אותי זה מכעיס🤬🥵

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אבל את אלג'זירה הם משדרים.. צבועים ודבילים..
יותר גרוע, בטקסים של האונברסיטאות לא מנגנים את ההימנון כי זה פוגע בערבים..
אבל אפשר להניף את דגל אש"ף ולשיר בילאדי בילאדי, זה פוגע רק ביהודים ולא בערבים..
אנחנו אשמים, כי יש בתוכנו
המעניקים פרסים לחמאס וש'ת

משתפרת1

Well-known member
בכסף של מי?
בכסף של קטאר שמימנה את החמאס ובאותו זמן גם תיגמלה בכירים בלשכת ראש הממשלה.
הכסף הקטארי לא היה עובר ללא אישור ראש הממשלה. ואפשר להזכיר שלמרות שמצרים מדינה מוסלמית הקטארים לא העבירו כסף דרכם.

נסיך.333

Well-known member
בכסף של קטאר שמימנה את החמאס ובאותו זמן גם תיגמלה בכירים בלשכת ראש הממשלה.
הכסף הקטארי לא היה עובר ללא אישור ראש הממשלה. ואפשר להזכיר שלמרות שמצרים מדינה מוסלמית הקטארים לא העבירו כסף דרכם.
יש לך הוכחות שקטאר תיגמלה בכירים או שכרגיל סתם הפרחה באוויר?

נסיך.333

Well-known member
הפרחות באוויר הן המומחיות של ערוץ 14 וכמה ממקורביו. מעצרים - לא.
נכון, שדה תימן זה ערוץ 14, רעב בעזה זה ערוץ 14, השמצות הרמט"כל זה ערוץ 14
יתר הערוצים מלאכים שהאמת נר לרגליהם והעבודה העיתונאית שלהם איננה נגועה באינטרסים ופוזיציות..

משתפרת1

Well-known member
נכון, שדה תימן זה ערוץ 14, רעב בעזה זה ערוץ 14, השמצות הרמט"כל זה ערוץ 14
יתר הערוצים מלאכים שהאמת נר לרגליהם והעבודה העיתונאית שלהם איננה נגועה באינטרסים ופוזיציות..
השמצות הרמטכ"ל כולל השתלחות הבן של... ואשתו של... הם המצאות של ערוצים אחרים? לא מאמינה ש-14 מתעלם מזה.
רעב בעזה- מי מראה כל יום כתבות על החטופים המורעבים ומזכיר אותם בכל מהדורה ובכל תוכנית? מי מראה כיצד חמאס בוזז משאיות אספקה? איך חמושים יורים על המסדרונות בהם עוברים אזרחים? רק 14?
אירוע ההתעללות בשדה תימן אכן קרה. התעלמות- לא מוחקת עובדות. כנ"ל גם התעלמות מהתפרצות לבסיס תוך אלימות כלפי חיילים בשדה תימן ובית-ליד.

נסיך.333

Well-known member
השמצות הרמטכ"ל כולל השתלחות הבן של... ואשתו של... הם המצאות של ערוצים אחרים? לא מאמינה ש-14 מתעלם מזה. כדאי שתראי איך סרי האפס אוכל את הכובע כשפירסם את זה
רעב בעזה- מי מראה כל יום כתבות על החטופים המורעבים ומזכיר אותם בכל מהדורה ובכל תוכנית? מי מראה כיצד חמאס בוזז משאיות אספקה? איך חמושים יורים על המסדרונות בהם עוברים אזרחים? רק 14? חטופים מורעבים מראים בקצרה בכדי לא לשמש שופר של החמאס כמו יתר הערוצים. בטח שמראים איך הם בוזזים, מה הקשר?
אירוע ההתעללות בשדה תימן אכן קרה. התעלמות- לא מוחקת עובדות. כנ"ל גם התעלמות מהתפרצות לבסיס תוך אלימות כלפי חיילים בשדה תימן ובית-ליד. כן? מה קרה בשדה תימן?
את יודעת ממש ממקור ראשון או ממה ששופרי הפצרית פירסמו? איך עד היום לא מצאו מי ערך את הסרטון השיקרי ומי הפיץ אותו? שאלת את עצמך? אני בטוח שלא..

משתפרת1

Well-known member
לגבי הבן של- אפילו אבא שלו התפתל כדי להגיד שהוא עצמו לא אחראי לפרי הביאושים של מקלדת הבן.
לגבי מה מראים בקצרה בערוצים האחרים? אני רואה 21 ו-11, לא 13. אתה כנראה לא רואה אף לא אחד מהם.
לגבי הרעב בעזה- דחיפת הסרטונים על התנהגות החמאס היא חומר הסברתי מעולה שאין לי מושג מדוע הממשלה שלנו לא משתמשת בו כדי להבהיר מי אחראי לו.

