אוף!

deep ocean

New member
הנה אורלי הסבירה את מה שרציתי

לענות לך
הניסוח שלי לא היה רחב מספיק כי כשכתבתי התכוונתי לא לעשות דברים בציפיה לקבל משהו חזרה! הניסוח לא להיות נאמן לעצמך לא היה מתאים להסבר הנושא. בכל אופן כבר דיברנו על זה לפני השיעור קונג פו.

FM_the_Weird

New member
עדיין לא מדוייק.

נמשיך את הדוגמא שלך, אותם הורים מודעים לכך שלא יעריכו אותם, מודעים גם לכך שהילדים גם לא ישתנו וכבר לא מצפים להערכה כלשהי. למרות כל זה, הם עדיין אוהבים את הילדים שלהם ועדיין מספקים את צרכיהם. אז הם נותנים או מרצים? ולגבי מה שטוב, את זה יודעים רק בדיעבד. ברגע הנתון הדבר הכי טוב שכל אחד יכול לעשות זה את מה שהוא חושב לנכון, לא יותר...

FM_the_Weird

New member
טוב, הכוונה שלנו די זהה..

אבל כשאני עושה כדי לרצות, אני עושה דברים שאנשים יעריכו (אם אני מצליח). גם אם הם לא מודים לי. מה שבתורו, גורם לי להיות מרוצה... ואיך שאני רואה את זה, דווקא מתנה שנתתי מתוך רצון לתת, הייתי מעדיף שישמרו. כי אז עצם זה שנתתי לא שווה בעיני אותו אדם. מצד שני, אם מישהו שאני מנסה לרצות מחליט להחליף (מהדוגמא שלך) מתנות, אז מה? לא ניחשתי נכון. נצליח יותר בפעם הבאה. או שלא.

deep ocean

New member
וברוך הבא לדרך הלוחמים!!!

שכחתי להגיד לך עד עכשיו!!!! נסכם את זה שכל אחד מאיתנו רואה אחרת את החיים....

FM_the_Weird

New member
Alright, somebody got my drift../images/Emo13.gif

בגלל זה גם לא אמרתי להוריד, אלא הצעתי תיקון...

FM_the_Weird

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

מכשלה עצמית

הי סיהייה "לתת מבלי לקבל הערכה או איכפתיות בחזרה" ולמה כתבתי מכשלה עצמית. בדיוק בימים אלו אני מתנסה בחוויות של ניסיון לתת בשביל לתת מבלי לצפות לשום דבר. בעובדי בבוקר בבית הקפה, בתור ברמן, משתדל אני לעזור למלצרים בדרכים שונות, תוך כדי ערות מלאה למחשבותי... שמתי לב שהתרגזתי כאשר הם לא אמרו תודה, או העריכו באופן זה או אחר את עזרתי. שמתי לב שהערתי פעם או פעמיים ( אך פעם אחת יותר מדי) לגבי מתן של "תשורה" בעבור עזרתי.. - דבר שאח"כ חשבתי עליו רבות.. והפכתי שוב ושוב, בכדי לבדוק מדוע ואיך זה בעצם לא נתינה בשביל לתת.. כמו כן אני שם לב להרבה התנהגויות קטנות, ומחשבות שרצות לי בראש.. ואיך שאני מתרגז כאשר אין החזרה כל שהיא ולא משנה באיזו דמות, אם זה באמירת תודה, אם זה בהודיה בצורה אחרת, כמו כן נתקלתי במקרה אחד בו אפילו הייתה התנהגות מזלזלת בחזרה אלי, ע"י מלצר, דבר שהתפרש אצלי כאילו אותו אדם לוקח אותי כמובן מאליו ובזה את עזרתי. - כמובן שהתרגזתי על זה, ולקח לי יממה לשים לב למחשבות הכעס אשר עברו עלי.. אז למה כתבתי מכשלה עצמית בעצם. כי כל פעם שאנו נותנים ע"מ לקבל. אנו בעצם מכשירים את הקרקע להפגעות/ לכעס/ לעצבים או בקיצור לפגיעה עצמית. אם נצליח להביא את עצמנו למצב של נתינה ללא רצון לקבל - מודע או לא מודע. מצב הנקרא בחברה הישראלית : פרייר. לא רק שנקבל פי כמה וכמה בחזרה!!! ולא רק שלא נהייה פריירים.. אלה בריאותינו הנפשית והגופנית יעלו פלאות! ולכן, אם נתת, ונפגעת מזה שלא הודו לך או לא העריכו אותך כראוי ( "כראוי" בעיני מי???????) סימן שלא נתת ממש בשביל לתת, אלה הכשרת את הקרקע לפגיעה עצמית. שווה לבחון את הרגשותינו ומחשבותינו לעומק.. ולהתאמן בלהיות "פריירים" בהצלחה רוח

sihaya

New member
שני דברים

1. תודה על ההודעה ואתה באמת צודק... כבר העירו את עיני בנושא וגם אני מנסה:)) (בכלל אני מעבירה את עצמי דרך שינויים רבים בזמן האחרון) 2. השם הוא סיהאיה :)) אני לא אוהבת שמעוותים לי את השם אבל כנראה שעם הכינוי הזה זה מתבקש הא?:) נטלי.

שתי דברות

1. על לא דבר, העונג כולו שלי
בהצלחה ואם אוכל לעזור, אז תרגישי חופשי לשאול אותי כל דבר שתרצי.. וגם אפשר להתקשר אלי אם תצליחי.. 2. לא אוהבת שמשנים לי את השם, לא אוהבת גם את בנו של השכן! למה? מה הוא עשה לך?
אבל בנימה רצינית מה, האם זו לא גם הכשלה עצמית? שם קשה לתרגום לעברית, והתרגזות כאשר מעוותים אותו??? שיהיה לך יום נפלא נטלי רוח

sihaya

New member
לא ואני גם אגיד לך למה

זו לא מכשלה עצמית כי אני לא מתרגזת אני פשוט לא אוהבת ואת השם לא בחרתי כי קשה להגיד אותו בחרתי כי אהבתי את הפירוש וכי היה איזה סיםור מאחורי זה וחוצמזה לא דיברתי רק על השם הזה גם את נטלי מעוותים לי נטע-לי נטאאאלי וכל מיני גול נפש:*) וגם את השם משפחה ...... אני לא אוהבת שעושים את זה..:*) ואגב אני ממש אוהבת את השיר מיכאל (השיר שציטטת ממנו קודם אני לא בטוחה מה השם) זהו . נטלי .

sihaya

New member
ובכן

כבר כתבתי את זה פה הsihaya היא דמות מחולית הפירוש הוא אביב המדבר... אמממממממממ זהו בערך ...:) פחות או יותר. נטלי.:)

למעלה