אוף אוף אוףףףף...

mic26

New member
אני שמחה שבסופו של דבר אובחנת

נכון ושמצאת פתרון לבעיה שממנה סבלת. אני גם מסכימה איתך שלעיתים האבחנה שמקור הבעיה הוא נפשי מקוממת, וגם גורמת לנזקים רבים. ברוב המקרים המדע, כשלא הצליח למצוא סיבה לבעיה בריאותית, מחליט שהסיבה היא נפשית, וכן רופאים שלא מצליחים לאבחן. אצלך בסוף מצאו את הגורם לבעיה, אבל הבעיה היא שאצל רבים אחרים, למדע אין את הכלים למצוא. פה נמצא היתרון הבולט של הרפואה המשלימה, שכן בחלק מהשיטות יש את האפשרות לאבחן דברים שהרפואה לא מסוגלת, וגם לטפל בהם. הייתי רוצה להסביר משהו אחד שקשור ברפואה הסינית ובגישה של גוף-נפש: על פי הפילוסופיה הסינית, כל איבר הוא בעצם מערכת שיש בה תפקודים פיזיולוגיים ורגשיים. כלומר, הרפואה הסינית לא טוענת שמקור לבעיה הוא רגשי, אלא שיש איבר שחלש, ומכאן יכולות לנבוע בעיות רגשיות מסויימות לאותו האיבר, ובעיות גופניות מסויימות. אבל בדרך כלל לא טוענים שהבעיה נגרמת ממצוקה רגשית וזהו. זה נושא מאוד פילוסופי, והדרך שבה מטפל מציג את הדברים היא מהותית. ממה שכתבת, נראה שנפלת על מטפלים ורופאים שלא ידעו להציג את הבעיה בדרך נאותה.

כתבת נכון מאוד

אבל לדעתי יש כאן בעיה נוספת - זה לא רק שיש מטפלים ורופאים שלא יודעים להציג את הבעיה בדרך נאותה, אני כיוונתי למטפלים ורופאים שלא מחפשים את מקור הבעיה הרפואית בצורה מעמיקה אלא מעדיפים לטעון שיש כאן בעיה נפשית מה שלא רק מקומם, אלא גורם נזקים עצומים למטופל. בפורום צליאק מרבית החברים יכולים לספר על "אבחנות" כמו של אותה גברת שהתווכחה איתי ועל מסע תלאות שעברו וטיפולים אלטרנטיביים שניסו ללא הועיל עד שהתגלה הגורם לבעיות העיכול שפתרונו פשוט יחסית. הגישה שהבאת מהרפואה הסינית נשמעת מאוד הגיונית, אבל יש בעיות רפואיות נוספות שלא עונות להגדרה הזאת. דווקא מרפואה סינית אני מחזיקה.

mic26

New member
הבעיה שאת מתארת מוכרת ונכונה

והשאלה היא איפה באמת עומד הגבול בין לטפל ברגש, לבין להכניס למטופל את הרעיון שיש לו בעיה רגשית. יש שיטות טיפול ומטפלים שבאמת סבורים שהכל בראש. המושג "מעי רגיז" מאוד מקומם בעיני, כמו מושגים רבים אחרים. אגב, בקשר לרפואה הסינית, ניסיתי להבהיר מימד מסויים. כמובן שכל מקרה לגופו.

0 אור 0

New member
על נושא האבחנה המערבית כבר כתבתי

שאני ממש מסכימה אתך - הדבקת התוית מונעת טיפול בבעיה האמיתית. לגבי הרפואה ההוליסטית , בין אם סינית ובין אם מערבית בבסיסה כמו הרפלקסולוגיה בה אני עוסקת, אחד הדברים החושבים שלומדים בנושא אבחון ובנושא גישה למטופל הוא לא לקבוע עובדות וציונים. האבחון שלנו הוא לא שיפוטי והוא לא מונע מכיוונים אחרים לעלות. אני דוקא מסכימה עם מיכל שהבעיה יכולה להיות בגישת המטפל, כי נתקלתי גם במטפלים שמאבחנים בצורה של קביעות סיסמתיות למדי - לפעמים זה נעשה מתוך רצון של המטפל לסבר את האוזן למטופל, לתת לו הרגשה שהוא בידיים מקצועיות, אבל אני נמנעת ככל האפשר מלעשות זאת, כי אני חוששת שעצם ההתמקדות של המטופל ושלי באפשרות אחת תקבע את הטיפול לכיוון הזה, כאשר לא בטוח שהוא הנכון. כשאת דיברת על כך שלא העצבנות גרבה לבעיות המעיים, אלא בעיות המעיים וחוסר הבטחון גרמו לעצבנות, כמעט עניתי לך שלא מעניין ואתי המקור, אלא שעצם קיום הבעיה מחייב אותי היום לטפל בה. אבל אמירה זו לא היתה מדוייקת, כי למעשה אנו מחפשים את המקור, כדילטפל בבעיה - אבל הרבה פעמים המקור מגיע בשפה שלא מוכרת לאוזן המערבית : חסימה, חוסר איזון אנרגטי וכד'. וחשוב ביותר, כפי שאת הצבעת בדוגמא שהבאת , לשמור על הקשר בין הרפואה המערבית לרפואה ההוליסטית, כך שכל אחת תתן את המיטב שבה - בדיקות לזיהוי חידקים ספציפיים ו CT הם כלים שאנו כמטפלים הוליסטיים לא יכולים לשלוח אליהם ישירות, אך יכולים לעודד את המטופל לפנות אליהם דרך הרופא המטפל ומתוך הידע שלנו, על גורמים פיזיים אפשריים לבעיה שלו. אם תקראי תשובות נפוצות פה בפורום, בדרך כלל אנחנו ממליצים תמיד למצות את התהליך האבחנתי המערבי ולא מוותרים עליו במקביל לכלים אבחנתיים שיש לנו ובאים מתוך פילוסופיות אחרות.

