אוננות

מוטי ש

New member
דניאל

מסיבותי שלי,אני דווקא מאמין לך לגבי מהרישי,הבעיה היחידה היא ,שאינני מאמין לך! ענה לי בכנות,האם דיברת פעם עם מהרישי על מה שקורה לך בפורום הזה ועל התגובות שאתה מקבל כאן מהאחרים?האם תארת לו בפרוטרוט כל מה שקורה כאן? פנה אליו,הוא המורה שלך וחזור לכאן לעדכן אותי מה הוא אמר. נ.ב אל תשכח לומר לו את האמת.מורים רוחניים מבינים מייד מתי מורחים אותם.

אתה באמת חושב

שאלך לגזול אפילו שנייה אחת מזמנו היקר של מהרישי בשל הפורום הטפשי הזה? מהרישי נתן בידי סמכויות. אני ממלא אותן לפי מיטב הבנתי. כן. גם בפורום המטופש הזה.

טיפשי ומטופש, כי.....?

אני מקווה שאתה מודע לכך שאין באמת "פורום" אלא רק כמה אנשים שמברברים ומדברים
תקן אותי אם אני טועה, ההרגשה שלך פה היא כמו ההרגשה של האירופאים שבאו לעולם החדש ופגשו ברברים פראים חסרי תרבות וחסרי אלוהים

טיפשי ומטופש כי....

99.999% ממה שנכתב כאן לא מתאים בכלל לפורום מדיטציה. כי הרוחניות מן הפורום הזה והלאה. כי 'מדיטציה' יש כאן מעט מאוד. מה שיש בשפע זה כעס עצום, תסכול, תסביכים, מלחמות אגו ומלחמות סתם. ולא. אני לא כמו אותם ארופאים שבאים אפילו ארצה, (שים את המבטא המתאים), 'פּלאפל וסירחון. קָיין תרבות....' אני כמו אותו אדם (ארופאי או אחר) שהיה שמח למצוא בפורום מדיטציה משהו שהוא הרבה יותר ממה שניתן למצוא כאן בפורום.

אז באמת תמוהה נוכחותך כאן

אבל זאת בחירה שלך חביבי
מכיוון שאתה ממשיך בכניסתך יום-יום שנה-שנה, אל לך להתלונן על טיפשותם של אחרים או מחסור ברוחניות וכן הלאה. אתה חלק בלתי נפרד מהפורום
"קיינה נימוס, קיינה תרבות" מערכון מצוין, אגב!

אינקה

New member
אולי לא הפורום מטופש אלא ההתנהגותך?

כשרבים כל כך אומרים לך כבר כמה שנים טובות שהתנהגותך פוגעת ואינה מתאימה לכאן, אולי מה שאתה רואה זה את השתקפות מעשיך? העיוורון הזה הוא שגורם לכולם לא לסמוך לא על הטכניקה ולא על שום מילה שאתם אומרים.

אינקה

New member
שמעתי ממישהו שלומד אצל תלמיד אחר

של אותו המורה הדגול, שה"מהרישי" היה סתם אחד שעמד בצד בשיעורים ולא הבין שום דבר. מהתלמידים החלשים ביותר. והנה... הופס. האיש הפך לא רק לאשף שיווק שמכתיר את עצמו בהארות ומהרישיות אלא גם מעוות את הלימוד כולו. האיש שדיברתי איתו נמצא הרבה בהודו ולומד אצל אחד המורים הוודיים הגדולים (שלא ממש קלטתי את שמו המסובך) שכמדומני קיבל אישור להארתו מהמורה עוד בחייו והיום ממשיך דרכו של אותו המורה עצמו שמקרישי מיחס לעצמו את המשך שושלתו. די הופתעתי לשמוע שגם בחוגים הוודיים המקורבים מתייחסים כך למקרישי שלנו. אבל פתאום הבנתי משהו חשוב: יתכן שניתן לייחס את היחס של התלמידים האחרים כלפי מקרישי לקנאה פשוטה... אבל אז מה זה אומר לגבי המורה עצמו שבכירי תלמידיו משמיצים זה את זה? הרי המורה נמדד בתלמידיו! אז נשארות שתי אפשוריות: או שהמורה הדגול הוא "לא משהו" אם הוא נותן אישור להארה לתלמידים קנאיים וצרי אופקים המשמיצים את רעיהם. מה שאומר שכל הידע של המהרישי "לא משהו" בדיוק כמו מורה לו הוא מייחס את הידע. והאפשרות האחרת, הסבירה יותר היא שהתלמידים הבכירים צודקים. מקרישי האיטי קלט מה שקלט, פירש מה שפירש והלך למערב לעשות את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב: לשווק. בתחום הזה הוא כנראה באמת מואר שאין שני לו (אולי חוץ מביבי).

