אוף

Deathatred

New member
???

ממתי? אצלנו הולכים לבסיס ברגל וחוזרים ממנו ברגל (אלא אם באת באוטו). אם אתה מסיים פעילות מאוחר (אחרי 10 למשל) אז בד"כ מתחנת המשטרה מקפיצים אותך הבייתה.

Mashaz

New member
זה נמאס עלי

לפי דעתי זה צריך להפסק, כל ההסעות מהבית. אתמול יצאתי לסיור משעה 19:00 עד 23:30, כל הזמן הזה ואני לא מגזים, רק אספנו אנשים! היינו מין מונית קטנה, הנהג שבא להתנדב רצה להחזיר את המפתחות וללכת הביתה! נסענו בערך 10 קילומטר לקחת בן אדם, אספנו אתו ואז חשבנו זהו אפשר להמשיך בסיור, אבל לא - אז קיבלנו קריאה לאסוף עוד מתנדב לקבוע, וככה זה נמשך עוד איזה שעה. את השוק קיבלנו כאשר היינו צריכים אחרי חצי שעה להחזיר את המתנדב שלקחנו בהתחלה בחזרה לביתו שזה כמו שאמרתי 10 קילומטר. זה ממש מעצבן יום שלם הלך רק להסעות. התפנינו לסיור רק בשעה 22:30. כמו שאני מגיע לבסיס בתחבורה ציבורית, לא יזיק להגיע גם להם. אנחנו לא שירות מוניות מספיק עם זה.

or_k

New member
אופיר

תסיים צבא, תפנה לרמק"מ שלכם ותבקש להצתרף לימע"ר/ימע"ן. שם אף פעם לא חסר פעילות. ומה לעשות גם אני משתעמם. 7 חודשים אני מתנדב ואין כלום!

רועי ב

New member
אחי אני לא יוצא לסיור רגלי

אני עושה או מחסומים או אבטחת קניון או אבטחת אירועים או תורן מטה

רועי ב

New member
לא מקובל עליי

אצלינו אין דברים כאלה
בשביל זה יש קצין אק"מ תפנו אליו ותסגרו את העניין
וכמו שאמרתי אולי תבקשו ממנו מב"ס אחר

רועי ב

New member
בבקשה

תתקשר למספר הזה 6428025 קידומת 03 ותבקש לקבוע פגישה עם קצין אק"מ של ירקון

קשה לי להאמין ...

ב"ה אופיר שלום. אם אתת תארגן ארבעה חמישה מתנדבים, למחסום או לכל פעילות אחרת. תגיע למב"ס ותגיד לו ´מב"ס יקר, מב"ס חביב, אנחנו עכשיו יוצאים למחסום/כל פעילות אחרת´ קשה לי להאמין שהוא יגיד לך. ´אופיר, אתם לא יוצאים לשום מקום´. אני במהלך הזמן שאני משרת במשא"ז (ונהנה מכל רגע) הגעתי למצב, שהפתגם ´אם אין אני לי, מי לי´ תפס עוצמה. אם אני לא אזום, אם אני לא אבקש לצאת, יעבור חודשים עד שמישהו יזכר שאני קיים בכלל. אבל אני ערב ערב בבסיס, וערב ערב מוציא סיורים. תיזמו, תעשו, תשגעו את המב"ס (מה שלדעתי לא צריך להיות) ותראו שתצליחו! בהצלחה, ואם תזדקק לעזרה כל שהיא, אשמח לעזור ככל יכולתי. שוב שבת שלום Kיציק

ofirgaon

New member
אני לא חושב שיש לנו ציוד למחסום

בוא אני אגיד לך מה אני זוכר שיש אצלנו בבסיס ותגיד לי מה עוד צריך בשביל לעשות מחסום (כביש שלושה נתיבים לכיוון אחד). יש לנו 10 קראבינים, מגהלייט אחד, שני מ.ק, אפודות זוהרות לכולם, ורבע טרנזיט. לא צריך איזה דוקרנים, תמרורים כאלה זמניים ?

רועי ב

New member
אחי

אתה צריך לקבל את כל הציוד המשרד משא"ז שבמשלט (תחנה) שאתה עובדים מתחתם

זה לא מספיק בשביל מחסום.

