אוף.... עצוב

אוף.... עצוב

אני בנאדם עם אופי חלש או שבחברה כמו שיש לנו היום הייתם מבינים אותי...? (לא מסיכימים איתי-- מבינים) אני שמאלנית, ככה מגדירה את עצמי... אין לי דבר נגד ערבים, נהפוך הוא... לא שונאת אותם בכלל, עומדת להתנדב במחסום ווצ', ומרבה להטיף לחברים שאומרים דברים כמו "המדינה שלנו צריך להעיף אותם", אבל... אני עובדת בחנות בגדים, אחת העובדות שם, שהיא אחראית משמרת, לא מתה על ערבים... היא אומרת לי "הערביות האלה, אל תעזרי להן, הן לא יקנו גם ככה כלום... מה נראה לך שזאתי עם הכאפייה תקנה פה משהו? תהיי רצינית!!!" אבל אני בכל זאת עוזרת, אפילו אם רק להראות שאני לא נרתעת, שאני לא שונאת, שהלקוחות הערבים שנכנסים לחנות לא ירגישו מקופחים כי אף מוכרת לא באה לעזור להם, לשאול אם הם צריכים עזרה לפחות... (למרות שרוב הפעמים התשובה היא "לא") אז היום נכנסו לחנות כמה נשים ערביות, באמת לא נראה שהן ירצו לקנות משהו, אבל שאלתי בכל זאת אם צריכות עזרה... דיברנו קצת ואני עברתי במהרה לאנגלית כי הן לא הטיבו לדבר בשפה העברית... פתאום קלטתי את עצמי מרגישה קצת רתיעה... אני כל כך לא רוצה להרגיש את זה, אבל כנראה שה"מצב" בשילוב עם האנשים סביבי, ובכלל-- האופי שבו מתנהלות מערכות הבחירות והחדשות בישראל-- נטעו בי משהו רע. אז אני משיכה לעזור, קצת מרגישה סלידה שאני לא רוצה להרגיש, אבל מתעלמת מזה, כי אני מאמינה בזה שכל אדם יכול לנטב את הרגשות שלו לכיוון שהוא רוצה... שואלת, מראה ג'ינסים, מראה כמה חולצות, הנשים מדברות ביניהן בערבית וההרגשה השנואה הזאת מתגנבת לתוכי, לא בצורה קיצונית אבל בכל זאת... קצת... אז הן עזבו את החנות בלי לקנות כלום, ואחראית המשמרת ניגשה אלי ואמרה "נו... שינית את דעתך? אמרתי לך שהערביות האלה לא קונות כלום..." אמרתי לה שלא שיניתי את דעתי ושלא יפה איך שהיא מדברת. היא אמרה "את עוד תשני... חכי שתהיי קצת יותר ותיקה בחנות תביני על מה אני מדברת..." הצורה שהיא אמרה את זה.... אוף........... איך עוצרים את ההרגשה הזאת? את הרתיעה שמתגנבת למרות שאני לא רוצה אותה.....? קצת כועסת על עצמי, אבל נלחמת ומנסה לסלק את הרגש השלילי הזה שמאיים לחלחל אל תוכי... קורה לכם גם לפעמים או שזאת רק אני....? אוף...

כולנו בניחווה

כולנו בני אדם. זה סביר להרגיש כל מיני דברים בכל מיני סיטואציות. כמו שאת בנאדם שחש אולי רתיעה מערביות בלבוש מסורתי או מאנשים שמדברים ערבית, בעיקר כי את לא רגילה לסיטואציה, אני בטוח שגם הן חשו רתיעות משלהן, מכל מיני סיבות, ובטח הן גם חשו את חוסר הנוחות שלך ואולי נוצר מצב לא נעים באופן כללי. האמירה שמי שהוא שמאלני אוהב ערבים היא כמובן אמירה מפגרת - מי שהוא שמאלני אמור לא לשנוא ערבים רק בגלל שהם ערבים. אבל זה לא אומר שערבי הוא אוטומטית חבר שלי, או שנוח לי (ולו) עם שפה זרה לא מוכרת, ועם לבוש מסוים, וקודי התנהגות, וכולי, רק בגלל שאולי יש לנו דעות דומות בעניינים מסוימים. אני חושב שלא כדאי להלחם בחוסר נוחות כי אז היא לרוב מבעבעת. אני גם לא חושב שצריך לתת לה דרור. אולי להכיר בזה שהיא עולה, לתת לה את המקום הראוי של תחושה קטנה ולא מאוד רלוונטית, ולתפקד כרגיל. מי שמנסה להיות מושלם תמיד נכשל כי אין כזה דבר מושלם במובן של אפפעם לא טועה או אפפעם לא מרגישה רגשות שליליים או אפפעם לא מסתדרת או מה שלא יהיה. כולנו יצורים מורכבים שחיים במציאות מורכבת, אז מכירים בזה, לומדים מהניסיון במובן של בפעם הבאה אולי להרתע פחות, וממשיכים הלאה. גם לא צריך לעשות מזה עניין גדול, כי זה הרבה פעמים הבסיס לשנאה. אנשים משליכים את האשמה על הרגשות השליליים שעולים בהם על הבנדם שהיווה טריגר, ואז הוא הופך להיות האשם והרע בסיפור, כאילו שהתגובה היא לא פנימית וסובייקטיבית לגמרי. זה מה שקורה למשל עם הומופובים הרבה פעמים, הם לא מכירים את הנושא וכשהם נתקלים בהומו עולות בהם תחושות שליליות ואז ההומו אשם בזה שהם מרגישים רע ומכאן שאכן יש משהו אינהרנטית מושחת או דפוק בהומואים.

