אוף אוף אוףףףף...

אוף אוף אוףףףף...

שוב פעם אני חולה ,כן . יש לי מעי רגיז. זה משביז לי את החיים ל-ג-מ-ר-י (עכשיו יש לי גם כאבי ראש וגרון) בזמנו אני כתבתי פה שאני מעוניינת לפנות לטיפול ברפואה המשלימה,הציעו לי פה דברים שונים ומגוונים בסוף הלכתי ל10 פגישות של דיקור וגם שינוי תזונה אצל נתורפת. מה אני אגיד לכם,בהתחלה זה די עבד (כאבי הבטן והגזים הופחתו בכ 70 אחוז בערך) אבל עכשיו,אחרי שהדיקור נגמר ואחרי שכבר אין כלכך כוח לאכול בדיוק מה שהנטורפת אומר לך לאכול (זה ממש קשה לאסור עליך תמיד כל הזמן דברים מבחינת אוכל ולא לאכול חלב ובלי שטויות,) בהתחלה הצלחתי להקפיד על זה אבל עכשיו אני כבר לא יכולה 100 אחוז . וגם לא 90 אחוז. וגם לא 80 אחוז. אז הבטן שוב פעם מתבלגנת.... וזה כלכך כלכך מעיק. אין לכם מושג. אני בקושי מצליחה לתפקד עם כאבי בטן כאלה. ואני חיה עם זה כלכך הרבה שנים לעזאזל! לא יודעת איך אני מצליחה לחיות ככה. זה בכלל לא איכות חיים,לסבול כל הזמן מכאבי בטן. אני יודעת בודאות שאני לא יכולה להקפיד מאה אחוז על הדברים שהנטורפת אומר לי לעשות ואני גם לא רוצה. כן אני שותה אלכוהול ואני אוכלת פיצה לפעמים (ממש לא הרבה) ואני לא מתכוונת לוותר על זה. אני גם לא מסוגלת למען האמת. זה לא פתרון לטווח ארוך.... חשבתי על טיפול של הילינג וכו', נכון אין טיפול כזה בקופות החולים ? בכל מקרה... סתם רציתי קצת לפרוק פה, חשבתי אולי פשוט לקחת כדור מהרפואה הקונבציונלית שייסדר אותי. יש כאלה בכלל? :\ אני אשמח לכל הצעה, אני סובלת כל-כך

מעי רגיז

שבת שלום, בהחלט יכול להבין את התסכול. אישית, מניסיון, הפתרון המלא לא טמון בתזונה - לרוב היא לא זאת שגרמה את הבעיה והיא גם לא זאת שתפתור את הבעיה. תזונה נכונה וטובה בהחלט יכולה להנמיך את האש בקיבה אך לא תביא את הבריאות המיוחלת. יש פתרונות שיביאו את הריפוי ולא רק יקלו על הסימפטומים. ראיתי עשרות ומאות גברים ונשים עם בעיות במערכת העיכול בכלל ו"מעי רגיז" בפרט, שעשו הומאופתיה נכונה וטובה, והגיעו לריפוי מלא. גם במעקבים לאחר שנתיים, חמש ושבע שנים, אין כל זכר לבעיה, גם בימים שהם שתו אלכוהול או אכלו דברים לא הכי בריאים. רפואה שלמה,

אסתר84

New member
שבת שלום

אני לא יודעת מאיפה שאבת את המידע הזה כי התזונה היא לא זאת שגרמה... הוכח מעל לכל ספק שמה שגורם לכל הבעיות במערכת העיכול כולל סרטן המעי, קרון ובטח ובטח מעי רגיז..קשור קשר ישיר והדוק לתזונה בעייתית.כמובן גם לנפש. תזונה נכונה אכן תנמיך את האש.. ואכן הרבה מהבעיות האלה הם "אש בקיבה". יותר מכך זה מאוד מאוד לא אחראי אפילו אם אתה הומאופת מדופלם להמליץ המלצות מעין אלו בפרט שכותבת פה בחורה שרק מחפשת "ניחומים" מהסוג הזה. אסתר

אסתר84

New member
היי

החלטתי לענות .. רק לאחר ששלומי ההומאופת ענה לך תשובה מאוד לא מקצועית. קראתי לפני שהוא כתב את מה שכתבת והחלטתי באותה נקודה לא לענות .. , הסיבה לכך שכדי שתצלחי להירפא את צריכה להירתם לזה לא הרגשתי שאת בשלה לעשות "ויתורים" למען עצמך ולכן ציינתי ניחומים. את יכולה ללכת לטיפול הומאופתי שיינתן לך רמדי.. (כתרופת קסם בלי שינוי תזונתי) אבל תזכרי טוב טוב את מה שנכתב לך כאן ... את תחזרי לאותה נקודת התחלה (במקרה הטוב) שהיא - את .. ורק את... התשובה לבעייתך. ההחלטה לשים סוף לסבל שלך נתונה בידייך. כמו שאור אמרה לך .. פיצה (אפילו משולש קטן) כמה דקות של עונג מול כמה ימים של סבל. בכל אופן בהצלחה אסתר

