../images/Emo18.gif נק' למחשבה ../images/Emo18.gif
סליחה שהתפרצתי אליכן לפורום. אני מהפורום השכן והגעתי לפה במקרה. אתן מעלות פה נק' שנוגעת בכלל לכלל חולי היקום והיא רופאים ומרפאות לסמוך או לא לסמוך? זאת השאלה. כדי שזה לא ישמע שאני יורדת לפסים אישיים אני אמיר את המילה אנדרו' למחלה אחרת נגיד...לוקמיה. אפשר לקרוא את ההודעה עם המילה אנדרו' או לוקמיה לפי בחירתכן... (סליחה אם אני נשמעת פלצנית) מתחילים: כל מי שיש לו לוקימיה סובל מהמחלה עצמה, בין אם הוא מלך ירדן ויש לו "יחס VIP" ובין אם לא. המחלה עצמה מביאה איתה המון תיסכול. מר חולה צריך לבחור לו מרפאה. המרפאה היא התקווה היחידה שלו!!!! ולכן הוא ירצה להיות מטופל במרפאה הכי הכי שבעולם. נניח שהוא מצא מרפאה שמתמחת בלוקימיה, אין הרבה כאלה, אבל בגלל ההתמחות הוא מוכן ליסוע עד אליה. והוא מרוצה כי יש לו תקווה. והוא מתחיל טיפול והכל יופי (עאלק יופי, הוא עדיין חולה) ויום אחד הוא מחכה בתור והוא שומע את החולה שלידו מתלונן על הרופא, על היחידה, על האחיות... מר חולה נכנס לעצב עמוק. פוגעים עכשיו בתקווה היחידה שלו. יש לו שתי ברירות: 1. להחליט שהוא סומך על הרופא שלו, להתעלם מהחולים האחרים ולהגיד בשבילי הוא טוב ולא אכפת לי מה אחרים חושבים. 2. להחליט שהוא לא סומך על הרופא שלו ולבדוק אותו בציציות. אופציה שלישית להחליף רופא עד שיום אחד תחכה בתור, או תגלוש בפורום ותגלה שגם עליו מתלוננים ושוב עומדות בפנייך שתי האופציות לסמוך או לא לסמוך? מכיוון שמר חולה אינו רופא את ההחלטה שלו הוא יעשה לפי תחושת בטן, לפי יחס אישי וכו' כל אופציה שתיבחר היא לגיטימית. אני מבינה את מי שבוחר לסמוך על הרופא שלו, ומתעלם מאזהרות של אחרים - כי זו התקווה היחידה שלו. והוא בסה"כ די מרוצה מהמרפאה והוא יודע שאין שום דבר מושלם... מצד שני, אני מבינה גם את מי שבוחר לא לסמוך על הרופא שלו - כי זה התקווה היחידה שלו והוא לא רוצה שתיהיה שום פשלה, והוא יודע שהרופא הוא רק בן-אדם ולכן צריך מידי פעם לבדוק אותו. בסופו של יום, הלוקימיה היא אותה לוקימיה, והרופא הוא אותו רופא. והחולה עושה את הבחירה אם טוב לו אצל הרופא או שהוא מצפה ליותר. גילוי נאות, אני החלפתי שלושה רופאים עד שמצאתי את "האחד" שאני סומכת עליו למרות שמידי פעם אני שומעת תלונות גם עליו. אז נכון להיום אני מהאלה שסומכים על הרופא, אבל זה לא אומר שאני לא בודקת אותו בציציות מידי פעם...