אומנות מאגית

האפור

New member
אומנות מאגית

http://www.shazam.co.il/forum/viewtopic.php?p=5688#5688 זהו לינק לשאזאם שבו העליתי כמה מחשבות שלי בעקבות דיון שהיה פה ואני חושב שגם מתאים לפתוח דיון כאן כי יש כאן הרבה אנשים שעוסקים בנושא שלא קוראים שמה ונראה לי יהיה מעניין.. תקראו ותגיבו פה...

Diableror

New member
למען הנוחיות

לפני כמה זמן עלה בתפוז שרשור של אמנית ששאלה מזה "אומנות מאגית" בכדי ליצור איזשהי תערוכה שלה. מזה עלתה לי בראש השאלה מזה אומנות מאגית כמה פעמים, לא אומנות מיסטית אלא מאגית. והגעתי לכמה מסקנות חלק מהן הן דיי מיותרות וחלקן לדעתי הן חלק ניכר בתהליך המאגי, אז הנה: 1- הראשון נקרא לו "תרשימים מאגיים" שאלו ציורים או פסלים של פעולה מאגית או של ציון של איזשהיא פעולה מאגית כלשהי, אין לתרשימים האלה שום חלק באקט המאגי והם נעשים לאחר מכן לשעשוע של המאג שביצא אותם או של סתם אדם ששמע עליהם. הם גם לא נעשים תחת איזשהי מטרה של לבסס את הטקס או לסמל אותו. אולי בכדי להוציא אותו מהמערכת בפעם האחרונה ולחתום אותו בדרך עוצמתית, או כמובן לתאר אותו בדרך נוספת חוץ מבכתיבה. כמובן שזאתי אומנות פרופר ויכולה להיות כל סוג של אומנות כי היא בעצם תיאור אווירה ומצב אין פה משהו שמיוחד לעולם המאגיה. 2- השני הוא "אביזרי מאגיה ופולחן" זאתי אומונות שכבר חודרת קצת יותר לתוך עולם המאגיה והיא חלק שבמשך אלפי שנים היה עיקרי והתפתח מאוד , אפשר להכליל בתוך הקטגוריה הזאתי את הכלים עצמם: המטות, המזבחים, הפגיונות, תרשימים שמסמלים דברים שונים במעגל וכו'.. עוד חלק חשוב בקטגוריה הזאתי היא קלפי הטארוט ואני מניח שגם רונות ודומיהן הן סוג של אומנות. טארוט משלבים בתוכם אלמנטים רבים ואם לדעתי היה צריך להצביע על משהו שהוא אומנות מאגית ביותר- היו הם הטארוט, לא רק שהם מאוד סמליים ובדרך כלל כל קלף במיוחד מהחבילות המודרניות מייצג מאחוריו פילוסופיה שברובו נובעות ומשפיע על פעולות מאגיות ומסדרי מאגיה שונים (כגון: הוויט טארוט קארד, אליסטר קראולי...) הם גם ממש יכולים לקחת חלק בפעולה מאגית ולא רק כסמל אלא כממש כלי לתעל אנרגיה לשם מצב מסויים, לשם אפילו מסעות אסטרליים. אבל החלק הכי בולט בקטגוריה הזאתי ושהכי השפיע על האומנות אלו הם פסלי האלים למיניהם, ממצרים אל היוונים והרומאים, הפאגנים של כנען, של אירפה ושל יבשת אמריקה ועד הנצרות והנאו-פאגניים של היום ואולי אפילו ארון הקודש בבית המקדש, מי יודע, היו ועדיין כלי פולחני מרכזי ואפילו מעבר לזה. ומכיוון שפעם העולם היה מושפע קצת יותר מהדת שכללה בתוכה פעולות מאגיות שונות אומנות של חברות שלמות עסקה בהן (מצריים לפי דעתי היא הבולטת מכולן). 3- "הסמליות המאגית" אלו הם הסמלים שהשימוש שלהם במאגיה הוא נושא לספרים לא למאמר על אומנות, ובהחלט זאתי אומנות גדולה ביותר, הרונות, הא"ב העיבריים ומערכות שלמות של סמלים שבלעדיים אין טקס. והאומנות עצמה מעצימה את החוויה שלהם כי כשאנחנו מתבקשים לצייר פנטגרם כחול מולינו, בעיני רוחינו, אנחנו יכולים לעשות את זה כצורה גאומטרית מתה וחסרת חיים, אבל הפן האומנותי פה מאפשר לנו לראות את הפנטגראם בכחול מרהיב וחיי ואנרגטי, ולמי שמושפע מדברים כאלה יותר מצורות גאומטריות (כי כאלה שצורות גאומטריות ברורות יעבדו להם הרבה יותר טוב) ההבדל הוא בין טקס עוצמתי לשעתיים של נסיון להירגע. ושל חוסר עניין בטקס. 4- "קמעות והשארות" קמעות וחפצים שמטעינים אותם לשם מימוש פעולה מאגית, כמו כשפי חבלים, הם אומנות מאגית ב-100%, לא כמו הטארוט, סמלים או פסלי פולחן שכוללים בתוכם השפעות מתחומים אחרים בחיים. הקמעות, בעיקר, הם גם יכולים להיות יצירה אומנותית ברמה גבוהה מאוד, ואף רצוי שהם גם יהיו כך, והם גם פעולה מאגית עצמאית מה שמחבר במושלמות בין עולם האומנות לעולם המאגיה בכלי עוצמתי ומרהיב בהחלט. עכשיו החלק של ההאשרות שאני אשמח לנסות אותם באחד מן הימים, הנסיון הראשון הוא יהיה להעניק לכל חלק באומנות עצמה (הצבע, חומר הפסל) איכות אנרגטית מתאימה למה שהוא אמור לסמל. לדוגמה אני רוצהלצייר לב בין שני אנשים בכדי לסמל אהבה אז להטעין את הצורה הזאתי באנרגיה שמסמלת אהבה, ואת שני האנשים ברגשות שגוררת אחריה האהבה. זה יכול להביא על עצמו שני דברים, הראשון הוא בזבוז של אנרגיה. השני הוא שהאנרגיה והאופן שבו הציור צוייר בשעת טקס ובעזרת איכות אנרגטית מתאימהתקרוץ לאנשים שיבואו לראות את הציור של הלב וככה הם יוכלו יותר להתחבר אליו,מין תהליך של להפוך את הצופה לחלק מהתמונה. כמובן שאפשר לפתח את זהלעוד המון מקומות כמו ללמוד איך בעזרת פיסול או ציור לתעל אנרגיה וככה נגיד אני ארצה שמשהו מסויים יקרה אני אצייר אותו בזמן שאני מתעל את האנרגיה ואצור את התוצאה הרצויה... היד פתוח והיד רושמת
Diableror

