגורמים לבעיות הקשות בין אם זה ביישוב משא ומתן ובין אם זה פיצולו של העם ושבירת אחדותו ומשמעותה של מדינת ישראל. הדבר האחרון שנשאר לי לאחל לך זה שתתפקח.

Elinor BC

New member
זה בכלל לא משנה אם אתה ../images/Emo26.gif

רואה את המלחמה כאקט פוליטי. אתה לא יכול להתעלם מהעובדה הפשוטה, שבכל פעם שנהרג מישהו בשטחים, במלחמות ובכל מקום ברחבי הארץ. הוא מת כי הוא נלחם, על מה ? על קודם כל להגן על עצמו, אח"כ כדי להגן על כל החברים והמשפחה שלו שיושבים בבית ומחכים לשובו, ואפילו אח"כ על כל אותם פוליטיקאים מסריחים, ולא פחות חשוב שאר העם כמוך שהולך לקניון וקונה שלל בגדים ומדבר על כמה שמלחמה זה אקט פולטי ובלה בלה בלה, ויודע להעביר ביקורת על כל העולם ואחותו , ולא להזיז ת'תחת שלו ולעשות מעשה שישנה לטובה או בכלל .. בעוד אותו חייל מסכן שמסכן את הפאקינג החיים שלו , ואולי גם בפעם האחרונה.ץ אז שב בשקט ילד. ואתה בהחלט מפחית ומחלל את כבוד המתים.

דמגוגיה ימנית סוג אלף אלף.

זו את שמתעלמת מעובדות פשוטות. כשאדם נוסע לפרוץ לבית בבית חנון ונהרג שם הוא לא מגן על עצמו. אם הוא היה יושב בבית ומגן על עצמו משם הייתי אומר שהוא מגן על עצמו. ביינתים כל מה שהוא עושה זה למלא בעיוורון פקודות שאין להן דבר וחצי דבר עם בטחונו ובטחון משפחתו, אבל יש להן ריח חזק של הבריכה ליד הבית של שרי אריסון. אם להגיד את האמת, אני באמת מתאמץ לענות על התגובה הזאת כי קשה לי לעבור את הדמגוגיה ולהגיב לטיעונים עצמם כי אני בקושי רואה כאלה. במקום להתייחס לדעות ולטיעונים שלי, את בוחרת להשתמש בכל הסטיגמות שבירשותך כדי שלא להשתתף בדיון בצורה הגיונית. אני תוהה אם לשבור לך את הסטיגמות או פשוט להלעיט אותך בסטיגמות על עצמך, התוצאה תהיה דומה. אז לא הלכתי לקניון ולא קניתי שם שלל בגדים כבר שנתיים ומשהו. ולמקרה שזה עמד לך על קצה הלשון, גם לא שתיתי קפה בשינקין מימי. ואני יודע לתת ביקורת על כל העולם ואחותו, בדיוק כמוך, אבל שלא כמוך אני מקדיש את רוב זמני וכוחותי בשינוי חברתי ובניסיון ליצור עולם טוב יותר. השורות האחרונות שלך (החל מ"בעוד אותו חייל...") נשמעות כאילו נלקחו משיר של חקיין סאבלימינל סוג ז'. אז שבי בשקט ילדה, אל תתפתי לאידיאולוגיה שמבוססת על רגש במקום על שכל, ונמקי טיעונים למען השם.

Uranium

New member
תפל ולא עיקר...

