אוףףףף כבר מפחדת.....

M o n a L i s a

New member
אוףףףף כבר מפחדת.....

הקורס שלי מתחיל עוד שבוע (לחמן) ונתנו לי חוברת הכנה באלגברה וכרטיסיות מילים. התחלתי לעשות את החוברת לפני איזה שבועיים כשקיבלתי אותה ומאז לא נגעתי בה כי פשוט אני חוזרת כל כך עייפה שאני מעולפת והתרגילים שם פרימיטיביים(למרות שאני תמיד עושה טעויות איפה שהכל קל). אני מפחדת שבגלל שלא עשתי אותה אני לא אהיה מוכנה... אמנם ראש שלי עדיין טרי...סיימתי בה"ס ביולי אז ככה שלא נראה לי שיהיה קשה להיזכר...והחומר שם קל אני עשיתי 4 יחידות, ושם זה רמה של 3 ופחות... והמילים האלה....מה אני אעשה איתם? אני מפחדת שלא פעלתי נכון כשנרשמתי לקורס...אולי אני לא אצליח להספיק הכל? הרי הינה אני כבר ממציאה תירוצים בגלל איזה חוברת שהיא כלום לעומת מה שהולך להיות בקורס...... נרשמתי כי המצרף שלי לא מספיק, ואני רוצה ללמוד אדריכלות בשנה הבאה ובינתיים אני עושה שירות לאומי....
אני כ"כ מבולבלת............

קודם כל- להירגע! ../images/Emo42.gif

אם יש לך זמן או אין לך זמן- זה משהו שהיית צריכה לחשוב עליו לפני שנרשמת, אבל בואי נצא מנקודת הנחה שיש לך. לגבי החוברת באלגברה- תרפרפי על הסוגים השונים של התרגילים. אם זה קל לך ואין לך כוח- תעזבי. אל תשכחי שהקורס מיועד גם לחיילים משוחררים ואנשים שלא ממש זוכרים מה הלך בתיכון. את רואה- כבר הרווחת. לגבי המילים, אל תוותרי. אוצר מילים הוא חלק מאד חשוב בפרק המילולי. הוא מופיע גם בפני עצמו וגם בתוך שאלות אחרות כמו פ.ט.ל, אנלוגיות וכו'. יש בעמוד הזה שרשור בנושא המילון. את יכולה להעזר בשיטות של חברי הפורום. תזכירי לעצמך שזה רק 3 חודשים שבהם צריך לעבוד קשה אבל זה נגמר מתישהו, ועדיף לך לגמור עם זה בפעם אחת ולא לגשת שוב... נו! באיזה אות את כבר?

M o n a L i s a

New member
תודה!!! ../images/Emo13.gif

התחלתי ללמוד את המילים והשד כבר לא נראה כזה נורא... האנגלית בסדר גמור ואני יודעת את רוב המילים ובעברית נסתדר... את באמת צודקת אין סיבה שיהיה לי כזה קשה בכמותי.... אז שיהיה בהצלחה !!!

SHTRUDIDI

New member
הזדהיתי...

כי גם אני בלחמן וגם עליי זרקו שבוע קודם את החוברת אלגברה והמילים. אני עשיתי את החוברת אלגברה בשבוע עד הקורס-זה מלחיץ אבל נחמד היה לי לראות שאני יודעת קצת מתמטיקה אפילו שעשיתי טעויות בקלים... בכל מקרה,אני עשיתי 3 יחידות והסתדרתי עם החומר(למרות שהחומר בקורס הוא לא 3 יחידות,אז אולי יהיה לך קל יותר כי החומר ברמה גבוהה קצת יותר),אני עדיין מסתדרת,בכל אופן-תהיה שלמה עם ההחלטה שלך-שיהיה לך המון בהצלחה,והצעה שלי-תתחילי ללמוד מילים כל פעם שיש לך זמן כי אחרי זה עם כל החומר זה קצת יותר בלגן... המון בהצלחה!

M o n a L i s a

New member
תודה רבה!!! ../images/Emo13.gif

שיהיה לך המון בהצלחה!!! אני קצת חולה עכשיו אז יש לי זמן ללמוד את המילים כתרפיה

M o n a L i s a

New member
הופתעתי לראות עד כמה הם אני מכירה..

אבל כמובן שיש מליוןןןןןןןןןןןןן ומה הסיכוי שהמילים שיופיעו הם ממה שלמדתי?

SHTRUDIDI

New member
אני חזרתי ללמוד אותם עכשיו

ואני לא יודעת מה יש ברשימה הזאת-זה כמו סמי הרדמה,רק רואה אותם יכולה להירדם... אבל באמת אם כל אלה שאני מכירה יש עוד הרבה שאני לא. אם תמצאי שיטה חביבה ולא מרדימה ללמוד אותם תספרי לי כי המבחן שלי בקרוב וזה לא יהיה טוב אם אני רק יישן על הספר...

000שירה000

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo1.gif../images/Emo1.gifאת כל כך צודקת!

אני לא מבינה מה הכניסו למילון הזה- גם אם אני הכי עירנית בעולם זה מרדים אוטומטית! וזה לא רק אצלי- כל מי שאני מסנג'רת כדי לבחון אותי על מילים לא מחזיק מעמד יותר מ-3 עמודים והולך לישון!!!!!!!!!

