אוףףףף כבר מפחדת.....

000שירה000

New member
עכשיו ראיתי שעל חלק משאלותי כבר

ענית בשרשור היכרות
640...תקשורת ומדעי המדינה.... שיהיה בהצלחה קרן!

SHTRUDIDI

New member
אני

בקורס בלחמן.הפסיכו הראשון שלי... ואני לפני צבא,דחו לי אותו קצת אז אני מנצלת את הזמן לסיים עם זה. אני רוצה תקשורת ומדעי המדינה בת"א או בר אילן. הציונים שונים בצורה קיצונית. בת"א נושק ל700,יש הרבה ביקוש כנראה ובבר אילן צריך 500 ומשהו למדעי המדינה ו650 נראה לי או אפילו יותר נמוך לתקשורת... שזה קצת יותר ריאלי. הבנתי בכל מקרה שבר אילן מעולים. את לפני צבא?

binyamin oz

New member
קודם כל תרגעי...

אני למשל לא למדתי בכלל את המלים המסריחות האלה וקיבלתי 681, אבל את המתמטיקה, כמה שהיא נראית שטויות זה ממש חשוב. אל תזלזלי בקטנות...

000שירה000

New member
כל הכבוד על ה-681, אבל...

זה שלך הציון הזה מספיק זה לא אומר שזה כך לגבי כולם... או לחילופין- זה שאתה טוב בחלק הכמותי ויכול לכפר בכך על המחסור בידיעת המילים בחלק המילולי- זה לא אומר שזה כך אצל כולם... יש כאלה שעם תרגול (או בלי) בחלק הכמותי יוציאו 100%, ויש כאלו שיתרגלו הרבה ולא יגיעו לזה. לעומת זאת- לימוד המילון זה משהו שכולנו מסוגלים לעשות, וזה רק שאלה של זמן וכוח רצון (כי מבחינת המוח שלנו- לכולנו יש מספיק מקום בזכרון לכל המילים האלו, בלי קשר אם אנחנו חכמים או לא...). לכן, יכול להיות שבאופן פרטני, מישהו שמספיק לו ציון של 680 (שוב, בלי לזלזל- זה ציון יפה מאוד מאוד!!!) ושהוא יודע שהוא חזק באנגלית ובכמותי- יכול להיות שהוא לא צריך ללמוד את המילון. אבל ההחלטה כן ללמוד את המילים היא תמיד יותר טובה. להזיק לפסיכומטרי- היא לא תזיק. היא רק תזיק לזמן שלנו ולתאים האלו באוזניים שאחראים על להוציא מהן את העשן.... אבל בהתחשב בכך שזה רק לחודשיים מתוך כל החיים- זה לא כזו הקרבה גדולה... בסוף זה גם עניין של מזל. אני מכירה מישהו שלא נגע במילון והוציא 141 במילולי, כי במקרה הופיעו לו מילים שהוא מכיר. לעומתו, מישהו אחר קיבל בסביבות ה-100 בפרק המילולי בפעם הראשונה שהוא ניגש, ללא למידת המילון, ו-147 לאחר שניגש שוב ולמד את המילון של יואל גבע. (יכול להיות שזה לא רק בזכות המילון, כי בפעם השניה הוא לקח את כל העסק כולו יותר ברצינות, ובכל זאת זו קפיצה ענקית שקשה לי להאמין שהיא אפשרית ללא למידת המילון).

000שירה000

New member
אה, ורק רציתי להבהיר ש...

אם זה יצא כאילו תקפתי אותך בהודעה שלי- אז לא לזה התכוונתי!! ממש לא! אתה צודק 100% שכדאי להשקיע גם בכמותי. פשוט חשבתי שלא כדאי להחדיר "חוסר מוטיבציה" לבנות שרק התחילו עם המילון... ההודעה שלי בעצם הייתה מכוונת אליהן ולא אליך. אז מצטערת אם זה יצא כאילו תקפתי אותך או משהו. ואתה צודק- "קודם כל- להירגע!" (זה הכי חשוב...).

למעלה