מוטי ש

New member
אם תשאל אותי

השמצות ישירות של מהרישי עצמו אינן במקום ואינן משרתות שום תכלית.(לכל היותר הן תרגזנה את דניאל,לא נראה לי בכלל שמהרישי יתחיל להתרגש מזה בגילו המופלג:) מצד שני,לא היה מורה רוחני על פני האדמה שהחליט לפעול בקנה מידה גדול,שלא ספג השמצות כתוצאה מפעולה כזאת או אחרת,שלו או של תלמידיו.(ולא מעניין אותי כרגע להיכנס לעניין הזה של "האם מדובר במורה רוחני אמיתי או שלא") מצד שלישי,יש מורים רוחניים,שהיקף פעילותם גדול,אך עדיין לא מושכים תשומת לב ופועלים בחוכמה ובתבונה. מצד רביעי,האם ניתן להפריד את המהרישי מתלמידיו,או לפחות מחלק מהם? לפי דעתי כן,אני לא בטוח שמהרישי בכלל יודע כיצד דניאל מציק כאן לכולם לכאורה בשם הרעיונות שהוא עצמו דוגל בהם ומאמין בהם.(אם אכן יתברר שהוא יודע ומתיר זאת,הרי שיש כאן משהו באמת חשוד) הבעיה היא, שדניאל יודע מה חוקי המשחק כאן בתפוז ומסרב לשחק על פיהם. לו הוא היה בא למחלקת מכירות בתפוז והיה אומר להם: "אינקה הזה מעלה לי את הסעיף,אני משלם לכם עכשיו כמה אלפי דולרים כל שבוע,רק תנו לי בלעדיות על רצועת הפרסום לזמן כזה ואחר כדי שאוכל לשים שם את כל התכנים שאני רוצה ושאינקה יתפוצץ",לו היה אומר כך,אני מאמין שלא הייתה כל בעיה ואפילו אתה לא היית מתרגז :) אלו חוקי המשחק,מי שרוצה לפרסם ומשלם על כך יכול לפרסם,אולם לא זה מה שמתרחש בפועל.או שדניאל אינו יודע את חוקי המשחק או שהוא מתעלם מהם,או שהוא רוצה שהכותבים בפורום יתעלמו מהם או שהוא סבור שאפשר לרמוס הכל בשמה של איזושהי אידאולוגיה).פרסומת מגמתית הנעשית באופן מתוחכם ומודע היא אכן משהו שיש "להיאבק" בו,אולם כדאי לדעת איך. אכן היו כאן כותבים אחרים,שתרגלו מדיטציה טרנסצנדנטלית בעבר והוכיחו שסגנון הכתיבה של דניאל,אורי ושות אינו איזשהו הכרח גורל בקרב האנשים שמכירים באיכותו של מהרישי כמורה רוחני. אני סבור שתקיפת מהרישי לא תוביל לשום תוצאה חיובית.כלומר,כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה,אולם יש גם דרכים אחרות..:) זאת רק דעתי.