0 אור 0

New member
אסתר שלום

הפורום הזה מהוה במה מקצועית לכל שיטות הרפואה המשלימה, אני חושבת שהשילוב הזה של הידע והפילוסופיות השונות ולעתים קרובות סותרות, שעומדות בבסיס כל שיטה, יכול להיות מפרה ומועיל לכל אחד מאתנו - כאדם וכמטפל. יש אנשים שהקשר בין כף הרגל לאיבר בגוף נראה להם תמוה, יש מי שטוען שמרידיאנים או צ'אקרות זה פיקציה, ויש מי שאינו מבין איך תמצית שכל בדיקה מדעית רואה בה רק מים, יכולה לפעול אנרגטית על הגוף, בשורה התחתונה, אנחנו כמטפלים שותפים לפורום מעוניינים לכבד זה את שיטתו של זה וללמוד זה מזה. את יכולה לפנות למטופלת ולהמליץ לה כי לפי נסיונך השיטה של טיפול תזונתי מתאימה לה יותר, אך אנא אל תפסלי שיטות אחרות על הסף. בכל מקרה, גם אם יש השגות לגבי כתיבה של מישהו בפורום, ואת מעריכה שיש בעיה מעבר להבדלים בפילוסופית הטיפול, אזי אני מבקשת לנהל את הדיון בצורה מכובדת ומכבדת, הן כלפי עמיתיך המטפלים והן כלפי המטופלת ששאלה. (מכתב רשמי מההנהלה)

אסתר84

New member
היי

התגובה שלי לא היתה על ההומאופתיה אותה אני מעריכה וחושבת שהיא שיטה מדהימה. לא באתי כאן לכוון לאיזה טיפול כלשהו.. אלה רק להאיר שבמקרה של מעי רגיז בלי תזונה כל שיטה מדימה ככל שתיהיה נועדה לכישלון . אותה בחורה ששאלה שאלה קבלה תשובה שכנראה לא היתה לרוחה כי היא לא "סיפקה" את הסחורה קרי - פטנט קסם כפי ששלומי שלף. דברתי מניסיוני .. ואם משהו נפגע לקח את דבריי כפגיעה או כזלזול אזי אני מתנצלת לא היתה כוונה כזאת. שבוע טוב אסתר

מה את גנובה?

אני לא מחפשת פתרונות קסם אז בבקשה אל תכניסי לי מילים לפה. בסך הכל אני באה לפה כדי לקבל עצות וטיפים ויש לי את הזכות המלאה לעשות זאת. ואולי אין לך כוונה לזלזל אבל ככה זה נשמע,נראה לי שאת לא ממש מודעת לעצמך ולמילים שאת אומרת.

אסתר84

New member
../images/Emo140.gif

מקסימום טעיתי בפרשנות.. לא מוציאים להורג בימינו על זה... תשאירי לי את סוגיית המודעות לעצמי לעצמי , אם אפנה בשאלה כזאת לפורום תיהיה לך הזדמנות להאיר את עיניי. את לא חייבת לשמוע.. או לקרא או לחשוב כמוני.... ככה זה שפונים לפורום מקבלים תגובות שמתאימות ומסתכנים בכאלה שלא. הגנובה אסתר

מעי רגיז והומאופתיה

שבת שלום, בכדי להשיב איך הומאופתיה יכולה לסייע, אני צריך כמה שעות או שבועות להסביר. התוצאה היא זאת שקובעת. אתן לך דוגמא מסיפור אמיתי, בחור בן 28, סובל ממעי רגיז כ- 10 שנים. שלשולים, כאבי בטן, חרדות רבות, עייפות מתמשכת, צואה דמית ועוד... במהלך השנים עבר בדיקות רבות, חלקן פולשניות וחלקן מאד לא נעימות, טופל בתזונה מאד מתאימה (ונוקשה), שהתמיד בה ארבע שנים. טופל תרופתית, וטיפולים אלטרנטיבים שונים, ולאחר 10 שנים יש הקלה, אך אחת לחודש, אחת לכמה שבועות הסימטומים מראים את מלוא עוצמתם. הבחור החל בטיפול הומאופתי - המאפיינים המרכזיים שלו היו - יותר מידי אלכוהול, סמים קלים מגיל צעיר, והתקפי חרדה אחת לשבוע שהיו גורמים לו לנסוע באמצע הלילה למיון עם חשש להתקף לב. האבחנה תמיד הייתה אותו הדבר - IBS - תסמונת המעי הרגיז. הבחור החל בטיפול הומאופתי, קיבל רמדי (תרופה הומאופתית) אחת שמתאימה לו, הבקשה היחידה ממני הייתה, למעט בקידוש של שבת, חגים ומועדים, לא לגעת באלכוהול! המעניין הוא ששלושה שבועות לאחר שהתחיל עם ההומאופתיה, הוא דיווח שאין לו חשק לעשן או להריח סמים. לאחר 3 חודשים, רק רמדי, ללא שינוי מהותי בתזונה, התקף חרדה רק פעם אחת, ואין כל רגישות בבטן. היום, לאחר 6 שנים, ללא חשק לגעת בסמים, ללא בעיות מעיים בכלל, ללא התקף חרדה אחד בשש שנים - בריאות מלאה! וגם אם הוא שותה היום אלכוהול במסיבה אין שום תגובה של מערכת העיכול. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר, רפואה שלמה.

