אוף!

sihaya

New member
אוף!

אני לא אוהבת לכעוס! ואני לא אוהבבת לוותר לאנשים שאני כועסת עלייהם! אוף! זהו :) וסליחה על ההתפרצות. (ואם זה מפריע תמחקו) נטלי.:( :)(נסיים בחיוך)

sihaya

New member
אנגוס?

בפיתיון כאילו ?:)) אהבתי :))) האמת ? סתם חיפשתי איפה לכתוב את זה והחלטתי פה כי ידעתי שנאי אקבל יחס (תשומית קטנה שכמוני) :)) אבל עכשיו באמת . כןכןכן:) אני רוצה לשתף:) נמאס לי כבר לתת לאנשים בלי לקבל הערכה או איכפתיות בחזרה. ככה אני מרגישה בזמן האחרון . לא משנה שכח מזה :) יום נעים :) נטלי. <שמנסה להתחמק מלכתוב עבודה בתיאטרון אבל לא הולך לה כי אף אחד לא מחובר(כמעט)>

rubber duck

New member
מותר לכעוס

ןמותר להיות עצבני רק לקחת את הדברים בפרופורציה . אנחנו כאן כאוזן קשבת ואני בטוח שאם תכתבי זה יוריד מהלב
שרון

WhiteBear

New member
הסכמה, וסיפורון.

אני מסכים. קרה לי לפני כמה חודשים שהיתה בחורה שהייתי מאד נחמד אליה. קניתי לה מתנת יומהולדת, ועוד כמה דברים יותר חשובים. והיא היתה מאד כפויית טובה.זה מקרה א´. מקרה ב´: ישנה בחורה אחרת שהיא ממשיכה לקבל כל מה שאני נותן, אבל לא ממש דואגת להחזיר. זה לא שהיא לא רוצה, כמו שהיא לא טורחת. בשני המקרים האלה אני הרגשתי שיצאתי "פראייר". והפיתרון הוא פשוט. מקרה א´ התפוצץ ואנחנו לא בקשר. מקרה ב´, אני באמון שיש בינינו משהו, אז הקשר נמשך. ואני לא מחכה לקבל בחזרה. העצה היחידה שאני אתיימר לתת היא זאת: אם לא בא לך לתת, תני לעצמך - אל תתני! אל תרגישי לעולם שאת חייבת למישהו. זהו, הדוב הלבן.

sihaya

New member
...

לפעמים אני מרגישה שמה שאני נותנת בא על חשבוני אבל אני מפחדת שאם אני לא אתן הם יילכו.

WhiteBear

New member
מנסיוני הדל, זה הולך ככה:

אל תתני מתוך פחד שיעזבו אותך. אנשים מריחים את זה, וימצצו אותך עד טיפת דמך הנותן האחרון. זה לא רישעות, זה החיים. תתני כי את רוצה ולא שום דבר אחר. ואם הם רוצים עוד, אז תגידי לא. ואם הם יעזבו, אז שיעזבו. תיהי "ילדה קטנה" ותעמדי על שלך! הכי הכי חשוב <קלישאה> שתיהי שלמה עם עצמך. <סוף קלישאה> מלקישואה, הדוב הלבן.

deep ocean

New member
כמה עצות

לא אומרת שהעצות האלו הן בשבילך, אבל אם את מרגישה שמשהו אחד כן נגע בך, אז אחלה: 1. תתני רק כאשר את לא מצפה לקבל משהו בתמורה 2. תתני רק כאשר זה בא ממניע טהור ומבפנים 3. תתני רק כשבא לך, לא כאשר את מרגישה מחוייבת 4. לא לתת כי רוצים לרצות מישהו/מישהי את יכולה אולי לפרט על מה לא קיבלת הערכה בחזרה?

sihaya

New member
אמממ...

(הקטע הזה של הנושא עוד יהרוס אותי אני ממש לא טובה בזה) על הרבה דברים ... אבלאת יודעת מה? כמו שחשבתי כעסתי עבר יום המשכתי הלאה זה ימשיך להציק לי מתחת לפני השטח אני אתעלם יום אחד זה יחזור אני אכעס יום אחד וזה יעלם :) ככה אני לא יכולה לכעוס על חברים שלי לאורך זמן.:) זה גם לא כדאי.

WhiteBear

New member
מת עליייייייך!!!

