בקשר לשרשור הויכוחי הנידון כולו
מזמן כבר לא כתבתי כאן, פשוט הרגשתי טוב יותר. ובקשר לכמה דברים שנכתבו על המרפאה בתל השומר וכל מה שהתגלגל בשרשור הזה. אז ככה: א. לא הייתי בתל השומר. הייתי באופן פרטי אצל סוריאנו, והזדעזעתי ממנו. כן הבנתי את מי שכתב (על תה"ש אמנם, אבל המרפאה שם נבנתה בצלמו ובדמותו..) : על המהירות לנתח, על האובססיה לראות בכל דבר מעורבות של המעיים (גם אצלי הוא אבחן כבר באולטרסאונד מוקדי אנדו' שלא היו ולא נבראו על המעיים, ושגם אי אפשר לאבחן אותם באולטרסאונד וכו'), גם אלי (למרות הבוכטה של הכסף שקיבל 800 ש"ח ומה שחשב שגם יקבל בניתוח פרטי שהיה בטוח שאעבור אצלו) הוא התייחס בגסות ובהתנשאות ובחוסר סבלנות. כאשר בנוסף גם היה אצלי סיכון גבוה לממאירות שהוא התעלם ממנו, ורצה לעשות פעולה שיכלה מאוד מאוד לסכן את חיי, ולדעתי רק בכדי להאדיר את שמו. אבל: אני לצערי מכירה היטב רופאים (גם מאירועים ומחלות אחרות) ואני יודעת שחלקם יכולים מאוד טובים ומאוד מקצועיים לחולים מסויימים ומנוולים ורשלנים כלפי האחרים. לצערי, זהו הטבע האנושי של חלק גדול מהרופאים. בעולם אוטופי הייתי מעדיפה להנתזר ולהמליץ להנזר לחלוטין מאנשים כאלו שיכולים להיות כל כך רעים ורשלנים לחלק מהחולים, וללכת רק לרופאים שהם בני אדם כלפי כולם. אבל, למרבה הצער, אנחנו צריכים גם את הרופאים הללו. ואולי לא אנחנו-אלא אלה שהם כן נחמדים ורציניים אליהם. לא תמיד יש סיבה שמסבירה למה דווקא הם נחמדים לאותם החולים. לפעמים בגלל שהם צעירים, לפעמים בגלל שהם יפים, לפעמים בגלל שהם מזכירים להם משהו אישי שלהם. אי אפשר לדעת תמיד למה. אבל, לא בהכרח בגלל שאותו החולה עשה או לא עשה משהו בנידון. ב. כתבתי בעבר שלא אהבתי את הגישה של סוריאנו. אני לא זוכרת שנעניתי בצורה מכוערת, או שפסלו את דברי וכו'. ג. אמנם רוב הבנות כאן כותבות על הריון ובעיותיו, אבל זה בגלל שזו הבעיה שלהן כרגע. זה לא מה שמעסיק אותי כי עברתי את הגיל ולצערי אין לי ילדים. זה לא אומר שיש סיבה שאפסיק להיות חברה בפורום הזה. אנחנו כותבות כאן כדי לשתף, כל אחת בבעיותיה היא, ולקבל עידוד ותמיכה. מה לעשות שרוב הבנות כאן צעירות ממני והריון זה מה שמעסיק אותן ברוב הזמן. עיני לא צרה בהן, להיפך. ד. כשהייתי לפני ניתוח וביקשתי ייעוץ נעניתי על ידי בנות רבות שעזרו לי מאוד. רוב העידוד והיידע שהיו לי לפני הניתוח, היו מכאן. ה. נכון שיש כאן כמה בנות שכותבות בהתלהבות מסיונרית ממש גם על תה"ש וגם על דברים אחרים, אבל אני לא רואה בזה משהו רע. הן רוצות לשתף בחוויה טובה וחיובית ולעזור גם לאחרות לעבור כזו. אז מה הבעיה? ה. מהחצי שנה האחרונה שבה אני חברה בפורום הנוכחי, לפחות מהזמן הזה, אני יכולה להגיד שנעלבתי בשמה של זואילי. אני לא מכירה אותה באופן אישי, לא חברה אישית שלה, רק קוראת את דבריה בפורום. ומעולם לא קראתי בתגובות שלה ביטויים של זלזול באחרות, או מסיונריות לשמה לתל השומר תוך ביטול רופאים אחרים וכו'. בה טפלו נהדר בתל השומר, אליה סוריאנו מתייחס באופן יוצא מן הכלל טוב גם מבחינה אישית וגם מבחינה מקצועית. אני לא יודעת למה, אולי בגלל שהמקרה שלה מאוד מעניין אותו מקצועית (למרבה הצער זהו מקרה קשה ומאוד מאוד מעניין לרופא), ואז הוא גם נקשר אליה אישית ורואה בה בן אדם. ואם הצילו את חייה בתל השומר, אז טבעי שהיא תרצה לעזור לכל אחת אחרת עם הכוונה לשם. אף פעם לא קראתי תגובה שלה שפוסלת רופאים או מקומות אחרים. בכלל לא קראתי אף פעם תגובות אגרסיביות או גסות שלה. תמיד תגובותיה מעודדות ומאוד אנושיות וחמות. ו. אני מבינה את התגובות האגרסיביות כנגד תל השומר, ואת מי שנפגעת וחושבת שמזלזלים בחוויות הטראומטיות שעברה שם. אם מזלזלים זה באמת מאוד מאוד מרגיז. אבל, לפעמים אנחנו רק חושבים שמזלזלים בנו, כי אנחנו כל כך פגועים מהחוויה, ואז רואים את כל מה שמסביב גם כשחור. בקיצור, אני חושבת שכל השרשור הזועם הנוכחי הוא רק ביטוי לסבל שאנחנו עוברות, ושלא כולם מבינים אותו. אז חלקנו מוציאות את זה (כמובן, שהרבה פעמים גם אני) על האנשים הלא נכונים. הרבה בריאות לכולנו, זהבה