אוף אוף אוףףףף...

אסתר84

New member
כן

... אין צורך להדליק מדורות. רפואה משלימה כשמה כן היא משלימה. לרפואה המשלימה יש יכולת לעזור לאדם טרם מתהווה בעיה לכן זאת רפואה מונעת.. ואחרי שזה מתפרץ לא עלינו לעזור כמה שניתן ולכן זאת גם רפואה משלימה. "השם של הילד" קיבה עצבנית או הליקובקטר פילורוס הוא לא הבעיה והוא גם לא הפתרון.. אלא מה עושים עם זה?!. כאן שכל אחד יפעל לפי מצפונו והבנתו.. ובעיקר מה שהבטן שלו אומרת. אני בחרתי לראות את הקשר בין הנפש לגוף. לא כופה עלייך או על אף אחד. במסגרת המצומצת של הפורום ניתנות תשובות שלא יכולות להחליף טיפול ובטח ובטח ובטח בחזקת מיליון לא להחליף טיפול ואיבחון קונבנציונלי!. מה שמסקרן אותי מה בדיוק ציפית למצא בפורום רפואה משלימה?! המהות של הרפואה המשלימה זה הקשר בין גוף לנפש. הקשר בין מה שאנו מכניסים לגוף ברמת המזון הפיזי והמזון הרוחני לבין איך שאנו מרגישים.. חווים ולא עלינו חולים. אני לא אכנס לפורום גסטרו ואצפה מהפרופסור שיבין מה המשמעות של פלישת אש למים.... אסתר

מה ציפיתי?

לא ציפיתי לכלום, ראית אותי שואלת שאלות פה או מבקשת עצות? הגעתי לפה לחפש משהו ספציפי ומצאתי את עצמי מייעצת בעצמי. אולי היה עדיף שהייתי מייעצת לה במסר.

אסתר84

New member
לא ראיתי אותך

אבל בהחלט שמעתי.. ומאחר שנשאבת אז גם שאבת. תגובה. יאללה בי

איילושה

New member
אני לא מסכימה איתך...

מעניין שאת נמצאת בפורום של רפואה משלימה וטוענת שהחיבור בין גוף לנפש הוא בולשיט. " נפש בריאה בגוף בריא " הוא לא סתם מטבע לשון. אני שמחה שהמצב שלך השתפר אבל אם לא שינית את התנהלותך הנפשית המחלה תתפרץ במקום אחר בצורה אחרת ולעיתים חריפה יותר. מחלה היא גורם שבא לעורר אדם לשים לב לבעיותיו. לא סתם אנשים חולים במה שהם חולים. גם למחלות יש סימבוליקה המאפשרת לנו המטפלים האלטרנטיביים לשים לב למה שהגוף אומר לנו ולא רק מה שהחולה אומר. אנחנו מטפלים בשורש הבעיה. הרפואה המערבית מטפלת בסימפטום.... רפואה שלמה.

אל תכניסי לי מילים לפה

או למקלדת במקרה הזה. לא טענתי שהחיבור בין גוף לנפש הוא בולשיט, טענתי שלהגיד שאדם סובל מבעיות עיכול בגלל שהוא עצבני זה בולשיט, בעיקר כשזה נאמר במקרים רבים שהעצבנות (במידה וקיימת, גם זה לא תמיד קורה) היא תוצאה של בעיות העיכול ולא להפך. אני גם לא יודעת על סמך מה החלטת שיש או הייתה לי בעיה נפשית, אנשי מקצוע שבדקו אותי + בדיקות מעבדה הוכיחו שהבעיות שלי רפואיות (צליאק + HP הן מחלות רפואיות ולהגיד שהן קשורות למצב נפשי זה באמת בולשיט). אם לדעתך הגורם לצליאק הוא בעיה נפשית ואי הימנעות מגלוטן אינו תרופה מספקת, את מביאה גישה שסותרת את כל המידע הרפואי הידוע כיום על צליאק. אני בריאה, ברוך השם, תזונה נטולת גלוטן + טיפול אנטיביוטי שקיבלתי לחיידק ממנו סבלתי הובילו לכך.

אסתר84

New member
שלום

את נמצאת בפורום רפואה משלימה... הדיעה שלך אינה מבוססת על הידע שלנו כמטפלים ברפואה משלימה... שכל דבר קשור לכל דבר. לפי השקפת עולם זאת וגם בהשקפות אלה יש דעות חלוקות. המידע הרפואי הינו מידע ששואב את מקורותיו מהמדע בלבד. המידע עליו אנו מבססים את ידיעותינו לא תמיד מתיישב עם המדע המקובל והממסדי. לכן כל הדיון שלך איתי ועם מי שמסכים עם דיעה זאת אינו דיון במישור שווה. יום טוב אסתר

אסתר84

New member
אגב

מהי ההגדרה של בעיות נפשיות בענייך? האם כעס, זעם, תיסכול, כאב, הדחקה ועוד נחשבים כבעיה נפשית או רגשית או סתם רגש העומד ותלוי בפני עצמו? את לוקחת מילה ורואה בה מה שאת בוחרת לראות..

