אוסף קטנות 19.4

sv4ever

New member
הפירוש בעברית למילה BLEND

הוא לא יותר מאשר תערובת. אז אם על שמן מסויים מצויין שמחד הוא סינטטי ומאידך הוא בלנד המשמעות של זה שהוא תערובת כלומר חצי סינטטי או שכמו שזה שאמר לפני 30 אחוזים. אולי נתחיל לקרוא להם שליש סינטטי כי זה יותר הולם 30 אחוזים מאשר לומר שהם חצי סינטטי שזה 50 אחוזים דבר שהם לא.

ואולי זו תערובת של שמנים סינטטיים?

לא מצוין על השמן מחד ומאידך, ולפירוש המילולי אין כל חשיבות, כי זה בסה"כ צירוף מילים שנהגה באיזו מחלקת שיווק או פרסום של איזו חברה, ע"י מישהו שחשב שזה ייצור את הרושם הרצוי אצל קהל לקוחות מסוים.
כמו שכתבתי, יש עוד צירופים כאלו בעלי אותה משמעות, למרות שאין בהם אף מילה שפירושה בעברית הוא תערובת.

ואם כבר אתה מנסה ללמד אותנו עברית, אז "חצי-סינטטי" יש רק בסלנג.
בעברית נכונה יש לומר "סינטטי-למחצה", וזה כבר כולל גם הרכבים שאינם חצי-חצי.
וכמו שכתבתי, 30% זה במקרה הטוב. בדרך כלל זה פחות.

sv4ever

New member
לא מנסה ללמד אף אחד.

failure ככה רושמים את המילה "כשל" בצורה הנכונה. עברו כמעט 4 שנים מאז שהיה לי את ה SV שלי. מן הסתם שכחתי מה הסימנים שמתארים קודים של תקלות. לא צריך לרדת לקטנוניות. בסך הכל אני מנסה לעזור לבחור בתור בעל SV לשעבר. זה הכל. לא מנסה ללמד אף אחד אנגלית ולא שום שפה זרה אחרת.
שבת שלום.

אם לא כתוב עליו full או fully או 100%,

אז איך אתה יודע שהוא סינטטי מלא?
אני מניח שאין לך מעבדה כימית לאנאליזה של שמני מנוע.

gsxr77

New member
זה העתק מאתר REPSOL על סוג השמן הנ"ל

It is the ideal synthetic lubricant oil for very high performance 4-stroke engines. Its formula ensures maximum protection for all engine components, with special emphasis on the clutch and gearbox. Its efficiency is reflected in the reduced friction of the engine components and maximum power is maintained at all times. The results have been proven at the highest level in both national and international competitions under extreme conditions with specially prepared and standard bikes. It performs equally well on the road and on the racetrack.

ממה שהבנתי אכן מדובר על סינטטי מלא.
מה שלא מובן לי זה מדוע ההתעקשות לקרוא לו Blend ולא Fully "כרגיל", אשמח למידע ממך בנושא.

קישורית

גם אני לא מבין.

אני גם לא מבין אם Blend כתוב רק בגרסה המיובאת לישראל, או באופן כללי. באתר של REPSOL לא ראיתי שכתוב blend, ובאתרים שמוכרים את השמן בחלק כתוב blend, אבל בחלק כתוב fully synthetic.

גם בפסקה שציטטת מהאתר של רפסול כתוב רק synthetic, ואני למדתי לחשוד כאשר לא כתוב בפירוש fully synthetic או 100%synthetic.

מצד שני, הסתכלתי בטבלת הנתונים בקישור שהבאת אתמול ויש שם נתון שיכול להעיד על איכות השמן, אבל משום מה קוראים לו בשם לא רגיל.
מדובר על הנתון שהם קוראים לו Viscosity rate.
לפי המספר המופיע שם, ולפי שיטת המדידה שלו (ASTM D 2270), מדובר בנתון שנקרא בד"כ viscosity index.
אם זה ה-viscosity index הרגיל שאני מכיר, אז 173 זה נתון מצויין, שמעיד על איכות גבוהה, קרוב לוודאי סינטטי מלא (קשה להגיע למדד צמיגות כזה עם שמן שאינו סינטטי מלא).
מצד שני, למה הם קוראים לו viscosity rate? לא יודע.

ניסיתי לחפש נתונים אובייקטיביים עליו, אבל בינתיים לא מצאתי.

kalorit35

New member
תבדוק בקובץ ההסברים של הכלי שלך

או ספר המכונאים שלו האם יוניט לחץ השמן שלך יודע לבדוק גם וגם ,כלומר גם לחץ וגם חום שמן .
איני יודע בודאות אם זה כך אבל שווה שתבדוק .או שתשלח אלי את הקובץ .

kalorit35

New member
מזל שאינך היצרן או היבואן

קלאץ אוטומטי אינו וריאטור.וגם לא אוטומטי .
הגירהוא בעצם לא אוטומטי אלא רציף .
בחוסר שמן המשאבה עדיין יוצרת לחץ .
כיצד מנורה יכולה להבחין בחסר שביעות הרצון של לחץ השמן ? מהי שביעות הרצון של הלחץ ?

לא יכולתי להמשיך לקרוא .
למען רמת הפורום אנא ,עשה שעורי בית .

sv4ever

New member
משאבת שמן

איך משאבת שמן יכולה ליצור לחץ מספיק אם חסר לה שמן בצורה קריטית? כיצד המנורה יודעת שחסר שמן ולחץ השמן הוא נמוך? אתה רציני או לא? מן הסתם ישנה יונית ללחץ שמן שמתריעה על לחץ שמן נמוך ולכן הנורית נדלקת.
לגבי כל השאר אנא הער את עיניי, אני תמיד מוכן ללמוד ואני מודה שקטנועים זה לא ממש הצד החזק שלי.

