או ויסטה ויסטה

maor78

New member
או ויסטה ויסטה

אז ככה. אחרי תקופה לא קצרה של חיפושים שני מחשבים הגיעו לגמר: acer 5920g ו- toshiba A200 1GB שניהם דיי דומים במפרט רק שלאייסר כרטיס מסך עדיף ופה ההתלבטות. ניסיתי לחפש דרייברים שיתאימו לאקס פי בעבור שני הדגמים בתקוה שאולי זה מה שיכריע מה עדיף וגם כדי להקדים תרופה למכה. אבללל לא. לאייסר לא מצאתי בכלל דרייברים לאקס פי ולטושיבה באופן חלקי ביותר( לא לכל הרכיבים). חשוב לציין שבאתרים שלהם יש שפע של דרייברים לכל הדגמים אבל כמעט הכל מתאים רק לויסטה! יכול להיות שפשוט צריך להרים ידיים ולהשאר עם ויסטה? כואב לי הלב רק מהמחשבה שאני אקנה מחשב ב8000 שקל והוא יעבוד כמו מחשב שעלה 4000 שקל. עוד משהו, כל החששות נובעות מהתגובות של חבריי הפורום שקנו נייד עם ויסטה כי לי אישית לא יצא לעבוד עם הווינדוס הזה. יש סיכוי שמחשב במפרט כזה יסחוב טוב גם עם ויסטה? http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5473&perur=4

Jan22

New member
הדגמים שהבאת יסחבו בלי בעיה

אבל שוב ,ושוב נאמר ,הבעיה היא לא בחומרה נמוכה שאין לה מספיק כוח להריץ VISTA ,אלא הבעיה נמצאת בתמיכה של הויסטה בסוגי חומרה שונים ,בעדכונים שפשוט עדיין אין לה. אגב, הדגמים שהבאת מכילים מפרט מעולה. כל אחד בנפרד.

Yaniv_r

New member
אגב , איך הכרטיס מסך של הטושיבה ?

האם הוא עדיף על ה8400GS שיש עם הדל1520 ? יצליח להריץ משחקים ? כמו כן ,מהיכן אתה קונה את הACER ? אני גם בהתלבטות כמוך , אותו תקציב פחות או יותר (בוא נגיד עד 7500) וראיתי את האייסר בחנות באילית ב 7300.. http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039# לגבי האחריות על המחשב .. הבנתי שחברת ניופאן נותנים אותה ולפי היכרות עם החברה ההנ"ל היא חברה מוכרת ואמינה שכן ה היבואנים הבלעדיים בארץ למוצרי טושיבה.

maor78

New member
אם אני אקנה את האייסר

זה יהיה באילת. (הבדל של 1000 שקל) כמובן שאני לא אסע במיוחד. יש לי חבר שגר שם ומגיע לצפון כל שבועיים. בקשר לשאלה שלך לגביHD2600: הוא מתחרה של ה8600GS שהוא מתקדם יותר מה8400GS אז אני מניח שכן, הוא עדיף על ה8400GS.

RoyBO

New member
לאאא

X1600 זה כרטיס ישן בעל תמיכה ב DX9.0C ו- SM 3.0 8600GS זה כרטיס חדש! תמיכה בDX10 ו- SM4.0

maor78

New member
כנס לפה

www.notebook.com יש שם סקירות ונתונים על רכיבי חומרה. הכרטיסי מסך מדורגים שם מPerformance Class 1 ועד Performance Class 6 הHD2600 מדורג בPerformance Class 2 שזה דיי טוב גם למשחקים ואפילו אם תשים לב הם נתנו לו יותר נקודות מכרטיסי מסך שמדורגים בPerformance Class 1. עוד דבר. לאייסר שאתה רוצה יש אחריות רק לשנה לעומת שנתיים לטושיבה שזה דיי משמעותי. אפשר להרחיב באייסר ל3 שנים אבל זה כרוך בתשלום של 700 שקל בנוסף ל 7300 שתשלם בעבור המחשב וגם זה בתנאי שתקנה אותו באילת. אם אתה שואל אותי 8000 שקל זה כבר קצת יותר מידי. הטושיבה יתן לך את אותם הביצועים פרט לכרטיס מסך וגם זה לא הבדל שמים וארץ, בהבדל של 1000 שקל.

bar666xp

New member
ממש לא... X1600 אם אני זוכר נכון..

מקביל +- ל7600 של NVIDIA. האמת היא שכמו שכבר כמה שנים אין ממש מעבדי מקבילים והם עקב בצד אגודל כך גם בכ.מסך... אאל"ט הX1600 אמור להיות הטיפה מעל במקרה של X1600 מול ה7600... סידרה 8 של NVIDIA היא הסידרה החדשה הסידרה ה""מקבילה"" תהיה RADEON HD עד כמה שזכור לי אבל הכי טוב כנס לקישורי הפורום יש בחומרה קישורים לאתרים של NVIDIA ושל ATI, בנוסף מומלץ לעשות חיפוש באינטרנט בצורת הכרטיס של אחת VS השניה... לדוגמה "HD 2XXX VS 8XXX" בשורה התחתונה אאל"ט ATI כרגע מובילה בתחום העריכת וידאו וכדומה מולה NVIDIA בביצועי גיימינג... לסיכום נכון להיום ב99.9% מהמקרים כשמדובר בHIGH END אפילו שעל הנייר לATI כרטיסים שאמורים לתת הרבה יותר בפועל כרטיסי NVIDIA נותנים יותר ברוב המקרים או בו נומר למשחקי 3D וכדומה.