בוא בזמן שאתה טורח לנסות ולהקטין את התגובה של ELINOR BC, אתה מתעסק בתפל ולא בעיקר. לפי מה שנראה מהתגובה של אלינור, היא נכתבה בצורה די סוהרת, כי אחרי שקוראים את התגובה הראשונה שלך אי אפשר להשאר שלוים לצורה בא התבטאת. לדעתי הטענה שלה הייתה הרבה יותר עמוקה ולא ניסתה להתעסק בהכללות של קניון ושרי אריסון. את הדוגמאות האלו לקחת ואימצת בצורה רופפת במקום לנסות ולהפנים את העוול שאתה גורם פה לחיילים אשר מקריבים את חייהם. מספר הבתים הפרוצים בבית חנון ניתן לספור על יד אחת או שתיים, ואם יותר מזה - בגלל הסיבה הפשוטה ביותר... למנוע מהחשודים הגרים שם להתפוץץ בבית שלך. לעומת זאת עשרות אלפי חיילים עומדים על משמרם לאורך גבולות הארץ ודואגים שאותם מחבלים לא יבואו והתפוצצו איפה שלא תהיה (בין אם זה בקניון, בין אם זה בבית שלך ובין אם זה בשכונת התקווה, זה ממש לא חשוב). בנושא ההגנה שאתה ציינת "אם הוא היה יושב בבית ומגן על עצמו משם שהיית אומר שהוא מגן על עצמו" - יש לציין שאם תשב בבית שלך ותנסה "להגן" על עצמך ללא עזרת צבא ההגנה כנראה שתמצא את שלל איבריך תלויים בכיכר הראשית בבית חנון. כל עוד ישנו הצבא והחיילים ששומרים על הגבול, זה לא יקרה, או לפחות ינסו הם למנוע זאת בצורה טובה יותר ממה שאתה תעשה בבית שלך. לך תלמד קצת היסטוריה, הרי לאורך כל עברה של מדינת ישראל - בינתיים המוסר ותואר הנשק עומדים לצד עברנו ולא לצד שום עם ערבי אחר המקיף אותנו. את סאבלימינל ושרי הריסון אין לי מושג מאיפה הבאת ואני מקווה שקוראי הפורום לא מתייחסים לדימויים האלה בכלל, כי אין להם קשר למסר העיקרי של תגובתה של ELINOR BC, אלא עוסקים הם רק בתפל. בינתיים התגובה של אלינור נשמעת לי לפחות כתגובה סוערת של מישהי שמכבדת ושומרת על כבודם של אלו אשר עומדים בגבולות הארץ בשבילה ובשביל עמה ובשבילך. לעומת זאת התגובה שלך שופעת בטיעונים תפלים המצוצים מהאצבע וסוטים לעניין סטיגמות שאין לי מושג מאיפה הבאת אותו.

או! סוף סוף טיעון הגיוני!

אז ככה, כדי שלא להתעכב בתפל, כמו שאמרנו, בוא ונתעסק בעיקר. (ד"א אני לפחות נתתי טיעון הגיוני שינמק את מה שאני אומר, ורק בחלק מהתגובה התייחסתי לאיך שהיא כתבה) אני אחזור על מה שכתבתי לאלינור בי סי ואומר שאני רואה צורך לשאול שאלות רדיקליות. והנה השאלות הרדיקליות שלי להפעם: "האם באמת אפשר לספור את מספר הבתים הפרוצים בבית חנון על יד אחת או שתיים?", "האם יש קשר בין הבתים הפרוצים בבית חנון לעובדה שאנחנו כל כך מתאמצים להגן על עצמנו?", "למה חלק מהפלסטינים רוצים לפגוע בנו? האם עשינו משהו שיצדיק את זה?", "מי כותב את ההיסטוריה, האם יש לו עמדה פוליטית, האם הוא עלול לסלף עובדות והאם יש נרטיב נגדי, פלסטיני?" ועוד ועוד. לסיום אסביר בפשטות מאיפה הבאתי את סאבלימינל ואת שרי אריסון. שרי אריסון היא דימוי במקרה הזה לשלטון ההון בישראל, שחלק גדול מעיסוקו הוא בליצור תודעת שוא וקרע כלכלי בתירוצים של מלחמה ולאום. את ניחוח סאבלימינל קלטתי בשילוב שבין פאשיזם רובוטי ומטומטם וסטימת פיות "מאגניבה" שאפשר למצוא בהודעה.

למעלה