אוף

TheWingedPig

New member
אוי, גאד

אני זוכרת שהיו לי שעורי תעבורה בכיתה ח' (לא שעורי התאוריה), והייתה לנו מדריכה כזאת הזויה ומטורפת, שתמיד הייתה מביאה לנו קטעי עיתונים על תאונות דרכים, והיא דיברה עליהן ללא הרף...ואו, זה היה כזה מצמרר...האופן שבו היא דברה, כביכול, מתוך התלהבות... בכל אופן...מה מכונית עוושה כשהיא רוצה להאט או לבלום? ממה שזכור לי, כשהנהג לוחץ על דוושת הבלימה, (הדוושה מחוברת למן מוט כזה שמתחבר לדפרנציאל [מוטות המחברים בין הגלגלים]), ונוצר חיכוך בין המוט לחלק הפנימי של הגלגל (נקרא "סנדל"), וע"י החיכוך, יש האטה בתנועת הגלגל, עד לעצירה מוחלטת...במכוניות היותר חדישות יש מערכת מיוחדת (נקראת איי בי אס), שמונעת מהגלגלים להנעל בעת בלימה חזקה (אם יש נעילת הגלגל, הוא לא יסתובב, ואם הכביש רטוב, האוטו פשוט יחליק ויסתחרר ברגע הבלימה) ממ, מקווה שעזרתי... ובהצלחה במבחן :)

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo221.gif כנראה שלא הסברתי את עצמי נכ

+ון יש לי שאלה - איך נדע שהרכב הנוסע לפנינו מודיע לנו ש- 1. אני עוצר 2. אני פונה 3. אני סוטה 4. אני במצוקה 5. אני נוסע לאחור 6. אני מוריד נוסע 7. הודעה אחרת:

TheWingedPig

New member
אה, לא הפרטים הטכניים

שלהאוטו עצמו..אז סתם זיבלתי לך את השכל עם שטויות (היי, מי יודע, אולי תצטרכי את זה לחלק של המכניקה במבחן התיאוריה) אוקיי, אענה לפי סעיפים (רשמי כזה..חח) 1. אני עוצר - יש נורה אדומה בחלק העליון של החלון האחורי, והיא נדלקת כל פעם שהרגל על הבלם, אפילו אם זה לחיצה עדינה ביותר...ככה את גם יודעת שהאוטו לפניך מאט או עוצר, לפי זה גם את מאטה את האוטו שלך (נסי לשים לב לכל הדברים שאלה כשההורים שלך מסיעים אותך) 2. אני פונה - יש איתות לפניות, שנראה לעין בשני הפנסים הקדמיים והאחוריים של האוטו, והאיתות עצמו מופעל ע"י מוט ליד ההגה (לחיצה כלפי מעלה אומרת שאת מתכוונת לפנות ימינה, למטה שאת פונה שמאלה) 3. אני סוטה - אותו הדבר כמו לגבי פניה 4. אני במצוקה - יש כפתור שמפעיל איתות של כביכול גם פניה ימינה וגם שמאלה, ומבחוץ נראה כאילו שני צדדי הפנסים כביכול "מאותתים"... 5. אני נוסע לאחור - יש מנורות רוורס בצד האחורי של האוטו (אם אני לא טועה, ממש באמצע של תחתית החלון האחורי) 6. אני מוריד נוסע - אין נורה מיוחדת לזה, פשוט נכנסים לאזור שבו לא חוסמים תנועה של מכוניות אחרות (ויש המון נגים מפגרים שמתעצלים לנסוע עוד שני מטר עד לתחנת האוטובוס הקרובה, ופשוט עוצרים באמצע הכביש...), מקסימום מאותתים ימינה, כדי לסמן לנהגים אחרים שזו עצירה זמנית בלבד 7. הודעה אחרת - יש צופר, מיוחד לאזהרה גם של נהגים אחרים וגם הולכי רגל, וגם ניתן להשתמש באורות הרכב, במיוחד אם זה אזור רועש, שהשימוש בצוםר לא יהיה יעיל בו...(אבל רק לסימון מהיר, כדי לא לסנוור אף אחד) אם משהו לא תקין באוטו, אפשר לאותת עם סימני ידיים (זה מה שרוכבי אופניים אמורים לעשות), אבל רק עד להבאת הרכב למוסך, כי נהיגה ברכב שלא תקין אסורה, ויכולה להביא לשלילת הרשיון... אם יש לך עוד שאלות, בבקשה :)

סמינר עמיתים

מישהי יודעת מזה? הולכת לשם? התמודדה ללכת לשם? הייתה שם? אני מתמודדת היו היום בחירות ישלי הרגשה טובה. אבל אני לא מצפה יותר מידי. המחנך לא אוהב אותי אולי למרות שאנשים בחרו בי הוא יבטל אותי. נחיה ונראה

rotemi22

New member
אממ כן... :)

אם זה כמו אצלנו- אז סמינר עמיתים זה סמינר נגד עישון, סמים ואלכוהול [בקיצור- התמכרויות...] אני הייתי שם לפני... אממ... חודש בדיוק :) זה מ-ד-ה-י-ם! זה ממש מעניין, ויש שם כמה דברים (כמו מכור נקי שסיפר לנו את הסיפור שלו...) ממש ממש מרגשים... אם לא תיבחרי- לא נורא, זה בסה"כ יומיים שמעבירים אח"כ בכל מקרה בכיתות... ואם כן- אני ממליצה!

noy tofi girl

New member
כה יש לנו את זה

היועצת בבצפר שלי אחראית על זה בכל אזור השרון או משו כזה ממש רציתי ללכת לשם אבל אין לי זמן לזה:(

super cat

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo115.gifשלומות P:

חה אני מתה מעייפות :ם יש לי אימוינם שהורגים אותי כול יום מחדש... אז אני אלך לישון וסתם קפתי להגיד שלום לכולן
אני אוהבת אתכן P: ואופירי הדער יגדל אל תדאגי

super cat

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo115.gif*אימונים *קפצתי *שער

הווו העילגות

למעלה