אומגה

hal767

New member
ניסית כל מה שלא צריך

גם את הטבעונות בצעת כנראה בדרך לא נכונה. ברור לי שעשית הכל בדרך חובבנית. לכן אין תוצאות. ואגב, לא ניסיתי לשכנע אותך. היה ברור לי מהתחלה שאינך הכתובת לזאת, אבל ישנם עוד אנשים הגולשים בפורום, ואני תקווה שהם למדו משהו מהדיון הזה.

אחד55

New member
חובבנית ?

אני אוכל רק אורגני עם הפרדת מזונות וללא מזון מבושל מקירור ועוד כל מיני דברים שלא אפרט אבל בטח לא חובבני. בוא ואגלה לך את הסוד שלי ותבין מה היתרון \ חיסרון שלי עליך ועל שאר התיאורטיקנים. יש לי פגם עצבי שכתוצאה ממנו אני חש כל הזמן את המתיחות של עור הפנים. עור הפנים אינו סטטי אלא בכל רגע ורגע נמתח ונרפה כתלות במצב הרגעי של המוח שמצידו תלוי במצב הגוף. כמובן שהמגמה הכללית היא של רפיון עם העלייה בגיל. מתיחות עור הפנים היא האינדיקציה העיקרית שלי לטיבם של מזונות. אם הייתי אוכל סטייק 3 ק"ג וזה היה מותח לי את העור הייתי ממשיך לאכול אותו תמיד. העניין הוא שה"שיטה" שלי אכן מוכיחה שסטייק לא בריא ומזון טבעוני אכן הכי בריא. כשאני מכניס לגוף ריסוסים למשל אני יכול להרגיש את עור הפנים נרפה, לכן אני אוכל מזון אורגני. גם המזון האורגני מוכיח את עצמו ב-100% לפי האינדיקציה האישית שלי. מעולם לא נתקלתי במזון אורגני בעייתי מהבחינה הזאת. גם ירקות ופירות רגילים הם טובים בדר"כ אלא שבערך 1 מתוך 4 מרוסס בפראות ואני מיד מרגיש את זה ולכן אני אוכל רק אורגני. לגבי דגים ואומגה 3: זה אחד התחומים העיקריים שבו אני מפעיל את ה"שיטה" כדי למצוא את האומגה 3 הכי איכותי. אומגה 3 מכמוסות אכן משפר את הריכוז אבל לא מחזק את תאי המוח כי לי אישית הוא מעולם לא גרם למתיחה בעור הפנים ! זרעי פשתן נתנו תוצאה מסויימת ודגים כמו מקרל מעושן וסלמון של חברה מסויימת בתקופות מסויימות נתנו תוצאות מעולות.. נכון שבהמשך הדג נרקב במערכת העיכול ועור הפנים נרפה כתוצאה מכך. זה תהליך איטי שאותו אני לא יכול להרגיש. השיטה שלי עובדת לא רק על מזון. אחרי מקלחת קרה שמעוררת את מערכת הלימפה אני חש את עור הפנים נמתח. אפילו בעת מחשבות חיוביות מאד, מחשבות על אהבה או מצב של ריכוז שמשלב שלווה ( לא מדיטציה) אני מרגיש את התופעה בצורה מזערית. שלא לדבר על עשב חיטה שבזמונו כששתיתי אותו הרגשתי כאילו מישהו תופס לי את הפנים ומותח אותם. בקיצור, יש לי פגם שהפכתי אותו ליתרון. באמצעותו אני בוחר את המזון המושלם עבורי. נשמע מטורף אבל זה עובד. התיאוריות פחות מעניינות אותי.

ינוקא1

New member
מדהים , ידידי ../images/Emo13.gif

לי אין את יכולת החישה הזאת , אבל גם המסקנה שלי היא דומה : דגים IN , בשר OUT. (אגב , מה אתה מרגיש עם עוף ?) אני חושב שאם תכתוב ספר על ההתנסויות שלך זה משהו שיכול להצליח בגדול ולעזור להרבה אנשים. בהצלחה !

ינוקא1

New member
ואם אפשר להיעזר בנסיונך עוד קצת :

מה קורה לפי תחושותיך עם מוצרי חלב ? שלושת הלבנים (סוכר לבן , קמח לבן , מלח) ? שוקולד ? אני גם בדיעה שיכולת טיפולית טובה באה אך ורק על ידי פיתוח יכולות חישה ודרך התנסות. כך שאני מאוד מאוד מחזיק מהדרך שלך.

