כמה מחשבות:
התיאור הזה קשה לקריאה. מאוד מאוד קשה. ברור לגמרי שהחוויה של הכותבת פשוט איומה. גם כאב לי פיזית לקרוא את התיאור הזה, כי את בני הבכור ילדתי בלידת וואקום, שההשפעות שלה, הפיזיות והנפשיות נמשכו חודשים ארוכים אחרי הלידה. לידת וואקום היא סבל נורא, וכיוון שהיא באה גם ברגעים של לחץ (הרי זה נוהל חירום), היא באמת משאירה משקעים. אני חייבת לומר שלמרות שאני חוויתי את הצוות כאמפטי, הרגשתי חודשים מושפלת. לא בגללם - בגללי, בגלל איך שצעקתי ואיך שתפקדתי ואיך שנראיתי.
אבל אני לא יכולה להתעלם מכמה דברים:
קודם כל היולדת עברה בעבר תקיפה מינית. סף הרגישות שלה גבוה מלכתחילה, ואני לא יודעת כמה מהתיאור הזה היה נחווה ככה גם על ידי למשל.
שנית, יש כאן הרבה התרחשויות מהירות, וקשה להפריד, כי הכל צבוע בצבעים עזים של חוויה אחת ארוכה וקשה. אולי המיילדת עם השמן נהגה בחוסר רגישות משווע, אבל אולי ההחלטה על הוואקום הייתה נכונה?
אני כן יכולה לומר שההתעקשות על לידה היא דבר ראוי לשבח. קיסרי חירום זו זוועה אמיתית.
אז מהו החומר למחשבה? שכן, בתי חולים הם מקומות עמוסים, יש בהם כל מיני סוגי אנשים, ויש גם החלטות רפואיות שלפעמים הן גם נכונות, עם כל ההתנגדות שלנו. אין לי שום דרך לדעת האם החליטו כאן נכון, בכל מקרה לא מהתיאור.
ואני מודה -
בעקבות העיסוק הנוכחי שלי, אני מרגישה שיולדת בריאה וילד בריא הם בסופו של דבר המטרה הנכונה. ואם כתוצאה מההליך הלא רגיש הזה נולד ילד בריא - אז אשריה.