hal767

New member
בלי לסלק את גורמי הבעיה אי אפשר לפתור אותה

מאחר ותזונה גרועה היא מהגורמים העיקריים לבעיה יש לתת את הדעת על שינוי משמעותי בתחום. תזונה גרועה משבשת את פעולת מערכת העיכול וגורמת לנזקים בה. אחת התוצאות היא מה שאת מכנה "מעי רגיז" שזה למעשה מעי ומערכת עיכול משובשים. פיצה, אלכוהול ושאר מזונות פסולת הם מהגורמים לכך. כך גם תוכנית תזונתית לא מתאימה. טיפול סימפטומטי מכל סוג יכול להקל ריגעית על ההרגשה ולא מעבר לכך. לצערי, אין פתרונות קסם או קיצורי דרך. אני ממליץ להתייחס לנושא ברצינות כי בטווח ארוך יותר המצב עלול להחמיר. הילינג זה בסדר אבל לא במקום טיפול שורש, אלא בנוסף לו. באופן מעשי יש לסלק בהדרגה מזונות גרועים, להוסיף בהדרגה את המתאימים יותר, להקפיד על צירופי מזון נכונים ועל כללי אכילה מתאימים.

אתה לא מחדש לי כלום...

מצטערת אבל את כל הדברים האלה אני עושה כבר. התזונה שלי הוא מאוד בריאה לפעמים יש ל מעידות של פיצה ואלכוהול וכו' אבל בכלליות ניתן לומר שהתזונה שלי היא מאוד בריאה ב90 % מהזמן . כמו שכבר אמרו פה אולי זה חלק מהפתרון אבל בטח שלא הפתרון השלם.

hal767

New member
אם הבעיה נמשכת כנראה שהתזונה ה"בריאה" שלך

אינה מתאימה למצבך. ממליץ לעבוד עם מטפל שמומחה בתזונה שידע ללוות אותך לאורך זמן ולהתאים לך את הנכון. בנוסף יש לתת את הדעת על דברים נוספים כמו מצב נפשי וריגשי למשל.

או זה, או שהיא לא סובלת מ"מעי רגיז"

זה תרחיש נפוץ מאוד, אבל מאוד, ש"מאבחנים" בפיקציה הזאת אנשים שיש להם בעיות רפואיות אחרות, וכך אותם אנשים מסכנים נאלצים לבחור בין להימנע מאכילה לבין לסבול מהתופעות בזמן שזה פתיר. דבר מעצבן נוסף זה שישר מעלים את הטענה שצריך לבדוק בעיות נפשיות ורגשיות. אדם שרוב/כל דבר שמכניס לפה יוצר אצלו כאבים והפרעות עיכול, יהיה עצבני כי זו תוצאה של התחושה, בעיות העיכול לא נוצרות כי האדם עצבני, האדם נהיה עצבני בגלל בעיות העיכול! וזה מה שרבים לא מבינים וחבל, כי זה פוגע באבחון של רבים וטובים.

אסתר84

New member
שבוע טוב

איך תסבירי שיש אנשים שהקיבה שלהם עצבנית והם אוכלים דברים שאדם אחר אוכל ולא משפיעים עליו?!. הקיבה בכלל ובפרט המעי הגס (שבו יש למעשה נקודות של כל הגוף למעשה) ובכלל כל איברי הבטן משקפים את יסוד המים של האדם... הרגש שלו. כאשר אדם כעסן מטבעו, לא מפרק את רגשותיו הם נאגרים בגוף בעיקר באזור זה (קיבה, מעי גס, כבד וכד'... שכל אלה אברים של מערכת העיכול). למשל מחלת הקרון... הינה מחלה תת הכרתית... (פרט לכך שהיא מושפעת באופן ישיר מתזונה הוכח מדעית כי במדינות בהם המזון התעשייתי הוא המזון המוביל המחלה בשכיחות מאוד גבוה).. איך מגשרים בין מזון לקוי לרגשות קשים או מודחקים.. זה כבר לטיפול לא לפורום. המסקנה שילוב של טיפול גוף נפש זה הדבר הכי נכון... גם אם הוא אורך יותר זמן... וגם אם דורש מאיתנו לטול אחריות על מחשבותינו ומעשינו. רק טוב
אסתר