אחד55

New member
אז ככה

מלח - אני מאשר לאכול
עליי הוא לא משפיע ברמה המיידית אבל בטווח של שעות אין לי מושג. קמח לבן - לפני כמה ימים לא יכולתי להתאפק כשראיתי לחמנייה טרייה בסופר ואכלתי. המדד שלי לגביה היהחד משמעית שלילי (כלומר רפיון העור) אבל אני לא יודע אם זה מהקמח או דברים נוספים ששמים בבצק. סוכר - כנ"ל.

אחד55

New member
עניתי לך בחצי קריצה

כי אני לא הולך להכין עכשיו טבלת סוגי מזונות והשפעתם על מתיחות העור שלי במילימטרים
אני מרגיש את העניין בעיקר בתחומים הבאים: 1. ריסוסים ורעלים. 2. מזונות מעובדים וחומרים משמרים. 2. אנטיאוקסידנטים חזקים. 3. מזונות שמכבידים על העיכול כמו בשר ועוף. 4. אומגה 3. 5. ניקוי רעלים (עשב חיטה \ מקלחות קרות וכו). 6. סיטואציות מנטליות חיוביות. וכו'

ינוקא1

New member
אוקיי

אבל גם זה חשוב - למשל ההבנה שעוף מכביד כמו בשר בקר זה משהו לא מובן מאליו. או אם יש דברים שאינך מרגיש בצורה חזקה שפוגעים בך (מוצרי חלב , נניח) אז כנראה שעבורך הם לא כל כך נוראים להבדיל ממה שאומרות כמה שיטות תזונה. התועלת במקלחות קרות (דבר שגם אני עושה , אגב).

ilan91

New member
ספר?! - הוא יכול לפתח קריירה של באבא... ../images/Emo6.gif

לשמוע את צרותיהם של האנשים, ובהתאם לרמת מתיחת העור. לקבוע האם הם יסתיימו טוב או רע...

אחד55

New member
../images/Emo13.gif גדול !

לא מעניין אותי להיות באבא אבל אני סוג של חיישן שמודד טיב סוגי מזון. אני לא יכול לעזור לאנשים אחרים אלא רק לעצמי. אני לא מאמין בכוחות על טבעיים. אני מאמין במדע. חוץ מזה ציינתי שזה פגם יותר מאשר יתרון כי זה כחלק מחבילה שלמה של תופעות שקשורות למערכת העצבים. בכלל אני חווה את הגוף בצורה מאד חזקה. גם את המתיחות של עור הגוף אני מרגיש כשיש שינויים אבל פחות. נראה לי שיש לי תאי עצב במקומות שהם לא אמורים להיות. למעשה תמיד הייתי בטוח שכולם מרגישים את זה עד שגיליתי שזה דבר יחודי.