ToryMaster

New member
תודה ../images/Emo13.gif

גם אני אגיב על הכל בקרוב, אני רק רוצה להסביר מה האמנית הזו ביקשה; היא חיפשה עבודות של אמנים שעוסקים באמנות מאגית, כדי להציג את העבודות שלהם.

Diableror

New member
תגובה

(ולפני זה,אם עדיין לא ברור, ההודעה נכתבה ע"י ה"אפור", אני פשוט העתקתי אותה לכאן). אני חושב שכל אמן שמצייר,מפסל וכ'ו מטעין אנרגיות ביצירתו במודע או לא במודע. ייתכן ויצירה שתכין אתה תהיה יותר "עוצמתית" או "טעונה" ביותר אנרגיה מכיוון שלך יש אמצעים רבים יותר וחזקים יותר(
) לטעינה. בכל מקרה,לי אישית אין שום כשרון שמזכיר אומנות, ולכן אני יודע שאני לא מתקרב לתחום הזה(של יצירה אומנותית לדוגמא, אני לא מתכוון לסמלים וכ'ו). נ.ב "הפנקס פתוח והיד רושמת". אחחחח,אני לא אשכח את הפעם הראשונה ששמעתי את זה..מפי ברנש שקטן ממני בשלוש שנים
Diableror

האפור

New member
קבל ח"ח היוזמה...

אני חשבתי על טעינה אנרגטית יותר מניפולטיבית שתשפיע ממש על אלו הצופים בה.. וזה שונה אני מניח.. ותאמת גם מקווה, כשאני בזמן טקס האנרגיות שאני מתעל הן יותר ממוקדות וחזקות מאשר כשאני מצייר וגם אם זה בריכוז גדול.. ממש להכניס את הצופה, באופן מאגי, לתמונה ולציור, זה חייב להיות הרבה יותר עוצמתי. ויעל, אני הרחבתי את התחום כי הוא מעניין, הזאתי שרוצה עבודות שתחפש:)

ToryMaster

New member
אני חושבת שזה חלק מהמטרה באמנות

כל אמנות שהיא. להכניס את הצופה לציור (לדוגמה, כי אני מציירת), לאווירה, לשתף ולרגש. אף פעם לא חשבתי על זה כשמה שנוגע באנשים כשאני מציירת זה לאו דווקא הטכניקה והצבעים, אלא האנרגיו תשבאופן בלתי מודע אני מכניסה לציור

Diableror

New member
../images/Emo8.gifהתיאור שלך

מזכיר לי במידע מסויימת "עבודת שערים". אני לא יודע אם הדבר אפשרי(הכל אפשרי,כמובן
), אך במידה ותצליח "להכניס" את הצופים אל תוך התמונה,ייתכנו השלכות חמורות על נפש הצופים.. מצד שני,מה אכפת לך ?
Diableror

האפור

New member
Hold your horses....