mic26

New member
אני חושבת שקשה להסביר

את הרפואה המשלימה, והרבה אנשים יכולים לפספס את המטרה בהסברים לא מספקים או מטעים. מספיק קשה להיות מטפל וללמוד את המקצוע, ולנו דברים יכולים להראות מאוד ברורים. לי ברור שמי שמזיע בכפות הידיים סובל מחוסר איזון של הלב, אבל מטפל שיגיד את זה למטופל לחוץ עלול להבהיל אותו ברמה שתגרום לו לרוץ לקרדיולוג. זה גרוע רק מעט פחות מהסברים רוחניים במונחים שהמטופל לא רגיל אליהם ולא מבין.

0 אור 0

New member
היה לי פעם מישהו

שטיפלתי בו כמה פעמים במסגרות מזדמנות, והוא ביקש ממני אבחון רפלקסולוגי. היה לו מאד חשוב לקבל ממני את הדברים ברמה המילולית (שכאמור, אני מאד לא מהרפלקסולוגיות האלו שנותנות לך הרצאה שלמה על הרגל שלך - מטפלת בשקט ומנחה רק בנקודות שנראות לי נכונות לאותו אדם ורגע) אחרי האבחון, באמת היתה לי בעיה רצינית, כי חוץ מרגישות במערכת השתן, שהצעתי לו לבדוק, כל שאר ה"ממצאים" היו קשורים לחוסר איון חזק מאד בין האלמנטים - ולך תסביר לבן אדם שמאד לא מדבר בשפה הזו מה המשמעות. נתתי לו הקדמה מאד ארוכה על המשמעות של כל אלמנט ועל האיזון, ודוגמאות שיכולות להתייחס אליו, אבל הרגשתי שבאיזשהו מקום הוא נשאר לא מסופק. חברה משותפת שלנו ששמעה (בנוכחותו ורשותו) את הדברים העיקריים שאמרתי לו, אמרה לי אחרי שהוא הלך שאני קלעתי ממש בול לדברים שהיא מנסה כבר שנים לדבר אתו עליהם.

אסתר84

New member
חג שמח

אני לא יודעת אם התכוונת להסבר שאני נתתי או שאמרת באופן כללי.. אבל ההסבר שלי ברפואה משלימה מכיל בתוכו את אחד מאבני הבניין של הרפואה המשלימה - הקשר בין החומר לרוח. בלי זה לדעתי בכל אופן אין לנו שום אחיזה. הרבה מהאיבחונים אין להם אחיזה מדעית ברפואה המערבית. תגידי לרופא מערבי שמחלת הקרון היא ממקורות תת הכרתיים הוא יגיד לך שאת מדברת שטויות. כלומר מה שאני מנסה להגיד... לאור התגובות שעורר הדיון הזה.. ששוב בפעם המיליון אני נתקלת במטפלים .. שחלקם מעולים ואנשי מקצוע ממדרגה ראשונה.. אבל כשהם רוצים להסביר את עצמם הם שוכחים שכל הרפואה המשלימה מתבססת על הקשר הזה ואז ההסבר שלהם הוא לא מדוייק. כך שלהגדיר את ההסבר הזה כגרוע לא פחות... הוא לא מדוייק. אנשים שנכנסים לפה קוראים את הכותרת רפואה משלימה. כל אחד בוחר להגיב מהמקום שלו.

mic26

New member
לא התכוונתי אלייך באופן אישי

אבל אם כבר, אז להפחיד ולהרתיע אנשים לא ממש משרת את המטרה

עוז46

New member
אוף אוף אוף

מענין שאף אחד לא הזכיר את הנשימה הנכונה. וכן תרגילי נשימה על הבוקר (אפשר לגנוב מהיוגה) מקלים מאוד. וזה יכול לבוא כאוף אוף אוף. ופעילות גופנית מחויבת המציאות לפי שמך (סופגנית), ותרוצים למה לא אני המצאתי. וזמן עושים ולא מוצאים. וממליץ לא להרים ידיים,לא לוותר ולחפש את מה שמתאים בידיוק לך, שישפר את איכות החיים, ואת הבריאות.