אינקה

New member
"מהרישי" אינו אדם פרטי

השיחה אכן התקיימה. האיש עמו שוחחתי, אדם מאוד עדין ואיכותי סיפר שהוא לומד אצל מורה בהודו ובעצם גר שם. שאלתי אותו מה הוא לומד והוא סיפר עשהוא לומד את הוודות וחי על פיהן אצל מורו. שאלתי אותו לגבי המהרישי והוא חייך עגומות וסיפר את מה שסיפר לו המורה שלו. האם יש להשמיץ את המהרישי? איני חושב שיש להשמיץ מישהו בכלל. אבל ה"מהרישי" כבר אינו אדם אלא סמל למשהו שחרג מעבר לכל סבירות. בהוראתו, מעשיו ומחדליו האיש הזה אחראי ישירות לתכנים שמכניסים החבר'ס הללו כאן ויותר מכך. יש לנו עדויות מאחרים בפורום שבמפגשי ההכרות עם השיטה הזו עוסקים בהרחבה ב"קטילת" כל המדיטציות האחרות. מניין זה נובע? כמי ששהה רבות עם ה"מהרישי" אין לי אלא להסיק שדני ספג ממנו את מה שהוא מוציא החוצה. אבל יותר מכך המחיר המופרך למפרע שה"מהרישי" הזה מתנה בו את מכירתה של ה"אמת" וה"הארה" הוא זה שמעמיד אתו כאחראי ישירות לכך שתלמידיו נאלצים לשווק באגרסיביות יתרה את השיטה תוך דריסת כל יתר השיטות כולן. בין אם התכוון לכך ובין אם לאו, זה מעיד יותר מכל על הבנתו את הטבע האנושי וגישתו המוסרית. במצב זה הדבר הנכון הוא להאיר את האיש המתקרא "מנהיג רוחני" באור המתאים ולא לאפשר את פולחן האישיות שמייחסים לו חסידיו.

מוטי ש

New member
עדין ואיכותי,האא:)

אני הבנתי שלמורים רוחניים,בעיקר בהודו,יש איזושהי נטייה להשמיץ אחד את השני.אולי זה משחק מסוים,אולי תרבות,אולי ניסיון לבחון את תלמידהם ולראות מה יעשו.יש גם היבט נוסף והוא אולי קשור לטבע האדם והוא,שהמורה הרוחני יודע על איזה כרגעי תרנגולת מצוי האדם,במקרה שלו "התלמיד",אולי באופן יותר ספציפי,נניח,האדם שאיתו דיברת.יש נטייה לאדם לקפוץ ממקום למקום,אולי הדשא של השכן ירוק יותר? בכל מקרה,זה אינו סימן טוב שאדם העוסק בהתפתחות רוחנית "מרכל" עם אדם אחר על מה שהמורה שלו סיפר לו על מורה רוחני אחר.למורה שלו הייתה,אולי,כוונה אחת,(שהתבססה על הבנה מסוג מסוים)אצל התלמיד זה כבר הופך להיות משהו אחר לחלוטין.(שספק אם מתבסס על משהו בר קיימא)אין כל קשר לכך שמהרישי הוא דמות ציבורית! הוא סופג ביקורת גם כך כבר למעלה מכמה עשורים לאור מעשיו(שיכול להיות שהוא מאמין בהם באמונה שלמה-בדיוק,אבל בדיוק,כמו נניח הרב עובדיה יוסף:)ולכן לפי דעתי אין בהבאת דבריו של אדם אחר,שמשמש כתלמיד לאיזשהו מורה בהודו(מי יודע כמה מורים יש בהודו שמלמדים לפי הוודות?)כדי להצביע על משהו,שמן הראוי שיכוון אותנו כאן במעשינו.כדאי להתבסס על עובדות שאתה אימתת בעצמך.שמועות אינן עובדות. כל השאר,כל מה שאמרת אינו אלא ההסקות שלך לאור התנהגויות ספציפיות של חלק מתלמידיו.גם המחיר אינו אינדיקציה לאמת.יחד עם זאת הוא אינדיקציה לאי אמירת אמת מצד דניאל או לפחות חיפוף של האמת,לדוגמא: אם יש כל כך הרבה מיליונים של מתרגלי מדיטציה טרנסצנדנטלית בעולם ולא מעט מאלה הם מתרגלים מאושרים ושמחים בישראל,איך זה שהשמועה לא עוברת מפה לאוזן?למה דניאל זקוק לפעולה כה אגרסיבית של שיווק כדי להגיע לאנשים? דברים טובים באמת,בדרך כלל,אין כל בעיה לפרסם,הם לא יוצרים אנטגוניזם,הם עוברים מפה לאוזן. אני עדיין טוען שישנן מספיק דרכים אחרות לחשוף כוונות שיווקיות מגמתיות נסתרות בהתנהלותו של דניאל.אבל לא אמשיך לנהל איתך דיון ארוך על זה ..:)

drall

New member
לא מתאים למה שאני יודע

על מאסטרים בהודו. בדרך כלל הם די מפרגנים. נניח אושו קרא גן בפונה ע"ש קרישנה מורטי

מוטי ש

New member
אז כנראה

שהאסוציאציות שלי לקחו אותי לאיזשהו מקום ונסחפתי,כי אם אתה אומר,אני סומך עליך בעניין הזה חוזר בי מההכללה הגורפת.:) עדיין זה לא משנה את עצם העניין,אולי רק מאפשר לראות אותו באור אחר. מי בכל אופן היה משמיץ אדם אחר?אם מאסטרים לא משמיצים אז איך נקרא למי שכן משמיץ?או שמא התלמיד שהובא כאן כדוגמא לא הבין נכון את מורהו? הכל יכול להיות.