אחד55

New member
חחח תודה ../images/Emo13.gif

אבל צר לי לאכזב אותך. ה"יכולות" שלי הם תוצאה של מערכת עצבים לא תקינה. עברתי התמוטטות עצבים. אני לא מסוגל להרגיש אחרים אלא רק חווה את הגוף שלי בצורה חזקה. עם תוספי תזונה למשל, אני לוקח כמוסה אחת ויכול לדעת מיד אם יש לה השפעה חיובית או לא. גם פעילות של צמחי מרפא אני מרגיש חזק ומודע לכל השינויים הטובים והרעים שהם עושים לפעולת הגוף.. קראתי פעם שהמרפאים הגדולים ביותר בתרבויות מסויימות הם סכיזופרנים. האמת שכחלק מתהליך הריפוי גיליתי המון דברים. רובם אני מניח לא חידושים גדולים. למשל, כשהייתי יותר צעיר הייתי יכול להרגיש את האנרגיה החיובית שהשמש מייצרת בשעות הראשונות של הזריחה ונעזרתי מאד בעניין הזה. גם כיום אני מרגיש תהליכי ריפוי שמתרחשים בגוף שלי בשעות האלה. עד גיל 36 הגוף שלי בכלל נשאר בגיל 18. למעשה בגיל 25 עברתי טראומה שאחריה הגוף שלי חזר להיות צעיר יותר. אדם קרוב מת לי מול העיניים וכנראה מהטראומה הקשה הנפש שלי רצתה להישאר צעירה ולודא שהגוף לא ימות לעולם וזו היתה הדרך שלה. זה הפירוש שלי בכל אופן. כך זה נשאר עד גיל 36. אנשים שלא הכירו אותי היו נבהלים כשהייתי אומר את הגיל שלי. היו המון מקרים מצחיקים ומצחיקים פחות. לגוף שלי היתה יכולת התחדשות מלאה בזמן השינה. לתזונה זה לא קשור כי הייתי אוכל המון ג'אנק, יש לי השערות לגבי איך שזה התרחש. בין היתר: - ניצול חמצן בזמן השינה עם נשימות עמוקות כמובן לא רצוניות. חמצן מחדש רקמות. - התאים שלי עדינים ביחס לתאים רגילים. לכן הם פגיעים יותר מגורמים שליליים אבל מתחדשים טוב יותר בחשיפה לגורמים חיוביים. כשהייתי לוקח תרופות הייתי מסתפק במינונים של 1\20 מהמלצת הרופא. - מערכת הורמונלית חזקה. קראתי שלהורמון הנעורים ולהורמון הגדילה יש כוח ריפוי וחידוש גדולים מאד בזמן השינה. - המוח שיודע להביא את כל המערכות בגוף לתפקד בצורה הרמונית בזמן שינה עמוקה. יש סיפור שלפני המון שנים היתה באנגליה אישה חולת נפש שהגיע לגיל 80 במצב של נערה בת 18. לדעתי פה טמונה התשובה לגבי נעורי נצח וחיי נצח. דבר כזה יכול להתקיים רק אצל אדם חולה בנפשו כי רק נשמה חולה תרצה להישאר לנצח בגוף. נשמה בריאה תרצה להשתחרר מהגוף בשלב כלשהו.

ינוקא1

New member
אתה לא צריך להרגיש אנשים אחרים.

מספיק שתספר על החוויה שלך - בקשר למזון , בקשר ל3 השעות הראשונות ביום ועוד ועוד. ובכלל בקשר לסיפור שלך לי נראה שעברת "מסע" רציני. גם אם מערכת העצבים שלך עברה התמוטטות , זה לא אומר שאי אפשר ללמוד ממך ונראה לי שיש הרבה מה ללמוד ממך. זה לא חייב להיות ספר על תזונה , זה יכול להיות גם הסיפור שלך שיכיל בתוכו את הדברים שמצאת. אני חושב שלמרות שהמחלה הזו גרמה לך סבל רב , המחלה הזו היא קרש קפיצה של התפתחות עבורך. מה שיש לך זו יכולת חישה שאין אותה להרבה אנשים , גם אם היא מוגדרת כ"מחלה". אני כמטפל , מאז שקצת פיתחתי את יכולת חישת האנרגיות שלי , הפסקתי לסמוך על ספרים והתחלתי לסמוך על התחושה שלי. הגעתי למסקנה שזו הדרך הטובה ביותר לתת טיפול יעיל. אין לי אישית דרך לעשות זאת בנושא של תזונה וצמחים ,לכן אינני מטפל בשיטות הללו כבר. אני סומך על התחושות שלי רק בדיקור במגע ובהילינג. בכל אופן : גם אם זה רק התחושות שאתה מרגיש כלפי מה שאתה אוכל , עדיין אותי אישית זה מאוד יעניין. אני בטוח שאם תכתוב על זה , הרבה אנשים יעזרו בך ובנסיונך. (ואל תתיחס לעצמך כאל אדם חולה בנפשו , אתה נראה לי אינליגנט לפחות כמו החבר'ה שמתווכחים איתך כאן). חג שמח ובהצלחה.