נעים מאוד, אני הייתי אחת כזאת

כל דבר שאכלתי גרם לי לתופעות איומות, בזמן שאחרים שאכלו את אותם המאכלים לא קרה להם כלום. אם היית טורחת לקרוא את מה שכתבתי, היית מבינה שאצלי זה נגרם מסיבה אחרת לגמרי שאינה "מעי רגיז"/"קיבה עצבנית", ואני ממש לא היחידה. מה שמפריע לי זה שאנשים שמחשיבים את עצמם לאנשי מקצוע, נותנים את "האבחנה" הזאת בצורה דומה מאוד לטענות שאת הבאת, בזמן שבהרבה מאוד מקרים הסיבה היא ממש לא עצבנות או בעיה נפשית של אותו אדם אלא פשוט בעיה רפואית, שברוב המקרים ניתנת לטיפול. אז אני הייתי אחת כזאת, שמעתי את הבולשיט הנ"ל יותר מפעם אחת, קיבלתי כל מיני עצות בשביל "להירגע" וכדומה, אבל זה לא היה נדרש - מה שהיה נדרש היה טיפול משולש להכחדת HP + תזונה נטולת גלוטן. נכון שחברים שלי אוכלים לחם זה לא עושה להם שום דבר רע בזמן שלי כן, אבל זה לא כי הקיבה שלי עצבנית או כי אני עצבנית, זה כי אני סובלת מבעיה ר-פ-ו-א-י-ת. ולא, לא הצליאק ואל החיידק התפתחו אצלי בגלל בעיות עצבנות ושוב - בדרך כלל זה הפוך, מי שלא אוכל או מי שכואב לו בעקבות האכילה, נהיה עצבני. קל מאוד למי שלא עבר את זה לדבר.

אסתר84

New member
היי

דווקא קראתי את מה שכתבת... אבל התייחסתי למידע "היבש" אותו קיבלתי וניזונתי ממה שהבחורה ציינה - קרי כפי שהיא אובחנה המעי רגיז. יש בלי סוף והרשימה ארוכה בעיות בקיבה.. ההתיחסות שלי היא מתחום הרפואה המשלימה.... למעשה את יכולה למצא כמעט בכל תחום של המחלות והבעיות הקשר רגשי/נפשי. אנחנו בני אדם וכל רגש שנכנס או יוצא משאיר חותם בגוף. מחשבות זה גם סוג של מזון לפי השקפת עולם זאת. בשילוב עם מזון פיזי לא מתאים... לא צריך להכביר במילים התוצאות מוכרות ידועות. אני לא טוענת טענות רפואיות משום שאינני רופאה. מנקודת המבט שלי כעוסקת בתחום הרפואה המשלימה וכעוסקת בתחום הנפש של האדם כל המחלות וכל התחלואות וכל הסימנים המקדימים של אלה נובעים מחוסר תיאום בין מה שאנו רוצים לבין מה שיש בפועל.. הכוונה חוסר סיפוק, כעסים מודחקים או גלויים, עצבות ועוד ועוד. כמובן שיש שיגדירו את זה כבולשיט ממש כפי שאת חושבת.. זכותך. עצות להירגע לא תשמעי ממני אני לא עובדת בשיטת מודעות. אני מאמינה ויודעת מנסיוני האישי והמקצועי שהדברים לא יושבים בתחום המודע. הדיון פה אודות הקיבה העצבנית גלש קצת לפסים "אלימים" ולא וכעוסים לכן אסיים בלהגיד שאינך יודעת מה עברתי או מה הוביל אותי להתיחס כפי שאני מתייחסת בנושא המעי הרגיז הרגזן או המעי "שהותקף על לא עוול בכפו". שוב הדיון לא היה אודות המעי שלך או כל בעיה שנוצרה אצלך. הדיון התחיל והסתיים אודות נושא המעי רגיז. נחמד שבחרת לתת את הזווית שלך... כל טוב רפואה שלמה אסתר

אני רק אחת מני רבים

אני חברה פעילה בפורום בו מרבית החברים מספרים סיפורים דומים, ושמעתי סיפורים מפחידים נוספים מאנשים אחרים שאובחנו באבחנה הלא נכונה ולא עניינית הזאת. אין שום טעם שנתנצח, אני עדיין ממליצה לכל אדם באשר הוא לפנות לרופא קונבנציונאלי רציני באם הוא סובל מבעיות עיכול, ולא להסכים לקבל את האבחנה "מעי רגיז"/"קיבה עצבנית" בוודאי לא לפני שנשללו כל האפשרויות האחרות.

למעלה