אוקיי.............דיון!

horse lover7777

New member
אוקיי.............דיון! ../images/Emo143.gif

- למה כדאי לרכב כשהסוס על המתג? - איך אתם מורידים סוס על המתג? - האם אתם נעזרים ברכיבה בדורבנות/שוט?

S H I L G I

New member
אמממ אוקי..

1. כי זה יפה
חח סתם כי זה הרבה יותר נוח בכלל לרכב ככה, זה מעגל את הסוס בד"כ ולמשל סוסים שמאד קשה לעצור אותם כשהם על המתג מאד קל לשלוט ברכיבה, ולמשל יש סוסים שבטרוט ישיבה הרבה יותר נוח כשהם על המתג... 2. פשוט מאותתים לו עם הידיים, יש סוסים שצריך לנסר אותם כדי שהם ישמו לב כי הם לא רגישים בפה..ויש סוסים שצריך להגיד להם שזה מה שאתה רוצה וצריך לתת להם מכות קטנות עם השוט בזמן שמאותתים..זה תלוי בסוס כמובן.. 3. שוט

Anas Song

New member
אמממ...

למה כדאי? לא כדאי שומדבר, רצוי לעבוד עם הסוס נכון וכתוצאה מכך הוא גם ירד על המתג. לא למטרת יופי וגם לא למטרת נוחות. איך? בטח שלא ע''י ניסורים, שימוש בכח או אלימות בכלל, כאשר תדאגי לשמור על סוסך ישר, קדימה וקשוב לך, כל שנותר זה לבקש מעט ובעדינות עם המושכה החיצונית ובעזרת הרגל הפנימית לעודד אותו להתרכך ולהתעגל. שימוש בשוט/דורבנות יש סוסים שמספיק רגישים לגוף כך שלא תמיד נדרש לעבוד עם דורבנות או שוט, רוכב מספיק מנוסה יכול לשקול את השימוש בהם בהתחשב בסוס שעליו הוא רוכב.

groolo

New member
לדעתי.....

לרכב עם סוס על המתג זה חשוב בשביל המשמעת של הסוס כשהוא פחות מרוכז במה שקורה מסביב אני מוריד את הסוס בזה שאני נותן טיפה נגיעות בבטן עם הרגליים ומושך את הראש כלפי מטה אני לא רוכב עם שוט בכלל!!!! אני נעזר בדורבנות רק עם הסוסים החלשים יותר (מבחינת שרירים פנימיים) איתי שפי icq-262859768 מוזמנים לדבר

talkk

New member
עונההה!

1. למה כדאי לרכב כשהסוס על המתג? זה מומלץ כדי שהסוס יהיה יותר גמיש, ומעוגל, ויהיה יותר קל לשלוט בסוס, ולגרום לו להתרכב בפעולות הרוכב. כאשר הסוס לא על המתג, אז הוא יותר "חשוף" לקולות ולרעשים מבחוץ, ופחות קשוב ודורך לפקודות הרוכב. בצורה זו גם יותר קל לשלוט בסוס, ולגרום לו לבצע את מה שאנחנו רוצים, בצורה יותר מדוייקת. 2. איך אתם מורידים סוס על המתג? אני פשוט מאותתת לו עם הידיים, תוך כדי שאני מדרבנת עם הרגל הפנימית, ואת היד החיצונית פותחת/סוגרת לפי הכיוון ועם הפנימית "משחקת" כדח שהוא יישאר עגול, וגם מהדקת אות הלצוואר הסוס לפי המידה שבה הוא עושה את הכיפוף. 3.האם אתם נעזרים ברכיבה בדורבנות/שוט? גם וגם...

טוב.................

כדאי שהסוס יהיה "על המתג" או "מכונס" כי הסוס יותר גמיש ויותר כנוע לפעולות שאנחנו מבקשים ממנו לעשות.... כדי להוריד סוס על המתג צריך לשחק עם פרקי הידיים בעיקר עם הזרתות (ככה כותבים?? חחח) שאני רוכבת ווסטרן אני משתמשת בדורבנות של אינגליש ושאני באינגליש אז בעיקרון בלי כלום אבל אם צריך אז אני עם שוט....בעעעעעעע לא אוהבת את זה............

aloniguy

New member
תורי.....

כדאי שהסוס יהיה על המתג כדי שהוא יוכל לשחרר את הגב ולעבוד מהאחוריים ולא להיות תלוי על ידי הרוכב.... איך עושים את זה: אני רק רוצה לתקן כי כמה אמרו שצריך לשחק קצת עם האצבעות, אז לדעתי זה טעות כי ככה הסוס רק מוריד את הראש למטה וזה לא אומר שהוא על המתג. צריך לעבוד עם הרבה רגל פנימים יישר ליד החיצונית וכאשר הוא עושה זאת לשחרר קלות את היד הפנימית ולשמור על יד יציבה והרבה רגל פנימית.... יש סוסים שאני רוכב עליהם בלי כלום, יש רק עם שוט ויש עם דורבנות אבל זה תלוי איזה סוס.....

