אוקיי.............דיון!

TauraMan

New member
האם את רואה את ההודעה../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

שלי כתגובה ישירה להודעה שלך, אז יש לך טעות. אגב, "אוזניים מתחת לקו הגבנון" לא מגדיר כינוס נכון...

אופס...באמת לא הייתי בטוחה...חחח...

לא נורא.......דרך אגב......שסוס מכונס ויש לו את היכולת את כן תראי את הראש שלו נמוך כל כך שהאוזניים שלו יעברו את קו הגבנון.... אם את רוצה להווכח על זה דברי עם המאמן שלי....חחחחחחח....סתם....... אבל הוא אמר לי את זה....ובאמת זה הרבה יותר יפה שהסוס מוריד את הראש בצורה כזאת....ד"א זה מצב טבעי של הסוס שהראש שלו ממש נמוך---> מצב של רגיעה...........

Edubite

New member
אויי אויי אויי.....

תקשיבי "לווחשת".. כנראה ש"על המתג" באינגליש וווסטרן (לפחות לפי ההגדרה שלך )זה שני הפכים מוחלטים.. קודם כל הרשי לי לתקן אותך.. את לא "מכנסת סוס".. אולי את גורמת לראשו של הסוס להיות עגול מה שבדרך כלל לא אומר כלום אם "עושים " אותו כמו שכתבת. באינגליש הדבר החשוב ביותר הוא שאת רוכבת את הסוס בין שתי רגליים ושתי ידיים ברגע שתצליחי לישם זאת (שזה בהחלט לא קל) אז תוכלי להגיד שהסוס הוא "על המתג".. אולי תוכלי להסביר לי כיצד סוס "מכונס" מפיל את קודקודו לקו הגבנון?

Unreachable

New member
את מוכנה להסביר

למען המוגבלים שמביננו (אני, למשל) מזתומרת לרכב עם הסוס בין שתי רגליים ושתי ידיים ?

אוי אוי כמה נועם!!

כמה פעמים שהוא היה אומר לי את זה בשבוע המסכן שהייתי אצלכם..יאוו עדיין אני זוכרת את זה ממנו! וקרן את ממש צודקת!הדבר החשוב ביותר ברכיבה זה לרכב את הסוס בין שתי ידיים ושתי רגליים! התוצאה שהסוס "על המתג" כמו שצריך נובעת רק מרכיבה כזו. מסכימה איתך בכל מילה!

aloniguy

New member
מישהו מכיר את

רולנד מניר דוד? אז הוא אמר לנו (ולי ולעוד כמה ילדים שהיו בקורס ב') שמאמן אחד מחו''ל אמר לו, שרכיבה זה לא דבר מסובך, פשוט צריך לשמור את הסוס בין שתי ידיים ושתי רגלים! טוב אולי זה לא נשמע מסובך אבל זה ועוד איך מסובך....

Edubite

New member
חח זה באמת מה שנועם כ-ל הזמן אומר

למען המוגבלים... חח (סתם בצחוק) לרכב סוס בין שתי רגליים לשתי ידיים זה אומר שהרוכב שם משקל שווה על שתי הרגליים שלו ומשתמש באותו כוח בשתי רגליו באותו שמן ועם זאת שומר על קשר קבוע ויציב עם הפה של הסוס על מנת "לקלוט " את האנרגיה שיצר עם רגליו.

לא אמרתי שזה שני דברים שונים לגמריי

אני בסה"כ אומרת את מה שהמאמן שלי מלמד אותי....ואגב....שאני אומרת מכנסת אני מתכוונת לזה שאני מכנסת...הסוס, כאילו, נכנס לתוך עצמו.... מכניס את הרגליים האחוריות שלו אל מתחת לגוף ומוריד את הראש ממש נמוך/לפי היכולת שלו....לא מעגל את הראש.......וכאילו מתחבר עם הרוכב ל"גוף אחד"..... זה מה שלימדו אותי.......וזהו.......ולא הבנתי אותך...."אולי תוכלי להסביר לי כיצד סוס "מכונס" מפיל את קודקודו לקו הגבנון?" לא הבנתי....

Edubite

New member
על מנת שהסוס יהיה "מכונס"

הוא צריך ל"נשוא" את עצמו... הוא צריך להשתמש בגב שלו, והוא צריך לנשוא את עצמו מקדימה, כלומר להחזיק את הראש שלו. הקודקוד שלו צריך להיות כמה שיותר רחוק מהגבנון וראשו צריך ליצור 90מעלות עם האדמה כך שלפי מה שאני יודעת, סוס "מכונס" לא יכול להיות עם הקודקוד בקו הגבנון... אולי תסבירי לי.. על מנת שסוס יהיה "על המתג" הוא צריך את רגליו של הרוכב על מנת ליצור אנרגיה ואת ידיו על מנת לווסת ולקלוט את האנרגיה.. אם ראשו של הסוס מופל כלפי מטה זאת אומרת שאין קשר עם פה הסוס ולכן ההגדרה אינה נכונה.

כמו שאת בעצמך אמרת....

