אזהרה!

Uranium

New member
אין ספק שאמרוסו צודק...

במשפט כל כך קצר הוא הצליח להעביר מסר הרבה יותר חכם ממה שאתה כתבת בפסקאות שלך...

אמורוסו

New member
שמעת את זה ערב רב ?

אתה לא חלק מהמחנה שלנו ולא רוצים שתילחם נגד הגירוש. שלום ולא להתראות.

GreatGTM

New member
שבור קצת שמאלה ערב רב

תחשוב על משמעות דבריך. אתה הרי רוצה צבא, אתה רוצה הגנה, אתה רוצה מדינה ולכן יש הרוגים. אם אתה חושב שאחרים יעשו את העבודה בשבילך בעוד אתה שוכב פרקדן ולא עושה כלום אתה טועה. אנשים שחושבים כמוך, בין אם הם בשמאל או בימין צריכם לקחת חופשה קצרה ולחשוב שוב. תחשוב על זה ככה: אילו האינטרס האישי "לא למות" היה גובר על ההקרבה למען המדינה לא הייתה מדינה. הם לא הולכים לקרב כדי למות הם הולכים לשם למען המדינה ןמחשבה הזו גורמת להם להפסיק להתרכז בעצמם. לשגב: בעניין הדמגוגיה הימנית - גם אצלינו מזהירים מפני דמוגוגיה שמאלנית. אז תרגיש טוב, זה מאוזן.

אם יש משהו שאני מאוד שונא

זה שהימין מנסה להרגיש כאילו הוא הצד השני של מטבע השמאל. אני לא מרגיש טוב כשמספרים לי שהעולם מאוזן ויש הרמוניה בין שמאל לימין. צריך לבדוק את הטיעונים משני הצדדים ולהחליט מי צודק במקום ליפול לפופוליטיקה של צו פיוס.

GreatGTM

New member
אולי השמאל גם מנסה להרגיש ככה?

רגע, אם השמאל הוא לא הצד ההפוך לימין אז מי כן? טיעונים: אם תשאל את הימין השמאל טועה. אם תשאל את השמאל הימין טועה. אתה, אגב, דוגמא שמוכיחה את זה.

שוב,

בוא לא ניפול לפופוליטיקה של צו פיוס. נתחיל בכך שאין כזה דבר "ימין". שלא כמו השמאל, הימין שומר על מוטיבים דומים בין מדינה למדינה אבל השנאה שלו היא כל פעם כלפי אנשים אחרים. בישראל הימין הוא ליברמן שהוא פאשיסט ששונא פלסטינים ובגרמניה הימין היה המפלגה הנאצית שהיו פאשיסטים ששונאים יהודים. מחנות הימין של עמים שונים שונאים והורגים אחד את השני בעוד שמחנות השמאל (לפחות השמאל האמיתי) הם שמאל אחד כלל- עולמי. או בקיצור, ההפך מהימין הישראלי הוא הימין הפלסטיני. השמאל הוא אלטרנטיבה ולא הפך.

GreatGTM

New member
ליברמן

אמ... אני בימין. אני לא שונא אף אחד, לא על רקע גזעני בכל מקרה. ליברמן הוא תופעה וכדאי לך לנתק אותו מההגדרה של הימין בארץ כי רבים בימין רואים אותו כשמאל. למה? מי שמוותר על שטחים או מסכים לחילופי שטחים הוא שמאל, נקודה. השמאל, כהגדרתך, לא מתאים למצב באיזור בו מרבית השייחים במוסלמים מסיתים כנגד העולם, כנגד התחברות איתו. בעוד אנשים כמוך יגרמו לאובדן הזהות הלאומית שלנו הצד השני יחזק את שלו וכך תוצאת מעשיך יהיו עוד טרוריסטים.