Yaniv_r

New member
אז אם הבנתי נכון

עדיף לי לקחת את ה8400 מאשר ה Radeon HD ? בכלל , איזה כרטיס מסך עדיף לנייד שיוכל להריץ משחקים כמו שצריך ולא לקרוע את הכיס ? ניידים עם 8600 יקרים בטירוף ואני גם ככה לא גיימר מושבע , סתם אוהב לשחק פה ושם משחקים (חדשים אומנם..). .

bar666xp

New member
בעיקרון כניראה שכרגע..

העדיפים ביחס עולת תועלת יהיו 8400GT או מינימום 8400GS שזה לדעתי ממש המינימום למי שרוצה את המשחקים החדישים ביותר. בפועל אפשר גם להסתפק בכמה וכמה מסידרה 7 בסופו של דבר עוד לא יצא לי לראות משחק אחד שדורש SHADER 4.

bar666xp

New member
להוציא את הכ.מסך לאיזה רכיב היתה לך בעיה...

למצוא דרייברים?! הכ.מסך סביר שיש דרייבר אבל ללא DIRECTX 10 כי אין או עוד אין DIRECTX 10 בXP אלה רק באיכסטה.

maor78

New member
באתר של טושיבה

מצאתי רק לwireless ו לביוס. יכול להיות שצריך לחפש במקומות אחרים? כי אין לי מושג מעבר לזה. לאייסר לא מצאתי בכלל. יכול להיות שיש אתר שהוא לא האתר הרשמי של החברות האלה ואפשר להשיג בו דרייברים? אם כן אני אשמח אם תוכלו לרשום אותו. תודה על התשובות!

bar666xp

New member
טוב אז ככה..

לרובם סביר שתמצא באתרי יצרני החומרה.. למעבד באתר איטל או AMD לפי איזה מעבד יש, כ.מסך באתר ATI או NVIDIA לפי איזה כ.מסך יש, וכו' וכו'... יכול גם להיות כי הם כבר נתמכים בXP כלומר ברשימת החומרה שיש בXP כך שלא יהיה צורך למצוא דרייבר XP תתקין לבד.. יכול גם להיות כי יהיה צורך למצוא גירסאות בטה של דרייברים כך שאני לא יכול לומר לך מבלי לדעת בדיוק באילו רכיבים מדובר... תיראה לדוגמה אחד הדברים שלא מצאתי במקרה שלי {הפוך דרייברים לויסטה} זה דרייבר למודם.. לכל החומרה מצאתי דרייברים {לחלק לא קטן לא הייתי צריך לחפש כבר היה באיכסטה}.. אפילו מצאתי איזה גירסת בטה של מדפסת מאותה המשפחה כדי להפעיל את המדפסת {אאל"ט היום כבר יש דרייבר באתר היצרן}... אז איך יודעים... דרך אחת זה לדרוש מפרט מדויק מהיצרן/יבואן לדרוש איזה איך קוראים לו מי מייצר את הציפ/רכיב כדי לבדוק באתר היצרן של הציפ/רכיב/לוח. דרך שניה זה לקחת את הסיכון כי חלק מהחומרה לא יהיה פעיל {כניראה לא כ.מסך וכדומה לדעתי הסבירות היא על מודם או שWINDOWS לא ידע איזה ציפ-סט יש ויעבוד עם איזה דרייבר כללי}.

maor78

New member
נשמע כמו כאב ראש אחד גדול

נראה לי שאני אשאר עם הויסטה ואסבול בשקט. תודה רבה על העזרה!

Y. Welis

New member
זו עבודה, אבל טכנאי טוב יכול לארגן את זה

הייתי אומר שזה מבחן טוב ליכולתו. וכמו תמיד, אנו הטכנאים מודים ל-MS שעושה לנו את החיים נוחים...

Kibiniloch

New member
אני בדיוק באותה ההתלבטות

אבל יש עוד מחשב במפרט מאוד דומה: Inspiron 1520 IN-RC03-1650 (יש קישור בפוסט שלי למטה אם זה מעניין) וכנראה ההבדל הוא בעיקר בקטנות (=בדברים שאני לא מבינה) מה ההתלבטויות שלך?

maor78

New member
את הדגם הזה לא ראיתי עדיין

עד עכשיו ראיתי את הדל הזה רק עם 8400GS כרגע מבחינתי האייסר ירד מהפרק כי לדל הזה יש כרטיס מסך כמו שלו. בעצם אותם נתונים בדיוק אבל יותר זול משמעותית ואחריות ל 3 שנים. עכשיו אני שם לב שלדל רק 160 GB בניגוד ל 200 בטושיבה. toshiba VS dell הדל נותן כרטיס מסך עדיף ואחריות ארוכה יותר (אבל אני לא בטוח שהיא בין לאומית ובמקרה שלי זה חשוב) הטושיבה חצי קילו פחות וגם הרבה יותר דק. האהאהאהא קשה לי להחליט!.

למעלה