כדי שסוס יהיה מכונס הוא צריך להחזיק את עצמו....בראש של הסוס יש שריר (אם אני לא טועה...אולי זה עצם) שנקרא פול....הפול זה מה שגורם לראש של הסוס להיות המשקולת של כל הגוף וזה מה שמאזן אותו ונותן לו את היכולת להחזיק את עצמו...אם תסתכלי על סוס נח/"ישן" את תראי את הראש שלו יחסית נמוך ואת מוט הצוואר שלו הולך כלפי מטה....זאת אומרת שהסוס מאזן את שיווי המשקל שלו ובאופן טבעי הסוס מוריד את הראש (שכמו שציינתי את ה"משקולת"). ככה נוצר מצב שלסוס יותר נח לעבוד עם ראש נמוך ושהאף שלו נשלח קדימה....אבל כדי להגמיש את הסוס ולפתח לו את הפול מכניסים/אוספים תקראי לזה איך שבא לך, את האף של הסוס כך שהאף, והראש, שלו 90 מעלות עם האדמה....ובקשר לזה שאמרת:"אם ראשו של הסוס מופל כלפי מטה זאת אומרת שאין קשר עם פה הסוס" בגלל זה אמרתי שזה ב"לוז קונטאקט" (שכמעט ואין קשר בין היד של הרוכב לפה של הסוס...) מה לעשות זאת עובדה...לא אני קבעתי... יכול להיות שאני טועה...בסה"כ אני רק בנאדם...אני אומרת לך מה שאותי לימדו....אם את רוצה תקבלי את החומר הזה ואם לא אז לא צריך.... זהו...........................

aloniguy

New member
את אמרת שלסוס קל יותר

לעבוד עם הראש למטה אבל זה לא נכון! כשסוס עם הראש "למטה" מדי זה בדיוק כמו שהוא עם הראש למעלה מדי הוא פשוט בורח מהמתג.

תתפלא אבל שאני רוכבת על סוסים....

בווסטרן ואני משחררת להם מושכות, נשענת ממש טיפונת אחורה כדי שהסוס ירגיש אותי יותר, ואם הסוס מרגיש בנוח הוא מוריד ת'ראש כמו גדול! אני יעלה תמונה, יכול להיות שבוע הבא...אני פשוט מחכה שיהיה מזג אויר טוב כדי שאני אוכל ללכת לרכב.....אז אני יעלה תמונה ותראה שגם שהמושכות משוחררות לגמרי הסוס מוריד את הראש ונשאר איתו למטה....ובלי שום עזרה ממני או מרוכב כלשהוא.... תראה...יכול להיות שבאינגליש הסוסים לא רגילים למצב הזה ובטח שגם לא יכולים להגיע למצב הזה כי המושכות קצרות...אבל אם תסתכל על הסוס שלך שאתה עומד איתו או שאתה בקירור (עם מושכות ארוכות הכוונה), תסתכל לו על הצוואר ותראה שהוא מוריד את הראש למטה....עכשיו שאני אומרת למטה אני לא מתכוונת למטה מידי! אני מתכוונת שזה לפי היכולת של הסוס....! שוב...לא בטוח שסוסים שמורגלים לעבודה "קצרה" מבחינת מושכות יגיעו למצב שהראש שלהם יהיה ממש נמוך.....ועובדה שבתחרויות...הניקוד של המתחרה שהראש של הסוס שהוא רוכב עליו יהיה יותר נמוך יקבל ציון יותר טוב....

TauraMan

New member
פול=קודקוד../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

העצם של הראש, מאחורי האזניים וכל זה. לפי ההגדרות, הפול צריך להיות הנקודה הכי גבוה בגוף הסוס כאשר הסוס מכונס, ושווה לאגן כאשר הסוס עובד עבודה ארוכה ומשחוררת (לא ממש לונג אנד לוו).

אבל עובדה שכאשר הסוס נח והוא במצב

רגיעה הראש של הסוס יהיה נמוך..... אתם רוצים תתווכחו עם העובדות....שוב....אני לא ממציאה את כל זה... אמרתי גם קודם...בתחרויות (פלז'ר) השופט מעדיף לראות סוס שהצוואר שלו לא עגול והוא "חסר שקט", אלא סוס שמוט הצוואר שלו נמוך והאף שלו טיפה מוכנס כלפי החזה של הסוס.זה מה שלימדו אותי...וזה מה שאני יודעת.....

TauraMan

New member
פלז'ר ודרסז' זה לא אותו הדבר../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

ולכן הדרישות מהסוסים אחרות.

ומה אני אומרת מתחילת השיחה???

זה בדיוק מה שאמרתי! שבאינגליש ובווסטרן-שני סגננות שונים, כיפוף הסוס או איך שתרצי, לא אותו דבר! "אני רוכבת ווסטרן....ועכשיו אני מתחילה/ממשיכה אינגליש שוב.... ובגלל זה נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דבר...." זה מהשיחה שלי ושל aloniguy דיברנו על כינוסים ועל "לשים" סוס על המתג.....הוא אמר שהוא מכופף סוס בצורה אחת ואני אמרתי בצורה אחרת... כבר הגענו למסקנה שבאינגליש ובווסטרן זה לא אותו דבר.......

וברור שהכל זה נתינה וקבלה, ושאם הסו

ס מוריד את הראש אז ניתן לו את המושכות כדי שיבין שהוא עשה משהו טוב ושכדאי לו להמשיך עם זה כדי שלא נצתרך לפעול בכח וכו'...חחח...ברור שאנחנו רוצים להגיע למצב שאנחנו בלוז קונטאקט (שכמעט ואין קשר בין היד של הרוכב לפה של הסוס, המושכות משוחררות כל כך שהן כמעט על הרצפה...) אבל אני מדברת על משהו באמצע לא ברמה הבסיסית של הבסיסית וגם לא משהו ברמה גבוה, של תחרויות וכל מיני כאלה....אז אמרתי מה שאמרתי....ובסה"כ הסיפור הזה לא נגמר וזה כמו לקרוא את ספר התורה 3 פעמים בערך, לפי כמות המילים....וזהו......אפילו שזה לא נגמר...חחחח......

למעלה