עוד דבר שאני שונא

יהיה שהימין מנסה לטשטש את מהות הימין והשמאל, אז בואו נדגיש. השושגים האלה מקורם בכלכלה. השמאל הוא המחנה הסוציאליסטי והימין הוא המחנה הקפיטליסטי. ואין פה שום קשר למקום ספציפי. לאומיות ומדינה יטענו המארקסיסטים-לניניסטים (השמאל) הם נסיון לעוור את מעמד הפועלים ממטרתו האמיתית. האינטרס האמיתי של הפרוליטריון הישראלי, הם יטענו, הוא איחוד עם הפרוליטריון הפלסטיני, זה שלא מדכא אותם כמו הבורגנות הישראלית. לאומתם ינסה הימין להביא תירוצים מאלף ואחת כיוונים שונים כדי שלא להראות את פרצופו האמיתי של הקפיטליזם, להסיח את דעת הקהל אם תרצה. וזה על קצה המזלג, אולי אפילו לא מספיק כדי להבין את מקור הימין והשמאל.

GreatGTM

New member
בוא, אני אסביר לך משהו.

הנה המצע של מולדת: http://www.moledet.org.il/maza.html תסתכל בתחומים הכלכליים שם. עכשיו, תדע לך, שאני תומך במצע הזה + סטיות לכיוון סוציאליזם. הבה נסביר לך משהו על ימין כהגדרתך: להגדרתך לימין נכנסות רק 2 מפלגות "ימניות" בארץ: *ליברמן (מרוב שניפחו אותו לממדים עצומים אני כבר לא זוכר את שם המפלגה שלו, ואתה?) * הליכוד. שאר המפלגות בימין (שיש להן סיכוי כלשהו): * מולדת: מתבססת בעיקר על חזון נביאי ישראל עם נטייה קלה לקפיטליזם. בתוך מצעה יש הבטחה לקיום בכבוד אולם היא מעודדת עבודה ע"י יצירת מצב שבו דמי האבטלה נמוכים משכר המינימום (שלא כמו היום). * חירות: כמדומני, הם רואים את עצמם כממשיכי מפלגת חירות של בגין ולכן מתבססים על מצעה: http://www.herut.org.il/hebrew_new/maza.html תגלול לכותרת "כלכלה". נראה שהם בעד קפיטליזם עם דאגה למי שצריך ולא למי שרוצה לנצל את המערכת. * חי"ל: לפי מה שאני רואה באתר שלהם הם מתעניינים כרגע רק בבעייה הביטחונית. אבל הם תומכים במדינת הלכה, אם אני זוכר נכון, וכתומכים במדינה כזו סמוך על זה שהיא לא תיהיה קפיטליסית אלא יותר סוציאליסטית. לפיכך ההבדל בין שמאל לימין כיום הוא על בסיס דעות בנוגע למצב הביטחוני והזהות היהודית בעיקר. כמובן שאני מתכוון כאן רק למפלגות שאינן נמצאות במרכז (ליכוד, עבודה). ליברמן הוא משהו מיוחד. קדימה היא משהו לא מוסבר, תמוקם בהמשך. לפי הגדרתכם (מרץ) נאמר שהיא שמאלה מכם כי בעד נסיגה בלי הסכם אבל מבחינת הזהות והכלכלה היא באיזור הליכוד.

אתה לא מבין,

אני מדבר על הבסיס לשמאל וימין... זה שהישראלים (ובעיקר הימין הישראלי) בוחרים לסלף את ההבדלים האלה פעם אחרי פעם זה לא ענייני. יש כיום רק מפלגת ימין אחת ועוד אחת שהיא בערך, ואותו דבר לגבי שמאל. הימין היחיד בישראל היום הוא ליברמן והליכוד בערך והשמאל היחיד הוא מק"י (חד"ש) ובערך מרצ. כל השאר הם עיוותים בכוערים שלא מרימים את הראש כדי לראות תמונה גדולה יותר.

GreatGTM

New member
התכוונת לשינויים

לנוכח המציאות הקיימת. זה מה שיש, ידוע שבארץ שמאל זה לא כמו בעולם וכך גם לגבי הימין. אגב, לגבי מק"י וחד"ש: איך אתם בדיוק מסכימים שחברי מצפן לשעבר יכנסו לרשימות? או שמבחינתכם הם לא בוגדים?

