אופנוע : חיים או מוות?

cohenroi

New member
אופנוע : חיים או מוות?

קוראים לי רועי ואני בן 25 ,מגיל 16 עם אופנוע ולפני כחודש החלטתי שזהו אני מוכר. חשבתי מה הסיכון למות או להמשיך את חיי על כסא גלגלים והחלטתי אני רוצה להמשיך את חיי כסדרם ,חשבתם פעם מה קורה אם באיילון עוברים על "קטע שמן" במהירות מ100 קמ"ש וצפונה ,איך זה יכול להיגמר עם אופנוע ואיך זה יכול להגמר עם אוטו? המחשבה שאת שארית חיי אבלה על כסא גלגלים או בנכות מסוימת גרמה לי למכור את האופנוע. יש אומרים שזה עיניין של גורל ,אבל לא רק!! ,רכיבה בכבישי ישראל עם אופנוע כבד היא סכנת נפשות ,והסיכון להיפגע גדול הרבה יותר מאשר בפחית(רכב). ודבר נוסף הם עלויות האחזקה של אופנוע כבד,תחשבו כמה כסף אנחנו מוציאים על חלפים ,צמיגים וכ"ו ,הרי בעלויות אחזקה כאלה כל אחד מאיתנו יכול להחזיק שתי מכוניות לפחות!!. ואז שוב השאלה הגדולה : האם אחרי כל העלויות האחזקה הגבוהות והסיכון להמשיך את שארית חיינו על כסא גלגלים שווה את ההנאה?

JoyRider

New member
תעבור לשטח.. או שלא..

בכל מקרה, לדעתי, אם היית שלם עם ההחלטה, לא היית מעלה את ההודעה הזו.

BikerOrDie

New member
עזוב אותך פרסומות ..

קורקינט הכי טובבב !!!! אין כמו אופנועים .. עדד המוותת !!!!!

tygger

New member
יש כאלה שלא קראו את הכללים...

אז אני אפרש לך אותם בצורה פשוטה. אין מילה כזאת "טובבב". בדיוק כפי שאין מילה "עדד" או "המוותת". סימן קריאה זה סיום משפט ופה זה לא ICQ או מסנג'ר או איזה תוכנה שלא תרצה. אתה רוצה להשתתף פה בדיונים , אני מציע לך בחום שתתחיל לשלוט על המקשים שלך במקלדת, או שתחליף אותה אם היא לא בסדר.

JackR1

New member
כל אחד מחליט לעצמו

אני החלטתי מזמן. ההחלטה אולי תשתנה ותתאים את עצמה לחיים שלי בשלביהם השונים, ואולי היא לא תשתנה אף פעם. מה שאני יכול לעשות כדי להשאיר את ההנאה ולהוריד קצת סיכון, אעשה. לפחות אשתדל. ד"א, כנראה, סיכוי לפגוש "קטע שמן" באיילון מספיק גדול בשביל להוריד אופנוען, שווה בערך לסיכוי שייפול עליו עץ כשהוא מטייל ברגל, או לחטוף ברק לתוך הראש. מישהו חושב אחרת?

JackR1

New member
אוקיי, אני אשאל את זה אחרת

אולי ככה התשובה שלך תשתנה.. האם אי פעם שמעת על מישהו שהתרסק באיילון על כתם שמן אמיתי (ולא זה שהוא המציא, כשהיה צריך לבלום והוא נעל את הקדמי או משהו בסגנון)? פשוט רכב להנאתו, ואז היה כתם שמן גדול מדי והוא החליק עליו? אני לא שמעתי אף פעם על חיה כזאת.. ואיילון קיים כבר הרבה מאוד זמן. אולי עכשיו דעתך השתנתה קצת? לפעמים אנשים נוטים לחשב סיכויים בהתעלם מנתונים..

אוקיי, אני אשאל את זה אחרת...

זה משנה אם זה כתם שמן, מים, חול או בור ? זה משנה אם זה תאונת טוטאל-לוסט מגובה בחלקי פלטינה או שזה רק "כמעט ו..." ?

JackR1

New member
"כמעט ו.." לא נחשב, רק תאונה

חול, בוץ, מה שיהיה - כן, אם תמצא מישהו שהתרסק על איילון על זה, אין בעיה. אני מהמר שלא יהיה. מים - נו באמת.. מי שמחליק על מים, לא צריך לרכב בכלל. לא כך? כנ"ל לגבי בורות, חריצים בכבישים, וכו'. נו, אז כמה אנשים החליקו על שמן\סולר\בוץ\חול באיילון, מאז שהוא נולד?

memphis

New member
ונשאל אחרת,

איך לא ראית בזמן את החול, מים, שמן,בור? אתה יודע שיש מים בקיבוץ גלויות לכיוון דרום. יש בורות לכיוון צפון. חול יש בשפע מדי פעם. להוסיף?

