אולי נלך בצורה חיובית?

האבחון מציג את היחודיות של הילד

ואת הדרכים לעזור לו.
במיוחד בפני מי שלא מכיר את הילד.

arana1

New member
הוא לא

האבחון מציג אך ורק את מוגבלותו של המאבחן שקיבל את הג'וב הזה רק בזכות יכןלתו לייצג את נחשלותה ואטימותה של החברה ללא שמץ של ביקורת או מודעות עצמית,ולכן גם הכלים והכיוונים שהוא יודע להציע הם הרסניים לחלוטין.

הרבה אוטיסטים שאני מכיר מודים על האבחון

ועל העזרה שהם קיבלו בזכותו וששיפרה את איכות חייהם.

arana1

New member
כי זה עדיף על כלום

כשמציבים את ההכרה בשונות מול המצב הרגיל,שבו בן אדם נדפק ללא הרף מכל הכיוונים רק בגלל שרוב האנשים לא מסוגלים לזהות ולהתחשב בשונות בלי לקבל הוראה מסמכות(והדברים קשורים,כי נ"ט,כיצורים היררכים לחלוטין לא מוכשרים לזהות את יחודיות הפרט גם אם זה ישב מולם כל יום בארוחת הבוקר) אז ברור שמצב זה עדיף על פחות מכלום שזו ברירת המחדל של רוב האוטיסטים.
אלא שזה.לא אומר שהמאבחנים מסוגלים לראות ולהבין משהו על אוטיזם ולכן הערך היחיד של העצות שלהם הוא כלכלי,וגם זה בקושי.
ככל שזה נוגע לגישות טיפוליות או אחרות עדיף לא להקשיב להם בכלל

abashel13

New member
מדוייק לגמרי. מנסיוני עם בני

המפגש עם המאבחנים היה הקלה גדולה יחסית למפגש עם טועני הטענות

שלפני כן.... קרי המערכת הבית ספרית שטענה ללא הרף שהילד שונה וזה אומר שמשהו לא בסדר.

מאז של"לא בסדר" נהייתה כותרת מקצועית אותם נודניקים שמקודם מקבלים את השונות כפשוטה...

ותומכים בה באמצעים שקודם רק היה אפשר לחלום עליהם... והאמצעי העיקרי הוא הפסקת הדחיינות.

מאז האבחון מבחינתם הילד הוא חלק מהמערכת ומתפקידה של המערכת להטביע עליו את תו המוצר שלה:

"בוגר מערכת". זאת התבנית בה פועלים הדברים.... כלומר: אבחון, ירידה ברמת הדחייה, התאמה והסתגלות בנתונים החדשים.

במקרה שלנו זה הולך די טוב כלומר הקונפליקט בין דרישות המערכת ויכולות הילד הוא מינימלי ואינו שונה בהרבה מזה של ילדים אחרים

בשכבה שלו... החוויה שלו שונה אבל הקונפליקט זניח.

מיק67

New member
כמעט מושלם!

אבל ההסבר שלך משאיר את ההורים מחוץ לתמונה ההתפתחותית. לטעמי הורים לאוטיסט קיבלו בעצמם מסלול התפתחות לא מקובל אבל מדהים!
אני חושבת שהכי הכי חשוב זה לעזור להורים להבין את זה - אין פה ילד שצריך טיפול, יש פה משפחה שצריכה להתפתח לדרגת כנות, קבלה וחוסר שיפוטיות גבוהות בהרבה מהממוצע. זה האתגר וזה כמעט כל מה שהילד צריך ממילא.
הייתי נותנת סדנה טובה ומשמעותית להורים.

abashel13

New member
ניסחתי את זה אחרת ממך

אבל אני לחלוטין מסכים איתך שההורים ושאר בני המשפחה

יהיו חלק מהמצאת המסלול ההתפתחותי הלא מקובל כי ההתפתחות במקרה הזה היא של סביבה ויחיד יחד...

arana1

New member
הילד אוטיסט,אנחנו לא יודעים מה זה אוטיזם

אנחנו יודעים שלאוטיזם יש גם הרבה היבטים נהדרים ומופלאים ויפהפיים
כמו גם צדדים שיכולים להיות קשים מאוד
גם בגלל שהסביבה ,כאמור,לא מבינה אוטיזם בכלל
יש כאן הזדמנויות שונות והפוכות
האחת היא ללמוד,ביחד ועם הילד,משהו מרגש ומפתיע ומקורי על הקיום ועל הזהות האנושית
על עצמנו,על העולם המופלא שבו אנחנו חיים
השניה היא להזדהות עם תפישות אנאכרוניסטיות וגזעניות שלפיהן הילד דפוק ומקולקל וצריך לדפוק לו את הראש בכל הכוח ובכל האמצעים כדי שאולי הוא יצליח להתחזות במידה כזאת או אחרת למה שמקובל כאדם הממוצע

מומלץ קודם כל להירגע,לבחון את עצמך,איך אתה חי,תחת איזה לחצים,הדרך לטפל בילד עוברת דרך טיפול בעצמך

abashel13

New member
בין האפשרות להקשיב למאבחנים

והאפשרות להקשיב למי שאומר שאין אפשרות להתאים בין אדם קיים למסלול קיים

אלא יש אפשרות להתאים מסלול לאדם קיים על פי יכולותיו וצרכיו יש רבים שיקשיבו

כי מסלולי ההתפתחות הקיימים לא יעילים לאוטיסטים.... מעטים הם האוטיסטים בעת הזאת שממצים את יכולותיהם

כך שהפיתרון להתאים למסגרת הקיימת ברור לכל מי שנוכח במציאות כפיתרון שעבר זמנו...

חוצמיזה זאת לא תחרות... לא חשוב כמה יקשיבו... הרוב הגדול של ההורים מחפשים ומוצאים מסגרות התפתחות

יעילות לילדיהם והמומחים רק מהנהנים בראש...

dina199

New member
אולי חלקם יקשיבו. וזה כבר משהו.

למשל מי שיקרא מה לדעתי לא להגיד ומה לדעתי כן להגיד (גם מומחה וגם הורה חדש או ותיק
) , אי מקווה שאפילו מי שלא יסכים איתי, לפחות יחשוב על הנושא.

אני חושבת שהפורום פה יכול להשפיע מאוד

וגם אם לא תמיד באותו הרגע בדיוק.

הדברים מחלחלים, וכמו שמים פורצים חור באבן בזכות ההתמדה - כך הדברים הכתובים כאן ישפיעו בסופו של דבר ויחלחלו. אני יכולה לומר, שאני השתניתי מאוד בעקבות הקריאה בפורום והוא השפיע עלי ועל תפיסת עולמי. לא ביום אחד, אבל בתהליך ארוך.

ומי מקשיב כשאנחנו כותבים מה לא לעשות?

וחוץ מזה, אני יודעת שיש מאבחנים שגולשים כאן.

dina199

New member
כולם צריכים עצות

תמיד מקבלים מידע כשקוראים. ואם זה גם גורם לחשוב על דברים, מה טוב.

alonaken

New member
חלק מאלו שקוראים אותנו

פרנסתם ושמם הטוב תלויים גם ואולי בעיקר באנשים כמונו...

למעלה