מה זה "בצורה קריטית"?

כל זמן שפתח היניקה של המשאבה טבול בשמן - הלחץ יהיה תקין (בהנחה שהמשאבה תקינה).
המנורה לא יודעת שחסר שמן. היא יודעת רק שהלחץ נמוך, כי זה כל מה שמודד ה"יוניט".
לחץ נמוך יכול לנבוע גם מכך שמפלס השמן ירד אל מתחת לפתח היניקה של המשאבה, אבל זה מצב מאוד קיצוני. יש טווח מאוד גדול של מפלס שמן נמוך מהמינימום הנדרש שבו הלחץ יהיה תקין לגמרי, ושה"יוניט" לא ירגיש בחסרונו.

sv4ever

New member
כמות מתחת למינימום שקבע היצרן היא קריטית לא?

לגבי שמן לא מגיע למשאבה, אמת הדבר, ישנם אופנועים אשר נסיעה לזמן ממושך תוך כדי עשיית ווילי מונעת מהשמן להגיע אל המשאבה ולפני שיודעים המנוע הפך לז"ל.

kalorit35

New member
קריטית יכולה להיות גם ללא קשר למשאבה

למשל ...יום חם מאוד ויש לך רק 150 גרם מקילו ויש לחץ ומנורה לא דולקת ,אבל אין מספיק חומר על מנת להפיג ולשחרר חום ,אלא רק במחזוריות של 150 גרם ,זאת אומרת ה150 גרם שנשארו בקרטק צריכים לעשות פעולה של הפגת חום שקילו שלם או ליטר בערך היה צריך להפיג ,כאן טמונה הקריטיות ,כי ניתן להפעיל מנוע עם 150 גרם בלבד ,קשה למחזר תוך ביצוע תפוגת חום או הסעת חום עם 150 גרם ,לעומת הרחקה עם קילו או ליטר שלם במחסן הצינון .

זה קריטי לכל האביזרים במערכת .
וידוע ששמן חם מוריד לחצי משאבה וזה מתקשר להנחתך בדבר שינוי לחצים .

רציף, אבל אוטומטי. אתה לא משנה את יחס המסירה

שלו באופן ידני, נכון? הוא משתנה באופן אוטומטי.

גם המצמד הוא למעשה אוטומטי. אתה לא מתפעל אותו בעצמך, הוא מתחבר ומתנתק באופן אוטומטי (ע"י מנגנון צנטריפוגלי, בד"כ).

kalorit35

New member
אני הוא זה שמחבר ומנתק אותו

וזה נעשה בצורה ידנית ,אני הוא זה שמחבר אותו עם סיבוב המצערת ,יכול לחבר אותו חלקית עם החלקה קלה ,יכול לחברו מלא עם סיבוב מושהה ,יכול גם עם פעולה אישית שאני מבצע לנתקו (כן לנתקו ולהמשיך להתקדם) יכול גם לחברו שוב בתנועה אישית שלי לאחר שהתנתק ,תרצה קרא לזה איך שתרצה ,עבורי הוא צנטרפוגלי טהור ולא אוטומטי ,גם מצמד שעובד עם מערכת סרוו עדיין אינו אוטומטי ,כנל גם מצמד עם צנטרפוגת שמן .

ואני בהחלט קובע את יחס המסירה (או שתסביר לי מהו יחס המסירה אליו אתה מתכוון )

אז מהו אוטומטי אצלך?

מה צריך להתקיים כדי שתגיד שהוא אוטומטי?
מהן הפעולות האישיות האלה שמאפרות לך לנתקו ולחברו (אם זה לא אישי מדי)?
ומהו צנטריפוגלי טהור או צנטריפוגלי לא טהור? יש גם סוגים נוספים של צנטריפוגלי? נגיד צנטריפוגלי זך?

מהו יחס המסירה? יחס המסירה של ממסרת הואריאטור. אותו יחס המשתנה ברציפות בין מהירויות הסיבוב של גל הכניסה ושל גל המוצא שלה (או להיפך).
איך אתה קובע אותו?

kalorit35

New member
אישית אין לי בעיה שתקרא לו איך שתרצה

אבל באמת שהא אינו אוטומטי ,הוא מאוד תלוי בך ובפעולה אישית שלך ויש פעולות אישיות שלך שיכולות לחברו ולנתקו גם באמצע נסיעה על 90 קמש .

כעת הבנתי למה כוונתך ביחס המסירה ,אבל אנא לא לשכוח גם יחס המסירה הראשוני משתנה יותר מפעמיים ,פעם אחת בגלל הסלד שאתה הוא השולט עליו ופעם שנייה כשהוא משתנה תוך כדי המסירה האישית שלך ,סיבוב המצערת ,פעם שלישית הוא משתנה בוריאטור האחורי כתלות במצב הקדמי .

פעם רביעית הוא יכול להשתנות עם תאורטית תשנה את גובה הצמיג .

וכן יש צנטרפוגלי יבש ויש צנטרפוגלי רטוב ,
היבש נמצא בחלק מהקטנועים ויש מספר קטנועים שיש להם רטוב , תנחש איזה מהם ?

kalorit35

New member
תוספת שבודאי ידועה כאן לכל.

יש גם אופנועים עם מצמד צטרפוגלי ,למשל HONDA DAX או HONDA400 .
ויש עוד .

למעלה