אורז מלא , סולת מלא

jojs8j3

New member
אורז מלא , סולת מלא

חפשתי סולת מלא לא מצאתי.. יש סולת מלא בכלל ?
עד כמה זה משנה סולת רגיל או מלא ?

עד כמה חשוב לקנות אורז מלא ולא אורז רגיל ?
כי טעמתי פעם תאורז המלא לא ייצא משהו... (או שכנרא זה לא הוכן בצורה נכונה )

באיזה פרום מסוים אמרו לי שאורז ,לחם וכול השאר זה לא אוכל שמתאים לבני אדם אלו מאכלים שמתאמים לחיות בכלל .. כי עובדה שאי אפשר לאכול אותם ככה..
וצריך לאכול רק פירות ...לא מאמין לזה כולכך ...
אבל סתם מעניין אותי לדעת מה דעתכם . ?

תודה !

עדיף לקיבתך לאכול רק פירות...אבל..

זה לא אומר שאתה לא יכול לחיות גם מאורז
אפילו באותו אתר (אם אני מנחשת נכון) מציעים כמעבר לאכול אורז ללא שמן ותבלינים

יש שיגידו שמלא טוב יותר...

אני הולכת לפי הטעם. (במעבר לאותה תזונה המושתתת על פירות וירקות)
לאחרונה גיליתי שני סוגי אורז שאני ממש אוהבת וממש קל לבשלם
אורז בסמטי לבן
אורז פרא - תערובת של כמה סוגי אורז מלא - טעים ביותר גם ללא תוספות מיוחדות. (הרבה יותר טעים מאורז מלא רגיל)

לדעתי אין בעיה עם אורז

או סולת שאינם מלאים.
מספיק שאוכלים מגוון ולא כל הזמן ג'אנק. מפחיתים במלח, שמן, סוכר, שומנים מוקשים וכו'.
אפשר גם מדי פעם לאכול ג'אנק.

purplegiraff

New member
אורז בסמטי מלא הוא הסוג הטעים והרך ביותר

אבל הוא ממש יקר,
אני לא שותפה לגישה שממליצה להמנע מדגנים, הכל במידה ואיזון
בכל אופן אם זה מעניין אותך- קרא חומרים וראה אם זה נשמע לך הגיוני...
בכל מקרה, לא סוף העולם לאכול אורז לבן כמו שאתה בוודאי רגיל, ואתה יכול פשוט לגוון את סוגי הדגנים שאתה אוכל
עם בורגול (זול וקל מאד להכנה) כוסמת, קינואה, פריקי, קוסקוס מלא וכ"ו.

purplegiraff

New member
טעים להפליא

יש סיכוי שתוכל למצוא אותו במשקל בפלורנטין בחנויות של פרסים וכאלה ואז הוא יהיה הרבה יותר זול
מה20 שקלים לקילו שהוא עולה בסופרים....
אתה גר במרכז- יש הרבה אופציות

vegetalien

New member
הידעת

שאבטובוס מבירת הנגב לתל הביב עולה פחות מאשר אבטובוס מאשדוד לבירת הנגב?

אגב, פה באזור הסופרים מוכרים בסמטי מלא ב- 18 ש"ח, אם אינני טועה (אולי העלו עוד בינתיים? זה בוודאי לא יפתיע לפי המציאות כאן).
בהתחשב בעובדה שעדיין זה יוצא כפול לעומת סתם אורז חום, החסכנות מדברת.

אבל פעם אחת... אולי ננסה.

purplegiraff

New member
אה, אשדוד... הייתי בטוחה שבתל אביב...

ואין לכם שם באשדוד חנויות אתניות שוות?
בבאר שבע יש כמה אבל לא עם אורז בסמטי מלא (חנויות של בדואים, הודים, אתיופים)

vegetalien

New member
האמת, שאין לי מושג.

אני בדר"כ הולך אצל רשתות השיווק, ואולי פעם ב- לשוק של רובע ב' (אחד הרבעים הישנים).
מצאתי שההבדלים הזניחים עד-מאוד במחירים בין השוק של ב' (או השוק של הטיילת בימי רביעי) אינם מצדיקים את ההתרוצצות תחת ההמולה ואור היום.
לא להאמין - אבל בהרבה מוצרי-בסיס (כלומר, דגנים וקטניות יבשים), אין ממש הבדל בין המחירים של עדן טבע היקרנים (אבל הנוחים. בלי תורים אינסופיים בקופות...) לבין שאר המקומות.
ירקות ופירות זה עניין של מזל. וגם שם - לא ראיתי הבדל לטובת השווקים לעומת, נניח, רמי לוי או יוחננוף.
בקיצור, מציאות באשדוד אַיִן. לפחות לא שנודעו לי עד עתה.
דווקא נראה לי שאילו חייתי בבאר שבע, הייתי מקבל (נוסף על המחיה הזולה יותר) יותר יותר היצע של משווקי תבלינים ויבשים.
שלא לדבר על השוק של שישי, שהספקתי לשמוע רבות על אוצרותיו מפי חברים בפייסבוק.

purplegiraff

New member
דווקא אצלנו עדן טבע מרקט יכולים להיות די

אני מאד אוהבת אצלנו את אושר עד כי הירקות והפירות הם איכות מדהימה ומחירי שוק,
רק התבלינים הזיתים והקטניות לא הכי זולים....
ובשביל מוצרי טבע את שופרסל- מחלקת הטבע שלהם.

