אונס וירטואלי

hunky@dory

New member
השאלה הנשאלת ../images/Emo46.gif

אני מתקשה להבין כיצד תמונה של קטינה בסיטואציה מינית מושארת ברשת יותר מדקה. ברור שאם קטינה היתה בסיטואציה זו נעשתה כאן עבירה פלילית כנגדה. הבה לא נכבס מילים- הקטינה נאנסה. הקטינה אולצה אולי לעשות מעשה מיני עם גבר מבוגר. לא די בכך שנאנסה: עברה אונס שני כאשר צולצה. אני מתקשה להבין מערכת החלטות בוואללה אשר מלהגת בנושא ואינה עושה דבר. מדוע לפנות למשטרה כאשר הנהלת הפורום ראשאית למחוק את ההודעות על פי התקנון. אצלנו בתפוז במידה והמנהל המקומי אינו מחוק הנהלת הפורטל תמחק עבורו. איני מבינה מדוע לא מפעילים את אופצית מחיקת ההודעה, אופציה שמופעלת במקרים פחות חמורים, כאשר מתבצע אונס בקטינה. הצגתה ברבים בניגוד לרצונה היא בבחינת אונס. כאשר אני אומרת בניגוד לרוצה הכוונה היא שלא נתקבלה הסכמתה המפורשת- ולכן עלינו להניח שהן הסיטואציה המינית והן הצילום הן בניגוד לרצונה. איני מבינה מדוע לא מסירים את הצילום. עכשיו . מדוע מחכים ליום ראשון. תלונה במשטרה צריכה להיות מוגשת אולם הסרת צילום פוגעני ואונס יכולה להיעשות ברגע זה. ענבל

נחום33

New member
מעניין מאד

המצב של אונס אפילו וירטואלי מצדיק ענישה בהתאם לחומרת התקיפה והמעשה. הטרדה היא קצת מסובכת-כי בהטרדה יש עניין סובייקטיבי -הפרוש הוא בעיני המתבונן. ובהטרדות יש עניין של נקמנות. ויש דבר נוסף.. הטרדה כמו אונס חייבת להיות אונברסלית -כלומר ההתיחסות אליה חייבת להיות ללא משוא פנים. והנה פרדוקס. הכותבת שמעלי היתה עדה להטרדה מינית בפורום די לכיבוש בידי משתמש בשם עאזם שפנה למשתמשת וכינה אותה מפגרת וגם טען שהיא מחפשת חתן (פירוש וולגרי-מחפשת זין) הכותבת לא צייצה ולא רק היא אף אחד לא ניסה לבלום את ההטרדה הזו או למחוק אותה עדיין היא כתובה שם בפורום -וזה עצוב יותר מאשר משעשע. כאשר הפניתי את תושמת ליבה של הגברת...באה לעזרתה טל קר -ומיד הוכיחה אותי שלא ידעתי שבעברה המוטרדת בשם הודיה משהו הטרידה אף היא את בית הלחמי -בלי תיאורים. כמובן שאנוכי לא ידעתי על ההיסטוריה הזאת. כמובן שאדם ישאל עצמו אם למטרידה גומלים בהטרדה. אבל ההסבר האמיתי יותר מרתק- המוטרדת היא בעלת דיעה פולטית שונה מהמטריד או כפי שנרמז שם מטרידה שמתחזה למטריד. והנה הסובייקטביות המוחלטת שמעוורת אנשים ונשים גם עד כדי כך שהם מרשים מה שלעולם לא יסיכמו לו לקרובים לדיעה שלהם.הבעיה של הסובייקטיביות מתעצמת כי היא בכל מיקרה פרשנות וברוב המיקרים אפשר לפרש את ההטרדה בכל מיני אופנים. הטרדה כל עוד היא לא חוצה קוים מסוימים כלומר שמישהו ממש מכנה נניח מישהיא בנוסח-יא מחפשת עלובה -או יא מפגרת ...אינה הטרדה בעיני-אבל נניח לכנות מישהי את מחפשת חתן כאשר מתווכחים על פוליטיקה זו הטרדה מינית חד וחלק.-לכן אם הלחמי נופלת בפח הזה וגם טל קור הרי שהטרדה כשלעצמה היא בעייתית . אגב גם אותי הטרידה הגברת בגיחוכים די משעשעים על התמיהה שלי על שנמחקתי. אני שאיני מוכר לה ושמעולם לא דברתי או הגבתי לדבריה אף ששמה מוכר לי מיואל -זכור לי בעיקר ריב בלתי נגמר עם איזה בחור.היא הגיבה לתמיהה הלגטימית שלי בציחקוק מאד מסוים -מאד אפילו מטרידני -כמובן שאני לוא דווקא מאלה שטומנים את ידם. הטרדה היא בעייתית מכל כיוון -לדוגמא למי שהיה בפורום ספרות עם יאיר לפיד נראה היה שאמנם לא שיכנעו אותו ללטף עצמו אבל בפירוש נשלחו לעברו גיפופים וירטואלים. מרחב ההטרדה הוא כל כך גדול שלדעתי הוא מבטל אפשרות לישום ענישה .בתנאי שממש ננחיח פונה איש לאשה-או אשה לאשה או גבר לגבר וכו בדברים מתחת לחגורה בלי כחל וסרק וזאת ללא עידוד מצידה או מבלי שיש בניהם קשר רומנטי. אבל הדברים המרומזים שנאמרים לא אחת בין אנשים שיש להם צורך להקניט הם לא רק לא הטרדה אלא חלק מהשיח האנושי.ואולי מוטב לא להפוך לטהורים עד כדי עיקור השיח האנושי. נדמה לי שמי שקופץ וחושב או חושבת על ההזדמנות לחסל חשבונות שיתחיל לחשוב טוב יותר. כי עניין ההטרדה הוא דו-צדדי ומי שהוטרד אתמול יכול בהחלט להיות המטריד של מחר.

