אוף

or_k

New member
תוספות

תיקון ל-ב) מחסום תיקני הוא 4 אנשים (בכוונה כתבתי אנשים ולא מתנדבים כי בדרך כלל מחסום הוא 2 שוטרים+ 2מתנדבים). תוספת ל-ד) דוחות בדוקאים, דוחות תעבורתיים (בדרך כלל נתפסים עברייני תנועה). תוספת ל-ו) מ.ק. הוא לא רק להזעקת תגבורת, אלא גם לבדיקת מספר רכב, ת.ז.,ודיווחים שוטפים. וכמובן שחייב על כל אחד נשק ארוך (קרבין, אקדח לא נחשב נשק למחסום, אלא "אקסטרא").

אתה מדבר על מחסום אורגינל..

ב"ה אני מדבר על מחסום חצי.. : )) המשך ערב קסום Kיציק

or_k

New member
לנו בב"ש יש 7 מכשירים

אבל רק 4 שלנו באמת, והשאר מכשירי מטה שאם אין בהם שימוש מותר לנו לקחת אותם.

לנו בבסיס יש מ.ק. אחד.

ב"ה (ואני תמיד גונב אותו) יש לי אישית שלי את הכבל שמחברים מהמכשיר (כמו לשוטרי סיור) לכן נותנים אותו לי. בסיום הסיור, אני מחזיר את המ.ק. לבסיס. ולוקח את החוט הביתה (תשאיר את זה שם, לא ישאר לך מזה זכר!) ואם לכם יש 2 מכשירים, כל הכבוד למב"ס שלכם!

or_k

New member
אתה מתכוון למע"ד

מכשיר עזר לדיבור. אני שונא להשתמש בו אבל המב"ס מחייב אותנו להשתמש בו.

רועי ב

New member
אצלי ברוך ה´ אני לא מכיר את המשפט

הזה יש לי םעילות אחת לפחות כל שבוע ויש לפעמים פעמיים בשבוע

שלום30

New member
אקשן אקשן אקשן

אופיר האקשן מגיע לאט לאט בלי שתדע מתי אתה יכול ליזום אקשנים על ידי זה שתצא עם קבוצה טובה שגם הם באותו ראש ואז להתחיל לסייר באיזורי תעשיה ובעוד מקומות ופתאום בלי כוונה אתה יכול להקלע לאקשן או שאתה מגלה משהו חשוד או שבדיוק יש קריאה בקשר על אירוע באיזור שלך ואתה כבר שם לא תמיד מומלץ להגיע לאקשן כי זכור לי שבאת מהפעילויות שלי היו כמה כאלה תוססים וכל קריאה בקשר הם היו רצים לאירוע ופעם אחת היה אירוע של חשד לפריצה והיו צריכים להגיע בלי כחולים ובלי רעש והרכב של אותם מתנדבים הגיע בכחולים וברעש ובגללם היה כשלון וצעקות עם הבלשים הכועסים רוצה אקשן ? תתחיל לחשוד בצורה נכונה מה שעצוב בכל הסיפור הוא שמה שלא תעשה וכמה שתביא תפיסות על חם לתחנה אף אחד לא יתגמל אותך ואפילו השוטרים ישימו לך רגל כי אתה רק מתנדב.

ofirgaon

New member
אז ככה

להתחיל לסייר באיזורי תעשייה? אתה לא מכיר את צפת"א. תראה- יש לנו 1/4 ניידת (יעני מקבלים אותה פעם בארבע ימים במקרה הטוב). לכן כל שאר הפעמים אנחנו עושים סיורים רגליים. ואין כאן בכלל איזורי תעשייה. אין כאן שום מקום שנחשב "שכונת פשע" או "איזור פשע" או משהו כזה... לא קורה כאן כלום (חוץ מהפעם האחת שתפסו פה את האנס הסדרתי (אם מישהו זוכר) בני סלע.. אז תפסו אותו כאן בשטח שלנו.. אבל זהו). בקושי ניידות סיור רגילות עוברות פה.

ofirgaon

New member
עוד שאלה בנושא

אפילו כשקורה כאן משהו, אז אני לא יודע אם בכלל מבקשים שנבוא לעזור, כי הרי יש לנו את הגל של אק"מ 3207, והגל של הסיור (אם אני זוכר נכון) זה 3201, אז כשקורה משהו לא מודיעים לנו גם אם זה באיזור שלנו.. האם כדאי להאזין ל3201 במהלך הסיור?

or_k

New member
הכל תלוי במב"ס שלך.

אם הוא מאשר תאזין על גל סיור, ואם לא אז אתה חייב להאזין על גל משא"ז. לנו יש שיטה: שומעים סירנות מעבירים לגל סיור שומעים מה האירוע, מבררים אם צריך סיוע מאיתנו, מבקשים אישור מהק. תורן להתערב, וזהו.

ofirgaon

New member
כן.. טוב..

במחשבה שניה מה זה עוזר לי להקשיב לגל סיור.. לא קורה כאן כלום ממילא.

שמע...

אני עוד לא התחלתי להתנדב במשא"ז אבל אני יכולה להבין על מה אתה מדבר בתור מתנדבת בתחנת כיבוי יבשה למדי, אני מדברת עם אנשים ששלושה אירועים בחודש זה אצלם בצורת כשאצלי שלושה אירועים בשנה זה סבבה.... אצלינו בכיבוי ההתנדבות היא הרבה יותר מהאירועים- יש לנו את הקטע החברתי בין המתנדבים ובין הכבאים- מתנדבים. יש אימונים, ימי טיפול ותמיד יש מה לעשות וללמוד. למען האמת אני לא יודעת ממש מה יש לכם לעשות כשאין אקשן אבל אם אין בכלל מה לעשות אני לא מבינה איך אתה מחזיק מעמד.... אמרת שחשבת לעבור לכיבוי, עצה שלי: תעשה את זה- הכיבוי זה הכי כיף בעולם (מה גם שאצלכם יש אירועים בניגוד...)!!!!!! ובהתחשב במה שאתה עושה במשמרות שלך.. זה גם יותר חשוב ותרגיש שאתה תורם הרבה יותר.... אני למשל עברתי למשא"ז כי אין אירועים בכיבוי (רק שאני לא עזבתי את הכיבוי כי כייף לי שם) . מקווה שעזרתי...

מתנדב

New member
מתלהבת מהכיבוי 1 לא תמיד יש אקשן

במשטרה, וגם לא תמיד כשאנו מגיעים לסיור אנחנו מחפשים את האקשן, אבל בכל מקרה הוא יכול להמשיך להתנדב גם במשא"ז וגם להתחיל להתנדב בכיבוי או במד"א, זה לא סותר אחד את השני.

אני מחזיק מהמשפט הזה המון..

ב"ה יש משפט שאומר ´אם מוחמד לא בא אל ההר, ההר בא אל מוחמד´ אם האקשן לא בא למתנדב = המתנדב יארגן אקשן... שבוע טוב ושקט!! Kיציק

מתנדב

New member
נכון אבל אופיר כתב שאצלו אין לו

אפשרות לארגן אקשן, כי רק פעם בשבוע יש להם ניידת ואין להם בכלל אירועים באזור שלהם, ובכלל הבנתי ממנו שהאזור שלהם יבש מאוד.

למעלה