זה ברור שהן לא אשמות.........

אבל הקטע שנרתעתי מהן בגלל עצם היותן ערביות..... או שנגיד נכנס גבר לחנות- מישהו שלא נראה ערבי-- אני עוזרת לו ופתאום קולטת עליו שהוא ערבי-- לי לא אכפת-- אבל כאילו שלרגש יש רגליים משלו-- ואני מרגישה מין רתיעה... בקטנה. העובדה שלרגע הכל טוב, ואז כשאני מגלה שהוא ערבי עולה בי משהו לא סימפטי-- זה מה שמפריע לי... ולא בהם-- בי.

אני מאד מסכימה עם אמיר

עם זאת, אני חושבת שההתנהגות שלך היא תוצאה ישירה של נורמות חברתיות קלוקלות. בסה"כ, אם אני אשאל אותך מי דקר במועדון, אוטומאטית תחשבי שזה ערס. ואם מישהו יגיד לך שהוא פעם דיבר עם ערבי, אוטומאטית תחשבי שהוא שמאלני. וכמו שאם מישהו ידבר (עם מישהו אחר) על זה שהוא דיבר עם ערבים, לרוב, בארץ המסריחה שלנו, תהיה עווית פנים קטנה ואולי שאלות לא נוחות. אף פעם לא למדתי על זה, אבל אני חושבת שיש פה עניין קטן של קונפורמיות קוגניטיבית. סטיגמות זה הדבר הנורא ביותר שהאדם יצר, והנה, גם אני משתמשת בהן. קחי באיזי, הכל יהיה בסדר. בסה"כ בסוף תתרגלי להיות קונפורמית לצד השני. שימי חיוך על הפנים, וקחי בקלות, עם הזמן הכל חולף.

אני יודעת שזה בגלל הנורמות המגעילות

אבל מגעיל אותי שזה משפיע עלי... מה זה קונפורמיות קוגנטיבית? (סליחה על הבורות...)

את לא בורה

אני החלטתי ליצור מושג על פי מה ששמעתי ממך. הכוונה היא לכך שאת פועלת על פי הנורמות (קונפורמיות) והתפעול הזה מתבצע במחשבות שלך (קוגניציה). זה משפיע על כל אחד.. אבל זה דברים שחולפים, במיוחד כשאת רוצה שהם יחלפו. יהיה בסדר :]

אולי זה יעזור קצת:

אצל סופר שאני אוהב (טרי פראצ'ט) מצאתי משפט יפה, בערך באותו הקשר שלך: It's not a case of not wanting to, It's a case of wanting to and NOT DOING IT. וחז"ל אמרו את זה קודם: "איזהו גיבור - הכובש את יצרו". הרתיעה שלך מערבים היא תוצאה של העובדה שגדלת במדינת ישראל. החינוך והתרבות מזריקים דימויים שליליים לגבי ערבים בכמויות אדירות, לפעמים בלי שתשימי לב. ואין אפשרות להתגבר על זה לגמרי. היחס שלך לערבים לעולם לא יהיה נייטרלי כמו היחס שלך לגבי, נניח, קנדים. וזה אומר, שימי לב, שהעובדה שאת מתגברת על ההתניה התרבותית הזו ודווקא מנסה לפעול אחרת היא ציון לשבח. זו לא חוכמה לא לשנוא ערבים אם מעולם לא נתנו לך סיבה לשנוא ערבים, אבל מה שאת עושה דורש כוח. ויכול בהחלט להיות שהאחראית שלך צודקת בעובדות, ושכל הערביות שייכנסו לחנות שלך בעתיד אכן לא יקנו שום דבר. זה יעצבן, אבל את מספיק נבונה בשביל להבין שאין בכך הצהרה גורפת לגבי כל ערבי שהוא. ואפילו אם חס ושלום כל הערביות הנ"ל יתנהגו באופן מחפיר ויגנבו וישקרו ויצעקו ויזרקו חתולים מתים על המדפים, את יודעת לא להכליל מזה על הערבי באשר הוא. משהו אומר לי שהאחראית שלך היא בדיוק מסוג הישראלים שבצאתם לחו"ל מתנהגים כמו חלאות ומוציאים לישראלי באשר הוא שם רע בקרב הגויים. מי שהיה בחו"ל מכיר את האמירות הללו בסגנון "אתה ישראלי? באמת? אתה ממש לא מתנהג כמו ישראלי." אז שלא "יגעיל אותך שזה משפיע עליך". את במאבק עם יצר-הרע שהופנם בך מלידה ללא הסכמתך. זה מבחן ואת עומדת בו בהצלחה.