אם יש לך מטופל שעונה להגדרות האלו

אזי הוא נדרש לטיפול מסוים, בין אם אותו אדם סובל מבעיות עיכול ובין אם לאו. מה הקשר בין הדברים הללו שכתבת לדברים שאני כתבתי - אין לי מושג, והאמת שאין שום צורך שתסבירי. שיהיה לך בהצלחה.

יפה מאוד, רק מה הקשר למה שכתבתי?

ולמה את מגיבה לתגובה שלי למישהי אחרת ומכניסה את זה למסגרת "הדיון שלי איתך"? אני את הדיון איתך סיימתי, הייתי ממליצה לך להתייחס למילים הנבונות שכתבה לך מנהלת הפורום לפני שאת מגיבה בצורה כזאת.

0 אור 0

New member
בעיות נפשיות ורגשיות

מהניסוח שלך נשמע שגם את עברת את החויה ה"נעימה" של רופאים שלא מצליחים לאבחן מחלה פיזית שגורמת סבל רב, ושולחים את הפצינט המטריד לפסיכיאטר כדי לעשות עצמם חיים קלים. גם אני עברתי את זה ואני מבינה את הרגישות והכעס, אבל כשאת מדברת עם מישהו מתחום הרפואה משלימה שמעלה את ההיבטים הרגשיים והנפשיים של מחלה, הכוונה היא לא במובן של "בואו נשים עליו תוית של משוגע ואז לא צריך לטפל בו" , אלא במובן שהגוף והנפש קשורים זה לזה ולכן אנו מטפלים בשניהם - בכל השיטות שמוצעות פה, מתייחסים לכל הצדדים של האדם השלם, בין אם זה רפלקסולוגיה, הומאופתיה, רפואה סינית או כל שיטה אחרת

אני לא חושבת שאפשר להכליל

כי מהניסיון שלי ושל רבים ממכרי וחברי, מה שתיארת נעשה, אמנם לא בקיצוניות כזאת אבל כן, הטענה שמדובר בבעיה נפשית מנומקת בנימוקים העלובים האלו, מאוד מאוד מכעיסה במיוחד שזה מעכב את הריפוי. אני יכולה לספר לך גם שלרוב לא שולחים לפסיכיאטר, לרוב פשוט אומרים שאין מה לעשות ושלום. אם את מתעקשת, אז לי למשל רופאה משפחה התעקשה לרשום בעצמה תרופה פסיכיאטרית (שלא הסכמתי לקחת) - יחד עם ההפניה לבדיקה לחיידק שלבסוף התברר כגורם לכל הצרות. עם רופא אחר נאלצתי ללכת באופן פרטי לפסיכיאטר שהביא לו אישור שאני שפויה כדי שיתן לי הפניה לבדיקות גסטרו הכרחיות כי אפילו משככי כאבים הוא לא חשב לתת לי בטענה שהבעיה נפשית (אחרי האבחנה האמיתית הוא היה ממש מתוסכל מהטעות שעשה, אבל אמר שהוא בכל זאת חושב שיש לי בעיית אישיות כי "אני לא נחמדה". מעניין שלפני שחליתי אותו רופא חשב שאני מאוד נחמדה, ברמה של לפלרטט איתי, ומעניין שהוא ציפה שבמצב של צום מתמשך כשהוא מגלה אטימות, אני אנטוף נופת צופים). אחרים הפנו אותי לביופידבק, אני חייבת לומר שזו שיטה הזויה ביותר שלא ברור לי למה מיועדת (כשביקשתי להפסיק אותה בתואנה שאין לי מושג למה אני צריכה את זה, הוסבר לי שזה מסייע רבות בהורדת לחץ דם. חבל שלא ביררו לפני כן, אני דווקא סובלת מלחץ דם נמוך). בכל מקרה, אין ספק שלבעיות עיכול "אמיתיות" היא לא תעזור. לא תצליחו לשכנע אותי, מעי רגיז בראייתי זו פיקציה, וחבל מאוד שרופאים רבים וגם מטפלים אלטרנטיביים מגלים חוסר אחריות מובהק ומאבחנים אנשים כלוקים בדבר הזה. מי שצריך טיפול של הנפש - שיקבל את הטיפול שצריך, אם הוא סובל מבעיות עיכול בנוסף, הטיפול צריך להיות שונה.