אחד55

New member
תודה על החיזוקים

בהחלט אימצתי את דרך ההסתכלות החיובית שאתה מציע. הרגישות שך ראויה לציון. אין לי רגשי נחיתות בעניין. דוקא מאז שחליתי למדתי להעריך צדדים חיוביים שיש בי כמובן לצד השבר הגדול. לפני שנה בערך הייתי על סף הבראה ובאמת השתעשעתי ברעיון של "לדווח לעולם" על המקרה האישי שלי ועל הדרך שעשיתי. על סף הבראה, כי אני מאמין שאפשר להבריא מוח פגוע. ואכן באחד הבקרים (בשעות הזריחה כמובן :) נכנסתי לשינה עמוקה וכשהתעוררתי ידעתי בודאות שתאים פגועים במוח שלי הבריאו. באותה תקופה הרס של תאים (התקדמות המחלה) היה מלווה בדיכאון מכיוון שכשתאים מפסיקים לתפקד קשרים במוח נהרסים, דבר שמוביל לדיכאון זמני. כשחוויתי הבראה, התחושה היתה הפוכה - מעין סוג של אופוריה - תוצאה של קשרים חדשים שנוצרו במוח כשתאים חדשים-ישנים החלו לתפקד. דרך הסתכלות נוספת על הבראה של תאי מוח היא: הגדלת נפח המוח שתאים חדשים כעת עומדים לרשותו. זה לא בא סתם. לקחתי בזמנו תוסף "תאים חיים" שמעודדים תאים פגועים בגוף להשתקם. בהמשך קרו דברים לא טובים והמחלה שלי החמירה מאד. אבל הוכחתי לעצמי שריפוי תאי מוח פגועים אפשרי. חשבתי לכתוב בלוג או משהו כזה אבל ספר זה קצת מוגזם. אין לי כוח לשבת ולכתוב ולדעתי זה יכול לעניין רק אנשים בעלי עניין מאד ספציפיים. למעשה את רוב ה"תורה" שלי שטחתי בשרשור זה, כך שבשלב זה ממילא אין לי בשורות נוספות לאנושות

ינוקא1

New member
יש משהו שאשמח אם תקרא

סיפורו של היפני שין טראימה שהבריא מסרטן בכליה. אני יודע שזה משהו שונה לגמרי ממה שיש לך , ובכל זאת אני חושב שיש בסיפור שלו ובשלך כמה דברים דומים (כמו הדיווח שלך על מה שקרה בבוקר). בכל אופן ההתמודדות שלך עם זה שאתה חושב שאפשר להבריא מוח פגוע והמסע שעשית יכול להבריא הרבה אנשים אחרים. אנשים שחולים במחלות שלפי הרפואה המערבית אין להן רפואה משתוקקים ורוצים למצוא סיפורים כמו הסיפור שלך. סיפור שיוצא מהלב מעניין את כולם ולא רק כמה בעלי עניין ספציפיים. כמו כן היכולת שלך להבחין במזונות היא משהו שכל האנשים בעולם יוכלו להפיק ממנו תועלת. יש מליון שיטות תזונה וכולם מדברים בלהט ובפנאטיות (כמעט דתית !) למה רק מה שהם עושים נכון. היכולת שלך יכולה להיות עבורך כלי רב ערך , ולא מן הנמנע גם שתוכל לפתח כישורים מסוימים בעתיד. אינני אומר שתעשה זאת עכשיו או מחר. אבל אני מציע לך להיות פתוח לאפשרות הזו מתישהו. כמו כן יש כאן עוד קישור שאולי יעניין אותך.

אחד55

New member
שני קישורים מדהימים

אחד מדגים כמה המוח שלנו מופלא והאחר כמה מופלא הטבע. לגבי היפני: אין ספק שבאהבה יש כוח ריפוי אדיר. אגב גם אהבה גשמית מעוררת תהליכי ריפוי מדהימים. אני גם מאמין בכוח הריפוי של היופי כלומר חשיפה ליופי יכולה לרפא. אולי בגלל זה אנחנו בין היתר נמשכים לאנשים יפים כי בתת מודע אנחנו מבינים שהיופי הזה יכול להועיל לבריאות שלנו. כשהייתי בדיכאון קליני, ברגעים הקשים שמתי לב שכשאני מלטף את הכלב שלי אני מרגיש הקלה. הוא בסך הכל כלב אבל עצם הנתינה ליצור חי כלשהו כנראה טובה לנפש. אם הייתי מלטף כיסא או טלויזיה לא הייתי מרגיש כלום. גם אני כמו היפני הזה מעריץ את השמש ולגבי הציפורים שמצייצות בדיוק 42 דקות לפני הזריחה: כשהייתי בדיכאון קליני הייתי נכנס לדיכאון בדיוק בשעה 13:47 ויוצא ממנו ב-16:03. אלו הם שעות השפל של הפעילות המוחית. כל פעם נדהמתי מחדש מהדיוק של זמני הכניסה והיציאה מהדיכאון. ככל הנראה המוח שלנו מושפע ממיקומה של השמש בשמיים בדיוק של דקות. בגלל זה לא מומלץ לערוך מבחנים בשעות האלו. כשהבנתי את העניין ניסיתי לתחמן וב-15:50 , 13 דקות לפני היציאה מהדיכאון ניסיתי להרגיע את עצמי בכך שבעוד 13 דקות הדיכאון ממילא נגמר. חשבתי שזה יקל עליי אבל כמובן שזה לא עזר כי זה היה דיכאון קליני. גם אני מאמין שצריך לגוון את דרכי הריפוי כמה שניתן ולהתחדש ללא הפסקה.