אוי באמת חסויה...

אני לא גזען לא שמאלן ולא שייך לשום קטגוריה בחברה ולא מנסה לרכך את דבריי בעזרת מילים יפות כמו קונפורמיסט וכו' וכו' .... העניין שצריך להשאל הוא האם יש עשן בלי אש !? פעם אמר פרופ' ליבוביץ' שיש אחת משתי אלטרנטיבות או מלחמה עד חרמה(בין הערבים לבינינו) או חלוקת הארץ בין שני עמים , אך דא עקא חילקנו את הארץ כמו שכולנו רצינו והמלחמה עד חרמה נמשכת וכנראה שתמשך עד חרמה , לא יודע אם את תמימה או מיתממת לא דיי לראות בעלייתו של החמאס לשלטון , לא דיי לראות בקסאמים שמתעופפים לעבר שדרות ואפשר להמשיך עם עוד כהנה וכהנה וזה כל העניין שכל אחד יכול להצדיק את עצמו לוגית ולומר שהאדם הוא אדם באשר הוא וברור שאני לא רוצה להכליל כלפי כל האוכלוסייה אבל מה לעשות התוצאות מדברות בעד עצמן אני יכול לתת דוגמא על עצמי שקל לי לבטל דעות קדומות סטיגמות או לנהוג באיזה קונפורמיזם(שחייה עם הזרם) חברתי ושוב בעבודה עבד איתי אדם ממוצא קווקזי איזה יום התחיל להשתגע כך וכך ורק בגלל שאמרו שעושים משהו אחר בגלל מה שהוא עשה התחיל לבעוט בדברים ולהתנהג באלימות מה לעשות החינוך והתרבות מעצבות את הוויותו של האדם . נ.ב - אגב האם פציפיזם הוא ערך עליון בעיניי האם מישהו ינסה להרוג אותי אסור לי להגן על עצמי !?

מה הקשר............?

ובקשר לשאלה שלך: בטח שמותר לך להגן על עצמך!!! יש הבדל בין להגן על עצמך ובין לתקוף חזרה.

יש קשר...

יפה עכשיו אמרת שבעצם הפצפיזם אצלך הוא לא כערך עליון אלא מרכיב זה הבדל מהותי . לכן ההבדל המהותי הוא תמיד האם אני מגן על אדמות המדינה או על האנשים החיים במדינה אני חושב שאני מגן על האנשים החיים במדינה כאשר האוייבים מבחוץ מנסים לערער את קיומנו וגם כלפי האוביים מבפנים.

ההודעות שלך תלושות מהנושא....

אני לא מבינה מה אתה רוצה ומתי אמרתי שהפצפיזם שלי הוא לא ערך......?

מעניין למה מחקו את ההודעות...

ככה מנהלים שיח רציני במדינה מתוקנת עם אנשים מתוקנים או בעצם תיקנים.

אם אנשים מתוקנים כותבים דברים כמו

"את תלושה מהמציאות" אז אני מעדיפה להיות מקולקלת... למה לחקו את ההודעות? אמנם לא אני מחקתי אבל אני יכולה להבין למה המנהלת בחרה למחוק... אבל בתכלס- מיקי- לדעתי השרשור לא גלש למקומות עד כדי כך נוראיים שתמחקי, לא צריך להסחף בצנזורה...

Mיקי_

New member
חסויה, עלבונות אישיים גם אם הם לא

פגעו בך ולא נראים לך איומים, מנוגדים לתקנון תפוז, ולכן נמחקו, כאשר אדם מגיע לפורום עליו לכבד את יושבם, באופן כללי ובהתאם להודעת המנהלות שבפתיחה. מחקתי רק את ההודעות הפוגעניו ביותר כפי שראית לא סתמתי את פיו...

