אומגה

דלית120

New member
אומגה

אקדים ואומר שאין מטרתי לעורר התלהמות יתר, אלא סה"כ לנסות לדייק בעובדות, אינני קרניבור, ואינני צמחוני או טבעוני, אני אוכל הכל מהכל, במידה. קראתי בנושא אומגה 3, ואשמח אם למי מבאי הפורום יש ידע שהוא מוכן לחלוק בנושא. להבנתי, אומגה 3 מורכב מ ALA, EPA ו DHA, הגוף לא מסוגל לייצר ALA, לכן חייב לקבלו מבחוץ, והוא יודע (הכבד) להפוך אותו ל EPA ו DHA, אני לא מעוניין להסתמך על אכילת הדגים למטרת צריכת אומגה 3, ממגוון סיבות, (מתכות כבדות, בעיית דגי בריכה וכו'), ולכן 2 האופציות הן : א. קפסולות שמן דגים נטול מתכות כבדות ב. טחינת צמח הפשתן מצד אחד בקפסולות יש DHA ו EPA לעומת ALA בפשתן, ואומרים שצריכה של EPA ו DHA באופן ישיר היא אפקטיבית יותר מאשר ALA, שספיגתו והפיכתו ל DHA ו EPA ע"י הכבד היא פחות אפקטיבית ויעילה. כמו כן, כתוב : "זרעי פשתן לא מכילים את חומצות השומן EPA ו DHA שהן חומצות השומן החשובות לאדם, ואינם מהוים תחליף הולם לשמן דגים" (זה אמנם רק ויקיפדיה, אבל עדיין משהו : http://he.wikipedia.org/wiki/פשתה) מצד שני, הקפסולות הם לא תרופה ולא נמצאים בפיקוח ובקרה קפדנית. 1. אשמח לדעת מהי הדרך הטובה ביותר לצרוך אומגה 3 לאור הנתונים הנ"ל (אשמח לקרוא תיקונים במידת הצורך) 2. במידה וטחינת פשתן היא המועדפת (למרות שלפי הכתוב - לא בטוח), מה עלות הצמח ? כיצד טוחנים ? מה עלות המטחנה ? 3. שאלה בנושא אחר - אשמח להמלצה על מטחנה לעשב חיטה.
רבה

אחד55

New member
חביבי יש לך הרבה דרישות

מה שכתבת על אומגה 3 מדוייק להפליא. הטבעונים יגידו לך שזרעי הפשתן הם המקור הטוב ביותר לאומגה 3 אבל זה קישקוש. כמו שציינת היעילות של הגוף בהפיכת ALA לסוגים האחרים היא מוגבלת. אין תחליף לדגים והאופציה הגרועה ביותר היא קפסולות שמן דגים. לגבי הדגים: נדיר למצוא דג מסחרי שהוא עשיר באומגה 3 והרי אתה לא מתכוון ללכת לדוג סלמון בנורווגיה. בטונה איכותית יש מעט אומגה 3. הדג העשיר ביותר באומגה שניתן למצוא בכל סופר הוא מקרל מעושן. חשוב שהוא יהיה טרי כי יש להם נטיה להתקלקל מהר והאומגה הולכת לאיבוד. זרעי פשתן טוחנים במטחנת קפה פשוטה, כף עד שתי כפות ביום. אני אישית מעדיף את הזרעים הזהובים על פני החומים. שני הסוגים זולים מאד. ב-10 ש"ח אפשר לקנות כמות שתספיק לחודש. לזרעים החומים יש נטייה להיות יבשים. צריך לשים לב שהם בשרניים. בזהובים אין את הבעיה הזו. לגבי עשב חיטה: מסחטות ידניות: מסחטת הפלסטיק פשוט לא שווה גרוש ולא ממצה את העשב ביעילות. מסחטת הברזל טובה ויעילה בהרבה למרות שקצת פחות נוחה לפירוק ואינה מעוצבת כמו הפלסטיק. וכמובן שיש מסחטות חשמליות שעולות בערך 2000 ש"ח.

