אושו -משחק החיים -

אושו -משחק החיים -

"ואנו מאומנים להיות שכליים:זוהי האומללות.אתה ממשיך להחמיץ את החיים,ואתה תמשיך להחמיץ אותם-אלא אם תשליךאת השכל ,אלא אם תתחיל לחיות במצב של אי -שכל.אזי תתאחד עם החיים.אזי יעלם חוסר העיקביות בינך לבין שכלך. אזי לא תחיה עוד לפי רעיונות כלשהם ,כי רעיונות שייכים לשכל.לא תחיה עוד על פי אידאולוגיה כלשהי-דת,כתבים ,מסורת .פשוט תחיה מתוך הריקות של הוויתך ."
אושו -משחק החיים -עמוד 225 .

למה שגורם לאדם להיות בבורות .אך יש

לזה תפקיד .הבעיה שכמעט כל בני האדם תקועים במשל ולא רואים על מה הוא מצביע .הפורום הזה זו דוגמא נפלאה .
ועוד
בגלל שאני אוהב אותכם

ינוקא1

New member
כדי להגיע אל מעבר לשכל

חייבים דווקא לפתח אותו.
אינני חושב שקיימת דרך אחרת.

&nbsp
אדם מטומטם לעולם לא יכול להגיע להארה "יציבה" , אם כי הוא יכול להגיע לחוויות מסוימות פה ושם.

זו פרשנות שלך .תמשיך לפתח .

אך תראה שיש גם כיוונים אחרים כך :שהאם אתה בטוח ? חבל על החיים !

נ.ב -ברור לי ששום דבר לא ישתנה

שרפנו עוד כמה דקות על המחשב
,ו-המשכנו לקיים את הפורום

ינוקא1

New member
אביא לך דוגמה :

פעם , לפני שלמדתי רפואה סינית , חשבתי שהיא "תרופת פלא".
שאפשר עם המחטים והצמחים וכו' לעשות הכל.

אך לאחר שלמדתי 4 שנים , וטיפלתי עוד 8 שנים בדיקור ובמגע , ראיתי שאני יכול לעשות בעזרת הכלים הללו דברים נפלאים , אך גם למדתי את המגבלות שלהם.

מה אני רוצה להגיד ?
דווקא כשאתה משתמש במשהו ורוכש בו נסיון , אתה לומד להכיר את מעלותיו וגם את מגבלותיו.

מי שלא משתמש בשכלו , מי שאין לו יכולת חשיבה מופשטת , לא באמת יכול להשתחרר מהשכל.
אתה לא יכול לצאת מהאי שלך , כל עוד אתה לא הגעת לגבולותיו.
אך דווקא מישהו שעובד עם שכלו , לומד להכיר את הכלי הזה , וגם להכיר את מגבלותיו.
מה שעוזר לו בסופו של דבר להגיע אל מעבר לשכל.

lightflake

New member
לא, זה ממש לא קשור... מה שאושו מדבר עליו זה משהו אחר

והוא לא מושג ע"י פיתוח השכל.
משהו אחר לגמרי.
&nbsp

lightflake

New member
השכל - כבודו במקומו

השכל הוא הכלי החזק ביותר על פני כדור הארץ
ללא השכל לא הייתה שום התפתחות אנושית, שום טכנולוגיה, שום תקשורת... האדם, בהיותו אחת החיות הכי חלשות על פני הפלנטה, לא היה שורד ללא השכל. אוקיי? הנה, נתתי לו את כל הכבוד הראוי לו. ואני מקווה שמר ינוקא מרוצה.
&nbsp
עכשיו, אם נחזור לנושא, מדובר פה על משהו אחר לגמרי, השכל אפילו חשוב על מנת שנוכל לתקשר את זה, אבל הנה עובדה שזה לא ממש מספיק, עובדה, יש לך שכל, ואתה לא מצליח לקלוט על מה מדובר באמצעותו. אבל בכל זאת באמצעות השכל יש אנשים שהיו מוכנים לקבל את מה שהם שמעו על אודות ה"אי-שכל" ולוותר על השימוש בשכל כדי למצוא את אותו משהו אחר, אני רק קורא לזה אחר כי כל מילה תהיה שכל, אז אני רק אומר זה משהו אחר, לא משהו שאפשר לדמיין/להגות/לחשוב/להבין דרך השכל. ואז זה לא משנה אם אתה מטומטם או גאון, היו בהיסטוריה ערים שהיו אנלפבתים גמורים. הדבר האחר הזה הוא מקור לכל האינטיליגנציה, כולל זו של השכל, שהיא רק אור מושאל, כמו אור הירח...
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
אדוני , אני מכיר ב"אי שכל"