מדינה עם צנזורה לא רשאית להתקיים.

אפילו פורומי תפוז ואפשר להמשיך ולהוסיף שאם וכאשר מיקי תהיה במצב היפותטי של ראשות הממשלה יהיה מותר לה לצנזר כל דיעה מנוגדת לה ?! אני חושב שלא אפילו בזמן הירצחו של רבין ז"ל היה אסור לאסור על הפגנות נגדו זה אחד ממרכיבי הדמוקרטיה ולכן גם אסור לצנזר את דעותיהם של פציפיסטים כמו שאני חושב שאסור לצנזר את דעותיהם של לאומנים האימרה הזו עמוקה לאין ערוך.

זה לא צינזור דיעה

זה צינזור בגלל פגיעה בצד השני. אנחנו מקבלים פה כל דעה נוגדת לשלנו, אני לא חושבת שדפי הפורום היו מלאים, אילו הינו מוחקות כל הודעה התוקפת את הפציפיזם בדעות מנוגדות לה. ואגב, לפי הדמוקרטיה, חופש הביטוי מוגבל כאשר הוא פוגע בזכויות אחרות, במקרה זה, הזכות לכבוד. אנא, אל תמהר להכפיש. ד"א, אם יש לך כל הערה כלפי המנהלות, או אופן ניהול תפוז, אתה מוזמן לפנות לפורום משוב
יומטוב :]

שוב טעות ...

רק כאשר שתי זכויות מתנגשות או נפגעות אחת עם השנייה אז יש מקום לקונפליקט הזכות היחידה שעולה על כל הזכויות היא זכותו של האדם לחיות כלומר כל פגיעה פיזית שרירותית . שימי לב שכל המשפטים שנערכים הם רק על קונפליקטים בין הזכויות לדוג' : יש כאלה המפגינים בכבישים הטיעון האוסר על כך הוא שזה מגביל את חופש התנועה.

Mיקי_

New member
איזה קישקוש, הנה אני מצטטת לך

מתקנון תפוז לו הסכמת כשנרשמת לראשונה לתפוז והוא מה שקובע את התנהגותך כגולש במרחב הוירטואלי הזה: "תפוז אנשים בע"מ ("תפוז אנשים") הינה חברה פרטית העוסקת, בין היתר, באספקת שירותים מתקדמים באמצעות האינטרנט והיא מפעילה ומנהלת את פורטל האינטרנט בו הינך גולשת ברגע זה. [...] גלישה ו/או כניסה לאתר ו/או שימוש בשירותים מבטאת ומהווה הסכמה מצדך לתנאי תקנון זה. אם אינך מסכימה לתנאי השימוש, כולם או חלקם, אינך רשאית לעשות שימוש באתר תפוז ו/או בשירותים לכל מטרה שהיא. תפוז אנשים שומרת לעצמה את הזכות לעדכן את תנאי השימוש, מעת לעת, לפי שיקול דעתה הבלעדי וללא צורך במסירת הודעה כלשהי מראש ותנאים אלו יחייבו מרגע פרסומם באתר.[...] הצהרות והתחייבויות הגולשות בנוסף, ומבלי לגרוע מכלליות האמור בתקנון זה, מצהירה כל גולשת ומתחייבת כלפי תפוז אנשים כדלקמן: * לא להשתמש בתכנים אשר מכילים אופי מאיים, בוטה, גזעני, או מעליב, [...] שעלול לפגוע ברגשות הציבור; * לא לעשות שימוש בשפה בוטה או גסה, שעשויה להעליב או לפגוע בגולשות אחרות בפורום; * לא להטריד גולשות אחרות בפורום, לא לפגוע בגולשות אחרות ולא לעבור על החוק בדרך אחרת; * לא לכלול כל חומר המהווה לשון הרע על אדם; * לא להסית לגזענות, לפגיעה באדם אחר, לרצח או לעבירה על החוק; [...] גולשת שתנהג בניגוד לאיזה מהתחייבויותיה כמפורט לעיל - תחסם, התכנים שהעלתה - יוסרו, ותפוז אנשים תהיה רשאית לחסום אותה ולמנוע ממנה לגלוש באתר תפוז ולצרוך שירותים באמצעותו. גולשת שהורחקה על ידי תפוז אנשים ו/או נמנעה כניסתה לא תהיה רשאית לחזור ולגלוש גם תחת שם משתמש אחר.

למעלה