0 אור 0

New member
אני בהחלט מסכימה אתך לגבי גישת הרפואה

הקונבנציונלית והבעייתיות שבה - נתקלתי בזה גם על בשרי , כאשר עברתי שנים של הזנחה כשרופא משפחה כשל לאבחן תת פעילות בלוטת התריס (וכשלמדתי נטורופתיה הבנתי כמה הסימפטומים שלי היו קלאסיים - כל נטורופת שהייתי מגיעה אליו היה מזהה בדקה ומצליח למנוע את ההחמרה שעברתי בהמשך). נתקלתי בזה גם במקרה חמור יותר של מישהי ששנים הרופאים לא התייחסו לכאבי הבטן שלה, עד שכאשר סוף סוף אבחנו שזה סרטן כבר היה מאוחר מדי לטפל. אני חושבת שאולי לא הבנת מהמסרים הקצרצרים בשרשור הזה עד כמה כל הגישה של הרפואה המשלימה שונה. מטפל ברפואה משלימה, בדרך כלל למרות ההכשרה הקצרה למדי שיש לנו ברפואה מערבית (לא מנסים להתחרות ברופא) כן מצליח להצביע על אפשרויות כשרופא המשפחה מפספס, ובעיקר מטפל בנושא מכל ההיבטים שלו, כשהמטרה היא לא לשים אבחנה וללכת הביתה, אלא יחד עם האדם לעבוד על פתרונות עד להגעה לבריאות. למשל: אם התייחסת לרגישות לגלוטן, אז אחד הדברים הראשונים שכל נטורופת לומד זה שיש כל מיני רמות של רגישות, וברמות נמוכות הבדיקות לצליאק לא מזהות את הרגישות - לכן האדם שלא מקבל הנחיה להמנע מדגנים משיך לסבול. הדרך שלנו מעבר להפניה לאבחונים נוספים אצל הרופא המפל היא לפתוח בדיאטת אלימינציה שמבודדת את הגורמים המפריעים לאותו אדם בצורה מדויקת. והנושא של טיפול בנפש הוהא במקביל והוא לא דרך תרופות , אלא למשל ברפלקסולוגיה בה אני עובדת על פתיחת חסימות וערוצים אנרגטיים, על הרגעה ואיזון, על חיזוק מרכת החיסון ומערכת העיכול, עבודה על מערכות ספציפיות וכד'

hal767

New member
מסכים איתך

אינני יכול לקבוע דבר לגבי המקרה כי אינני מכיר מקרוב את האדם ואת בעייתו. לכן השבתי בכלליות והעלתי אפשרויות. מעבר לזאת טענתך הגיונית.

0 אור 0

New member
יקירה

למה את צריכה לשאול אותנו כשיש ך את היועץ הטוב ביותר - הגוף שלך. יש לך גוף חכם מאד, הוא יודע מה טוב לו ומה מזיק לו, והוא צועק לשמים. אם היית אומרת לי , שהנטורופת אסר עליך לאסור חלב, אבל אחרי שהגוף התאזן, תוספת החלב כבר לא מפריעה ולא גורמת לבעיות, הייתי אומרת לך - לכי על זה, שחררי קצת מההחמרות של הנטורופת, לטובת דברים שאת אוהבת ולא מזיקים. אבל הנה מסתבר שהנטורופת צדק - כשהקפדת על התפריט שנתן ןלך, המצב השתפר , ועוד יכול להמשיך להשתפר כי משהו שאנחנו סוחבים כל החיים, לוקח לו זמן להחלים. אז עכשיו את צריכה להחליט מה יותר חשוב לך: הפיצה או להיות בריאה, וודקה יחד עם כאבי ראש וגרון כל החודש או חליטת מנטה מרעננת ולהרגיש אנרגטית? אם תחליטי שאת באמת רוצה להיות בריאה , אנרגטית ועם שמחת חיים, אז אפשר לפתור את הבעיה של איכות החיים. מזון בריא לא חייב להיות משמים, אלא יכול להיות טעים ומגוון, גם כמות האיסורים יכוולה להשתנות אחרי שמצליחים להגיע לאיזון של מערכות. האמת היא שהרבה פעמים מגלים שאבדנו את הטעם למאכלים מסויימים (אני כבר לא מסוגלת להבין איך הכנסתי פה מקדונלד עם קולה ואורז לבן דוחה אותי) , אבל אם יש דברים שבשבילך הם טעם החיים והם לא גורמים לנסיגה מיידית בבריאות, אז אפשר מדי פעם לפרגן לעצמך (אצלי זה צ'יפס ועל גלידה אני בכלל הכרזתי שמבחינתי זה מותר) רק צריך למצוא את האיזון שזוכר שלותר זה מדי פעם, ולא להסחף ולחזור לתזונה הלא בריאה , שרק מזיקה לך.

