אונס בחדר לידה

זו טענה מבוססת?

אני האחרונה שצריך לשכנע אותה שניתוח קיסרי זה רע (עברתי 2)
אבל מכיוון שאין לי נתונים סטטיסטיים, אני לא בטוחה שהטענה שלך נכונה (בטח לא בצורה מובהקת).
ובכל מקרה, ברלוונטיות לדיון, אם אשה מסוימת מרגישה שהוצאת תינוק בוואקום שהיא עומדת לעבור תצלק את נפשה, וניתוח לא - לא את ולא אני ולא שום רופא ושום סטטיסטיקה יכולים להתווכח איתה. (סה"כ סטטיסטיקה רלוונטית למספרים גדולים. הרי יש נשים שמחלימות נפלא מקיסרי)

ככל שההתערבות בוטה יותר, הסיכונים רבים יותר

ניתוח הוא ההתערבות הבוטה ביותר.

ולגבי צלקות נפשיות- נניח שאשה חוששת מתהליך לידה. היא לא יודעת מה זה (לידה ראשונה), זה מפחיד אותה מאוד. היא חוששת שזה ישאיר בה טראומה נפשית קשה.
האם לאפשר לה ניתוח קיסרי אלקטיבי כי היא חוששת מטראומה נפשית עקב הפחד מלידה?

מבחינתי - כן, בטח לאפשר לה.

להסביר לה קודם, ליידע אותה בנזקים, להציע לה דרכים להתגבר על הפחד - אבל אם אחרי כל זה היא נשארת ברצונה... לאפשר לה. ברור!

ניתוח יכול ללכת חלק, ו-ואקום יכול להסתבך מאוד.
מתוך 1000 ניתוחים ו-1000 לידות ואקום, רוב הנזקים הקשים יהיו בקרב המנותחות ותינוקיהן.
קחי מקרה מקרה ותשווי ביניהם - את תמצאי יולדת ואקום שניזוקה יותר מיולדת קיסרית. ולא רק אחת.
את שוב מדברת ברמת המקרו, ואני מתעקשת לרדת למיקרו.
כי הסיפור פה הוא סיפור של אשה אחת.

אז זה מה שעשו עם חברתי

כבר היו לה שלושה ילדים, נולדו בלידות לא קלות, אם כי ללא סיבוכים, ידעה שזו הלידה האחרונה, אז לא עיניינו אותה סיבוכים לגבי הריונות עתידיים של הקיסרי (נפוץ מאוד).
ניסיתי להניא אותה מזה, אבל אמרה שרוצה לדעת מתי בדיוק תהיה הלידה, ושזה יהיה מהיר, לכן רצתה קיסרי אלקטיבי.

הילד הרביעי שלה שנולד בניתוח ממנו החלימה בקלילות הוא כיום אסמטי קשה מאוד.
רופא הריאות שמטפל בו אמר שזה סיבוך ידוע של קיסרי אלקטיבי. התינוק נולד ללא שהיה תהליך טבעי של צירים ושל התרוקנות הריאות ממים, לכן לא בכה מיד עם לידתו, וידוע בספרות הרפואית הסיבוך של בעיות בדרכי הנשימה כתוצאה מלידה ללא תהליך של צירים.

הסבירו לה את הסיכונים? בטח. אז מה? לא עיניין אותה.
איפשרו לה.

ברור שבדיעבד היא מתחרטת שלא ילדה באופן טבעי, ואני בהחלט חושבת שניתוח קיסרי לא צריך לאפשר לכל אחת שפוחדת פחד שאינו רציונלי מתהליך של לידה.

וכאן אנו חלוקות

למה ציינת "קיסרי אלקטיבי"?

אני מניחה שזה סיבוך של כל קיסרי, בלי קשר אם הוא אלקטיבי או חירום.

לאו דווקא

כמה שקיסרי חירום הוא מזעזע, לרוב מגיעים אליו כבר במצב של צירים ותהליך פעיל של לידה (שלא צולח
)

אז העניין הוא שלא היו צירים?

הצירים עצמם משפיעים על התנקות הריאות? חשבתי שהעניין הוא שלא היה מעבר בתעלת הלידה.