אינקה

New member
חשבת אולי על האפשרות

שזו אינה השמצה אלא תיאור נכון של הנסיבות, עגום ככל שיהיה?

מוטי ש

New member
יכול בהחלט להיות

אבל איך זה יעזור לך בחיים? יש לך בעיה נקודתית?אז אתה פותר אותה באופן נקודתי.לא מרחיב אותה למלחמת עולמות.האם היית באמת נכנס לעניין מהרישי באינטנסיביות כזאת לולא דני בחר לבקר אותך כאן בפורום? טוב,בכל מקרה,כרגע סיימתי להכין לעצמי לשבוע הבא קצת אוכל:"קווטש":אוסף של ירקות שונים(זוקיני,בטטה מתוקה,גמבות שונות,בצלים,חצילים וכו מעורבבים עם כל מיני תבלינים ורוטב עגבניות!) בחיים אנו אוכלים כל מיני תבשילים והגעתי למסקנה שאם כבר אוכלים,אז לפחות רק את אלה שאנו בישלנו..ולפחות שיהיו טעימים.,אז אני הולך כרגע לטעום..:) שיהיה שבוע נעים.

אינקה

New member
טוב ששאלת :)

זה דווקא עוזר לי מאוד בחיים, ובכמה מישורים. בעיקר זה נותן לי מדד על מידת ההזדהת שלי עם הפעולות והדעות שלי, גם כשאני עוסק בתחומים פחות נעימים ויותר מסוכנים לאגו כמו עימותים פומביים בפורום. היה ניסיון מתמשך לפתור את הבעיה נקודתית, אבל הוא לא צלח מהסיבה הפשוטה... הבעיה אינה נקודתית. הגענו לאן שהגענו בדיוק משום במדובר בכת מגלומנית שאינה יודעת שובע. בתיאבון עם ה"גיווטאש", מת על זה. :)

הדיבור הוא ההמשך טבעי של המחשבה

אם מישהו אומר משהו רע על כל דבר שהוא, זה מעיד על הפנימיות שלו. על רמת התודעה שלו. "מאסטר" שיאמר משהו שלילי (אפילו אם הוא נכון) על כל דבר או כל אדם אחר, הרבה מאסטר הוא לא. אדם בהארה יראה בכל, את החיובי בלבד. לא ברמה של העמדת פנים. 'אוי, איזה גשם נעים' כשמשתינים על פניו. מערכת העצבים שלו, חושי ההבחנה שלו, יימֶשכו באופן טבעי רק אל המועיל והחיובי. אדם שמשיץ אחר, אין בו הארה. אם אין בו הארה, ודאי במידה מספקת כדי שיוכל לשפוט מישהו מואר.

אינקה

New member
אתה אומר רע על המון דברים

גם אם זה נעשה בנופת צופים או במשתמע, זה עדיין רע. רע מאוד.

למשל... פורום מטופש? ../images/Emo13.gif

ראוי בכל זאת להבחין בין השמצה, העמדת פנים, מציאת השלילי לשם השלילי / החיובי לשם החיובי - לבין המציאות כפי שהיא לדוגמה, אם המציאות היא שאדם פלוני משקר, הבחנה שכזו אינה שלילית או רעה, וגם הכרזה שהוא משקר אינה השמצה אם נעשית מתוך שוויון נפש. זאת הצבעה על המציאות. על הרוצח ה"איום" ביותר אני מסתכל כעל אדם ככל אדם, שעשה מה שעשה וזו המציאות ואין לטשטש אותה, יחד עם זאת אפשר גם לראות בו מעבר למעשה עצמו. למרות זאת, אם כל שרציתי הוא להוכיח ממניע אגואיסטי שמישהו משקר (אפילו אם זו המציאות) - הרי שעשיתי זאת לשם השליליות ולא האמת

למעלה