אורחת

ומרשה לעצמי להגיב ולחוות את דעתי שמבוססת על ניסיוני וניסיון של רבים ממכרי: אני לא מאמינה באבחנה "מעי רגיז", לדעתי זו פיקציה ורופאים רבים ממהרים לתת את האבחנה הזאת לפני ששללו אפשרויות אחרות שניתנות לטיפול. אני ממליצה לך לפנות לרופא גסטרו מומלץ, רצוי באופן פרטי (קופ"ח מעניקות החזר לרשימה ארוכה של רופאים) ולנסות לאתר את הבעיה האמיתית. לי במשך שנים אמרו שאני סובלת ממעי רגיז ורשמו לי דיאטות שאני מכנה "דיאטת צום". כמה רופאים כולל בכיר אחד שבקושי העיף מבט ולא בדק כלום התעקש שזה זה ואין מה לעשות. רופא רציני יותר אבחן צליאק והליקובקטר פילורי. לחברה שלי נאמר כנ"ל, כמה שנים לאחר מכן אובחן קרוהן + אלרגיה למרכיב בסיסי במזון מעובד. לאדם קרוב אחר במשך מעל עשור זה מה שנאמר, עד שהתברר שמדובר בסרטן. אני לא רוצה להפחיד אותך, אבל אין שום סיבה שתחיי בסבל שכזה, אל תיכנעי לאבחנה "מעי רגיז", זה לא בהכרח מה שיש לך וגם אם כן, לבחור בין לצום או לסבול זה לא הפיתרון למרות מה שחלק מהרופאים אומרים.

0 אור 0

New member
צודקת אבל

הטיפול הנטורופתי הולך יד ביד עם האבחנה המערבית, ומעשיר אותה בנדבכים נוספים. לדוגמא, הנושא של רגישות למזון - בין אם צליאק שניתן לאבחון או רמה לא מאובחנת, דלקות ממשפחת הקרוהן וכד' - יעלה באבחון הנטורופתי, וישתלב כחלק מהמלצות התזונה. בדרך כלל טיפול נטורופתי אצל אדם שמערכת העיכול שלו במצב מאד קשה באמת מתחיל בשלב די מפחיד ולא קל של "צום" (לא בדיוק צום ממש, אבל שינוי די דרסטי של הרגלי אכילה שיכול להיות די קשה לאדם), אבל אחרי שהמערכות מתייצבות, יש תהליך משותף עם המטופל, שבו בונים יחד אתו אורח חיים ותזונה שהוא יכול לעמוד בהם מחד, אבל לא יביאו להדרדרות חוזרת מאידך. זו המשמעות של היעזרות במטפל הוליסטי. בנוסף, נטורופתים רב תחומיים שאינם מתמקדים בתזונה בלבד, ידעו להמליץ מעבר לתוספים, גם על צמחי מרפא, שמנים ו/או לשלב טיפולים משלימים כגון רפלקסולוגיה לחיזוק ואיזון . ודבר נוסף שקורה לעיתים קרובות , הוא שאנחנו כמטפלים שנמצאים בקשר ישיר ומעקב עם המטופל , ממליצים לו על בדיקות נוספות ברפואה הקונבנציונלית, כאשר רופא המשפחה מזדרז להדביק תוית של "מתפנק". אני לא יודעת איך העניין הזה עובד בקופות החולים, אבל כך זה עובד בטיפול פרטי (כולל הרבה מאד יעוץ טלפוני ואימיילים בין הפגישות הרשמיות - למשל כשתוצאות הבדיקות מגיעות, שולחים לי אותן באימייל ומדברים על המשמעות, או כשקשה עם התפריט אז מבקשים לשנות או להמליץ על מתכונים וכד')

תודה לך,את צודקת לגמרי..

אני בעצמי גם חשבתי ללכת לגסטרו .הקטע הוא שהייתי אצל רופא לפני שנתיים ועשו לי את כל הבדיקות האפ]שרוית והכל היה שלילי ומה שנשאר היה "המעי הרגיז" ככה שלא בטוחה שבאמת לרפואה המערבית יש פתרון לזה. תקני אותי אם אני טועה?

את בטוחה שעשו את כל הבדיקות האפשריות?

גם אני חשבתי ככה, עד שהתברר שלגבי אחת הבדיקות לא הנחו אותי איך "להתכונן" ובדיקה אחרת, מאוד מאוד פשוטה (לגילוי חיידק HP שהוא מאוד נפוץ) בכלל לא עשו. כשגילו לי אותו נאמר לי שככל הנראה סחבתי אותו במשך כמה שנים. בנוסף, יכול להיות שדברים השתנו בשנתיים האלו, שווה לך לדעתי לפנות לגסטרו ולבדוק את כל מה שצריך.

למעלה