בין להשרות על אנשים הרגשות מסויימות כשהם מתבוננים במרקם צבעים מסויים, ע"י אנריגות שאופפות אותו, ועד לשליפת גופו האסטרלי של בנאדם שלעולם לא עבר מסע אסטרלי והכנסתו תוך כדי טראנס לתוך עולם אסטרלי הזוי יש מרחק והוא לא קטן... זה יכולה להיות התפתחות אומנותית קריטית, זה יהווה לציוריים נפח שונה לגמרי... הכל תלוי במידה שבה נעמיק לתחום מעבר לזה שזה יגרום לאמן להתבטא בדרך הרבה יותר אומנותית ממה שיעל תיאר הוא גם יוכל להעביר רגשות והרגשות בדרך יותר עוצמתית. חוזר ומדגיש, הכל תאורתי ולא נוסה.

ToryMaster

New member
המממ

עולים לראש רעיונות ותיאוריות מוזרות. מישהו שמע פעם על אורי ריזמן? צייר גאון אבל חולה נפש, הוא אפילו צייר את אימא שלי כשהייתה קטנה. הפואנטה פה, היא שהציורים שלו חזקים ולוכדים אותך באופן מוחלט כמעט מהמבט הראשון, ומעבירים כל הרבה מסרים ורגשות. עכשיו, המעניין בזה; כשהייתי קטנה (אנחנו מדברים פה על כיתה ד' נדמה לי) הייתי עומדת מול הכן ציור שלי, דף מחוזק אליו, ומנסה לצייר. באיזשהו שלב הכל היה מתבלגן והייתי משתוללת על הדף וזורקת עליו צבעים בלי קשר מהעצבים. אימא שלי ראתה אותי יום אחד כמעט בוכה מתסכול כי הרסתי ציור יפה, בגלל טעות קטנה, ואמרה לי ש"אורי היה מצייר ככה, כמו מתוך טראנס, בטירוף מוחלט". זה העלה בי כמה תיאוריות שאני צריכה לבחון.

Diableror

New member
אם הכוונה שלך

היא לשדר לאנשים רגשות ספציפים ע"י מאגיה, אז לדעתי עדיף שתוותר. בסופו של דבר, אתה הופך את עצמך לאומן גרנדיוזי ע"י מאגיה..אם אתה לא מצליח לבדך להעביר רגשות ותחושות ע"י ציור, כנראה שזה לא התחום שלך. Diableror

האפור

New member
מעניין....

גם הרי ג'קסון פולוק היה ידוע בזה שהוא מצייר בהשפעת סים והרבה אלכוהול, אז אולי הרעיון שאת מעלה פה הוא קרוב למשהו ממשי. וזה לא רק בגלל הצורה של הציור מאוד יכול להיות שיש משהו מאחורי זה, השאלה פה בעצם אם מה שמושך את האדם זה- בגלל האופן המוקצן שבו נעשה הציור והתוצאה כמובן או שאולי אלו כן מסירם ואנרגיות שחודרות לתתמודע ולהילה של האם ומושכות אותו.. "...היא לשדר לאנשים רגשות ספציפים ע"י מאגיה, אז לדעתי עדיף שתוותר. בסופו של דבר, אתה הופך את עצמך לאומן גרנדיוזי ע"י מאגיה..אם אתה לא מצליח לבדך להעביר רגשות ותחושות ע"י ציור, כנראה שזה לא התחום שלך" באיזה שלב של המילה אומנות, ציור, נכנס לך לראש? ציור הוא עוד דרך לבטא אומנות, כמו פיסול ואפילו אופנה.. כל אלו נעשים בכדי להעביר מסר בצורה חדש בשל סיבות רבות (מחאה, ביטוי אישי וכו'..) זה שציור הוא הבולט והמאלכה שהכי השתבחה והכי נלמדת במאות האחרונות (וזה גם לא ממש מדויק) זה לא אומר שאומנות מסתכמת בזה. אומנות שכזאתי היה יפה וטובה, אבל מה העניין בה? איפה החידוש, העניין, הגרנדיוזיות שלה? מאגיה כאן נכנסת ובגדול לתמונה, כי היא האומנות של החיים אז למה איאפשר לנצל אותה (במובן הטוב בהחלט של המילה) למטרות כאלה? אין פה כפיה על הצופים, כי עצם זה שהם הסתכלו זה אישור, אז מזה משנה אם ככה אני בוחר לשתף אותם בחוויה מאשר בציור? וכן כן שימו לב
באומנות כמו שבאומנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה. P:

ToryMaster

New member
האמנות שלי היא ציור, אישית

הכוונה מאחורי הדברים שלי, נדמה לי, הייתה אולי האפשרות של ציור מתוך טראנס. להביא את עצמך למצב של טראנס מוחלט, ולצייר.

ToryMaster

New member
הממ

אבל זה מעוור אותי מבפנים, והבפנים הוא החלק שצריך לראות

למעלה