נחום33

New member
ועוד דבר בקשר לפונוגרפיה

מעבר לכך שנדמה לי שבכל אתר אינטרנט יש קישורים לאתרים פונוגרפים. נשאלת שאלה שאותי קצת מטרידה.. מה היחס לתיאורי פונוגרפיה בספרות? בצילום אמנותי? בוידאו-ארט? זה מוצג במוזיאון או נקרא בסלוני ספרות. האם גם לוליטה תצונזר? האם המארקיז דה סאד יצונזר ? בכלל האם מטאפורה פונגרפית שונה מפונגרפיה פרופר?

טל קר

New member
אזהרה: בפורום זה שומרים על תרבות

דיון. כל התיחסות עתידית למנהלות או לגולשות שאינה ענינית אלא יורדת לרמת שיבושי שמות תמחק על מנת לשמור על תרבות דיון זו. כאדם בוגר אני בטוחה שביכולתך לכתוב טיעונים עניניים שלא יורדים לרמת שיבוש שמות הכותבים. ואם לא אז לא. במילים אחרות, כמו שאתה לא הכינה נחמה33 או מנחוס33, כך אני לא טל קור ולא אף שיבוש אחר של כינויי ברשת.

נחום33

New member
לא מפתיעה התגובה שלך

כמו שלא הופתעתי שלאור ההטרדה המינית שהיית עדה לה מצאת צידוקים שהיא המוטרדת תלמד לקח לא להטריד כשלעצמה. השיבוש הלשוני אגב נעשה בתמימות.מפתיע כמה ברצינות את מתיחסת לעצמך. אני לא מוכן שאת או מישהו יאיים עלי. או יסכור את המקלדת שלי. כנראה שלתגובה עניינית לא אזכה ממך . וביתר שאת טלי קורה מבין עינייך -את לא שונה מכל משתמש אינטרנט -ולא ראוי שתנצלי את כוחך למחוק ולאיים. תמחקי אז תמחקי-מאד מטרידה אותי הגישה שלך -אני כן מקוה שהיא לא אופיינית . מצחיק -אין לי מושג מי את באופן פרטני אבל אני לא ממש חש רצון לנהל עם התוקפנות הלוחמנית והצבועה שלך דיאלוג. אני חושב שמן הראוי שמנהלת פורום פמינזם שכל כך עוסקת בהטרדות מיניות לא תעלים עין ולא תסכים שמישהו יטריד וינבל את הפה כלפי משתמשת אפילו נלוזה. הנה כי כן דעתך הפולטית משבשת את הדעת הפמיניסטית העיקבית שדורשת ממך כמו מכל איש ואדם שלא יסכים כאשר מישהו פונה למשתמשת בכינויים מתחת לחגורה. לפי התגובה שלך הרשומה בפורום ההוא התגובה הראויה לאונס היא לאנוס את האונס . פאתטי -ועצוב עד מאד.

aaa123

Member
אני לא מסכים שמדובר בהטרדה מינית

ובכלל להשקפתי לא יכולה להיות הטרדה מינית באינטרנט בין שני אלמונים. אני מסכים שההודעה ראויה למחיקה בלי קשר לעובדה שהודיה גם כתבה בעבר הודעה שראויה למחיקה נגד חנה. נ.ב:יש מקרים בתפוז שהודעות נמחקות בטעות בגלל באג בלי שהם נמחקו על ידי המנהלות או המנהלים. זה לא קורה לעיתים קרובות אבל זה קרה גם לי בעבר.

נחום33, אם זה הסגנון שאתה מביא לכאן

אתה מתבקש להשאר ב"די לכיבוש". שם לפחות יש מי שיענו לך בסגנונך שלך (ובשפע). ורמז - הם לא מהשמאל. תלונות על מנהלות (ומנהלים) בתפוז ניתן להגיש להנהלת הקהילות. ואם תוצב פה עוד הודעה בסגנון ירוד כזה, אני אתיישב עליה שוב עם כל המשפחה עד שהיא תעלם (וכאן, בניגוד לשם, זה אמיתי).

אמיר.

New member
אני יכול להרגיע אותך...

הלשון של השמאלנים לא פחות עשירה... (מנסיון של מי שנפגע אבל מעולם לא פגע)

למעלה