דלית120

New member
../images/Emo13.gif תגובה :

1. מדוע הטבעוניים יגידו שזרעי פשתן הם המקור הטוב ביותר ? רק מכיוון שהם לא אוכלים דגים ? האם אין עובדות (לחיוב או לשלילה) ידיעות בנושא ? 2. תוכל לצרף מקור לכך שהיעילות בהפיכת ALA לסוגים האחרים הינה מוגבלת ? (אני כתבתי זאת רק משמיעה) 3. מדוע קפסולות שמן דגים היא האופציה הגרועה ביותר ? 4. מדוע אתה טוחן זרעי פשתן ? (אמרת שיש בעיה עם ה ALA) 5. תוכל להמליץ על מסחטה ספציפית בנוגע לעשב חיטה ?

אחד55

New member
תשובות לסעיפים:

1. כן. הטבעונים לא מסוגלים לקבל שיש סוג מזון מן החי שאין לו תחליף צמחי. 2. בהזדמנות. 3. הקפסולות פשוט נותנות תוצאות הכי פחות טובות. יש בשוק פירמות טובות אבל עדיין זה לא הדבר האמיתי. הניסיון מלמד שכל מוצר מעובד תמיד נופל באיכותו מהמקור הגולמי. כנראה שהאומגה נהרסת במהלך השהייה בתוך הקפסולה. בכל מקרה רק לא אלספה שטובים רק בפרסום ויחסי ציבור ולא באיכות המוצר. 4. לזרעי פשתן יש יתרונות רבים מעבר לאומגה 3. אני מוצא שהם נותנים חיזוק כללי לגוף. מעבר לכך אני בעד גיוון. בכל דבר שאתה מזין בו את הגוף תמיד כדאי לגוון ולשנות מידי פעם. לא כדאי להרגיל את הגוף למקור אחד כי לגוף יש נטיה להתרגל לדברים. הגוף "מתחסן" גם מפני דברים טובים. 5. אני חושב שיש בארץ רק שני סוגי מסחטות ידניות: פלסטיק ומתכת. באתר של שטמפר על עשב חיטה תוכל לראות את מסחטת המתכת. אני חושב שהם גם היבואן. חיפוש על "עשב חיטה" יתן לך קישור לאתר שלהם. מסחטת המתכת נמכרת גם בניצת הדובדבן לדעתי ב-300 ש"ח.

דלית120

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo70.gif תגובה :

2.זה הסעיף הכי חשוב לי, כאשר תוכל, אשמח לקרוא ! 3. דווקא הבנתי שהקפסולות טובות הרבה יותר מדגים, מכיוון שבדגים יש רעלים, ואילו הקפסולות מזוקקות, ואף הריכוז שבהם גבוה יותר. היכן שמעת שהאומגה נהרס בזמן השהייה בקפסולה ? תודה !

אחד55

New member
תראה

רובנו אם לא כולנו מבססים את הערכה שלנו על טיב המזון או התוספים על סמך מחקרים, הממלצות רופאים וכו כמה מאיתנו מסוגלים להרגיש איך באמת המזון משפיע עליהם ? אז אני אומר לך שאני מסוגל להרגיש איך כל אחד מסוגי האומגה משפיע על הגוף שלי בטווח המיידי. כמובן שאין לי יכולת לחזות את ההשפעה לטווח הארוך. לקפסולות טובות.בהחלט יש השפעה טובה משמעותית אבל קשה למצוא כאלה. בזמנו מצאתי קפסולות מעולות של חברה מסויימת אבל אחרי זמן מה האיכות ירדה אז הפסקתי. וגם עובדה שלמקרל מעושן כשהוא טרי ואיכותי יש את ההשפעה החזקה יותר מבחינת האומגה. יש גם דגי הסלמון עשירים. גם פה המעושנים בדר"כ עשירים מהקפואים. בין הקפואים היחיד שנמצא איכותי הוא הפילה סלמון עם עשבי טיבול של דלידג שהוא גם היקר מכולם. מה שכן, זרעי פשתן תמיד יהיו יציבים באיכות שלהם ובכמות האומגה, מה שלא קורה בדגים וקפסולות. באופן כללי איכות של מוצרים משתנה כל הזמן למרות שהשם, הצורה והאריזה נשארים קבועים למראית עין.

paluta

New member
ומה עם כמות האומגה 6 בזרעי פשתן ?