שקיים מעל השכל.
מעולם לא אמרתי ש"השכל הכי עליון" , ולא שום דבר מהסוג הזה.

רק שמנסיוני עם ה"אי שכל" הזה (שהוא לא פחות מנסיונו של כל אחד כאן) לא ניתן להגיע אליו ללא שכל מפותח.

אינני מאמין שהיו בהיסטוריה "ערים"\ מוארים שהיו בורים גמורים , זה כמו שתגיד שאדם חסר רגליים יכול לקפוץ.
(יתכן אולי שהיו אנאלפביתים מבחינת קריאה וכתיבה , אך אולי היו להם יכולות שכליות אחרות שפיצו על כך).
כדי להיות ער בקביעות ולא רק כחוויה באה וחולפת , אדם צריך להיות בעל שכל מפותח ויכולת חשיבה מופשטת.
ללא יכולת חשיבה מופשטת , ניתן לחוות חוויות שבאות וחולפות , אך זה לא זה.

השכל המופשט הוא מדרגה המביאה למה שנמצא מעליו , זה פשוט והגיוני מאוד.

(וכך גם דעת הפילוסופים היוונים , וגם דעת הרמב"ם.
וגם מנסיוני הדבר עובד כך).

lightflake

New member
לא. וההדגשות לא עושות רושם...

"מנסיונ-י" => מנסיון האגו / המיינד
האם מיינד יכול להתנסות בלא-מיינד ?
האם זכרון של חוויה כלשהי יכול להיות לא-מיינד ?
&nbsp

ינוקא1

New member
כשהחשיבה מפותחת מספיק

האדם מגיע להתנסות ב"לא מיינד".

(ואם אתה חושב שלא ניתן להתנסות , אז גם אתה וגם המורים שלך לא התנסיתם בכלום , אז מה אתה רוצה ממני ?)

(ליתר דיוק זוהי לא רק חשיבה מפותחת.
אמרו חכמינו "אין הנבואה שורה אלא על חכם , גיבור ועשיר".
הנבואה היא השפע האלוהי השורה על האדם , והיא מקבילה להארה - משה שהיה אדון הנביאים פניו האירו.

בכל אופן - כדי להיות נביא צריך להיות :
חכם - שלם במימדים השכליים.
גיבור - שלם במימדים הרגשיים , אמיץ לב.
עשיר - שלם במימדים הפיזיים והישומיים.

אדם שאין לו את אלו , לא יכול להיות מואר באופן קבוע , יכולות להיות לו חוויות חד פעמיות).

ינוקא1

New member
אין לי שום בעיה עם פעולת השכל.

שוב - פעולת שכל טובה , היא תנאי בסיסי להארה כלשהיא.
כך אני רואה זאת.

אני הביא לך דוגמא מהחיים של כאן ועכשיו :

לא חלפו חמש דקות מהרגע שכתבתי שאני בטוח ששום דבר לא ישתנה .ואתה לא יכולת לחכות המינד שלך לא נותן לך מנוחה , אתה לא יכול לעצור לרגע .זו האומללות עליה אושו מצביע . !!!
תהיה לי בריא .אל תחשוב יותר מידי .
.

ינוקא1

New member
למה אתה שופט זאת כאומללות

קודם כל אני נהנה מלדון בנושאים הללו , תמיד מגלים דברים חדשים.
&nbsp
דבר שני , למה אתה רוצה שאני אשתנה , ואתה לא

אולי כדאי לך להשתנות ולא לי

למעלה