JackR1

New member
שאלתי על מקרה אמיתי ../images/Emo13.gif

זה אומר ש-99% מהמקרים פסולים, כי מה שיש שם, זה לא באמת שמן. הדבר היחיד שקביל זה "נסעתי להנעתי, לא עשיתי כלום, לא פניה, לא בלימה, פתאום גיליתי את עצמי על הרצפה". יש כאלה? אני יודע על קטע כביש מסויים דרומית לחולון שטיפלו בו ואחד התרסק עליו, זה לא היה שמן, זה היה כביש גרוע, גם נחשב - אבל זה לא היה איילון.. הכותב המקורי מביא ספציפית את איילון, אז נראה, כמה איילון מסוכן מבחינת שמן.

C O L T

New member
זה מקרה אמיתי, וכן היה שמן

אני רק לא מציין את הפרטים של האיש כי אולי הוא לא מעוניין להחשף שוב. אם תשקיע בחיפוש פורום תוכל למצוא את הסיפור, מלפני כמה שנים. אם זכרוני אינו מטעה אותי, זה היה דווקא באיילון. אבל בל נשקע בקטנוניות, שמן נשפך על כבישים מהירים ואחרים ורוכב לא מיומן בזיהוי או רכיבה בתנאי חוסר אחיזה ימצא את עצמו מרוח על הכביש מדי פעם.

nunimon

New member
אגב כתם שמן..

זה מיקרה אחד ל.. ונראה לי שגם במכוניות הסטטיסטיקה לא משקרת.. ליפול על כתם שמן, זה כמו שגשר יקרוס עליך.. זוכרים את המקרה של מחלף שפירים לפני הרבה שנים? הגשר קרס על רכב ומחץ למוות משפחה, בתוך רכב.. שלא לדבר על אסון ורסאי בירושלים עם הפל קל ועוד כהנה וכהנה.. אז אם אתה רוכב שקול - שהשמן לא יטריד אותך. אם אתה קצת מפחיד את עצמך בנהיגה שלך - אני חושב שעשית בחירה נכונה לאמא שלך לחברה שלך ובעיקר לך ולשושלת שלך...

nunimon

New member
לכולם. ולגדולים שביננו בעיקר.

למזלי, וגם לא היתי לי אף תאונה, מלבד נפילה מטופשת כשחברה שלי עלתה מאחורי שלא שמתי לב ונפל לי האופנוע איתה.. מגיע לה.. סתאאם. אני חושב הרעיון של הכתם שמן הוא עקרון. קורה לי הרבה שאני פתאום שם לב למד המהירות ורואה שאני צפונה מהמותר, ופתאום מריץ בראש מה היה קורה אם.. וזה מלחיץ.ובאוטו אתה פחות חושב על זה. ובאופנוע אז מאטים, וחושבים. אני יודע שמה שיוריד אותי מהכביש זה רק היום שיהיו לי ילדים, ואז גם אולי יהיה לי קטנוע קטן לנסיעות עירוניות אם אני אגור בתל אביב.. שאלה יותר מפחידה שעברה לי בראש, וזה מעניין אותי לשמוע מזקני החבורה - לילדים שלכם הייתם נותנים להוציא רשיון??

YelloVTR

New member
שמע...

אם אתה רוכב במחשבה לגמור על כסא גלגלים.... (איך אומר גידי, "לאן שאתה מסתכל, לשם תגיע"...ח"וח) אסור לרכב בחרדה. זה פוגע בבטחון שלך (קצת פחד ומודעת, אבל "כסא גלגלים"???) הקטע של ההוצאות? אתה לא לבד בזה. המיסים המוסכים האביזרים וכו'....הכל נכון. אחי, מכרת - עשית טוב לאמא ולחברה, שישנו בשקט. "יש לרחם על אדם החושש ליטול סיכונים. ייתכן שאדם כזה לא יתאכזב לעולם! ייתכן שהוא לא יסבול כפי שאנשים סובלים כאשר הם מנסים לאחוז בחלום וללכת בעקבותיו. אך כאשר אדם כזה מביט לאחור – ואנו תמיד מביטים לאחור – הוא ישמע את ליבו האומר לו: 'מה עשית בנוגע לחלומות שאלוהים שתל בימיך? מה עשית עם הכישרונות שאלוהים העניק לך? קברת את עצמך במערה כי פחדת לאבד את כישרונותיך. אם כן, זו ירושתך: הביטחון שבזבזת את חייך".פאולו קואלו

למעלה