אולי מישהו יודע?...

וונאביל

New member
אולי מישהו יודע?...

אם אני משפרת פסיכומטרי ביולי (יש לי כרגע 711 ובגרות 108) ונניח (בתקווה) מצליחה לשפר ל740 + - יש סיכוי להיכנס לרפואה כבר בשנה הקרובה? בעיקרון ההרשמה נסגרת, וזה תהליך מיון ממושך יותר, כי יש את מבחן מו"ר. אבל אולי אם יהיו לי נתונים גבוהים?... ומלבד זאת אני כבר סטודנטית, שנה א', ביולוגיה-פסיכולוגיה, לכן אולי יתאפשר, כי אין זה רישום לאוניברסיטה?

olgazi

New member
כדאי לך לשאול בפורום לימודי רפואה

כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1523 בהצלחה!

אין סיכוי, מצטערת

הפסיכומטרי האחרון הרלוונטי לרפואה הוא אפריל והם ממש לא גמישים בעניין הזה. כמו כן, באב"ג ההרשמה נסגרה כבר מזמן.

olgazi

New member
אבל היא כבר סטודנטית

אם אני לא טועה, אקדמאים יכולים להגיש את כל הטפסים שלהם מאוחר משאר המועמדים.

אתה טועה

הדבר היחיד שמחכים לו בטיפול בבקשה הוא עד קבלת הציונים של סמסטר ב'.

אין דבר כזה אין סיכוי!

תמנעי מלהשתמש בביטוי הזה.. אף פעם אי אפשר לדעת מתי יגיע האור שבקצה המנהרה! אני מכירה כמה אנשים שנכנסו לרפואה אחרי פתיחת שנת הלימודים ויש לי חברה שגם התחילה במשהו אחד ועברה אחרי כמה חודשים, לא ימים, לרפואה.. אסור לייאש אף פעם בסגנון כזה.. מה איכפת לך לתת לבן אדם קצת תקווה?? את יודעת כמה פעמים בחיים שלי אמרו לי שאין סיכוי שאני יצליח במשהו ותודה לאל שלא שמתי על כאלה.. פשוט שונאת כאלה! סורי!

אני מבינה אותך

ומסכימה איתך לגמרי וממש לא רציתי לייאש אבל מנסיוני גם כאקדמאית וגם כמועמדת, זה המצב. וייתכן שחארי פתיחת שנת הלימודים מועמד יעבור לרפואה - אם כמובן נרשם והעביר את כל הנתונים בזמן. כמו כן לא אמרתי שום דבר בקשר לאם היא תצליח או לא אלא רק ציינתי את היידוע לי לגבי ההרשמה. בחיים אל תאמיני למי שאור לך שלא תצליחי, גם אני לא מאמינה לכאלה...
קבלה לרפואה זה עסק די אכזרי לצערנו וחבל היה לי שהיא תפתח תקוות שווא. כולי תקווה שיקרה הלא ייאומן ואני אטעה אבל קשה לי להאמין.

אדם צריך לחשוב לפני שהוא מדבר וק``ו

לפני שהוא כותב. ולכן צריך להסתגנן נכון. אף אחד לא מושלם אבל עדיף שתקבלי את הערה הזו ממני ולא מאנשים שיכירו אותך במציאות.. סה``כ אסור לאדם להתייאש ולכן רק הכותרת של ההודעה כבר הפריעה לי..

היא שאלה שאלה

ועניתי לה. כמו כן מאחר והתשובה צרמה לך, הסברתי לך מה עומד מאחוריה. אין דרך אחרת לסגנן את זה, מאחר ושוב, בקבלה לרפואה הכל מאוד ברור ואני מתמודדת עם זה מספיק שנים כדי לדעת.. אני בטוחה שאני לא זו שתגרום לה להתייאש וגם אין קשר פה לייאוש. תאמיני לי שאת מעירה את ההערה שלך לאדם הלא נכון ואם היית מכירה אותי במציאות גם היית מבינה את זה. אני לא אמשיך לדון פה ברמה האישית (בשביל זה יש מסרים). שבת שלום ובהצלחה לך וגם לשואלת!

הכי טוב שתשאלי את האוניברסיטה אליה

את רוצה להתקבל. וחוץ מזה, אם זה משהו שאת רוצה בכל מקרה ללמוד, אפילו אם לא שנה הבאה, שווה לעשות עוד פסיכומטרי. (לפעמים הם מסתכלים גם על הציונים שלך כסטודנטית-או שזה רק שיש תואר קודם, אני לא סגורה על זה) בכל אופן בהצלחה.. ואינשללה שתתקבלי.. ‎;)

מאחר והמדריכה בהרים כ"כ כעסה

וגם כי חשוב לי לעזור, חפרתי קצת באתר של העברית שהיא האוניברסיטה היחידה שההרשמה לרפואה פתוחה עד ה- 30/4. את יכולה להרשם ועם הפסיכומטרי הנוכחי שלך תוכלי להתקבל אם הממוצע שלך בתואר (שנת לימודים מלאה) הוא 09.54 (95.4). אם צפוי לך ממוצע כזה אז כדאי מאוד שתמהרי להרשם. המון המון הצלחה ומצטרפת להמלצה להכנס לפורום לימודי רפואה.

zx10

New member
בשביל מה לעסוק בספקולציות?

קודם כל, שפרי את הפסיכומטרי ואם וכאשר תוציאי את הציון הגבוה אליו את שואפת- תתחילי לנסות להפוך את העולם בשביל להתקבל (ואין כוונתי לרמוז לך שאין זה אפשרי. זה פשוט מאוד קשה). ו..אה. כן. את צריכה להירשם לאוניברסיטה. אין שום קשר לזה ש"את כבר סטודנטית שנה א'". את רוצה לעבור לחוג אחר- עליך להירשם אליו מחדש. אין לי מושג לאיזו אוניברסיטה את רוצה להתקבל, אבל בכל האוניבסיטאות (פרט לעברית, בה ההרשמה לרפואה נמשכת עד ל-30.4) ההרשמה לרפואה כבר הסתיימה. בהצלחה וחיזרי לדווח!