אומגה 6 מצויה בשפע בזרעי פשתן , אומגה 3 ואומגה 6 "מתחרים" שניהם יחד באותו אנזים מפרק, ולכן מי שרוצה לצרוך אומגה 3 על מנת להשתמש ב"יעילות" שבו צריך גם לדעת שהיחס בין אומגה 3 לאומגה 6 בעת הצריכה צריך להיות לא יותר מ 1 ל 4 .

אחד55

New member
עוד משהו לגבי מקרל מעושן

מומלץ לקנות דג עם תאריך יצור של שלושת הימים האחרונים. לבשר הדג צריך להיות מרקם גמיש. אם הוא "בצקי" זה מעיד שהוא לא טרי. רק בחודש האחרון החזרתי לסופר 3 דגים לא טריים. הדג צריך להיות מלוח במידה. המלחה מוגזמת כמובן לא בריאה - לחץ דם וכו'. המלחה מעטה תגרום לדג להתקלקל מהר מאחר והדג נמצא בתנאי קירור ולא בהקפאה והמלח שומר עליו מפני קלקול.

hal767

New member
הטבעונים לא ימליצו על זרעי פשתן

המבינים ימליצו לצרוך את האומגה 3 ועוד שורה ארוכה של יסודות מזון חשובים מאגוזים, שקדים, שומשום, חמניות, אבוקדו, ירקות שונים, תירס ועוד. אלו הם מזונות מדרגה ראשונה מבחינת התאמתם לתזונת האדם. וחשוב לא פחות - הם מזונות זמינים למערכת העיכול האנושית ומאוזנים הייטב. דגים, על אף שמכילים אומגה 3, נרקבים ברובם במערכת העיכול האנושית ומזהמים את הגוף בחומרי פסולת מזיקים. הימצאות אב מזון מסויים במזון כלשהו אינו מהווה הוכחה להתאמתו לגוף האנושי. הדגים אינם מזון ראוי לאדם, הם גורם מחלה. לכן אני ממליץ להימנע מאכילת "מזון" הפסולת הזה. כיום אומגה 3 הוא באופנה. יצרני התוספים דואגים ליצור מידי פעם אופנה חדשה בתחום אבות המזון כדי למכור ולהתפרנס. פעם זה היה ויטמין C, לאחר מכן ויטמין E, הסידן ועוד ועוד. כל שאדם צריך מבחינה תזונתית קיים בצורה המייטבית במזון הצמחוני הנכון. הנכון הוא להקפיד על תזונה צמחונית נכונה ולא לקנות תוספי מזון מפוקפקים שאינם מאוזנים וכמעט ואינם זמינים לגוף.

