אוננות

לקשמי

New member
מאסטר אמיתי לא יגנה ולא ישמיץ

מורים ו/או דרכים רוחניות אחרות. קשה לי למשל לדמיין את גנדי משמיץ דרך רוחנית כזאת או אחרת. ואם כבר התחלנו בדוגמאות, גם סוואמי שיבננדה הביא ציטוטים של הבודהא וכיבד את הדרך הבודהיסטית. באשרם של שיבננדה בארה"ב אפשר גם היום למצוא מאסטרים ממסורות רוחניות שונות. בזמנו גם הרב שלמה קרליבך (שהיה יהודי וצדיק גדול לדעתי) היה מיודד עם ארגון שיבננדה ועד היום התלמיד שלו, הרב דוד זלר לוקח חלק פעיל באשרם. הדבר היחיד שסוואמי וישנו (תלמידו של סוואמי שיבננדה) השמיץ הוא הפיכת הרוחניות לעסק מסחרי, מכירת מנטרות ושימוש בידע הרוחני לצרכים חומריים, אינטרסנטיים ואנוכיים. (כפי שנהוג במדיטציה הטרנסנדנטלית לעשות).

אינקה

New member
תתפלא

שאלתי פעם רב מקובל ידוע, אדם מבוגר מאוד ונפלא השייך לדור התלמידים של הרב ברג מהמכון לקבלה על זה האחרון. האיש ענה בעדינות משהו כמו "הכרתי את האיש, ואיני מבין את מעשיו. אני מקווה שגם הם יתגשמו לטובה". הרבה ברג וה"מהרישי" הם לטעמי תאומים סיאמיים שהופרדו בלידתם: התניית ה"אמת" בכסף רב, התנהגות כיתתית, שיווקיות איומה, פולחנים זרים והשתלטות של רעיונות לוויין רוחניים על כל תחומי החיים. העומדים בראש הארגונים הללו אינם יכולים להיות נקיים מההשפעה שלהם על תלמידיהם ולו משום עגל הזהב שהציבו בעצמם כתנאי להתפתחותם של תלמידיהם: הזהב עצמו.

אינקה

New member
דור התלמידים >< דור תלמידיו

הכוונה היא ששניהם היו תלמידים לאותו דור של תלמידי "בעל הסולם".

יש לך מספר טעויות

כבר מזמן שמאוד מאוד קשה להרגיז אותי. (זה עדיין לא שאני בכלל לא מתרגז. אבל. גם באותם מקרים נדירים שמשהו מרגיז אותי. זה מרגיז אותי על פני השטח. שום דבר לא נכנס ללב או לקיבה. בטח לא הדברים שמוצגים כאן בפורום. אני רואה את עצמי ככלב השמירה של ההגינות המעטה כל-כך שקיימת בפורום הזה. אתה כותב על 'חוקי משחק' בתפוז, אותם אני כאילו מפר. אפשר לדעת איזה בדיוק? אני לא מפרסם כאן בפורום. אני מספק מידע חשוב ומועיל למי ששואל. שרות לציבור. מתקן טעויות (אלה שנעשו בשגגה או בזדון - אלה שראויות לתיקון) שכותבים אחרים. טסביר לך איך אני פועל. אם מישהו סובל, נניח, מפסוריאזיס (ספחת). ואני מכיר תרופה נהדרת, יוצאת מן הכלל, למחלה הלא סימפטית הזו. שהתוצאות שלה מדהימות. בלי שום השפעות לוואי שליליות. אני אחטא לעצמי, לאדם ששואל, לעולם כולו אם לא איידע אותו על התרופה הזו.

OriIdan

New member
מפר חוקי משחק של הפורום?