ב"ה למחסום שלושה נתיבים, צריך: 2 יחידות דוקרנים. 6 פלסטיקים זוהרים. 4 נצנצים כחולים! אופן פריסת המחסום: א) הגעה לשטח, קבלת תידרוך, וחלוקת תפקידים! ב) לאחר חלוקת התפקידים הכנת המאבטח בצורה מסודרת. (הכנסת מחסנית, ותפיסת עמדה) הכנת הנהג בצורה מסודרת ליצאה למרדף במידה וצריך. ג) עצירת התנועה ע"י שוטר במדים!!!! על מנת לפרוש את המחסום. ד) פריסת המחסום תעשה בצורה הבאה: 1) פריסת הדוקרנים בנתיב השמאלי, השארת מרווח של כ-20 מטר. ופריסת דוקרנים בצד הימני. השארת הנתיב האמצעי משוחרר לתנועה. 2) העמדת הבודקים תעשה צמוד לדוקרנים בכל מחסום. על מנת שאף חמום מוח לא ינסה לפגוע בכם. חלילה. 3) זיהתם רכב חשוד? תלוו את הנהג עם אחד חמוש עד שהוא יגיע לשולים לצורך בדיקה. 4) לא לשכוח למלאת את הטפסים כמו שצריך אם שחכתי משהו, תוסיפו :)) שבת שלום איציק

רועי ב

New member
Kי3יק

א. איזה טפסים
ב. איך הולך מחסום דו נתבי בדיוק תגיד לי אצלינו הבודקים עומדים על המדרכה השוטר מוריד להם ויש אחד שמאבטח אותם שמגיע אוטובוס ויש שוטר נוסף במקום אנחנו בודקים אותו גם השוטר עולה מקדימה ומתנדב מאחורה

מתנדב

New member
רועי בכל מחסום שיוצאים צרכים למלאות

טופס, שבטופס אתה רושם את מספר הרכב והפרטים של הנהג, ולא משנה אם זה מחסום חצי או מחסום פרוס. ואופיר יש פלסטיקים זוהרים שאת זה תוקעים בדוקרנים עצמו, וישנם גם נצנצים זוהרים, שמניחים אותו צמוד לדוקרנים שלמעשה הנהג שמתקרב יוכל לזהות את הנצנצים והדוקרנים המוצבים בכביש, ולפעמים כשעושים מחסום בלילה מאוחר כשממש חשוך מדליקים גם אבוקות. וkיציק לוי שחכת לכתוב מה המרחק שצריך להיות בין דוקרן לדוקרן, כשאתה מציב את הדוקרנים על הכביש.

ofirgaon

New member
לפי מה שידוע לי

אין דוקרנים, מה זה פלסטיקים זוהרים? מה זה נצנצים כחולים? אתה מתכוון לאור של רכב?

פלסטיקים זוהרים..

ב"ה רואים שאין לכם ציוד מחסום. אחרת .. פלסטיקים זוהרים זה פלסטיק, ששמים כ-מטר לפני הדוקרנים אחד מכל צד, ואחד באמצע, על מנת שיהיה סימון לרכב איפה הדוקרנים שלא יתפנצ´ר לו האוטו. נצנצים כחולים - על הכביש כשלוש מטר לפני המחסום שמים נצנצנים כחולים. הניידת עומדת על השוליים, לילה חושך, רואים אור כחול מרחוק, מאיטים את הקצב. רואים אורות כחולים גם על הכביש יודעים שיש מחסום.. ואיך שחכתי לכתוב קודם, יש שלט שכתוב עליו ´משטרה מחסום´ עם סימון עצור, שאותו שמים בערך מאה חמישים מטר לפני המחסום בצד ימין של הכביש על השוליים (חזרנו פעם ממחסום לאסוף את השלט, וגנבו לנו אותו...) בהזדמנות אני אביא צילומים של ציוד מחסום מלא, ואיך פורסים מחסום.

ofirgaon

New member
איציק, (או כל מישהו אחר)

מה צריך בשביל סתם לעצור מכוניות? יעני לסמן למכוניות לעצור בצד ולבדוק להם רשיונות בצורה אקראית/מכוניות שנראות חשודות.

לעצור רכבים צריך:

ב"ה אופיר שבוע טוב! בקשר לשאלתך מה צריך על מנת לעצור רכבים אז ככה. צריך: א) ניידת ב) שלושה מתנדבים (אחד מוכן למרדף בניידת, אחד ´מאבטח´ ואחד בודק. ג) אפודים זוהרים ד) דוחו"ת בדיקת רכב ה) פנס (תנסה לעצור רכב בלילה בחושך ללא פנס) ו) מ.ק. (במידה ויש מרדף, שתוכלו להזעיק תיגבור) ח) אישור למחסום.. ט) המון הצלחה ומוטיבציה. י) איך שחכתי? להרשם ביומן!! מקווה שעזרתי שבוע טוב שלכם Kיציקון

למעלה