אחד55

New member
הבל הבלים

מאסנו בתעמולה של כת הטבעונים. אזורים בעולם בהם תוחלת החיים הארוכה ביותר הם אזורים בהם אוכלים דגים, בעיקר דגי מים קרים. האנשים האלה מגיעים לגיל 100 בבריאות טובה. מה כבר יכול להיות רע במזון שמאפשר לאנשים לחיות 100 שנים ? איך אנשים שאוכלים כל חייהם פסולת כהגדרתך מגיעים לגיל כה מופלג ? יש לי זוג שכנים (92 ו-80) שאוכלים עשרות שנים דגים והבריאות שלהם יותר טובה משלי. משפטים כמו "מזונות זמינים למערכת העיכול האנושית ומאוזנים הייטב" הם לא יותר מססמאות ריקות שאתה בעצמך לא מבין את משמעותן. מה זה זמין ? מה זה מאוזן ? גם ציאניד "מאוזן היטב" אז מה ? מה כל כך מאוזן באגוזי לוז (שהם אמנם בריאים) אשר מכילים 80% שומן חד בלתי רווי ? כשבריאים אפשר לאכול הכל ולזרוק ססמאות. כשחולים זה סיפור אחר. אני כאדם חולה שאלתי את עצמי מדוע דגים משפרים את מצב הבריאות שלי ולמה לא מצאתי להם שום תחליף צמחי ? 1. חלבון מן החי הוא חלבון מלא. כנראה שחלבון של בעל חיים כמו דג דומה בהרכבו לחלבון אנושי יותר מחלבון צמחי. 2. אומגה 3 - באגוזים וזרעים יש ALA שממנו הכבד אמור לייצר HDA ו-EPA. האם יכול להיות שכבד חולה או תשוש או כבד של אדם מבוגר נכשל ביצור משמעותי של חומצות שומן אלו. בדגים חומצות אלו כבר קיימות אז לא צריך "לסמוך" על הכבד שיעשה את העבודה. אלו כמובן השערות שלי בלבד.

hal767

New member
למתלהם

ראה, תגובות המנוסחות בדרך מתלהמת לא יכפרו על בורותך בתורת הבריאות, בוודאי זאת המתמקדת בבריאות טבעית. אם המונח "הבל הבלים" התייחס לתוכן המסר שלך, אז הוא בהחלט במקום. העובדות שבמסר שלך הם פרי דימיונך הקודח, או ממקורות המכנים עצמם "מדעיים", אבל בפועל הם מקורות המשרתים תעשיות שונות.

אחד55

New member
למתיפייף

אתה טוען שהדגים שאני אוכל הם פסולת ואני המתלהם ? אתה חושב שהאגוזים שלך טהורים ולא מכילים פסולת ? קיים בכלל מזון שמתעכל ב-100% ולא מותיר בגוף פסולת ? האגוזים לא נרקבים במעיים שלך ? אה נכון... הם הופכים לעשב חיטה... אני במקרה מפיק שמנים מאגוזים ואני יכול להגיד לך שהפסולת המופקת כתוצר לואי של הפקת השמן גדולה לאין שיעור מכמות השמן שבאגוז.

hal767

New member
אוקי, אתה מחזק את טענתי

אתה באמת בור בנושא ואינך מבין דבר בנושא הנידון. האגוזים שאני אוכל, אם אינם קלויים, אינם מכילים פסולת או חומר כלשהו שמזיק לגוף האנושי. הגוף האנושי מעכל בקלות רבה את מרכיבי האגוזים ונהנה משפע יסודות מזון חיוניים שהם מכילים. הם בשום אופן לא נרקבים!!! בניגוד לחלבון המעולה הנמצא באגוזים ומתפרק בקלות במערכת העיכול האנושית, חלבון פגר הדג שאתה אוכל נרקב ברובו ומרעיל אותך. בניגוד לאגוז שאינו פוגע במאזן החומצה בסיס של הגוף, הדג המרקיב בקיבתך מגיב מאד חומצית בתום עיכולו, ובכך מפר את המאזן חומצה בסיס של הגוף. התוצאה הבלתי נמנעת של הפרה זו הוא אובדן מינרלים בסיסיים, בעיקר סידן וברזל. כן כן, קראת נכון, הדג החמוד גוזל ממך מינרלים. הוא גורם לך לתת תזונה. חשבתה שאתה אוכל אותו? אז זהו שגם הוא אוכל אותך. לא ארחיב יתר על המידה בנושא בגלל חוסר הזמן והמקום, רק אזכיר את חומצת השתן הרעילה הנוצרת בגוף האנושי כתוצאה מאכילת הדג החביב עליך. כן אזכיר את ההרס התזונתי הנוצר בדג כתוצאה מחימומו, ובמיוחד השומן שבו, החביב עליך כל כך, שהופך להרסני כתוצאה מהחימום. שמע לי איש לא חביב, המשך להפיק שמנים מאגוזים כי בזה אתה כנראה יותר מצטיין. בתחום תזונה, הזנה ובריאות טוב תעשה אם תתחיל ללמוד. עד אז טוב תעשה אם תהיה גולש פסיבי. ובהזדמנות, כשיהיה לך מעט זמן, הרשם לקורס בנושא נימוסים ותרבות דיבור. אתה זקוק לזאת נואשות.