S H I L G I

New member
זה אולי נכון אבל..

זה יוצר כיפוף פנימי ולא תמיד צריך את זה

aloniguy

New member
זה לא בהכרח

יוצר כיפוף פנימי (אפילו שהסוס כמעט תמיד צריך להיות בכיפוף פנימי) אמרתי שאת שומרת את היד החיצונית ומשחררת את היד הפנימית אם את רוצה ליצור כיפוף פנימי את מרימה קצת את היד הפנימית....

יכול להיות שככה אתה רוכב.....

אבל שאני רוכבת אני משחקת עם האצבעות ועובדה שעד היום הצלחתי לכנס כל סוס....וזה נכון הקטע של העבודה עם הרגליים....שכחתי להגיד קודם.... לא הבנתי בדיוק מה שכתבת אבל אני לוחצת קצת עם הרגליים בסמוך לסינצ' (חגורת בטן) וכמו שנגיד ילחצו לך על המותניים ותתקפל כזה....אותו דבר קורה עם הסוס......עובדה שכשאני רוכבת ועושה את הפועולות הנ"ל (מגניבה שכמוני.......חחחח) הסוס מכונס ועובד טוב מאוד........אבל זה תלוי איפה ואיך ואיזה סגנון רוכבים....ואיך אילפו את הסוסים אפילו שתכלס הכל אותו דבר......

aloniguy

New member
יש לי שאלה אלייך

איך את רואה כשהסוס מכונס? אני רוכב אינליש ואת?

a l o n i s 1

New member
מסכים עם aloniguy

זה נכון... אני יכול להביא לך 100 סוסים שעל המתג אבל לא הולכים עם הראש למטה.. זו טעות נפוצה אבל זה לא נכון! סוס על המתג זה סוס שמפעיל את הגב ועובד מהאחרוים.. והיד שלנו סתם מווסתת את האנרגיה.. תוצאת לוואי היא ראש עגול וכו.. ונכון יד חיצונית רגל פנימית וזה לא קשור לקיפוף...

כנס......

אני רוכבת ווסטרן....ועכשיו אני מתחילה/ממשיכה אינגליש שוב.... ובגלל זה נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דבר.... או.קיי....סוס מכונס נמצא במצב של ראש נמוך.....(שקצה האוזניים שלו בגובה של הקרן שבאוכף-מקסימום-אחרת הראש גבוה מידי...) הרגליים האחוריות שלו מוכנסות יותר מהרגיל אל מתחת לבטן שלו.....והאף שלו אנך לריצפה אבל לא יותר מידי כי אז זה נחשב אוור בנדינג (שהסוס מגיע למצב של איבוד שיווי משקל בעקבות זה שהוא מכניס את האף יותר מידי לכיוון החזה....) בעעעעעע קצת בלבלתי את עצמי...חחחחחחח

ד"א.......

עבודת הידיים בכיפוף היא כדי לעזור לסוס אם הוא צריך עזרה.... כי כאשר הרוכב משחק עם האצבעות/פרקי היד, הסוס מרגיש לחץ כלשהוא בפה והוא מנסה "לברוח" מהלחץ ע"י כך שהוא מוריד את הראש למטה.... מה לדעתך זה סוס מכונס?

ועוד משהו....חחחח....מתוסבכת שכמוני

במקרה שמשלבים גם עבודת ידיים וגם עבודת רגליים לכינוס, בהתחלה צריך לעבוד בצורה מסודרת שניראת ככה: שרגל ימין קידמית של הסוס מתחילה את הצעד אנחנו לוחצים לחיצה קלה עם רגל שמאל ובערך שניה אחרי אולי פחות מושכים משיכה קלה מאוד עם מושכת ימין. כנ"ל לגבי צד שמאל, שרגל שמאל של הסוס מתחילה את הצעד אנחנו לוחצים קצת עם רגל שמאל ומיד אחר כך מושכים טיפונת את מושכת שמאל...עדיף שהלחיצה עם הרגל תיהיה חזקה יותר מאשר המשיכה כי בסופו של דבר אנחנו רוצים להגיע למצב שהסוס יגיב לרגל (לשפת הגוף שלנו) ולא למושכות (ללחץ הישיר). כמובן שאחרי שהסוס קולט את העיקרון ומגיב טוב מאוד לרגל בסיוע של המושכות אנחנו יכולים לגוון לנו ולסוס ולתת נגיד פעם אחת רק לחיצות ואחר כך רק אם המושכה ואז בצד אחד עם המושכה ובצד השני רק עם הרגל ובקיצור לשחק עם הקעט הזה עד שהסוס מגיב מצויין לרגל ולמושכה בנפרד....

