אות קלון למשתמטים

ואולי עדיף

שאת ההוצאות שהצבא חסך בכך שלא גייס אותה יוסיפו למשכורת של הבן שלך? מה את אומרת?

סמדר בנ

New member
בעיני לא.

חובה אזרחית אינה דבר סלקטיבי. יש במדינה חוק גיוס חובה, וגם מי שלא בא לו כל כך לשרת צריך למלא את חובתו. אני חושבת שאם שחרור מהשרות לא היה פשוט אז חלק מאותם משתמטים היו משרתים ואולי גם היו מועילים. ומי שמשרת אצלי ברגע זה לא בן אלא בת.

ומי קבע שזו חובה אזרחית?

למה בכלל צריך חובות אזרחיות? חובת השירות חלה על כל מי שאינו פטור ממנה.

סמדר בנ

New member
אין לי כוונה

להיכנס לוויכוח סמנטי. חוק שירות בטחון מגדיר חובת שרות לכל אזרח בגילאים מסוימים. ברור שמי שפטור לא משרת - בדיוק על זה אנחנו מדברים כאן ברשור. למה צריך חובות אזרחיות? ומה האלטרנטיבה - רק זכויות? אני אישית מחנכת את ילדי שלצד זכויות יש גם חובות, ולאור זאת כדאי להפיק את המיטב מהחובות האלו. כך זה גם בבית. מי שרוצה שילדיו יהיו פרזיטיים שרק יקבלו ולא יתנו - זו זכותו המלאה.

"למה בכלל צריך חובות אזרחיות"?

ואם אני אמיר את השאלה הזאת בשאלה זהה לחלוטין: "ולמה בכלל צריך זכויות אזרחיות"? זה לא יגרום לך לקפוץ כנשוכת נחש? מדינה דמוקראטית מבוססת על מערך של זכויות וגם של חובות! כאשר יש בחברה כזאת ציבורים שלמים החושבים כמוך, שניתן אכן להנות רק מן הזכויות האזרחיות מבלי למלא אחר החובות - כך בדיוק נראית מדינה כזאת! מוצא חן בעינייך מה שקורה כאן? אני מתכוונת לכל התחומים, לא רק בצבא, אלא בכלכלה, בבריאות, ברווחה - איפה שלא תאירי בפנס - תמצאי תוהו ובוהו ו-"כל דאלים גבר".

כן, כל הרע במדינה זה אני

48 ק"ג של רוע טהור B-[ כן, אני חושבת שלאזרח צריכות להיות רק זכויות מעצם היותו אזרח. בהחלט. יש לחייב אזרחים רק במה שנדרש, לא חובות לשמן.

../images/Emo2.gif כבר חזרת מהאוניברסיטה???

ווואווו...את לומדת מהר... ומי יקבע את "מה שנדרש"? על זה בדיוק נסוב הדיון, כי יש אי הסכמה רחבה מאד "מה נדרש". ככלל, אין זכויות "בגלל שמגיע", פשוט אין חיה כזאת. יש זכויות ויש, לעתים קרובות, גם חובות הנגזרות מן הזכויות הללו. למשל: השירותים שהמדינה מספקת במסגרת הזכויות לבריאות, חינוך ורווחה - לא היו ממומשות אילולא החובה עפ"י חוק לתשלום מסים. זו כמובן רק דוגמא אחת על קצה המזלג.

סמדר בנ

New member
מי שקרא את הסטטיסטיקות

שהמאמר מביא - 5.6% מהבנים שבמחזור זה הוציאו פטור על רקע נפשי ו-40% מהבנות לא התגייסו - רובן מטעמי דת.

רותם351

New member
אכן הגיע הזמן.../images/Emo140.gif

באשר לניסוח - אני מאמינה שימצאו משהו הולם יותר.

נראה לי שאותם 5.6%

הם אלה שיצאו על אי התאמה. נראה מספר הרבה יותר מדי נמוך בשביל אחוז היוצאים על רקע נפשי ולא ממש מסתדר עם סטטיסטיקות אחרות.

סמדר בנ

New member
כרגע קראתי

כתבה במוסף "תל-אביב" של סוף השבוע על תכנית "גרעין אומנות" - שירות צבאי של שנה וחצי ושנה שחצי מין שירות לאומי כמורי אומנות בפריפריה. את התכנית הגה תיכון עירוני א' לאמנויות כדי להילחם בהשתמטות לצה"ל של בוגריו.

השאלה היא מה זה "משתמטים"

אלה שיוצאים על "אי התאמה" הם כאלה שאכן השתחררו בגלל "התנהגות רעה-חמורה" (דפיקת נפקדות, ישיבה מרובה בכלא וכו'). לא מדובר בכאלה שקב"ן משחרר.

למעלה