אם נסתכל היטב נראה שמי שמפר את חוקי המשחק של הפורום כרגע הוא אינקה. הרי כתוב בפירוש לא להשמיץ, לא להעביר ביקורת מעל דפי הפורום וכד'. מה עושה אינקה? בעבר כאשר הדבר הועלה בפני מנהלת הפורומים הם בקשו לחסום את אינקה מכתיבה בפורום, זה היה בתקופה בה אני הייתי מנהל הפורום ואכן כך נעשה. מעניין שכאן בפורום כל דבר מיד הופך לאנטי מ"ט, הרי השרשור דיבר בכלל על אוננות ובעיות בבלוטת הערמונית. אבל השרשור נפתח על ידי מתרגלת מ"ט אז מה? מיד צריך להשמיץ? אז התחילו ברמיזות שהיא כלל לא קיימת. אחר כך מישהו פתאום ללא כל הקשר ברור אמר שרק מ"ט מביאה לבריאות, דבר שהוא כלל לא נכון. מיד אחרי זה התפתח השרשור לאנטי מהרישי ואנטי מ"ט. כל זה מראה שלא דניאל הוא זה שאינו משחק לפי כללי הפורום אלא רבים אחרים כאן ולא רק אינקה.

אינקה

New member
אבל אנו רואים תופעות לוואי אצלכם

ואפילו תופעות לוואי קשות מאוד, אחרת לא היינו נדרשים להתעסק אתכם בכלל.

OriIdan

New member
היכן את רואה שקר?

אני שוב אומר שחבל מאד שגם את הצטרפת לעדת המלעיזים ללא סיבה. בעבר עוד הערכתי את דברייך, עכשיו את עוברת לפופוליסטיקה זולה ומפיצה השמצות סתם כך ללא ביסוס.

GoodVibe

New member
לגבי המחקרים

דניאל, המחקרים - שאין עליהם ויכוח אגב בוצעו מטעם ה MT אבל לאותו מצב מדיטטיבי במח שעושה לנו כל כך טוב - גוף ונפש - ניתן להגיע דרך טכניקות רבות אחרות מפיצי השיטות האחרות שמו להן למטרה שהאושר הגדול יהיה נחלת רבים ולא את בצע הכסף. קחו לדוגמא את הויפסנה - טכניקה מרגשת המועברת בחינם בקורס של 10 ימים הכולל מגורים וכלכלה - הכל חינם - רק שתהיה מאושר!! אגב, אני בחורה :)

אינקה

New member
יש ויכוח ועוד איך

מסתבר שבמחקרים שהובאו כאן החוקרים אינם טוענים בשום אופן שהוכיחו משהו אלא רק שמצאו קשר בין תרגול לבין שינויים חיוביים מסויימים. מה שהופך למעשה את המחקרים לחסרי משמעות מעשית לבחירה בין טכניקות, אך עדיין לכלי שיווקי ממדרגה ראשונה כשמעוותים את משמעותם.

OriIdan

New member
שוב אותו דיון

אתה כנראה לא יודע לקרוא מחקרים. מחקר מדעי סטטיסטי תמיד יגיד שהוא מצא קשר ברור בין משהו למשהו ולעולם לא יגיד שהוכח חד משמעית כי זה טבעם של מחקרים סטטיסטיים, הם תמיד מוכיחים בסבירות גבוהה, אף פעם לא מוכיחים במאה אחוז. כאשר לא הוכחת דבר במאה אחוז אסור לך לומר שמצאת הוכחה חד משמעית כי זה לא נכון. אבל סבירות של 1 למליון לטעות היא סבירות מאד גבוהה ולכן אפשר בהחלט להתייחס למחקר כמוכיח משהו. לגבי מי ביצע את המחקרים משום מה כל הזמן טוענים כאן אנשים שאת המחקרים בצעה האגודה למדיטציה. מי שטוען דבר כזה מתעלם מעובדה פשוטה המחקרים בוצעו בלמעלה מארבעים אוניברסיטאות ברחבי העולם, לחלקן הגדול (בעצם לכולן פרט לאחת) אין קשר לאגודה למדיטציה. המחקרים פורסמו בכתבי עט אוביקטיביים ביותר שאינם קשורים לאגודה ולא היו מרשים לעצמם לפרסם דבר שיש ספק בתקפותו המדעית. כתב פעם במאמר מערכת של אחד מכתבי העת העורך שהוא לא מאמין למה שהוא קרא במחקר על מ"ט אבל מאחר שהוא לא מצא כל פסול בשיטות המדעיות בהן השתמשו מחברי המאמר, הוא חייב לפרסם אותו.

barak001

New member
סליחה

במחקרים במדעי החברה סבירות של 1 למיליון זאת פיקציה. כל המחקרים האלה מלאים בהטיות מכל מיני סוגים, במיוחד כשהם מאורגנים או ממומנים ע"י אגודת המ"ט, אבל גם בלי קשר לזה.