ינוקא1

New member
נו , אתה רואה ../images/Emo13.gif

אתה בכל תגובה מלמד אותנו עוד ועוד דברים חדשים ומענינים ! ואתה יודע כמה אנשים שזקוקים לריפוי זקוקים למידע כזה ? כמו שסיפר היפני ההוא למשל ? (אגב , קראתי בעבר שהוכח מחקרית שליטוף כלבים אפקטיבי לדיכאון יותר מפרוזאק)

hal767

New member
כמו שכתבתי לך - חובבני. רחוק מלהיות מקצועי

אני לא יודע אם יש לך עיניין לדעת מדוע אני חושב כך, ובמיידי אין לי זמן להרצות לך זאת, אז אני לא עושה זאת עכשיו. ע"פ מה שכתבת אני טוען שאתה כלל לא נמצא בדרך בריאותית ראויה, לא מבחינת הבצוע ולא מבחינת התאוריות בהם אתה דוגל. וחשוב שתדע, אני לא תאורטיקן, אני בשטח כבר קרוב ל-30 שנה. בכל השנים האלה חוויתי מציאות של חולים, קשים ברובם, שבריאותם שבה אליהם כתוצאה מביצוע הדרך הטבעונית ההייג'יניסטית, שאגב, היא גישה מדעית לבריאות טבעית. מאחר וכך הוא, אז מעבר לתאוריה אותה למדתי שנים רבות, אני קובע שהדרך מאד מעשית ומביאה תוצאות. זה מותנה בהכוונה מקצועית ובביצוע נכון של הדרך. לכן אני מרשה לעצמי לקבוע שגישתך אינה מקצועית.

ilan91

New member
אומגה 3

אני מאמין ובטוח שתזונה טבעונית נכונה המספקת את צרכיו הקלוריים של הגוף, תספק גם את כל צרכיו באומגה 3. דגים (מעושנים או לא) הם רעילים ועלולים לגרום לסרטן, לכן ההחלטה שלך למצוא תחליפים הינה החלטה נכונה וטובה. אבל דגים הם לדעתי "מזון" פחות גרוע מבשר ועוף... במילים אחרות, אם אתה אוכל הכל מהכל, מדוע להעדיף להוריד מהתפריט את הדגים ולא את הבשר והעוף? (או במילים אחרות , אם במילא יש פוטנציאל לסרטן , אז אולי עדיף כבר שיהיה עם אומגה 3...
) לדעתי שמן דגים קשה לעיכול ועלול להיות רעיל לכבד. אינני חסיד של תוספות, אבל אם יש צורך ואם אינך שקט וסומך על המזון הטבעי, תוספי DHA ממקור צמחי עדיפים לדעתי על שמן דגים. על אף שיש מחלוקת באשר להתאמתו או אי התאמתו של שומן הפשתה לאדם, כמות של כף אחת לא תזיק ואף תוסיף לשקט הנפשי שלך...

דלית120

New member
לא הורדתי את הדגים מהתפריט

אני פשוט לא אוכל הרבה פעמים בשבוע דגים, ובכל מקרה אני לא רוצה להסתמך עליהם מאספקט האומגה, ממגוון סיבות. (אגב, הרבה יאמרו שדגים מזיקים לגוף הרבה יותר מעוף למשל, אבל זה כבר דיון אחר
) שמן דגים קשה לעיכול ועלול להיות רעיל לכבד ? פעם ראשונה שאני שומע על כך, תוכל לספק קישור בנושא ?

למעלה