לגבי הבן של- אפילו אבא שלו התפתל כדי להגיד שהוא עצמו לא אחראי לפרי הביאושים של מקלדת הבן.
לטעמי, הכול הצגה, הבן משחק את התפקיד של הילד בן 5 שאומר בריש גלי "המלך הוא ערום" בכדי להציג את מה שאביו הדיפלומטי לא יכול להגיד.
לגבי מה מראים בקצרה בערוצים האחרים? אני רואה 21 ו-11, לא 13. אתה כנראה לא רואה אף לא אחד מהם.
לא לראות משהו זה לעצום עיניים, צריך שיהיה את המסננים לדעת מה לקחת מכל מקור.
לגבי הרעב בעזה- דחיפת הסרטונים על התנהגות החמאס היא חומר הסברתי מעולה שאין לי מושג מדוע הממשלה שלנו לא משתמשת בו כדי להבהיר מי אחראי לו.
אכן, ישראל צריכה לקחת תמונה של חטוף לעומת תמונה של "מורעב" עזתי ולשים זה לצד זה עם כיתוב מתאים, מי הרעב?

נסיך.333

Well-known member
תופתעי, אני רואה גם את הערוצי הפרסום ההם.. ומי מפמפם את אמרות השפר של הילד? רק הערוצים שלך,
שיפסיקו לפמפם אותו, זה יהיה הכי טוב לכולם..
לגבי ההסברה, או האין הסברה מסכים איתך, היה צריך כבר ב-7/10 להקרין בכל העולם את הסירטונים שהם צילמו ואז למחוק אותם
אין לי מושג למה עד היום לא מראים אותם..

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו אשמים כי ראש ממשלתנו איפשר לממן את התחמשות החמאס מדי חודש.
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אך רק נזכיר שאותם כספים קטאריים היו בס"ה השלמה לתקציב הרש"פ שמגיעה לרצע"ז דרך קבע. זאת לא הייתה תוספת או משהו חדש. הרש"פ תקצבה, על-פי חוק ובין השאר הסכמים בינלאומיים וחובות בינלאומיים, את הנהגת רצועת עזה (בין השאר מתקציבים בינלאומיים שקיבלה ויועדו לכך). יום אחד לאחר שהועבר X ש"ח במשך שנים, ראש הרש"פ שהוא גם ראש תנועת הפתח', המתחרה של החמאס, החליט שיהיה נחמד לקצץ להם בתקציב ולגרום בכך משבר הומניטארי ברצועה, מה שהוא חשב ותכנן שייפגע פוליטית בחמאס, שנואי נפשו ויריביו הפוליטיים.

בפני ישראל עמדה ההחלטה האם לאפשר את ההתדרדרות ברצועה למשבר הומניטארי, או לאפשר (לאחרים) למנוע אותו. היא בחרה באפשרות השניה ואפשרה לקטאר להשלים את התקציב שקוצץ על-ידי אבו מאזן ימ"ש על-ידי קטאר. אגב, ההשלמה הייתה בדיוק כזאת, לא שקל פחות ולא שקל יותר מהקיצוץ התקציבי.

אז אפשר כמובן להתווכח אם ישראל נהגה נכון אם לאו וכל דעה לגיטימית. אבל כל הטענות כאילו מאז ובגלל החלטה זו, החמאס זכה לעדנה והתחיל לפתע פתאום לפתח אמל"ח ומנהרות, זה סתם חרטוט חסר בסיס.

boriska1

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אך רק נזכיר שאותם כספים קטאריים היו בס"ה השלמה לתקציב הרש"פ שמגיעה לרצע"ז דרך קבע. זאת לא הייתה תוספת או משהו חדש. הרש"פ תקצבה, על-פי חוק ובין השאר הסכמים בינלאומיים וחובות בינלאומיים, את הנהגת רצועת עזה (בין השאר מתקציבים בינלאומיים שקיבלה ויועדו לכך). יום אחד לאחר שהועבר X ש"ח במשך שנים, ראש הרש"פ שהוא גם ראש תנועת הפתח', המתחרה של החמאס, החליט שיהיה נחמד לקצץ להם בתקציב ולגרום בכך משבר הומניטארי ברצועה, מה שהוא חשב ותכנן שייפגע פוליטית בחמאס, שנואי נפשו ויריביו הפוליטיים.