"מסרי הימין והגזענות..."../images/Emo6.gif

כמה מילים גדולות ונבובות, פשוט בדיחה, אתה רציני? אתה יודע איפה אתה חי?, באיזו מדינה למה הוקמה?, מכיר את הנסיבות? לא נראה לי, העיקר עושה שימוש מכוער במילה כל כך טעונה כמו גזענות... פאטתי. מי שמת באמת מת כדי להגן, זו עובדה, לא דיעה, עובדה יבשה, בין עם מישרין תוך כדי פעולה צבאית ובין עם בעקפין, תוך כדי השירות בצבא, נגיד בפעולה. מה גזעני בהימנון?, שהוא מייצג רק את העם היהודי?, נחש באיזו מדינה את חי?!, מדינת העם היהודי, זו המדינה, היא נוצרה כך, היא נבנצה על ידי העם היהודי, היא בשבילו ולמענו באופן אקלוסיבי, אני יודע שרוב מדינות העולם לא כאלה, אנחנו לא רוב מדינות העולם, כאן זה אחרת, החוקים והמשחק הם אחרים והם מייצגים רק את העם היהודי, זה נקרא הגדרה עצמית, הגדרה עצמית זה דבר שכל עם זכאי לו. פנאט אנטי ציוני...

חיים בקרבך, כאזרחים, גם לא-יהודים

שהמושגים "ארץ ציון", "מנורת הקנים", "מגן דוד" - הם לא הסימנים הלאומים שלהם והם לא מזדהים איתם. אני נגד סמלים לאומיים בכלל, אבל המצב הקיים הוא שהרוב מוצא בהם צורך מסויים. יש מקום לשלב בסמלים הלאומיים שלנו גם התייחסות לעובדה שחיים פה כשישית אזרחים לא-יהודיים, ואני לא מדבר על תושבי הגדה ועזה.

אמורוסו

New member
הסתכלת פעם על דגל שבדיה ?

או אנגליה ? או שוויץ ? או נורבגיה ? ראית שם צלב במקרה ? אם לא תסתכל שוב. על הדגל של סעודיה יש פסוק מהקוראן. הסמלים שלנו הם של העם היהודי כי זוהי מדינה יהודית. אם יש פה עוד אזרחים אז הם צריכים לכבד את זה שהם נמצאים במדינה יהודית. תכניס את זה לראש שלך. טוב טוב.

הדוגמאות שלך חוטאות למטרתך

שים לב למה שאמרתי בהודעה - המיעוט הלא יהודי בישראל הוא יותר ממליון, באוכלוסיה של כשבעה מיליון זה כ-16% מהאוכלוסיה. לא באנגליה, לא בשוויץ ולא באנגליה המיעוטים, שאינם משתייכים לרוב, מגרדים אפילו את האחוז. אפילו בגרמניה שהיא דוגמה ידועה לכל בתחום זה, המיעוטים הם פחות מ-10% מהאוכלוסיה. הטורקים בגרמניה הם 2% מהאוכלוסיה. בכל המדינות הנ"ל רוב מוחץ של המיעוטים הם פליטים או מהגרים. בישראל, לעומת זאת, רוב מוחץ של המיעוטים ישב כאן בארץ (הם או משפחותיהם) עוד טרם הקמתה של המדינה. לא מכניס לעצמי לראש "טוב טוב" שקרים ודוגמאות של ילד בן 6.

אמורוסו

New member
אז הסיבה היא כמותית ?

אתה יודע כמה יהודים יש בברוקלין ? אתה יודע כמה יהודים היו בפולין ? מדינה פותחת את שעריה למהגרים ונותנת להם זכויות אזרחיות. הערבים הם מהגרים במדינה היהודית. המדינה היא יהודית. יש מספיק מדינות שנותנות צביוןו ללאום הערבי, יש למעשה 22 כאלו. מי שרוצה לחיות דווקא במדינה היהודית צריך לקבל את הצביון ואת הסמלים היהודים.

למעלה