דיברתי עם המזכירות בעברית לגבי יולי וגם עם

את"א , באת"א צחקו עלי בלשון המעטה וההרשמה במילא נסגרה, בעברית כמו שנאמר עדין אפשר ל ה ר ש ם עד סוף החודש, שאלתי לגבי מועד יולי והמצב הוא כזה: בשלב ראשון כיוון שאת מתחת לחתך הקבלה תקבלי דחיה לדעתי, אני מציע שתשימי עוד משהו אחר בעדיפות שניה אליו יש סיכוי שתתקבלי ותקבלי שובר למקדמה שניתן להחזיר (עד ה 15לאוגוסט רגע אחרי תוצאות הבחינה ), , והיה ותפציצי בפסיכמטרי ,ועם הממוצע שלך תצטרכי כזכור לי לפי אלגוריתם 'התקווה' של העברית קצת יותר מ 750 יש סיכוי שתקבלי זימון ביחד עם הריצה של העתודאים ועוד כל מיני מאחרים וחריגים למינהם. שוב,כמו שאמרו זה הימור לא בטוח אבל זה 'רק' 422 ש"ח להרשם ,למיטב זכרוני , ואם את מאמינה בעצמך ולא תולה יותר מידי תקוות שווא זה נראה לי fair enough לנסות. בהצלחה בפסיכומטרי! חן. נ.ב לגבי הממוצע אקדמי מחישוב פשוט אם השגת ממוצע גבוה לפחות כמו שהוזכר פה,המשקל שלו חזק מאוד בעברית,עם ממוצע מעל 95 ניתן להתקבל עם ציוני פסיכומטרי נמוכים בהרבה מהמדובר,

לדעתי

במקום לעשות אלגוריתם תקווה ולהרוג את עצמך על דבר שהוא ממילא בעייתי שווה לתכנן את הזמן כמו שצריך, לעשות פסיכומטרי כמו שצריך ולהגיש את הנתונים בזמן ובאופן מסודר לאוניברסיטה. חשוב מאוד שהיא תשקיע ותשמור על ממוצע תואר גבוה ככל שביכולתה שאח"כ לא יעשו לה פרצופים באב"ג למשל.

lidaka

New member
אולי אוכל לעזור

אני חושש שנתנו לך פה מידע לא מדויק. לגבי הפסיכומטרי - התאריך האחרון שאיתו ניתן להרשם לפקולטה לרפואה, בכל האוניברסיטאות, בכל הסטטוסים (כלומר, גם כאלה שאינם בעלי תואר אקדמאי וגם אקדמאים) הוא אפריל. אוניברסיטאות שונות מקבלות ציונים אקדמאים עד סוף יולי - כלומר, הן "נותנות" לך לסגור את השנה האקדמאית או התואר, ובעצם מחכות עד שמועדי א' של סמסטר ב' יסתיימו. אבל לשאלתך - שוב, אם תעשי פסיכומטרי ביולי, האוניברסיטה לא תתחשב בו עבור שנה"ל הקרובה (2007-2008) אם יש לך שאלות נוספות - אז מוזמנת לשאול. **הבנתי שזה חלק מחוקי הפורום - אז הנה - אני מדריך בקידום אישי.

זה בדיוק המידע שאני נתתי לפחות

וכשכתבתי אין סיכוי התכוונתי שאין סיכוי שיתחשבו במועד יולי.

וונאביל

New member
תגובות..

למדריכה בהרים- תודה על העידוד ועל המידע שנתת, אני בהחלט חושבת שתמיד יש סיכוי. הבעיה שאני כבר לא צעירה (23 וחצי :), ולכן מאד לחוצה על השנה הקרובה (ויש סיבות מדוע לא היתה לי אפשרות לנסות עד עכשיו, שירות קבע, תקופה של משבר שקשור במשפחה ועוד). ליום של שמש, אל תידאגי- לא ייאשת אותי... והבנתי את כוונתך. תודה גם על המידע שהבאת מהאתר. ל-zx10 דווקא במקרה זה המידע חשוב, מאחר ואם יש סיכוי- אני ניגשת לפסיכו ביולי, אם אין- אני אחכה עם זה לאוקטובר (זה פשוט יותר נוח ללמוד בחופשת הסימסטר. למועד יולי יהיה קשה, כי זה לצד תקופת המבחנים באוניברסיטה). ל- C h e n c h o o k התרגשתי שדיברת עם המזכירות בשבילי :) באת"א לא מפליא שהתייחסו כך (אני לומדת שם ומכירה את זה מקרוב). נתת לי תקווה, תודה. ל- lidaka תודה על המידע, אך אולי זה לא כל-כך נחרץ?... בכל זאת תמיד יש חריגים. שבוע טוב לכולם.

אני באמת ממליצה לך בחום

לוותר על פסיכו יולי ולהשקיע בלימודים. אם ההישגים האקדמים שלך נמוכים זה פוגע בסיכויים שלך אח"כ. כמו כן הגיל שלך לא "זקן" כמו שאת חושבת. גם אני הייתי בקבע וגם עבדתי לא מעט ועשיתי מכינה וכו' ואני אהיה בת 25 השנה ומקווה להתקבל. יש לא מעט בגיל שלי ואף מבוגרים יותר שמנסים. אני מאחלת לך המון הצלחה והעיקר שלא תתיאשי.

למעלה