האמת היא שליד הבי בעיר העתיקה יש חנות טבע מצוינת בשם "רותם טבע" ויש את השוק
אבל אני בושה ונכלמת לומר שלשוק אנחנו בכלל לא מצליחים להגיע (ג הוא ממש לא רק בשישי?)
בגלל שעות העבודה, ולחנויות בעתיקה רק מה שקרוב לשיטוטים רגליים עם הידים אחרי הצהריים ולצערי זה לא האזור של חנות הטבע והחנויות של ההודים. אתיופים.
מה שכן, עכשיו רשמתי לעצמי לבדוק בהזדמנות ברותם את המחיר של אורז בסמטי מלא, אולי יותר זול שם, וכשמתמכרים למוצר טוב קשה להגמל....

purplegiraff

New member
וואו כמה שגיאות, מה זה?

לפי הסדר:
יכולים להיות די *עמוסים.

(*אגב הוא ממש לא רק בשישי)

שיטוטים רגליים עם *הילדים (מה עם הידיים מה???
)

octopussyisback

New member
החזרת לי את הריחות והטעמים של פעם

השוק הבדואי (שהיה\ישנו ?) ברחבה הגדולה ליד השוק עם מבני הקשתות, שאח"כ נעשה יותר שוק גרוזיני, והיום לא ידוע לי.
חיי סטודנט עובד וחסכן, שלא בחל ברכיבה על אופניים משכונה ה' אל השוק (בתחילת החיים ללא מוצרי בשר), ולכל מקם אחר בעיר.
העיר העתיקה שמדדתי את הרחובות בה הלוך וחזור, בלילות בעיקר, עם גלידה ב"ש הראשונית (אני רואה בדמיוני את בעלת המקום הזקנה נכנסת עם חצי הגוף למיכל הגלידה) לפני שהפכה למותג ארצי.

mikedoron02

New member
אז זאת את שמחסלת את המלאי של היוגורט סויה

בשופרסל דיל צ'ורלי (היחידי בבאר שבע שיש בו מחלקת גרין אם אני לא טועה)

purplegiraff

New member
נכון, זה היחיד. אבל די שווה וגם זול

וזו לא אני שמחסלת אלא הבנזוג שלא הפנים עדיין שאני מכינה יוגורט לבד

(אבל אתה יודע שיש לפחות כ400 טבעונים בבאר שבע? לפחות אלה שאני יודעת עליהם מהפייסבוק?)

הודיה 5 2

New member
מה יש בשוק של שישי למשל?

ניסיתי להגיע לשם והגעתי דווקא בשישי אחד שלא היה כלום...

vegetalien

New member
שאלה טובה.

יצא לי להבין מחבריי הפייסבוקיים על מחירי ירקות ופירות מאוד זולים, אבל כיוון שאינני באר-שבעי עדיין לא הצלחתי להיות נוכח בזה בעצמי.
אולי ג'ירפה תוכל לתת מעט יותר פרטים.

purplegiraff

New member
ביום שישי אחרי השעה שתיים

המחירים יורדים משמעותית,
אך לעיתים לא נותר מבחר סביר אז זה לא כזה שווה,
אני מניחה שזה המצב גם כיום למרות שלא הגעתי לשוק בעת האלה כבר כחמש שנים

(שעות איסוף ילדים מהגן, אוכל, שנ"צ...)

purplegiraff

New member
אהה, שוק יקר להחריד

ישם בד"כ כמה דברים שנראים טוב כמו דוכן לחמים מעלף (אלא שצריך משכנתא נוספת או לאכול פרוסה ביום כדי להרגיש שנהנים מהאוצר)
קרקרים מרשימים וכאלה,
מעבר לזה יש שם לא מעט דוכני גבינות עיזים מהחוות, דבש ושמן זית וממרחים במחירים בלתיאפשריים ותוצרת ירקות אורגניים יקרים מאד\שלגמרי נראים כמו מה שגדל אצלי בגינה (עדיף כבר לגדל בבית או באדניות).
מצטערת על הביקורתיות אבל יש מחירים שפשוט בלתי אפשריים לאדם הסביר לא משנה כמה המוצרים נפלאים, ואני לא יודעת מי קונה שם.

אשדודים? מהאיזור? בואו למצעד

ביום שישי הזה יש מצעד הגאווה באשדוד. חשוב לבוא אליו גם מי שאינו שייך/ת לקהילה, על מנת לתמוך במצעד שאינו פרובוקטיבי ושדוגל בסך הכל בשיוויון וסובלנות לאחר/ת.
מול המצעד מתוכננת להיות הפגנת מחאה כנגדו, לכן כך כך חשוב לבוא אליו, להראות שגם מי שבקהילה וגם מי שלא לא חושבים שזה חטא או בושה להיות גאה, ושאנחנו אנשים שמקבלים את השונה גם בפריפריה ולא רק בת"א.

אני מדגישה שהמצעד באשדוד אמור להיות צנוע [לא בחינת כמות האנשים, אלא בחינת לבוש], אז שווה לבוא לבושים בהתאם.

https://www.facebook.com/events/454677484676860/?ref_newsfeed_story_type=regular

למעלה