אומרת שירה

moonlihgt

New member
אומרת שירה

ילדים בני שלוש
מלקקים אותיות דבש
ואז בהבל פיהם המתוקיאמרו שירה מלפניךואני ילדה בת שלושיםמלקקת דבורים מעל האותיותובהבל פי החמוץ ולשוני העקוצהגם אני לך אומרת שירהאומרת שירה

nati6589884

New member
שיר קצר ומקסים.

&nbsp
ואני ילדה בת שלושים
מלקקת דבורים מעל האותיות
ובהבל פי החמוץ ולשוני העקוצה
&nbsp
אהבתי את המשפט הזה, אור כמו שתמיד אמרתי את כותבת מעולה.
&nbsp

nati6589884

New member
אני אוהב כמעת כל מה שאת כותבת.

מאז שאני מכיר אותך. אז אני צריך להודות לך...

jwin

New member
שיר נפלא.

כמה כאב יכול להיות. וכמה ראייה קצרה (של הצד השני)!!
הכתיבה היא על רקע כהה. אין אור מאחריה. השיר נשלח בשוליים הסוגרים, משמאל. מרחק עצום מ ״לך״ (שורה לפני אחרונה) - מרחק עצום מהאיש-אישה (אין ניקוד), שנימצאים כמובן על השוליים הימניים...כאילו שאין אפילו כוח לומר את השיר מקרוב!!!
קשה ההקבלה בין המתוק לבין העקוץ, הכואב הנפוח הסובל - לשון מלאת סבל (מרוב ה״שירה״ הקודמת שכבר אמרה כל השנים???...) - מלאת סבל ובכל זאת אומרת שירה בבחינת ״נוע תנוע״.
אחד השירים הטובים ביותר שקראתי בשנים באחרונות, בכל השפות בכל המקומות.
בהתרגשות רבה רבה של ממש!
יהודה

moonlihgt

New member
המון תודה jwin

תודה רבה על המחמאות כל כך כיף לשמוע ואכן נכנסת לפנים השיר והבנת היטב את השיר
ואכן בבחינת נוע תנוע למרות הסבל אומרת שירה

moonlihgt

New member
תודה רבה דייהסטו

תודה כיף לשמוע ששיר מצוין הרבה זמן לא ראית אותך בפורום או שנדמה לי?

nati6589884

New member
מה הולך עם הוצאת הספר?

מתי שתוציא אותו תשלח לי הודעה למסרים. ואני אקנה אותו. קראתי סיפור אחד. אתה כותב מעולה.

דייהטסו

New member
הספר

תודה על המחמאה נתנאל. רוב הספר כבר כתוב ומפורסם בבלוג שלי. אני עובד עכשיו בקצב צב (עבודה, שלושה ילדים, חוסר בשעות שינה) על המשך אחד הסיפורים לכדי נובלה. כשאני אסיים את זה כבר יהיה לי מספיק חומר בשביל ספר. להוציא אותו לאור זו כבר סאגה בפני עצמה.

nati6589884

New member
בין הבגרות לילדות.

השימוש שלך בילדים בני 3 לעומת הילדה בת 30 בין מי שהיית לבין מי שאת. זה יפה. להשתמש במילה הזו. שנית. השנוי בין הדש כמוצר כלומר " מלקקת אותיות" לעומת " מלקקת דבורים מעל האותיות" לטעמי המשפט מקסים בין התוצר לבין מי שעשה אותו, מעין מהפך שכזה. לאחר מכאן " בהל פי לשוני החומצה" משפט גם יפה הדבש עצמו הוא מותק מאוד, אבל העקיצה היא מעין חמוצה, כואבת שילוב שמראה על התחלה התמימה ולעבר החמיצות. מראה כאב מסיום. " גם אני אומרת לך שירה" עכשיו אנחנו כבר מקבלים את המשמעות למה נכתב השיר?: האם המאבק לכתוב שירה. הוא בעצם מעין התבשלות? מעבר מהילדים הקטנים אל הבגרות? שיודעת את הכאב? ככה אני הרגשתי שקראתי. קראתי שוב בעיון והחלטתי לנסות לנתח באופן לא מקצועי כמובן כהרגלי.

אותיות של דבש

השיר חזק מאוד, לטעמי. יש בו רעיון מרכזי עם תמונה מאוד יפה. תמיד אהבתי את השיר של "הברירה הטבעית" שמתאר את הסצינה הזו - "אצלנו בכפר טודרא".
אני לא בטוח שהבנתי את הצורך בחזרה על שתי המילים האחרונות.

moonlihgt

New member
תודה רבה

שמחה שאתה חושב שהשיר חזק לגבי החזרה בסוף היא כדי להדגיש שלמרות הכל אני אומרת שירה ואולי אפילו בצורה יותר שלמה מהצורה הראשונה של אמירת שירה

למעלה