טאוֹ

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif לכל המשתתפים בדיון

אני מגיב להודעה של hal אבל הדברים הבאים פונים לכל הכותבים בפורום, בלי יוצא מהכלל: אם יש לכם משהו לומר לגופו של עניין מקצועי, אתם מוזמנים להמשיך לעשות זאת; אם יש לכם משהו לומר לגופו של אדם, שמרו זאת לעצמכם או תחמיאו זה לזה במסרים בלבד.
ההודעה הבאה שתחרוג מהכללים הנ"ל תימחק ומי שכתב אותה ייחסם כדי להתרענן קצת.

אחד55

New member
באגוזים יש לא רק חלבון ושמנים

אלא גם המון סיבים שלא מתעכלים ונרקבים במעיים. בעניין הדגים, האוכלוסיות הכי בריאות ומאריכות חיים הן אלו שהתפריט שלהן מבוסס על דגים. "כן אזכיר את ההרס התזונתי הנוצר בדג כתוצאה מחימומו, ובמיוחד השומן שבו, החביב עליך כל כך, שהופך להרסני כתוצאה מהחימום" 1. מייחסים את האצת התפתחות המוח האנושי לתקופה שבה האדם למד לשלוט באש והחל לצלות בשר. 2. לפי מה שאתה אומר אסור לבשל כי חימום מזון הופך אותו להרסני. 3. בעניין חימום שמן - אני אוכל דג מעושן וסלמון שמבושל 5 דקות. מהתיאור שלך אפשר היה לחשוב שאנחנו מדברים על שמן טיגון שעומד חודשיים בדוכן פלאפל. נו באמת.

hal767

New member
סיבים אינם נרקבים

מזון צמחוני שמתעכל כראוי במערכת העיכול האנושית אינו נרקב. לסיבים יש תפקידים. חלקם ידועים. למשל הפעלת מערכת העיכול. הם גורמים לפריסטאלטיקה, וזה מאד חשוב. בכך נמנעת עצירות (שהיא שורש כל רע ומהווה גורם מחלות), ומערכת עיכול שפועלת כראוי מונעת את התקלקלות המזון בה. לעומת זאת, הדג, כמו כל יתר ה"מזונות" הבאים מהחי, חסר בסיבים, הוא מאט את פעולת מערכת העיכול ואף עוצר אותה, וכמובן, נרקב בה. זכור, החומציות החלשה בקיבה האנושית מונעת עיכול חלבונים מהחי. אלה ברובם נרקבים ורק כ-10% מתפרקים. אצל טורפים החומציות גדולה פי שבעה ויותר. לכן הם מפרקים חלבון קשה מהחי. בדיקות צואה מאשרות את הנ"ל. מיליוני חיידקי רקבון בסמ"ק צואה אצל האוכל דגים ובשר מספרים לנו מה קרה להם במערכת העיכול האנושית. "מייחסים את האצת התפתחות המוח האנושי לתקופה שבה האדם למד לשלוט באש והחל לצלות בשר" תאוריות יש הרבה. לא בהכרח צמודות לעובדות. האדם איבד את בריאותו כשהתחיל לאכול מזונות מהחי. מאז ועד היום לא חל כל שינוי במערכת העיכול שלו שהביא לה את היכולת לעכל חלבונים מהחי. מזון חי, כמו פירות וירקות למשל, הם המזון המעולה והעשיר ביותר מבחינה תזונתית. כל מזון שעבר חימום הוא פחות טוב. כל בעלי החיים בטבע ניזונים הייטב מתפריט מצומצם של מזון חי, לא מחומם ולא מעובד, ואם לא חסר להם אוכל אז הם במצב תזונתי מעולה. האדם אוכל המון אבל ניזון מעט. תפריט האדם המודרני עשיר ומגווון באוכל, אבל דל במזון. לכן אוכלוסיית העולם המודרני נמצאת בתת תזונה. אנמיה, חוסר סידן, חוסר בויטמינים וכד' הם במימדי מגפה. באלה קל מאד לטפל באמצעות תזונה צמחונית טבעית ואורגנית נכונה. 5 דקות בישול זה המון זמן.