לא רוצה להציף את העץ במחמאות, אז נקדיש עלה אחד. מתוקה, בול כשאני רושם הודעה זהה לשלך, את עושה אחת זהה לשלך גם כן. מלכה!!! זהו, הורדתי מהלב, הדוב הלבן.

FM_the_Weird

New member
אבקש לחלוק עליך בנקודה או שתיים

ליתר דיוק, עצה מס´ 4: מדוע שלא ארצה לרצות מישהו? יש לא מעט דברים שאני עושה בכדי לרצות אנשים: את ההורים שלי למשל... הייתי מציע לתקן את זה ל: 4. לא לנסות לרצות מישהו שלא רוצים לרצות.

WhiteBear

New member
אתה טועה, היא צודקת.

תעבור שוב על מה שהיא אמרה, ותחזיר בחינה עם שלושה עותקים... הדוב הלבן.

FM_the_Weird

New member
או, כן, כמובן...

הרי איך יכול להיות אחרת אם "הדוב הלבן" בכבודו ובעצמו הכריז בזאת? אז מה אם הוא לא ביסס את טענתו על דבר כלשהו אלא שלח אותי לקרוא שוב את אותה ההודעה שכבר קראתי והגבתי עליה?

deep ocean

New member
למה לרצות אנשים אחרים???

אם אתה מרצה אנשים אחרים ואתה עושה להם דברים בשביל לרצות אותם זאת אומרת שאתה לא נאמן לעצמך אתה עושה מעשים לא מתוך רצון טהור לנתינה אלא על מנת לרצות אותם נניח אני אקנה מתנה לחברה שלי, לא בגלל שאני רוצה, אלא בשביל שהיא תשמח. נניח וחברה שלי תגיד לי שהיא לא אוהבת את המתנה- אם אני אדם שעושה מעשים על מנת לרצות אחרים, אני אפגע שהיא לא מעריכה את הרצון שלי לרצות אותה. אם אני קניתי לה את המתנה מתוך רצון טהור ולא על מנת לרצות-זה שהיא לא אהבה את המתנה, אחלה. היא יכולה להעביר את זה למישהו אחר, או לזרוק מבחינתי. זה לא מזיז לי :) זה לא פוגע בי, זה לא עושה לי כלום. אם לא הבנת מה זה לרצות מבחינתי, אז תגיד. ואגב, אני כל החיים, כשלא אהבתי מתנות אז החלפתי או נתנתי חברים שלי מאד נפגעו ממני אבל זאת בעיה שלהם לא שלי כי רוב האנשים נותנים על מנת לרצות.
מאד פשוט.

Kiru

New member
שאלה:

כתבת: "אם אתה מרצה אנשים אחרים ואתה עושה להם דברים בשביל לרצות אותם זאת אומרת שאתה לא נאמן לעצמך" אבל הרי למעשה, אני עושה את הדברים האלה בגלל שזה עושה לי טוב לרצות אותם... לא?

rubber duck

New member
מה לרצות ארים עושה לך טוב

המשך בדרכך מיכל העלתה את דרכה שלה ולמעשה כל אחד פועל בדרך שהיא יחודית לו אגב לפעמים אתה מנסה לרצות מישהו וזה בכלל לא מזיז לו ובמקרים אחרים אם תרצה מישהו תקנה אותו לתמיד חשוב לבחון היטב מה אתה רוצה להשיג ואיך זה עומד בהשוואה לעקרונותיך שרון

אורלי_ל

New member
לא בדיוק

אם אתה עושה משהו כדי לרצות אחרים, כדי שיהיה להם טוב ולא נותן חשיבות למה שתקבל בחזרה בעבור זה - זה מצוין. נתינה לשם נתינה. לדוגמה ההורים שקובלים על הילדים שלהם "הוא לא יודע להעריך"... האם ההורים האלה נותנים לשם הנתינה?? האם הם נותנים לילד את מה שטוב לו, או את מה שהם חושבים שטוב לו... זו רק דוגמה. מקווה שעזרתי.

Kiru

New member
אז מה שאת אומרת הוא,

שלא כ"כ טוב להיות תלוי בפידבק של אחרים לגבי מה שאנחנו עושים עבורם. יש בזה משהו... אבל בכל זאת, גם אם אני נהנה מעצם הנתינה, הפידבק עושה את זה עוד יותר מהנה - בעיקר אם זה מישהו שחשוב לי.

למעלה