SHTRUDIDI

New member
צריך להתחיל לחלק כריות עם הערכת הרש

ברצינות,איך נלמד את זה? באיזה אות את כבר? ומתי המבחן? ודרך אגב,אני אפילו לא מצליחה לשכנע לבחון אותי 3 עמודים!בורחים כששומעים את המילים!

M o n a L i s a

New member
הצלחתי ללמוד כמעט את כל האות א'....

הקורס מתחיל ביום שישי והתחלתי ללמוד קצת את המילים...... מה שעשיתי זה התחלתי לעיין במילים ומה שלא ידעתי הקפתי בעגול והתחלתי לעבור עליהם ולקשר אסוציואטיבית וזה עובד!!!!! אני זוכרת!!! (בינתיים...
). נגיד...המילה אדנות מזכירה את המילה עדינות ואני בתור בחורה עדינה מתבאסת כי פוגעים בי ואז אני נעשית מרה - והפירוש הוא מרות!! אני יודעת שזה משנע קצת מסובך וארוך אבל תאמיני לי את זוכרת את זה ישר!!! ויש מילים שיותר קל לזכור ויש כאלה שצריך לשנן אין מה לעשות........ ב-ה-צ-ל-ח-ה!!!

M o n a L i s a

New member
וככל שהסיפור שאת ממציאה יותר ארוך..

יותר קל לזכור כי אז זה זורם....ומקשר עוד מילים.... וגם תשבצים וסיפורים שיש בספרים של אנקורי (קניתי אותם כי רציתי ללמוד לבד לפני חצי שנה) עוזרים לתרגל
אז מה בן אדם עוד צריך? כרטיסיות של קידום ואנקורי, ספרים של לחמן+קורס וספרי למידה עצמית עם ילון ובחינות של אנקורי - עכשיו זה רק תלוי בי.

SHTRUDIDI

New member
את בהחלט מאורגנת!

המבחן שלך בפברואר? שיהיה לך בכל מקרה בהצלחה,אני עכשיו סיימתי את ה' ו' ואני מפחדת לחזור לספר כי אני לא רוצה לישון... בכל מקרה האסוציאציות עובדות אצל הרבה אנשים אצלי בקורס,אני הולכת על אחת אחת.לך יש פשוט יותר זמן להמציא אותם,אם אני אתחיל עכשיו אני לא יסיים אותם בזמן. שיהיה לך המון בהצלחה ותהני מהקורס!

M o n a L i s a

New member
אני עושה בפברואר....את עושה בדצמבר?

אין לי כל כך הרבה זמן בגלל העומס של השירות לאומי והקורס שמתחיל עוד יומיים אבל המבחן כמבון יותר רחוק...... בהצלחה גם לך!!! אני ידועה בלמידה המאורגנת שלי עוד משנות הבית ספר שהייתי מכריחה את חברות שלי לשבת עם מרקר ולסמן קטעים חשובים ולשנן..חחחחחח

SHTRUDIDI

New member
אני בדצמבר

ואני גם כן חרשנית לא קטנה-"מאורגנת" במילותייך(לפחות אני). ואני באמת מקווה שתמצאי את הזמן להשקיע ולהצליח,חבל לבזבז זמן וכסף אם לא משקיעים. את כבר יודעת מה את רוצה ללמוד וכמה פסיכו את צריכה?

000שירה000

New member
לשמחתי אני כבר לא ב"אות"

אני ניגשת בדצמבר, סיימתי את המילון כבר די מזמן ואני רק עושה חזרות מדי פעם (דבר מתסכל מאוד בפני עצמו, אבל עדיין לא כמו שזה היה ללמוד את זה!). אני לא הצלחתי למצוא שיטה מסויימת שעובדת... בסוף הבנתי שהטריק בשבילי הוא לשנות כל פעם את השיטה כדי שלפחות יהיה איזה שינוי. אז חלק עשיתי בכרטיסיות, חלק עשיתי בקבצים על המחשב, חלק למדתי ישר מהספר... (נראה לי שללמוד מהספר זה אומנם מתסכל אבל בסוף זו השיטה הכי יעילה ומהירה, לפחות בשבילי, כי לא מבזבזים בה זמן על "המסביב", כמו- לכתוב כרטיסיות וכד'...)

SHTRUDIDI

New member
לא הוגן...

גם אני רוצה לסיים כבר את המילון.זה מה שאני משקיעה בו כרגע,הכנסתי את עצמי למרתון לימודים שכולל את המילים ולסיים פרקים,שיעורים,מבחני דוגמא ובלה בלה נוסף שכזה. בכלל אני מקווה לטוב. אני מסכימה שבאמת שיטת המילים מהספר משעממת(שלא נאמר שוב מרדימה) אך יעילה. למרות שלנו בקורס נתנו כרטיסיות,הן סתם גורמות לך להרגשה שהמילים לא יגמרו לעולם...הרבה יותר מידי כרטיסיות... זה הפסיכו הראשון שלך? את יודעת מה את רוצה ללמוד וכמה את צריכה לקבל?

000שירה000

New member
את לפני צבא? ואיפה את לומדת?

זה טוב מה שאת עושה- להתחיל כל פעם עם לשבת על המילים (שזה דורש הרבה יותר כוח רצון) ולסיים בכל שאר, שלפחות לדעתי- הרבה יותר פשוט מבחינה נפשית לעשות אותם! ולשאלותיך- כן מבחן ראשון שלי, אני צריכה מעל 730 כדי להתקבל לרפואה באת"א. מה איתך? את יודעת מה את רוצה ללמוד וכמה את צריכה?

למעלה