ינוקא1

New member
מצטרף לעוז

אני רואה כטיפול ראשי תנועה ונשימה. אני אפילו אומר לפעמים למטופלים שלי שהתפקיד שלי הוא להביא אותם עד למצב שהם יוכלו לעשות תנועה בצורה נכונה בעצמם ולרפא את עצמם. כל הטיפולים בעולם - כולל דיקור שהוא טיפול נפלא ונהדר , וכולל הילינג , לא יכולים להחליף את ה"מודעות לגוף". מודעות לגוף זה בעיני הא' ב' של ריפוי נכון וטוב. מטפל , טוב ככל שיהיה , יכול לעזור לך עד גבול מסוים ולהנחות אותך בדרך. אבל ממנו ואילך את צריכה לעשות גם עבודה לבד. בקשר לתזונה - תזונה זה חשוב , אבל אני חושב שתנועה זה יותר חשוב. גם כאשר את רוכשת את המודעות לגוף שבאה בעזרת תנועה נכונה ונשימות (כפי שנרכשת בתרגולי צ'י גונג , למשל) את מתחילה מעצמך לאכול אחרת. כמו כן לתנועה יש השפעה ישירה גם על הרובד הנפשי שלנו. יש למטה קישור לאתר שלי , ויש שם דף עם הכותרת "סיפורים מעוררי השראה" - אספתי שם סיפורים אישיים של אנשים שריפאו את עצמם מהרבה דברים - קשים יותר ממה שיש לך. הרבה מהם נעזרו בטכניקות תנועה. גם לי היו בעיות עיכול קשות , ומה שהכי עזר לי בסופו של דבר זה תנועה. הרבה הרבה בהצלחה.

מממ..

האמת היא שאני עושה הרבה ספורט. אולי ההגדרה לספורט ולתנועה היא שונה. בכל מקרה תודה על הטיפ,אני אולי אחפש משהו בסגנון. איזו סוג של פעילות היא מומלצת? יוגה? צ'קונג ? טאי צ'י? יש כלכך הרבה דברים זה מבלבל...

ינוקא1

New member
היי

קודם כל תודה על המחמאה
בקשר לאיזה פעילות מומלצת - אני חושב שפעילות נכונה זו פעילות שמשלבת מודעות לגוף - בניגוד לספורט של חדר כושר (למשל) בו מאמצים את הגוף ,אך לא שמים לב איך אני מרגיש עם תנועה מסוימת ולא שמים לב לנשימה. פעולות איטיות כמו בטאי צ'י וצ'י גונג , הן הדבר שנראה לי אידאלי. עם זאת יש מורים ששמים דגש רב על הטכניקה , ואני אישית פחות בעד זה. אני בעד לעשות תנועות פשוטות , אך לעשות אותן הרבה פעמים בשילוב עם נשימה ומודעות לגוף. זה מביא תוצאות נהדרות. העיקר זה המורה. גם יוגה זה טוב , אבל גם שם כשאת בתוך קבוצה ורוצה לבצע את המתיחות , לפעמים מתפספס הקטע של להרגיש את הגוף בזמן המתיחה כי את עסוקה בהשוואות עם החבר'ה האחרים . . . אז הכל תלוי באיך את מרגישה.

amitdvir tcm

New member
אין תרופה קונבנציונלית. זה תלוי בך.

אני מבין שקשה לשמור על התזונה, וזה לא פייר שאת לא יכולה לאכול פיצה כשכל החברים שלך כן. אין ברירה. אם את לא תעזרי לעצמך, אף אחד לא יעזור לך. אני חושב שאת צריכה להחליט בין להמשיך טיפולי דיקור ותזונה (שכבר הוכח שעוזרים) לבין לחיות עם המעי הרגיז שלך. אין תרופת פלא. זה תלוי בך.

yoramg007

New member
גישת הביורגונומי שונה בגישתה מכל המוכר

לרובינו ורשמה הצלחות לו מבוטלות, במקומות שנראו חסרי סיכוי. בהרבה מקומות כתבתי את המשפט המקומם, שלא על בירכיו חונכנו והוא: "בריאותינו איננה תלויה כלל ועיקר באורח החיים אותו אנחנו מנהלים, ואפילו יהיה הבריא ביותר אלא, מהשפעת גורם חיצוני שאין לנו כל שליטה עליו" נכון לא נעים להודות במצב זה ולכן רובינו מתעלמים ממנו או מדחיקים אותו, אולם ברגע שנבין זאת, נוכל להתגבר ולטפל בגורם חיצוני זה המוגדר בביורגונומי כ"משלים האנרגטי" שלנו שבמצוקתו מושך מאיתנו אנרגיה וגורם ישיר למרבית בעיות הבריאות והוא הסיבה העיקרית לרוב המחלות הכרוניות וגם לתופעת המעי הרגיז. לצערי, רק בריפוי בגישת הביורגונומי ישנה התייחסות ל"משלים האנרגטי" או בלשון עממית לזיווג משמים שלנו ומכאן הצלחתו. ______________________________________ יורם גני - מטפל ומנחה סדנאות ביורגונומי 054-4449636 האתר שלי: http://www.biorgonomy.com

למעלה