כלל ברזל, שנדלקת נורה כלשהיא עוצרים בצד.
יש כל מיני נורות בקטנוע, יש כאלה שבעצם מאותתות על טיפול קרב ובדרך כלל אחרי הטיפול עושים מן "ריסטראט" או נורית לחץ שמן מנוע או חום מנוע כמו במכונית. איזו נדלקה לך בדיוק? זאת של לחץ שמן או של "הטיפול קרב"? זאת של לחץ שמן מציינת שלחץ השמן אינו משביע רצון. זה נגרם עקב משאבת שמן שלא מתפקדת או במקרה הכי נפוץ של חוסר שמן לכן המשאבה לא יכולה לבנות לחץ מספיק במערכת ולכן הנורית נלדקת. היית צריך לתת לאופנוע להתקרר (דבר שעשית) ולבדוק את כמות השמן בעזרת המדיד. אם היא נמוכה משמעותית מהמינימום אסור אפילו להתניע את המנוע.
לגבי השמן, איך שאנשים אומרים, עדיף אפילו שמן קנולה לבישול במנוע מאשר בלי שמן בכלל. אחרי ששמת שמן איך המנוע הגיב? חזר לתחייה כמו שהיה ממקודם או מרגיש עייף?
לגבי השמן, באופנועים עירבוב של שמן כזה היה משנה מאוד וזאת למה? ברוב האופנועים שמן המנוע הוא גם שמן של תיבת ההילוכים זה בגלל שתיבת ההילוכים או הגיר נמצא בתוך הקייס של המנוע. בקטנועים לעומת זאת, המנוע הוא יחידה נפרדת ואילו הגיר או בעצם אוטומטי ואילו החיבור והניתוק בין המנוע לגיר מתבצע על ידי קלאץ אוטומטי מה שנקרא וריאטור. המנוע והווריאטור אינם חולקים את אותו השמן.
האם עד פה ברור? יופי. השמן שהיצרן מבקש הוא שמן סינטטי לאופנועים או קטנועים. ה ACEA A3 זהו בעצם תקן אירופאי שאומר שזהו שמן מנוע באיכות מסויימת שמתאים למנוע בנזין זה מה שהאות A ליד הסיפרה 3 אומרת. אתה לעומת זאת קנית שמן ACEA A3\B4 שוב פעם, האות A מצביעה על שמן למנוע בנזין ואילו האות B מצביעה על מנוע דיזל. בקיצור, מה שאתה קנית זה שמן 10-40 למנועי בנזין ודיזל קלים. השמן יתפקד בתור שמן וזאת אין ספק. בגלל שכאמור מדובר בקטנוע שכפי שרשמתי המנוע והגיר משתמשים בשמן נפרד. שימוש באופנוע שמשתמש באותו השמן לגיר ולמנוע היה גורם לקלאץ שלך להחליק ובסופו של דבר לצאת מכלל תיפקוד. בגלל שמדובר בקטנוע עם שמן מנוע נפרד ושמן גיר נפרד זה לא יכול להפריע בתיפקוד של הגיר.
שורה תחתונה, השמן הנ"ל אינו מסוכן או לא אמור לגרום לבעיות בקטנוע(שוב פעם, באופנוע זה סיפור שונה לגמרי) לעומת זאת, אני לא היצרן ולא היבואן ולכן לא הייתי לוקח איזה שהם ריזיקות. נתקעת בלי שמן, מילית שמן בכדי להגיע למחוז חפצך, אתה בריא ושלם? יופי אז עכשיו מומלץ לחזור לשמן שהיצרן המליץ עליו או לפחות לשמן שמיועד למנועים אופנועים או קטנועים על מנת לא לגרום לאיזה שהם סיבוכים (לא שאמורים להיות כאלה).
כולי תקווה שהנורית לא נדלקה בגלל מחסור בשמן ושאתה המשכת לנסוע בלי שמן.
אנא, עדכן אותי מה קורה ואיך נגמרה כל הדרמה הזו.
תודה ושבת שלום.