בפני ישראל עמדה ההחלטה האם לאפשר את ההתדרדרות ברצועה למשבר הומניטארי, או לאפשר (לאחרים) למנוע אותו. היא בחרה באפשרות השניה ואפשרה לקטאר להשלים את התקציב שקוצץ על-ידי אבו מאזן ימ"ש על-ידי קטאר. אגב, ההשלמה הייתה בדיוק כזאת, לא שקל פחות ולא שקל יותר מהקיצוץ התקציבי.

אז אפשר כמובן להתווכח אם ישראל נהגה נכון אם לאו וכל דעה לגיטימית. אבל כל הטענות כאילו מאז ובגלל החלטה זו, החמאס זכה לעדנה והתחיל לפתע פתאום לפתח אמל"ח ומנהרות, זה סתם חרטוט חסר בסיס.
זה כבר לא אקרובטיקה מילולית. זה כבר משהו אחר, לא שאני מתבייש להגדיר, אבל אין לי הגדרה. ישראל במאמץ למנוע משבר הומניטרי איפשרה חבוא מלט לרצועה, כדי לפתח את המנהרות. למהנדסים, טכנאים, פועלים יהיה מקום עבודה. צבא הגנה לישראל, ידע על כל מיליגרם מלט שנכנס לרצועה, זה פשןט כתוב במסמכי היבוא. ישראל ידעה על כל בניין שנבנה ברצועה ויכלה לחשב כמה מלט הוא צורך. ידעה על ההפרש. ואני שברתי את הראש וחשבתי למה? חשבתי שזה מחדל. אז זהו, זה מסיבות הומניטריות, וכמובן שאפשר לחלוק על זה.
מלך אנגליה, האפיפיור וראש הממשלה הנבחר לא טועים, בהגדרה.

היידה שרה BA MA

Harrington

Well-known member
מנהל
זה כבר לא אקרובטיקה מילולית. זה כבר משהו אחר, לא שאני מתבייש להגדיר, אבל אין לי הגדרה. ישראל במאמץ למנוע משבר הומניטרי איפשרה חבוא מלט לרצועה, כדי לפתח את המנהרות.
אז זה בדיוק מה שיכולת ללמוד מהתיאור (ס"ה תיאור עובדתי של המציאות) למעלה, אין כל קשר בין מה שמכונה 'הכסף הקטארי' לייבוא מלט לרצועת עזה :). לחמאס היה תקציב מעבר לנ"ל והוא עסק בייבוא מלט (עשרות כמעט אפשר לומר) שנים לפני שישראל החליטה לאשר את העברת ההשלמה הזאת. אגב גם לפניה נכנסו כספים קאריים לרצועה. הראשון שזה נעשה בזמנו ואיפשר זאת היה ראש הממשלה אהוד אולמרט. אבל אלו כספים אחרים ממה שאנחנו מדברים עליהם כאן.

בגלל זה כתבתי למעלה, אפשר כמובן בכיף לסבור שישראל לא הייתה צריכה לאפשר את השלמת התקציב הזאת ולתעדף משבר הומניטארי ברצועה. אבל לטעון שזה מה שאיפשר את בניית המנהרות וכו', פשוט דמגוגיה שחוטאת לאמת.
צבא הגנה לישראל, ידע על כל מיליגרם מלט שנכנס לרצועה, זה פשןט כתוב במסמכי היבוא.
סתם הערת אגב, מי אמר שייבאו כל כך הרבה מלט? מאז טיילתי ברצועת עזה לפני שנות דור היה שם לפחות מפעל מלט גדול מאוד אחד. מן הסתם היו עוד שאני לא מכיר או זוכר.
ישראל ידעה על כל בניין שנבנה ברצועה ויכלה לחשב כמה מלט הוא צורך.
נראה לך באמת שמישהו במערכת הבטחון טרח להשקיע עד כדי כך?
ואני שברתי את הראש וחשבתי למה? חשבתי שזה מחדל. אז זהו, זה מסיבות הומניטריות, וכמובן שאפשר לחלוק על זה.
בוודאי שאפשר לחלוק על זה. אבל דיון טוב, רציני וענייני מתחיל, לדעתי, מיישור קו בנוגע לעובדות, מהכרת העובדות. במקרה הזה, הכרת הרקע לאישור הישראלי להכניס את הכסף הקטארי חשוב, לטעמי, בשביל לגבש עמדה בנושא. להתלהם זה קל. כולנו יודעים לעשות זאת כשמתחשק. ענייניות זה לפעמים יותר קשה.
מלך אנגליה, האפיפיור וראש הממשלה הנבחר לא טועים, בהגדרה.
גישה מעניינת. לא שותף לה, אבל אם זו דעתך, אשריך בשמם.
היידה שרה BA MA
היידה עם ישראל.

למעלה