OriIdan

New member
פיקציה?

בבקשה תיהיה קונקרטי, קח ולו מחקר אחד ותראה מדוע זה פיקציה. אחרי הכל כתבי העת הרציניים ביותר קיבלו את זה כמחקרים תקפים אז גם אתה נגד רוב העולם? ושוב לגבי מי אירגן את המחקרים, רובם לא מומנו על ידי האגודה למדיטציה או המוסדות הקשורים אליה. כמו שהזכרתי בעבר המחקרים נעשו על ידי 42 אוניברסיטאות ומכוני מחקר בעולם, מתוכם רק אחת קשורה לאגודה למדיטציה.

תיקון: למעלה מ-200 אוניברסיטאות

ומכוני מחקר בלתי תלויים. אבל. אורי. אתה מאמין שזה יעזור? אתה יכול להעיד באופן אישי. האם תוכל לשכנע עיוור צבעים שזה לא חום אלא ירוק? הפוביה הזו, העליהום הזה, ממש לא מתאימים לפורום מדיטציה. כנראה שהמדיטציה הטרנסנדנטלית מאיימת על חלק ממשתתפי הפורום קשות. על הפרנסה של כל אלה שחששו אפילו להזדהות כ"מורים" למדיטציה.

אינקה

New member
די לעוות את המחקרים

אתם ממציאים פרשנויות משלכם למחקרים כך שזה ממש לא משנה מי עשה אותם, לא אותו אתם מצטטים אלא את עצמכם. לפחות הגינות בסיסית. קשה אבל אפשרי.

OriIdan

New member
עיוות? פרשנויות?

אנחנו לא ממציעים פרשנויות ולא מעוותים מחקר. כאשר מחקר אומר שהוא מצא מתאם גבוה בין תרגול מ"ט לבין משהו מסויים, מה יש כאן לעוות? גם אם אנחנו לא נגיד כלום, המחקרים מדברים בעד עצמם.

אינקה

New member
כבר אכלת את הכובע בעבר

אבל אתה מוזמן לאכול אותו שוב. במחקר שהבאתם כאן אפילו לא טענו החוקרים למתאם גבוה אלא הציעו "קשר" בלבד. אני מניח שברמת ההשכלה שלהם הם יודעים לאיית "מתאם גבוה" באנגלית, לכן בקיצור - הכל קישקושים שיווקיים של כת נואשת ללא שום תימוכין אמיתיים.

OriIdan

New member
שוב פלפולי מילים

טוב אז לא אמרו מתאם גבוה אמרו קשר אז מה? כל הביטויים האלו מצביעים על כך שתרגול מ"ט מביא לתופעה מסויימת. האם גם אם זה אתה לא מסכים? אתה נתפס כל הזמן למילים למרות שאתה זה שדוגל באי הקשרות למילים. ושוב אני חוזר, גם אם נניח שמחקר מסויים אינו תקף או אפילו לא אומר שיש קשר בין מ"ט למשהו מה אם מאות מחקרים אחרים? נניח שנוריד את כל המחקרים שנעשו על ידי האוניברסיטה של מהרישי, לדעתי ישארו כשלוש מאות מחקרים, עדיין יש כאן מאות מחקרים שעליך להפריך. אבל לא, אתה לא תניח לעובדות לבלבל אותך.

אינקה

New member
בקיצור אתה מודה שהמצאתם את המסקנות

כל השאר בבל"ת ונסיונות המחמקות.

למעלה