אחד55

New member
טוב מה זו הרצאה ?

מצטער לא שכנעת אותי. לכל מזון יש יתרונות וחסרונות. אין מזון מושלם. הגוף שלי מגיב טוב מידי לדגים כמו סלמון מכדי שאפסיק לאכול אותם בגלל תיאוריה כזאת או אחרת. אני הגעתי למסקנה שכוחו של המזון מוגבל מכפי שנהוג לחשוב גם בנזק שהוא גורם וגם ביכולת שלו לרפא. כשאתה צעיר ובריא אתה יכול לאכול הכל והגוף סולח. כשאתה זקן וחולה גם אם תהיה טבעוני הגייניסט קיצוני ומחמיר זה לא יעזור. אני כבר שלוש שנים מנסה הכל, לרבות תקופה ארוכה של טבעונות, אך הגוף שלי פשוט לועג לנסיונות שלי ומהתל בי. הוא כאילו אומר לי: "תיאוריות לחוד ומציאות לחוד. יפה שאתה רוצה להיות בריא אבל לי יש תוכניות אחרות".

ilan91

New member
כנס ../images/Emo26.gif

א. "לכל מזון יש יתרונות וחסרונות. אין מזון מושלם." יש מזון מושלם, אותו מזון אשר נברא רק למענך... ב."הגוף שלי מגיב טוב מידי לדגים כמו סלמון מכדי שאפסיק לאכול אותם בגלל תיאוריה כזאת או אחרת." אם תאכל נכון תיווכח שגופך יגיב רע לאותם הדגים שאתה אוכל כיום. כשיש פסולת לא מרגישים בפסולת... ג." אני הגעתי למסקנה שכוחו של המזון מוגבל מכפי שנהוג לחשוב גם בנזק שהוא גורם וגם ביכולת שלו לרפא." הנזק של המזון אכן מוגבל בנזק שהוא גורם, תאר לך מה היה קורה אילו על כל "חטא" היית מייד מקבל "עונש" או נניח סרטן לצורך העניין? באשר ליכולת של המזון לרפא, אין לו יכולת כזאת. ד. "כשאתה צעיר ובריא אתה יכול לאכול הכל והגוף סולח. כשאתה זקן וחולה גם אם תהיה טבעוני הגייניסט קיצוני ומחמיר זה לא יעזור." גם כשאתה זקן הגוף בד"כ סולח במידת היכולת שלו, וכאשר אינו סולח, לא הטבעונות אשמה אלא אתה שהבאת את עצמך לנזק בלתי הפיך. הכל תלוי ברמת ובכמות ההתעללות שלך בגופך. ה."אני כבר שלוש שנים מנסה הכל, לרבות תקופה ארוכה של טבעונות," ניסית הכל - חוץ מהדבר האמיתי והנכון... עכשיו יש לך צ'אנס ללמוד את מדע הבריאות... ו. "אך הגוף שלי פשוט לועג לנסיונות שלי ומהתל בי. הוא כאילו אומר לי: תיאוריות לחוד ומציאות לחוד. יפה שאתה רוצה להיות בריא אבל לי יש תוכניות אחרות". אינני בטוח שתבין, אבל העובדה היא, שלגוף שלך הרבה יותר קל להיות בריא מאשר קל לו להיות חולה...

למעלה