האוסטרלית (אמא לילד אסטמתי קשה מאוד, שנולד בקיסרי חירום, בשבוע 28, ומנסה לחפש את מי מכל גורמי הסיכון הללו להאשים באסטמה
)

אל תתפשי אותי במילה

זה מה שחברתי הסבירה לי. לא מכירה מעבר לכך.
אולי קשור גם למעבר בדרכי הלידה, נשמע הגיוני שגם זה עוזר בנוסף לעיניין הצירים, אם כי יש ניתוחי קיסרי חירום שבהם בהחלט היה מעבר כמעט מלא בתעלת הלידה (אך המיקום הסופי של התינוק היה גבוה מידי לואקום).

וגם פגות של שבוע 28 וריאות לא בשלות בעת הלידה, ואולי גם הנשמה בתחילת הדרך וכו'... זה בהחלט גורם סיכון משמעותי וידוע לאסטמה, גם בלי הניתוח...

(וגם אני ילדתי בשבוע 28
)

אני יודעת

דיברנו על זה לא מזמן, כשגילינו ששתינו משתמשות בפגות כדי להסביר את השינה הרציפה (אצלכם) או המקוטעת (אצלנו) של הילדים...

ואני כמובן יודעת שפגות היא גורם סיכון משמעותי לאסטמה, אבל על העניין עם הצירים לא שמעתי. נו, מילא. באמת שלנו זה כבר לא משנה כרגע. ואני קצת מתחילה להרגיש לא נעים שהתחלתי את הדיון הזה בשרשור הספציפי הזה...

אני חושבת שהכוונה

שלא נתנו ללידה להתחיל ספונטנית, אלא קבעו לה זמן שרירותי (בדר"כ שבוע 38)
וזה סוג של הימור, כי עוברים אמורים להיות בשלים בשבוע הזה, אבל תכלס עובר ממשיך להתבשל עד שהוא מוכן ובוחר לצאת, ועד אז הוא פשוט לא מוכן.
זה לא קשור לסחיטה של הריאות בתעלת הלידה, וזה קורה גם בלידות רגילות שהתחילו בהשראת לידה מתוזמנת ולא באופן ספונטני.
נכון שבקיסרי יש גם את העניין שהריאות לא נסחטות בתעלה, ושילוב של שני הדברים יכול (לא חייב)לגרום לבעיות גדולות יותר.

סינבדית

New member
ייתכן אסתמה כתוצה מניתוח קיסרי

היי לך, אחרי שקראתי מה שכתבת נזכרתי ב-2 מכרות שלשתיהן נולדו 3 ילדים עם אסטמה, למרות שאין להם במשפחה בכלל אסתמה....
הן לא חשבו שיש קשר לקיסרי...
אני בשוק שזה יכול להיות קשור לניתוח קיסרי...

לא ידעתי וגם הן לא. פשוט עשו להם ניתוח קיסרי ראשון ואחר כך היה להם ברור שכל הילדים הנוספים יהיו גם בקיסרי...

מה לדעתך יותר מסוכן ניתוח קיסרי או ואקום?

האמת לי נראה שחבל על הילדים האלו שנולדים עם אסתמה לכל החיים בגלל רופא שהיה בלחץ לסיים כמה שיורת לידות אז דחף לקיסרי

אגב- זה משהו שיש עליו ספרות מקצועית? הקרש בין אסתמה לניתוח קסירי.?

זה לא משנה

המהות כאן היא שזה נעשה בעל כורחה. מכאן נגזרת כל החוויה שלה.
את אותו המעשה אפשר היה לעשות יותר בשיתוף והסברה שקטה ואמפטית ליולדת. אם כל השתלשלות האירועים שהובילה לואקום היתה תומכת ואמפטית, אפשר היה למנוע את הצורך לעשות את הדברים בעל כורחה ואפשר היה שכל החוויה שלה היתה אחרת.

יש הבדל עצום בין אמפטיה אליה, וההסכמה שעברה

טראומה נוראית לבין הדיון על ה"אונס- כן או לא".

אפשר לחשוב שהשימוש במילה אונס (במונחו המקובל, גם אם גברי לצורך העיניין) לא היה ממין העיניין, ועדיין לחשוב שחוותה חוויה נוראית וטראומטית שיכולה הייתה אולי להימנע אם היחס של הצוות היה שונה.

לגבי האמפטיה אליה והטראומה שעברה- אין מחלוקת.

למעלה