TauraMan

New member
ההגדרה שלך היא לא נכונה../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

סוס על המתג זה נחמד, אבל לא "מורידים סוס על המתג", את גורמת לזה להשמע כאילו אונסים אותו להוריד את הראש. אי אפשר "לאנוס" סוס לעבוד כמו שצריך, עבודה נכונה משיגים על ידי נתינה וקבלה, מקשר של היד לדירבון של הרגל, הסוס צריך להחזיק את עצמו, גם אם זה לא בדיוק 90 מעלות, וגם אם הקודקוד זה לא הנקודה הגבוהה ביותר, סוס צריך לעבוד בעצמו, לשאוף למצב שאתה יכול לעזוב את המושכות והסוס ישאר באותה תנוחה עם הצוואר. הסוס צריך להכניס את האחוריים שלו מתחתיו, שכל צעד אחורי הוא יותר ארוך מהשני, סוס צריך להיות מעוגל בגב, לרדת על המתג זה לא מספיק וזה לא תחליף לעבודה נכונה. תשאל מה עדיף, שהראש של הסוס יהיה למטה או שהראש יהיה למעלה אבל כל הגוף יהיה עגול?. האפשרות השניה לוקחת. עבודה נכונה זה דבר קשה להשיג בהתחלה, זה קורדינציה של יד/רגל שלא תמיד באה בקלות, לא כל הסוסים מבינים מה רוצים מהם ולא כל הרוכבים יודעים איך להסביר לסוסים מה הם רוצים, לאט לאט ובסבלנות תבינו את זה לבד. אין פה שחור ולבן, אומנם לנסות בקיצוניות זה טוב בהרבה מקרים, פה זה לא, כאן צריך לרכב באפור, לחפש גוונים אבל להשאר באפור, לנסות יותר יד, יותר רגל. אף פעם לא רק יד, או רק רגל. למה כדאי את שואלת? כי זה הכי טבעי, הכי נוח והכי בריא, מפתח שרירים ומה לא? העיקר- זה נכון. זה מה שנכון לסוס וזה מה שנכון לרוכב. איך מגיעים למצב כזה? כבר הסברתי, דחיפה עם הרגל, הרי רוב העבודה הנכונה מתבססת על החלק האחורי, קבלת האנרגיות מקדימה דרך היד, וניצול האנרגיות דרך הישיבה. כל סוס זה אחרת, כל רוכב זה אחרת, ואף אחד לא יוכל להגיד לך מה לעשות, בטח שלא דרך האינטרנט. הכל רגש כאן.

TauraMan

New member
זאת רק אני או ש../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

זאת רק אני או שאני נוגדת את עצמי לפחות 8 פעמים בהודעה הזו

S H I L G I

New member
../images/Emo6.gif תאמת שלא שמתי לב..

כי אני פשוט לא תמיד מבינה את ההסברים שלך הגדרות של מחוננים סורי פשוט המוח שלי לא מעבד אותן

שאמרתי "להוריד סוס על המתג"

לא התכוונתי ל"להוריד"! פשוט שהמדריך של אומר לי להוריד את מופסה למשל, שהיא דוגמא מצויינת, על המתג הוא מתכוון שאני יכנס אותה וכל מה שנלווה לזה....עכשיו בקשר למופסה....מופסה היא סוסה עם מבנה ממש טוב מה שמאפשר לה להוריד את הראש למצב שהאוזניים שלה יותר נמוכות מהגבנון שלה...ואין לה גבנון גבוה כל כך...המבנה שלה מאפשר לה גם להכניס את הרגליים שלה עמוק מתחת לגוף ולהאריך את הצעד שלה (וזה העבודה בחלק האחורי, היא מעבירה הרבה מאוד משקל אחורה שאני עובדת עליה....) עכשיו מופסה כבר בת 10 בערך אם אני לא טועה...והיא סוסה מנוסה...עכשיו כל מה שאמרתי קודם מתייחס ל-מה זה סוס מכונס !לדעתי!, לפי מה שלימדו אותי, מה שאמרתי קודם זה סוס מכונס ואיך מכנסים אותו. כמובן שאני שמטתי כמה פרטים כי אני לא על הסוס ואני לא בדיוק במצב שאני צריכה לעשות כל מיני דברים כדי לכנס משהו......כל מה שאמרתי קודם מתייחס לסוס מנוסנה שיבין מה אני רוצה ממנו...אני לא מדברת איתך על סייח שבאילוף או סוס שמלמדים אותו דברים שהוא לא היה מודע לזה שהם קיימים....בגלל זה לא חשבתי שצריך לפרט לפרטי פרטים כל מילה ומילה שלי....אני מסכימה בהחלט עם כל מה שאת אומרת אבל תתחשי בזה שאנחנו מדברים פה על שיודע ל-מה אני מתכוונת שאני נותנת לו את אותן הפקודות...אז את מוזמנת לתקן אם את רוצה, מה שאני אומרת זה דברים מתומצתים בלבד......כי אם אני אתחיל להרחיב אני לא יודעת אם זה יגמר בשבוע הקרוב....

למעלה