אוף

ofirgaon

New member
אוף

אני כל הזמן שומע פה סיפורים על אקשן שקורה במקומות אחרים ואני סתם תקוע פה בבסיס המעפן שלי שיש לנו 1/4 ניידת (טרנזיט ישנה מחולקת לארבע בסיסים באיזור). אף פעם לא קורה כאן כלום. אז נכון שזה טוב שלא קורה כלום וככה זה צריך להיות.. אבל בגלל זה אני מבואס כשאני הולך למשמרת - שהיא בד"כ סיור רגלי משעמם עם שני אנשים שהם פי 3 לפחות מהגיל שלי. אני בטוח שאם היה לי מעניין הייתי מתנדב הרבה הרבה הרבה יותר! (כשאני אומר שלא קורה כלום אני לא מגזים.. באמת שלא קורה כלום). מה לדעתם אני יכול לעשות? כבר חשבתי לפרוש ממשא"ז ולעבור להתנדב בכבאות והצלה. האם למישהו יש עצות/רעיונות? קצת רקע- אני בבסיס בצפון ת"א מרחב ירקון, בן 18 לפני צבא. אופיר

ofirgaon

New member
אז איך יש לך כוח לצאת למשמרת?!

ועוד לסיור רגלי.. בלי מ.ק. בד"כ ככה שלא שומעים כלום סתם ללכת בשכונה! זה כל כך כל כך משעמם!

מתנדב

New member
אופיר, אני מבין את הבעיה שלך

ואני מסכים איתך שזה מאוד משעמם, יש לי רעיון בשבילך אולי תבקש העברה לבסיס אחר?, אני יודע שזה אפשרי וקיים דבר כזה, רק כשישאלו אותך למה אתה רוצה לעבור אל תגיד להם בגלל שבבסיס שכרגע אתה נמצא משעמם שם, כי אז הם לא יתייחסו אליך, כי בשביל לעבור בסיס חייב להיות סיבה מוצדקת. אבל לעזוב את המשא"ז בגלל זה? וחוץ מזה כמה זמן אתה כבר במשא"ז?, אולי תעבור ליח"מ?, ששמה יותר מעניין הפעילות.

ofirgaon

New member
אני בן 18... לא נראה לי שאפשר יח"מ.

ובעיקרון על הנייר אני חודשיים במשא"ז אבל יצאתי אולי לשלוש משמרות, שתי אבטחות ותרגיל. אני משתדל לצאת כמה שפחות כי זה ממש ממש בזבוז זמן, חוץ מהאבטחות אירועים (מצעד הגאווה ומופע הוקרה לשוטרי/מתנדבי מחוז ש"י). בתרגיל שהיה לפני כמה זמן עשינו בדיוק כלום. הלוואי שהייתי אחרי 21 הייתי הולך לימע"ן/ימע"ר או לפחות מתנ"א. ומזתומרת העברה לבסיס אחר? לאן? זמנהוף? זה רחוק לי.. וחוצמזה אני לא יודע עד כמה מעניין שם.

מתנדב

New member
אופיר, המרחק זה ממש לא משנה

תמיד יבואו לאסוף אותך מהביית ויחזירו אותך, יתכן שבבסיס זמנהוף יהיה לך יותר מעניין, תברר קודם.

משעמם? תיזום!

ב"ה ofirgaon שלום! כתבת שבבסיס שלך משעמם. תיזמו פעילויות שיגרמו לכם לתעסוקה!! אתה יוצא סיור ברחוב? תעצור אנשים חשודים, תבדוק מכוניות, לא חסר איך להעביר את הזמן שלא ישעמם. לשבת על ספספל, ולחכות שיקרה משהו, זה משעמם. תיזום, תעשה, תפגין נוכחות. תראה איך הזמן עובר, ואתה נהנה מכל שניה. בהצלחה שבת שלום Kיציק

רועי ב

New member
3ודק בכל מילה Kי3יק

ofirgaon

New member
אין אנשים חשודים,

אין מספיק אנשים/ציוד לעשות מחסום.. ובכלל לא נראה לי שלמפקד שלי יש כוח לעשות מחסום.. תא השטח שלנו מכסה את אחת משלושת הכניסות לתל אביב מכיוון צפון (יש את נמיר, אילון ורחוב משה סנה). אנחנו יכולים בכיף לעשות מחסום שם אבל למב"ס לא נראה לי יש רצון לעשות את זה.

רועי ב

New member
טוב אז זה באמת בעיה רצינית

מב"ס בלי רצון אולי תעשו מרד
בשביל זה משלמים לו לעשות מחסומים וכאלה

ofirgaon

New member
אה

חשבתי שמשלמים לו כדי לשבת במקלט שלנו ולשתות קפה. לא, בלי להעליב, הוא עושה עבודה טובה. פשוט לא יוזם.

ofirgaon

New member
הוא עושה עבודה טובה-

זתומרת מה שמשלמים לו לעשות (סיור כל יום, השכונה רגועה). אבל לא יותר מזה. מבין?

רועי ב

New member
לא בשביל זה משלמים לו

אבל אצלינו זה מחולק אחרת לאו דווקא אנחנו פועלים בשכונה שלנו אנחנו פעולים בכל השכונות זהו רציתי לכתוב עוד משהו אבל שכחתי

ישראל26

New member
מב"ס שבא להעביר תזמן -זאת בעיה

מהיכרותי עם המערכת היטב , המבס"ים הם בדרך כלל מתנדבים בעברם או שוטרים ותיקים מאוד , שמכירים ויודעים איך ליזום ולעשות , להוציא סיורים עם מתנדבים ולגרום שאחוז הפעילות בבסיס יעלה והמתנדבים "ישרצו " בבסיס כי כיף להם שם -וייסייעו רבות למב"ס . אבל מב"ס שבא להעביר את החצי משרה שלו מבלי לתפקד - צריך לרמוז לו על זה "קלות " ולבקש להיות יותר יצירתיים ופעילים , ואם לא ניתן לשקול פניה לרמ"קמ . ודרך אגב אל תחשבו שמבסים שלא יצרניים מעבירים את השירות .. הם חוטפים בראש -בסיכומים התקופתיים ואם הם ירצו להמשיך לתפקיד אחר -זה לא יהיה להם לטובה -או שיועברו לתחום אחר בגלל אי הצלחתם !!!

רועי ב

New member
נכון אצלינו כל חודש המבס

(שהוא אחלה מבס שבעולם) מוציא דוח תקופתי במחשב (אצלינו יש תוכנה אז אין לו הרבה לעשות)

ofirgaon

New member
אז זהו שאיכשהו בבסיס תלויות

כל מיני תעודות הוקרה על בסיס ההפעלה הטוב ביותר במרחב ירקון.. ולא קורה כאן כלום!

למעלה